View Poll Results: Εισπρακτικές εταιρίες Τραπεζών: Σας ενοχλούν?

Voters
178. You may not vote on this poll
  • Αραιά εως ποτε - Είμαι πάντα ΟΚ στις υποχρεώσεις μου

117 65.73%
  • Σπάνια, αμα καθυστερήσω 2-3 δόσεις στην κάρτα/δάνειο μου

12 6.74%
  • Συχνά ήδη απο την πρώτη εβδομάδα που δεν έχω πληρώσει την δόση μου

18 10.11%
  • ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ!!

31 17.42%
Page 14 of 39 FirstFirst ... 491213141516192434 ... LastLast
Results 196 to 210 of 582
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Type
    ADSL2+ Forthnet Full
    Speed
    5010/1010
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΡΟΔΟΥ
    SNR / Attn
    5.8(dB) / 5.9(dB)
    Quote Originally Posted by wintech2003 View Post
    Τις τελευταίες δυο μέρες ζω μια απίστευτη κατάσταση και πραγματικά θα ήθελα να ξέρω αν έχουν περάσει και άλλοι αντίστοιχες πιέσεις και ενοχλήσεις.
    Θεωρώ τον εαυτό μου ήρεμο ανθρωπο και δεν πολυδίνω βάση σε τηλεφωνήτριες και απειλές, έχω μάθει απο την δουλειά μου να δουλευω γραπτώς με εξώδικα και δικαστικούς επιμελητές, αλλα αυτό που μου συμβαίνει έχει ξεπεράσει τα όρια.

Προχτες το πρωί λοιπόν μια κυρία απο εισπρατική εταιρία της Eubobank καλεί στο σπίτι των γονιών μου. Αφου συστήνετε (λέγοντας οτι καλεί απο την Eurobank) λεει στην μητέρα μου "οτι ο γιός σας εχει εξαφανιστεί, έχει αφήσει ενα μεγάλο ανεξόφλητο ποσό στην τράπεζα μας και πρέπει να επικοινωνήσουμε μαζί του άμεσα για να μην προχωρήσει το θέμα δικαστικά". Η μητέρα μου λοιπόν αφου ενημέρωσε την κυρία οτι απουσιάζω εκτός πόλης ακουει το πρώτο τρελό... "α ναι ε? διακοπές είναι ε? τα χρεη του όμως δεν τα τακτοποιεί, έτσι του μάθατε? καλή είστε και εσείς". Η μητέρα μου της λεει οτι δεν της επιτρέπει να της μιλάει έτσι και ζήτησε να τελειώνουν την συνομιλία τους (αφου πρώτα τις έδωσε φυσικά το κινητό μου).
    Αμέσως χτυπάει το κινητό μου και μιλάω με την κυρία αυτή (φυσικά ακόμα δεν γνώριζα οτι είχε μιλήσει με την μητέρα μου και οτι τις είχε μιλήσει με τέτοιο τρόπο) η οποία ήταν ευγενικότατη και μου είπε να βάλω 150 ευρώ στην κάρτα μου για να σταματήσουν απο το να προχωρήσει νομικά η υπόθεση. Την διαβεβαίωσα λοιπον οτι θα βρώ αυτά τα 150 μεχρι την επόμενη μέρα και κλείσαμε σαν να μην τρέχει τίποτα.
    Ακολουθεί τηλέφωνημα απο την μητέρα μου που με ενημερώνει για το τί πέχτηκε.

Φορτώνω λοιπον εγώ ανάποδες οπότε περιμένω την επόμενη τηλέφωνο της.

- Τί κάναμε με την Mastercard κύριε ...?
    - Τίποτα δεν κάναμε... Αλλά εσείς κάνατε!
    - Τί έκανα εγώ?
    - Καλέσατε στο σπίτι των γονιών μου (δεν ζω μαζί τους εδώ και 8 χρόνια btw) και εκτός οτι τους κοινοποιήσατε στοιχεία για τις οφειλές μου, ήσασταν και πολύ απότομη και ειρωνική.
    Συνεχίζει λοιπον να μου λεει "εγώ? όχι.. και κάνετε λάθος και το ένα και το άλλο" τελειώνει η ιστορία εκεί οπότε ξεκινάει το παραμύθι:

