Στο Tesla βάλε wh/km 150 αντία για 117 αν οδηγείς ήρεμα (110-120) αλλιώς 165 αν το πάς με 140-150. Στην πόλη παίζει να έχεις και 100 κατανάλωση αλλά σπάνια και χωρίς αναμένη αντλία θερμότητας. καλή η επιλογή του model3 sr λόγω lifepo4. ασφάλεια στο τεσλα δεν ξέρω γιατί έχεις βάλει 500 γενικά να ξέρεις μπορείς να βρείς και όση έχεις και στο γκολφ αλλά ίσως θες πιο ακριβή επειδή είναι καινούριο όχημα. μεσο κοστός ανα χρόνο στο τελσα τα 100 ευρώ δεν υπάρχουν. μόνο λάστιχα να υπολογίζεις σαν κόστος και φίλτρο καμπίνας.
Εμφάνιση 2.641-2.655 από 4143
-
22-01-24, 21:29 Απάντηση: Γνωμη για αγορα αυτοκινητου #2641
-
22-01-24, 23:09 Απάντηση: Γνωμη για αγορα αυτοκινητου #2642
Και να μας ανεβάσεις το xls σε κανενα google drive (σε παρακαλούμε
)
-
22-01-24, 23:13 Απάντηση: Γνωμη για αγορα αυτοκινητου #2643
-
23-01-24, 11:02 Απάντηση: Γνωμη για αγορα αυτοκινητου #2644
Ανέβασα το excel εδώ και ενεργοποίησα τα σχόλια για τις παρατηρήσεις σας
https://docs.google.com/spreadsheets...f=true&sd=true
Ασφάλεια δεν γίνεται να πληρώνω όση στο γκολφ γιατί το ένα έχει κεφάλαιο ασφάλισης €7.000 και το άλλο €34.000!!!
Για την κατανάλωση είμαι επαρχία οπότε είναι σαν να κυκλοφορώ μέσα στην Αθήνα χωρίς αυτοκίνητα, φανάρια και ανθρώπους!
Στο γκολφ άλλαξα τακάκια φρένων και μπροστά και πίσω στα 120.000 πρώτη φορά
Έβαλα για το τεσλα 155 μία μέση τιμή. Έτσι και αλλιώς αλλάζει ελάχιστα το αποτέλεσμα για εμένα.
Είναι τραγικό να μήν στέλνει δωρεάν η Τεσλα προσφορά και να θέλει παραγγελία πρώτα παραγγελία με προκαταβολή έστω €200. Εκτός βέβαια αν τα δίνουν πίσω μετά. Έστειλα εμαιλ...
Νομίζω είναι πολύ κακή περίοδος για αγορά γενικά και περισσότερα για ηλεκτρικού. Γίνεται χαμός απο νέα μοντέλα που σίγουρα θα ρίξουν τις τιμές, ειδικά τα Κινέζικα.
-
23-01-24, 12:14 Απάντηση: Γνωμη για αγορα αυτοκινητου #2645
20 χιλιάρικα μεταπώληση το tesla (εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι στο excel) χωρίς εγγύηση μπαταρίας? Αισιόδοξο σε κόβω
Υπογραφή
-
23-01-24, 12:40 Απάντηση: Γνωμη για αγορα αυτοκινητου #2646
Συμφωνώ.
Δεν θα έχει εγγύηση,
θα γίνει χαμός απο νέα μοντέλα EV
και θα γεμίσει η αγορά με μεταχειρισμένα EV που τώρα δεν υπάρχουν...
Να πούμε €15.000 στην 8ετία? Βέβαια η κανονική του τιμή είναι €42.000
Απο την άλλη δε ξέρω αν θα συμφέρει η πώληση δεδομένου ότι με μία αλλαγή/επισκευή μπαταρίας θα γίνεται καινούργιο όποτε χαλάσει.
-
23-01-24, 13:17 Απάντηση: Γνωμη για αγορα αυτοκινητου #2647
Τόσο παίζουν μην σου πω και περισσότερο.
-
23-01-24, 20:15 Απάντηση: Γνωμη για αγορα αυτοκινητου #2648
Τα ηλεκτρικά δεν έχουν σινεμπλοκ, αμορτισερ, ρουλεμαν,λαστιχα, ηλεκτρικα εξαρτήματα και 1εκ ακομα πράγματα όπως τα κανονικά αυτοκίνητα? Αυτά θα χαλάσουν πολύ πριν τον κινητήρα ειδικά κάτι οθοναρες που έχουν όλα τα καινούργια και αντε φτιαξτες μετά.
Οκ από πλευράς κινητήρα, ναι μπορεί να τραβάς διπλάσια ζωή ξερω γω (ποσο δλδ και αυτό? Εχω 240000χλμ στον 1ZZ μου και είναι μια χαρά ακόμα και είναι 18 χρόνων μοτέρ)
Θέλω να πω, οκ μην τα ανεβάζουμε και στο Θεό ειδικά από κάτι νέες εταιρείες στο χώρο της αυτοκίνησης όπως είναι η Tesla.
-
23-01-24, 21:20 Απάντηση: Γνωμη για αγορα αυτοκινητου #2649
Έχω την εντύπωση ότι ειδικά η tesla έχει γράψει τα περισσότερα EV χιλιόμετρα απο όλες τις άλλες εταιρίες.
Έχει τα θεματάκια της αλλά έχει δοκιμαστεί και αρκετά.
Όλα αυτά που λές ότι θα χαλάσουν μιλάς για μετά την 10ετία υπο φυσιολογικές συνθήκες που το ίδιο ισχύει για όλα τα οχήματα.
Ένα υβριδικό βενζίνης πάντως πρέπει να έχει περισσότερα εξαρτήματα απο ένα ηλεκτρικό.
Προσωπικά δεν γουστάρω καθόλου ούτε τον ελον ούτε μου αρέσουν εμφανισιακά τα τεσλα. Επειδή όμως κοιτάω την τσέπη μου είναι αρκετά καλό το πακέτο που δίνουν.
Μου απάντησαν σε εμαιλ 3 ερωτήσεων απο την τεσλα με καμία απάντηση και μου ζήτησαν να τους καλέσω σε ένα κινητό ο πωλητής....
Τώρα χαζεύω το κια νιρο στο youtube. Κάνω τουρ σε όλα γιατί δεν έχω ιδέα τί κυκλοφορεί.
-
23-01-24, 22:17 Απάντηση: Γνωμη για αγορα αυτοκινητου #2650
Εγώ στα ανέφερα περισσότερο για την τιμή μεταπώλησης που υπολογίζεις. Μην ξεχνάς επίσης πως άλλο τώρα η αγορά ηλεκτρικών που βλέπουμε 1 Tesla κάθε 500 αυτοκίνητα και ένα Volkswagen στα 2000 και άλλο τι θα γίνει σε 5 χρόνια. Θεωρώ θα ωριμάζει η αγορά όσο περνούν τα χρόνια και θα πέσουν οι τιμές για αυτό με τίποτα ειδικά στην Ελλάδα δεν θα ήθελα να είμαι από τους 1ους.
Τα είδαμε όλα αυτά ιστορικά με την Toyota και τα υβριδικά... Πέρασαν πολλά πολλά χρόνια να γίνει από niche πανάκριβη κατηγορία οχημάτων με ακριβά ανταλλακτικά κλπ σε κάτι mainstream όπως είναι τώρα.
Όλα τα παραπάνω είναι ακαδημαϊκά βέβαια αν αλλάζεις αυτοκίνητα συνέχεια
-
26-01-24, 12:56 Απάντηση: Γνωμη για αγορα αυτοκινητου #2651
Ξέρει κανείς τί παίζει με τα leasing?
Πάω στα εξωσχολικά τα παιδιά και απο τα 15 αυτοκίνητα τα 3-4 είναι tesla leasing!
Το έψαξα λίγο και βλέπω ότι εάν δεν γίνει εξαγορά εκπτίπτει το μίσθωμα και εάν μιλάμε για ΟΕ, ΕΕ, ΑΕ που ο φόρος είναι στο 22% στην 4 ετία για το παρακάτω έχουμε
https://www.myavis.gr/en/offers-list/tesla-model-3
€9.500 + φπα προκαταβολή = €11.780
4 χρόνια * 12 μήνες * 525 + φπα = €31.248
μείον 22% αφού μπαίνει στα έξοδα και γλιτώνουμε τον φόρο
μας κάνει ~ €24.400 ΕΞΟΔΟ για 4 χρόνια!!!
Εάν το αγοράζαμε με €50.000 στα 4 χρόνια θα χάναμε €25.000 ενώ θα έληγε μόλις η εγγύηση? Πιστεύω με τίποτα.