- Τι κάνουμε λοιπον?
    - Τίποτα δεν κάνουμε. Ακολουθήστε την όποια νόμιμη διαδικασία πρέπει να ακολουθήσετε. Εγώ αδυνατώ να πληρώσω λόγω του οτι η εταιρία μου πρακτικά έχει κλείσει μετά απο ένα φέσι που μας άφησε πελάτης μας, και σαν εταιρία έχουμε προχωρήσει σε παυση πληρωμών απο τον Απρίλιο. Ώς εκ τουτου δεν υπάρχει ευρώ.
    - Και πως ζείτε?
    - Ορίστε?? Θα σας δώσω λογαριασμό για το πως ζώ?
    - Φυσικά! Χρωστάτε και ειστε υποχρεωμένος! Αποδείξτε μου οτι δεν εχετε να πληρώσετε.
    - Πλάκα μου κάνετε? Πως να σας το αποδείξω αυτό και γιατί?
    - Απο την φορολογική σας δήλωση*. Λεει η φορολογική σας δήλωση οτι δεν έχετε εισόδημα?
    - Κυρία μου γνωρίζετε οτι η φορολογική δήλωση του καθενός είναι απόρρητο έγγραφο? Ποια είστε εσείς που θα σας την κοινοποιήσω? Άλλωστε η φορολογική δήλωση γράφει τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους. Εγώ το πρόβλημα απο τον Απρίλιο φέτος το απέκτησα!
    - Δεν με νοιάζει να δανιστείτε απο την μητέρα σας!
    - Δεν θα δανιστώ απο κανέναν. Εσείς θα κλείσετε τώρα το τηλέφωνο, θα ενημερώσετε την τράπεζα την οποία εκπροσωπείτε οτι αδυνατώ αυτή τη στιγμή να πληρώσω και θα τους πείτε οτι γνωρίζω όλες της συνέπειες του νόμου και ας κάνουν ότι θέλουν. Ας κάνουν καταγγελία σύμβασης, ας βγάλουν διαταγή πληρωμής, ας κάνουν ότι τελοσπαντων είναι νόμιμο! Γιατι τα τηλεφωνήματα σας είναι στα όρια της νομιμότητας κυρία μου.
    - Δεν θα μου πείτε την δουλειά μου. Λοιπον ακούω, θα πληρώσετε σήμερα 150 ευρώ? Ή αυριο 1200 που θα ειναι τα δικαστικά έξοδα? Τι προτιμάτε?
    - Αντε πάλι... ΔΕΝ ΕΧΩ!

Το παραμύθι συνεχίστηκε για περίπου 30 λεπτά. Συνολικά:

- Απειλήθηκα με φυλάκιση (οτι τα χρεη μου θα μεταβιβαστούν στην εφορία, και η εφορία θα ζητήσει της προσωποκράτηση μου - μπούρδες!)
    - Απειλήθηκα οτι θα συνεχίσει να με ενοχλεί καθημερινά μεχρι να πληρώσω ("Ενοχλείστε? Πληρώστε τότε για να σταματήσω να σας ενοχλώ! Αλλιως θα σας ενοχλω κάθε μέρα, όλη μέρα. Μέχρι τις 20.30 δουλευώ").
    - Ζητήθηκαν παρανόμως απόρρητα έγγραφα (φορολογική δήλωση)
    - Ενημέρωθηκαν τρίτοι (εστω και αν αυτοί είναι οι γονείς μου) για προσωπικό μου ζήτημα (μπορώ να καταθέσω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση για αυτό)
    Και φυσικά κανείς δεν μου πληρώνει τον χαμένο χρόνο μου στο τηλέφωνο με την κυρία αυτή. Σε δυο μέρες μου έφαγε 2 ώρες που αλλιώς θα είχα κάνει και καμιά δουλειά...

Καταλλήξαμε λοιπον στο τέλος να μου λεει να πάω ΤΩΡΑ (την ώρα που μιλάμε, και χωρις να κλείσουμε το τηλέφωνο - γιατί ούτως ή άλλως θα με ξαναέπερνε, ή εμένα ή τους γονείς μου αν δεν απαντούσα) στην τράπεζα - θα μου κρατούσε παρέα στον δρόμο είπε χαρακτηριστικά- για να δωσω μια υπευθυνη δήλωση οτι ΑΔΙΑΦΟΡΩ για τα χρεη μου!
    Της λεω κοπέλα μου είσαι με τα καλά σου? Που την είδες την αδιαφορία? Αδυναμία πληρωμής υπάρχει, οχι αδιαφορία!
    - Δεν το δέχομαι! Να κηρύξετε πτώχευση κύριε τότε, αλλιως τα λεγόμενα σας δεν μου λένε τίποτα

Τελικά μετά απο μισή ώρα κλείσαμε και θα με ξαναέπαιρνε στις 14.00 να δεί αν πήγα στην τράπεζα... Ακόμα δεν με πήρε... Μάλλον θα είναι απασχολημένη να κάνει παρέα σε κάποιον άλλο κακομοίρη που έστειλε να πάει στην τράπεζα ΤΩΡΑ. Ελεος...

Φυσικά η επόμενη μου κίνηση ήταν να συμβουλευτώ τον δικηγόρο μου, ο οποίος μου είπε πως απο Δευτέρα θα ετοιμάσουμε μια ενα εξώδικο όπου θα ζητάμε την παυση κάθε όχλησης προς εμένα ή τρίτους λόγω αδυναμίας πληρωμής λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η εταιρία μου (και φυσικά αποδεικνύεται απο τα δυσμενή στοιχεία που υπάρχουν ήδη στον Τειρεσία).

Ουφ... το εβγαλα απο μέσα μου

Εσείς έχετε ζήσει καμια παρόμοια κατάσταση?

Δεν χρησιμοποιώ κάρτα παρά μόνο για το λογαριασμό κινητού και η οποία εξοφλείται αυτόματα από πάγια εντολή μου μέσω του λογαριασμού μου.
    Αν μου τηλεφωνούσαν το πρώτο πράγμα που θα τους έλεγα είναι ότι η συνομιλία μας καταγράφεται και ότι θα χρησιμοποιηθεί σε αστικό & ποινικό δικαστήριο.
    Εκεί αρχίζουν τα αστικά δικαστήρια με αποζημιώσεις $$$$

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Type
    VDSL2
    Speed
    49.999 / 4.999
    ISP
    Forthnet
    Και ο έμπορος ναρκωτικών, λέει, ότι εγώ μια δουλειά κάνω, αν ο πιτσιρικάς εθίστηκε, πρόβλημά του, ας τον πρόσεχε η μάνα του... (ιδιο με το= Δε φταιω εγώ που χρωστας εσύ, τη δουλειά μου κάνω)
    Και ο βιαστής λέει, ότι δε φταίει αυτός, το κοντό φόρεμα εφταιγε... (ιδιο με το= δε φταίω εγώ ο διευθυντής μου είπε να το κάνω)...
    Και ο δολοφόνος λέει, δε φταίω εγώ, απλά να κλεψω ήθελα για να φάω, αλλά αντιστάθηκε ο ...νεκρός,δεν έπρεπε να αντισταθεί, τι μπήκε στη μέση, τον ήρωα ήθελε να κάνει?...

Λοιπόν....Ολοι έχουμε ευθύνη των πράξεών μας...

1) Ο Χ γιατί χρωστάει στην τράπεζα...

2) Ο Ψ, γιατί εδωσε το δάνειο του Χ ενώ δεν έπρεπε, δεν πληρούσε καν τα τυπικά στοιχεία...Το εκανε όμως, μόνο κ μόνο για να πιάσει το μπόνους στόχων και να πάρει το 50ευρω πριμ για πωληση προιοντος...

3)Ο Ω, γιατί παίρνειτον Χ και τον απειλεί και του σπάει τα νεύρα, ενώ είναι παράνομο... Και αν δεν το κάνει αυτός (να απειλεί), πάλι θα τον πάρει σε ώρες κοινής ησυχίας, με απόκρυψη, χωρίς να νοιάζεται αν κοιμάται το μωρό, αν κοιμάται ο παππούς, ή αν είναι άρρωστος ο Χ....

4) α) Η Α τραπεζα, που ενέκρινε το δάνειο που έδωσαν στον Χ, για να παρουσιάσει αυξημένα νούμερα και δείκτες, και να δείξει το High level management ότι η εταιρεία ευημερεί...

4) β) Επίσης η Α τράπεζα, η οποία ενώ εχει ΗΔΗ Ενσωματώσει τον κίνδυνο μη αποπληρωμής του δανείου στα επιτόκια ΟΛΩΝ ΜΑΣ, παρολαυτα, προβαίνει σε παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες, όπως οι απειλές, κατασχεση χρημάτων από τραπ.λογ/σμους,κ.ο.κ

4) γ) Επίσης η Α τράπεζα, η οποία και δε χρηματοδοτεί τις ζημιές της από προηγούμενα κέρδη, αλλά αυξάνει τις τιμές στα προιόντα της και για το μέλλον! εχετε δει κανενα ψιλικατζιδικο, επειδή τον φέσωσε ο διπλα μαγαζάτορας, να πουλάει το νερό αντί για 0,50 στα 0,70? οι τράπεζες γιατί να είναι νορμάλ να το κάνουν, όταν επί δεκαετιες, έχουν θετικές καταστασεις χρήσεως?

4) δ) Επίσης η Α τράπεζα, γιατί θεωρεί νόμιμο και ηθικό (ΑΧ ρε βουλγαράκη/καραμανλή) να κυνηγάει μέχρι εσχάτων τον Χ πολίτη, αλλά...ξεχνάει ότι σε αυτή την κατάσταση, με τα εκατομμυρια δανεισμένων πολιτών, την εφερε η προηγούμενη διοικητική ομαδα της...Ομως, όταν μαζευε cash απο το χρηματιστήριο, παρουσιαζοντας καταπληκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης, δεν είδα να ενοχλείται που τα δάνεια είχαν δωθεί ακόμα....και σε γατες που κυκλοφορούσαν αδέσποτες στους δρόμους....

5) Ο κλασσικός ελληναράς, που αφού αυτός για κάποιους λόγους τη γλύτωσε από τη λαίλαπα των τραπεζών (είναι πιο έξυπνος? είναι πιο ικανός? είναι πιο τυχερός? είναι από οικογένεια με καλό οικονομικό backround? όλα πιθανά είναι), θεωρεί ότι όλοι οι άλλοι που την πάτησαν, είναι μ@λ@κες, απατεώνες, και τα έφαγαν σε διακοποδανεια στη μαγιορκα τα λεφτά, δίχως να αναλογίζεται το κόστος ζωής σήμερα σε συνάρτηση με τους μισθούς...

6) Και τέλος, το κράτος, που ενώ υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφασεις εναντίον δεκάδων πρακτικων των τραπεζών, δεν προστατεύει πρακτικά τον πολίτη, αλλά απλά.....κανει την κότα...
    Πίστευε και μη ερεύνα....
    Ψήφιζε και μη ερεύνα....