Οκ είναι και τα υπόλοιπα που κερδίζεις με το leasing (service, τέλη κλπ) που όμως είναι ελάχιστα έως μηδενικά στο τεσλα.
Το καταλαβαίνω μόνο εάν κάποιος δεν έχει τα χρήματα να το αγοράσει.
Υπολογίζω κάτι λάθος?
Δέν έχω βάλει το κινούμαι ηλεκτρικά μέσα. Υποθέτω ότι όσο κερδίζεις απο το leasing τόσο κερδίζεις και απο την αγορά οπότε δεν έχει διαφορά.
-
26-01-24, 13:18 Απάντηση: Γνωμη για αγορα αυτοκινητου #2652
Το συγκεκριμένο leasing είναι πανάκριβο, αλλά τεράστιο μέρος αυτού του κόστους γίνεται offset από το ότι δεν θα πληρώνεις καύσιμα. Αν είσαι και prosumer και φορτίζεις και δωρεάν, τότε κοιτάμε ένα κόστος 30% offset προς τα κάτω σε αυτά τα χιλιόμετρα.
Είναι καλή επιλογή; Εξαρτάται από το πορτοφόλι του καθενός, και αν έχεις να δίνεις τόσα λεφτά σε βάθος 4ετίας για μια... υπηρεσία μετακίνησης.
-
26-01-24, 14:04 Απάντηση: Γνωμη για αγορα αυτοκινητου #2653
Με την προϋπόθεση ότι κάποιος τα έχει τα χρήματα και έκανα σωστά τις πράξεις δεν βλέπω να συμφέρει. Για αυτό το ρωτάω.
Και για να το κάνω πιο εμφανές το αποτέλεσμα,
στα 8 χρόνια leasing έχεις δώσει ~50.000 και δεν σου μένει και αυτοκίνητο
Με αγορά θα έχεις δώσει 50.000+service+λάστιχα+τυχόν ζημιές 5ου,6ου,7ου και 8ου έτους + ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ 8 ετών (που ξέχασα πριν)
αλλά θα έχεις και ένα αυτοκίνητο 8ετίας για πώληση.
-
26-01-24, 14:06 Απάντηση: Γνωμη για αγορα αυτοκινητου #2654There's no substitute for experience
CorollaClub
-
26-01-24, 14:26 Απάντηση: Γνωμη για αγορα αυτοκινητου #2655
έχω την εντύπωση κατι παίζει με την παροχή ηλεκτρικών αυτοκίνητων απο τις εταιρείες σε υπάλληλους τους που δεν θεωρείται φορολογήσιμη παροχή για τον υπάλληλο.
- - - Updated - - -
Επίσης, σύμφωνα με την Ε.2197/2020 δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 13 του ΚΦΕ περί παροχής σε είδος στις εξής περιπτώσεις:
Άρθρο 14 παρ. 1 περ. β΄ ΚΦΕ - Δαπάνη ηλεκτρικού ρεύματος για φόρτιση οχήματος μηδενικών ή χαμηλών ρύπων έως 50 γρ. 002/χλμ
Άρθρο 14 παρ. 1 περ. ιγ΄ ΚΦΕ - Παραχώρηση οχήματος μηδενικών ή χαμηλών ρύπων έως 50 g C02/Km
Άρθρο 14 περ.ιστ΄ ΚΦΕ - `Ανευ χρηματικού ανταλλάγματος κόστος φόρτισης επιβατικού αυτοκινήτου μηδενικών ή χαμηλών ρύπων έως 50 g C02/Km στις εγκαταστάσεις του εργοδότη
https://www.e-forologia.gr/cms/viewC...aspx?id=228418
Παρόμοια Θέματα
-
Ερώτηση για αγορά νέου αυτοκινήτου.
Από zardoz στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 13-10-11, 16:58 -
Γνώμη για αγορά οθόνης....eizo?
Από sem27gr στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 35Τελευταίο Μήνυμα: 26-10-06, 22:53 -
Γνωμη για αγορά οθόνης
Από wishbone στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 05-07-06, 21:59 -
Η γνώμη σας για αγορά hardware!
Από LemonJelly στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 05-05-06, 02:37 -
Γνωμη για αγορα ακουστικων 5+1
Από lionheart-20 στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 03-04-05, 17:09
Bookmarks