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Quote Originally Posted by antreas9 View Post
    Και ο βιαστής λέει, ότι δε φταίει αυτός, το κοντό φόρεμα εφταιγε... (ιδιο με το= δε φταίω εγώ ο διευθυντής μου είπε να το κάνω)...
    Λίγα με το μίνι... έτσι;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Speed
    8192/1024
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΜΟΙΡΕΣ
    Quote Originally Posted by antreas9 View Post
    6) Και τέλος, το κράτος, που ενώ υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφασεις εναντίον δεκάδων πρακτικων των τραπεζών, δεν προστατεύει πρακτικά τον πολίτη, αλλά απλά.....κανει την κότα...
    Να συμφωνήσω, βάλε για κάθε φορά που η κάθε τράπεζα προβαίνει σε μια ενέργεια που τα δικαστήρια έχουν βγάλει καταχρηστική ένα πρόστιμο μαμούθ και τα πάντα θα αλλάξουν ήσυχα και ωραία. Ούτε προμήθειες για καταθέσεις σε λογαριασμούς τρίτων, ούτε καταχρηστικές ενέργειες από τα τμήματα collection, ούτε...

Καλημέρα, διάβασα τα posts με μεγάλο ενδιαφέρον, μιας και περνάω αυτή ακριβώς τη φάση που περιγράφετε:

'Εχω αρκετές καθυστερημένες οφειλές, και οι εισπρακτικές/τράπεζες μου τηλεφωνούν άπειρες φορές τη μέρα. Έχω μάθει και τα ωράριά τους: 09:00-21:00 τις καθημερινές και 09:00-13:00 τα Σάββατα. Δεν απαντώ βέβαια, έχω σταθερό και κινητό στο αθόρυβο και έτσι κάπως παλεύεται. Ευτυχώς και στη δουλειά έχω αναγνώριση κλήσης, και έχω την επιλογή να απαντώ μόνο σε όποιον αριθμό γνωρίζω. Έχουν ήδη αρχίσει να τηλεφωνούν στη μητέρα μου. Προς το παρόν αφήνουν μηνύματα λέγοντας μόνο από ποια τράπεζα είναι, αλλά σταδιακά γίνονται πιο επιθετικοί.

Ήθελα να ρωτήσω, ξέρετε πόσο διάστημα περίπου κρατούν αυτά τα "πολλά" τηλεφωνήματα?

Downloads
    24
    Uploads
    0
    Type
    ADSL OTE
    Speed
    16384/1024
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑΣ
    Router
    Alcatel 585 v7
    Quote Originally Posted by Kiki999 View Post
    Καλημέρα, διάβασα τα posts με μεγάλο ενδιαφέρον, μιας και περνάω αυτή ακριβώς τη φάση που περιγράφετε:

'Εχω αρκετές καθυστερημένες οφειλές, και οι εισπρακτικές/τράπεζες μου τηλεφωνούν άπειρες φορές τη μέρα. Έχω μάθει και τα ωράριά τους: 09:00-21:00 τις καθημερινές και 09:00-13:00 τα Σάββατα. Δεν απαντώ βέβαια, έχω σταθερό και κινητό στο αθόρυβο και έτσι κάπως παλεύεται. Ευτυχώς και στη δουλειά έχω αναγνώριση κλήσης, και έχω την επιλογή να απαντώ μόνο σε όποιον αριθμό γνωρίζω. Έχουν ήδη αρχίσει να τηλεφωνούν στη μητέρα μου. Προς το παρόν αφήνουν μηνύματα λέγοντας μόνο από ποια τράπεζα είναι, αλλά σταδιακά γίνονται πιο επιθετικοί.

Ήθελα να ρωτήσω, ξέρετε πόσο διάστημα περίπου κρατούν αυτά τα "πολλά" τηλεφωνήματα?
    Μεχρι να πληρωσεις. Δεν σταματουν με τιποτε αλλιως.
    Προσοχη!!!!!!!! Τα αυτια εχουν τοιχους.

Ιστοριες καθημερινης τρελλας και παλης.
    Ημερολογιο ανεργου

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Speed
    8192/1024
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΜΟΙΡΕΣ

Δυστυχώς δεν πρόκειται να σταματήσουν, όσο μεγαλώνει η καθυστέρηση μάλιστα και αναλόγως το ποσό βέβαια θα υπάρξουν ίσως και εξώδικα, θα απαιτήσουν όλο το ποσό, το σημαντικό στο τελευταίο είναι ότι οι τόκοι υπερημερίας θα επιβαρύνουν όλο το ποσό. Αν έχεις αρκετές οφειλές καλύτερα να προσπαθήσεις να κάνεις κάποια συγκέντρωση οφειλών για να τα έχεις μαζεμένα και το σημαντικότερο να πληρώνεις μικρότερο επιτόκιο.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Type
    ADSL2+ HOL Full
    Speed
    24576/1024
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
    Router
    NetFasteR IAD
    SNR / Attn
    8(dB) / 21(dB)

Kiki999, η κατασταση που αντιμετωπιζεις ειναι δυσκολη, θα πρεπει να
    κατσεις κατω και να σκεφτεις τα υπερ και τα κατα καθε αποφασης σου, ολα εξαρτωνται απο την οικονομικη σου κατασταση,την υπαρξη η οχι αξιολογης περιουσιας ,το υψος των οφειλων και το.... χαρακτηρα σου.
    Θα γινω κυνικος αλλα θα σου πω πως βλεπω εγω τα πραγματα
    Αμα χασεις τον ελενχο στα ανοιγματα που αναλαμβανεις εναντι των τραπεζων ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να τον ξαναβρεις, και συγκεντρωση οφειλων να κανεις με χαμηλη δοση και μεγαλη διαρκεια,πολύ συντομοτερα απο τη ληξη του δανειου θα συγκεντρωσεις νεα χρεη σε καρτες (ακομα και τις καρτες να καταργησεις θα αναγκαστεις να τις ξαναεκδοσεις πριν τη ληξη του δανειου) και οι τραπεζες το γνωριζουν αυτο,τα δανεια θα απορροφουν μεγαλο μερος του εισοδηματος σου οποτε θα χρεισιμοποιεις καρτες για αγορες κτλ ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΕΩΝΑΣ ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ.
    Μονιμος θα εισαι μεσα στα χρεη και ουσιαστικα θα πληρωνεις μονο για τοκους ακομα και 200-300 ευρω.
    Βεβαια αν τα χρεη σου ειναι μικρα αξιζει να προσπαθησεις να τα φερεις σε βολτα αλλα ετσι που τα περιγραφεις πρεπει να εχεις ξεφυγει.
    Πρεπει να κανεις μια νεα αρχη ,ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ, θα πληρωσεις βεβαια ενα τιμημα, αλλα σιγουρα μετα θα βρεις το βηματισμο σου θα προσαρμοστεις στη νεα κατασταση(οριστικος αποκλεισμος απο τραπεζικο δανεισμο) και θα βαλεις τη ζωη σου σε ταξη.
    Τα τηλεφωνα αν δειξεις αποφασιστικοτητα και σταθεροτητα καποια στιγμη ( σε 8 σε 12 σε 18 μηνες) θα σταματησουν.
    Θα περασουν σε δικηγορους(θα ξαναπερασουν σε εισπρακτικες μετα, αλλα εκεινη την ωρα ολα θα μπορουν να γινουν με τους αν το επιθημεις )θα βγουν διαταγες πληρωμης προγραμματα πληστηριασμου κτλ.
    Με λιγα λογια τα τηλεφωνα εφοσον δειξεις σταθεροτητα, θα γινονται ολοενα και αραιοτερα.
    το μονο που ελπιζω ειναι να μην εχεις ακινητο στο ονομα σου, και αν υπαρχει προοπτικη κληρονομιας το ατομο που ελπιζεις να κληρονομισεις ειναι σχετικα...μεσοκοπο!!
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Quote Originally Posted by ioannis1974 View Post
    Kiki999, η κατασταση που αντιμετωπιζεις ειναι δυσκολη, θα πρεπει να
    κατσεις κατω και να σκεφτεις τα υπερ και τα κατα καθε αποφασης σου, ολα εξαρτωνται απο την οικονομικη σου κατασταση,την υπαρξη η οχι αξιολογης περιουσιας ,το υψος των οφειλων και το.... χαρακτηρα σου.
    Θα γινω κυνικος αλλα θα σου πω πως βλεπω εγω τα πραγματα
    Αμα χασεις τον ελενχο στα ανοιγματα που αναλαμβανεις εναντι των τραπεζων ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να τον ξαναβρεις, και συγκεντρωση οφειλων να κανεις με χαμηλη δοση και μεγαλη διαρκεια,πολύ συντομοτερα απο τη ληξη του δανειου θα συγκεντρωσεις νεα χρεη σε καρτες (ακομα και τις καρτες να καταργησεις θα αναγκαστεις να τις ξαναεκδοσεις πριν τη ληξη του δανειου) και οι τραπεζες το γνωριζουν αυτο,τα δανεια θα απορροφουν μεγαλο μερος του εισοδηματος σου οποτε θα χρεισιμοποιεις καρτες για αγορες κτλ ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΕΩΝΑΣ ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ.
    Μονιμος θα εισαι μεσα στα χρεη και ουσιαστικα θα πληρωνεις μονο για τοκους ακομα και 200-300 ευρω.
    Βεβαια αν τα χρεη σου ειναι μικρα αξιζει να προσπαθησεις να τα φερεις σε βολτα αλλα ετσι που τα περιγραφεις πρεπει να εχεις ξεφυγει.
    Πρεπει να κανεις μια νεα αρχη ,ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ, θα πληρωσεις βεβαια ενα τιμημα, αλλα σιγουρα μετα θα βρεις το βηματισμο σου θα προσαρμοστεις στη νεα κατασταση(οριστικος αποκλεισμος απο τραπεζικο δανεισμο) και θα βαλεις τη ζωη σου σε ταξη.
    Τα τηλεφωνα αν δειξεις αποφασιστικοτητα και σταθεροτητα καποια στιγμη ( σε 8 σε 12 σε 18 μηνες) θα σταματησουν.
    Θα περασουν σε δικηγορους(θα ξαναπερασουν σε εισπρακτικες μετα, αλλα εκεινη την ωρα ολα θα μπορουν να γινουν με τους αν το επιθημεις )θα βγουν διαταγες πληρωμης προγραμματα πληστηριασμου κτλ.
    Με λιγα λογια τα τηλεφωνα εφοσον δειξεις σταθεροτητα, θα γινονται ολοενα και αραιοτερα.
    το μονο που ελπιζω ειναι να μην εχεις ακινητο στο ονομα σου, και αν υπαρχει προοπτικη κληρονομιας το ατομο που ελπιζεις να κληρονομισεις ειναι σχετικα...μεσοκοπο!!
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.
    Λοιπόν...... κατ' αρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, δε φαντάζεστε πόσο με βοηθάει να ακούω και άλλες γνώμες, μιας και όπως καταλαβαίνετε δεν είναι ένα θέμα που μπορώ να συζητήσω με τον καθένα...

Ακίνητη περιουσία στο όνομά μου δεν έχω, ούτε και αυτοκίνητο. Έχω μισθό, καλό μάλιστα, αλλά οι ελάχιστες μηνιαίες καταβολές είναι το διπλάσιο του μισθού μου, οπότε όπως καταλαβαίνετε δε βγαίνει τίποτα..... όλο πληρώνω, μετά τα ξαναπαίρνω για να πληρώσω κάτι άλλο και ούτω καθ' εξής..... στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα τώρα, είναι αδύνατο να συνεχίσω..... αρκεί να σας πω ότι έχω να πάω διακοπές από το 2000....

Πέρισυ προσπάθησα να συγκεντρώσω τις οφειλές σε μία, με αυτά τα πολυδιαφημιζόμενα δάνεια.... επειδή το συνολικό ποσό είναι πολύ μεγάλο, έπρεπε να διαλέξω αναγκαστικά "συγκέντρωση οφειλών με εξασφαλίσεις", το οποίο προσέφεραν τρεις τράπεζες μόνο..... αν και δεν είχα ακίνητο στο όνομά μου, η οικογένειά μου για να με βοηθήσει συμφώνησε να εγγραφεί προσημείωση σε ένα σπίτι, ώστε να δοθεί μια λύση, μιας και η δόση θα έβγαινε ίση με το μισό μου μισθό και, έστω και σε είκοσι χρόνια, θα μπορούσα να ξεμπερδεύω....

..... έκανα λοιπόν αίτηση και στις τρεις αυτές τράπεζες...... το ακίνητο υπήρχε, δεν είχαν πρόβλημα που ανήκε σε άλλον αφού αυτός συναινούσε, όλες οι οφειλές μου ήταν ενήμερες, και....... απορρίφθηκαν και οι τρεις αιτήσεις, λόγω "άτακτης συναλλακτικής συμπεριφοράς". Δηλαδή τώρα που πληρώνω το τετραπλάσιο είμαι φερέγγυα, για να πληρώνω λιγότερα όμως..... δε γίνεται!

Είναι ο τρίτος μήνας που δεν έχω πληρώσει, και τώρα πια είναι φανερό ότι δε θα μπορέσω να πληρώσω ξανά. Κανονικά θα έπρεπε να χαίρομαι, θα μου μένει και ο μισθός μου στο χέρι, ε?

Δεν είναι έτσι όμως..... δε μπορώ να το χωνέψω αυτό, έχω χάσει τον ύπνο μου, πέφτουν τα μαλλιά μου, μουδιάζουν τα άκρα μου, παθαίνω κρίσεις πανικού και έπεται συνέχεια....

Τα τηλέφωνα κάπως τα παλεύω, τον τραπεζικό αποκλεισμό επίσης, άλλωστε μετά από αυτό ούτε να με παρακαλάνε δε θα μπαίνω σε τράπεζα..... τα εξώδικα όμως που θα μου θυροκολλούν και θα με κάνουν ρεζίλι σε όλη τη γειτονιά? στην οποία μένουν και αρκετοί συνάδελφοί μου? τα τηλεφωνήματα σε όποιον κρίνουν ότι είναι γνωστός ή συγγενής μου?

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Type
    ADSL2+ HOL Full
    Speed
    24576/1024
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
    Router
    NetFasteR IAD
    SNR / Attn
    8(dB) / 21(dB)
    Λοιπόν...... κατ' αρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, δε φαντάζεστε πόσο με βοηθάει να ακούω και άλλες γνώμες, μιας και όπως καταλαβαίνετε δεν είναι ένα θέμα που μπορώ να συζητήσω με τον καθένα...

Ακίνητη περιουσία στο όνομά μου δεν έχω, ούτε και αυτοκίνητο. Έχω μισθό, καλό μάλιστα, αλλά οι ελάχιστες μηνιαίες καταβολές είναι το διπλάσιο του μισθού μου, οπότε όπως καταλαβαίνετε δε βγαίνει τίποτα..... όλο πληρώνω, μετά τα ξαναπαίρνω για να πληρώσω κάτι άλλο και ούτω καθ' εξής..... στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα τώρα, είναι αδύνατο να συνεχίσω..... αρκεί να σας πω ότι έχω να πάω διακοπές από το 2000....

Πέρισυ προσπάθησα να συγκεντρώσω τις οφειλές σε μία, με αυτά τα πολυδιαφημιζόμενα δάνεια.... επειδή το συνολικό ποσό είναι πολύ μεγάλο, έπρεπε να διαλέξω αναγκαστικά "συγκέντρωση οφειλών με εξασφαλίσεις", το οποίο προσέφεραν τρεις τράπεζες μόνο..... αν και δεν είχα ακίνητο στο όνομά μου, η οικογένειά μου για να με βοηθήσει συμφώνησε να εγγραφεί προσημείωση σε ένα σπίτι, ώστε να δοθεί μια λύση, μιας και η δόση θα έβγαινε ίση με το μισό μου μισθό και, έστω και σε είκοσι χρόνια, θα μπορούσα να ξεμπερδεύω....

..... έκανα λοιπόν αίτηση και στις τρεις αυτές τράπεζες...... το ακίνητο υπήρχε, δεν είχαν πρόβλημα που ανήκε σε άλλον αφού αυτός συναινούσε, όλες οι οφειλές μου ήταν ενήμερες, και....... απορρίφθηκαν και οι τρεις αιτήσεις, λόγω "άτακτης συναλλακτικής συμπεριφοράς". Δηλαδή τώρα που πληρώνω το τετραπλάσιο είμαι φερέγγυα, για να πληρώνω λιγότερα όμως..... δε γίνεται!

Είναι ο τρίτος μήνας που δεν έχω πληρώσει, και τώρα πια είναι φανερό ότι δε θα μπορέσω να πληρώσω ξανά. Κανονικά θα έπρεπε να χαίρομαι, θα μου μένει και ο μισθός μου στο χέρι, ε?

Δεν είναι έτσι όμως..... δε μπορώ να το χωνέψω αυτό, έχω χάσει τον ύπνο μου, πέφτουν τα μαλλιά μου, μουδιάζουν τα άκρα μου, παθαίνω κρίσεις πανικού και έπεται συνέχεια....

Τα τηλέφωνα κάπως τα παλεύω, τον τραπεζικό αποκλεισμό επίσης, άλλωστε μετά από αυτό ούτε να με παρακαλάνε δε θα μπαίνω σε τράπεζα..... τα εξώδικα όμως που θα μου θυροκολλούν και θα με κάνουν ρεζίλι σε όλη τη γειτονιά? στην οποία μένουν και αρκετοί συνάδελφοί μου? τα τηλεφωνήματα σε όποιον κρίνουν ότι είναι γνωστός ή συγγενής μου?
    Για αυτο μιλησα για θεμα χαρακτηρα στην αρχη ειναι δυσκολο ειδικα για μια γυναικα.
    Θα κανεις υπομονη(δεν εχεις αλλη επιλογη), ολοι μας εχουμε μεγαλα αποθεματα δυναμης κρυμενα που δεν τα γνωριζουμε παρα μονο οταν ερθουν οι δυσκολες στιγμες.
    Εισαι απιστευτα τυχερη που δεν δεχτηκαν τη προσημειωση ακινητου να εισαι ΑΠΟΛΥΤΑ σιγουρη οτι μετα απο 5 χρονια το πολυ θα το χανατε ,και παλι θα σε κυνηγουσαν γιατι θα ειχες νεα χρεη σε αλλες τραπεζες.
    Αποψη μου ειναι μην υποχωρησεις στιγμη, και προς θεου!!! μη μπεις σε κανενα ειδους διακανονισμου που θα αφορα μεταφορα οφειλων με προσημειωση ,μην εμφανισεις κινηση σε κανενα λογαριασμο,σηκωνε τα τηλεφωνα και ξεκαθαρισε ανοιχτα την κατασταση, χωρις φοβο αλλα και χωρις εκνευρισμο και βρισιες .
    Θα σου κανουν μεγαλο πολεμο θα παρουν τηλεφωνα παντου!!!αυτο ελπιζουν να σε φοβισουν να σπασουν το ηθικο σου,μη πιστευεις τιποτα που θα σου πουν ελπιζουν απλα να καταφερουν να παρουν μερικα χρηματα να κινησουν τους λογαριασμους ,γνωριζουν ειδη δεν μπορουν να παρουν ολα τα χρηματα τους CASH.
    Τα τηλεφωνα θα αιραιωνουν οσο δεν εχεις καμια κινηση στο λογαριασμο, οσο αφορα τα περι... ρεζιλι κτλ και το τι θα πει ο... κοσμος ?
    Να εισαι σιγουρη οτι οι περισοτεροι θα πουν ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ!!!
    Οσο για τους αλλους ?ξερεις τι λεω εγω?
    ''Δεν εχω σπιτι ,δεν εχω αυτοκινητο,μα πανω απο ολα αυτα δεν εχω ΤΣΙΠΑ!!!''

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Το μονο που εχω να σου ευχηθώ ειναι καλη δυναμη και βαστα γερα. Αν εβρισκες και δευτερη δουλειά ισως? Στην εταιρεια μου μια συναδελφος ,μετα απο εμας, δουλευει σε call center για να καλυψει τετοιες υποχρεώσεις. Σκεψου οτι ειναι συν 400 ευρω το μηνα.

opener's Avatar
    opener Guest
    Quote Originally Posted by ioannis1974 View Post
    ....
    και το τι θα πει ο... κοσμος ?
    Να εισαι σιγουρη οτι οι περισοτεροι θα πουν ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ!!!
    Οσο για τους αλλους ?ξερεις τι λεω εγω?
    ''Δεν εχω σπιτι ,δεν εχω αυτοκινητο,μα πανω απο ολα αυτα δεν εχω ΤΣΙΠΑ!!!''
    Νομιζω οτι μπορεις να εκφερεις γνωμη μονον για τον εαυτο σου.
    Τον κοσμο τον ρωτησες;

"Χωριο που φαινεται, κολαουζο δεν θελει!"

http://www.komvos.edu.gr/dictonlinep..._lemma_id_GEO=

sdikr's Avatar
    sdikr Guest
    Έχω μισθό, καλό μάλιστα, αλλά οι ελάχιστες μηνιαίες καταβολές είναι το διπλάσιο του μισθού μου, οπότε όπως καταλαβαίνετε δε βγαίνει τίποτα..... όλο πληρώνω, μετά τα ξαναπαίρνω για να πληρώσω κάτι άλλο και ούτω καθ' εξής..... στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα τώρα, είναι αδύνατο να συνεχίσω..... αρκεί να σας πω ότι έχω να πάω διακοπές από το 2000....
    Μήπως να σταματήσεις να παίρνεις κάτι άλλο;
    μήπως λέω;

πάντως το πρόβλημα σου δεν έχει σχέση με το νήμα, δεν σε καλέσανε με απειλές κλπ, ούτε πήρανε στους δικους σου.

θα έλεγα να ξεκινήσεις με το να μην ξαναπάρεις

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Type
    ADSL2+ HOL Full
    Speed
    24576/1024
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
    Router
    NetFasteR IAD
    SNR / Attn
    8(dB) / 21(dB)

ΚιΚι999 καποια στιγμη θα σου στειλω pm

Quote Originally Posted by alwaysalone View Post
    Το μονο που εχω να σου ευχηθώ ειναι καλη δυναμη και βαστα γερα. Αν εβρισκες και δευτερη δουλειά ισως? Στην εταιρεια μου μια συναδελφος ,μετα απο εμας, δουλευει σε call center για να καλυψει τετοιες υποχρεώσεις. Σκεψου οτι ειναι συν 400 ευρω το μηνα.
    Επειδή δουλεύω 09:00-19:00 στην κανονική μου δουλειά, είναι δύσκολο να βρω δουλειά μετά. Όχι ότι δεν το έχω προσπαθήσει βέβαια..... βρήκα από αγγελία στη Χρυσή Ευκαιρία μια δικηγόρο που ζητούσε δακτυλογράφο για αντιγραφή χειρόγραφων συμβολαίων για το Κτηματολόγιο.... της μίλησα, μου είπε ότι δεν υπάρχει ωράριο, τη δουλειά την κάνεις από το σπίτι σου, και πληρώνεσαι 3 ευρώ το φύλλο. Συνεργαζόταν ήδη με άλλες 4 δακτυλογράφους τις οποίες γνώρισα στο γραφείο της. Όλο χαρά πήρα το πρώτο πακέτο, το δακτυλογράφησα, το δεύτερο, το τρίτο, μου ζήτησε αν μπορώ να της βάλω και όλα τα συμβόλαια σε ένα excel σαν αρχείο, της το έκανα, και..... ύστερα από 6 εβδομάδες απίστευτη δουλειά, της τα παρέδωσα όλα στην εντέλεια και πήρα.... guess what? ούτε μία..... μου είπε ότι δεν είχε και αν ήθελα να της κάνω μήνυση..... το ίδιο είπε βέβαια και στις άλλες τέσσερις.....

........Auto merged post: Kiki999 πρόσθεσε 5 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Quote Originally Posted by sdikr View Post
    Μήπως να σταματήσεις να παίρνεις κάτι άλλο;
    μήπως λέω;

πάντως το πρόβλημα σου δεν έχει σχέση με το νήμα, δεν σε καλέσανε με απειλές κλπ, ούτε πήρανε στους δικους σου.

θα έλεγα να ξεκινήσεις με το να μην ξαναπάρεις
    Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά..... εννοώ ότι παίρνω λεφτά από τη μία κάρτα για να πληρώσω άλλη κάρτα ή δάνειο..... αν εννοείς να σταματήσω να τα πληρώνω, αυτό θα γίνει αναγκαστικά.....

Όπως είπα δε σηκώνω το τηλέφωνο, γι' αυτό και δεν ακούω τις απειλές. Και η καθυστέρηση είναι ακόμη 2 μήνες μόνο. Απ' ότι βλέπω όμως στο νήμα, καλούν και απειλούν και τους γονείς, έτσι δεν είναι? αυτή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μου, γιατί η μητέρα μου είναι ηλικιωμένη και πολύ άρρωστη.....
    Last edited by Kiki999; 11-09-2009 at 07:33. Reason: auto merged post

Page 14 of 39 FirstFirst ... 491213141516192434 ... LastLast