H αλήθεια είναι ότι το stable debian, το εμπιστεύομαι με κλειστα μάτια.
Για εφαρμογές server, control και αλλες κρισιμες εφαρμογές δεν διαλλέγω τιποτα άλλο εκτός από etch και έχει αποδειχτεί εξαιρετικά σταθερό.
Εξάλλου γι αυτούς που βιάζονται υπάρχει το πολύ σταθερό "testing" και το "sid". Για desktop και τα δυο είναι μια χαρά και όποιος τα χρησιμοποιεί, λίγο νοιαζεται για τη stable release.
Όποτε λοιπόν είναι έτοιμο, ας έρθει και το Lenny....
Εμφάνιση 1.561-1.575 από 6011
Θέμα: Το thread του Debian
-
12-02-08, 02:55 Απάντηση: Το thread του Debian #1561
-
12-02-08, 12:24 Απάντηση: Το thread του Debian #1562
Έχει δοκιμάσει ποτέ κάποιος να στείλει fax με debian ?
Και με ποιά εφαρμογή ;
Δεν φαντάζομαι να χρειάζεται προηγουμένως να δημιουργήσω dialup σύνδεση ! ... ούτε να το σκέφτομαι ...
-
12-02-08, 14:29 Απάντηση: Το thread του Debian #1563
Στα backports του etch υπάρχει το πακέτο linux-source-2.6.22. Όποιος ενδιαφέρεται κι έχει όρεξη να μάθει και 5 πράγματα παραπάνω μπορεί να κάνει build τον πυρήνα, με σωστό τρόπο μέσω του kernel-package.
-
12-02-08, 14:30 Απάντηση: Το thread του Debian #1564
με το kernel-package, προσωπικα χτιζω και απο τα επισημα sources χωρις κανενα προβλημα. ειναι σιγουρο οτι χρειαζεται "debian" source?
-
12-02-08, 15:01 Απάντηση: Το thread του Debian #1565
Για το συγκεκριμένο πακέτο γράφει ότι έχουν εφαρμοστεί και τα Debian Patches.
-
12-02-08, 15:07 Απάντηση: Το thread του Debian #1566
Και εγώ kernel στο debian κάνω compile από το kernel.org με τη γνωστή διαδικασία χωρίς κανένα πρόβλημα.
Τώρα έχω πάνω 2.6.24.Desktop: Kubuntu | Server: Debian testing
-
12-02-08, 15:53 Απάντηση: Το thread του Debian #1567
Aπό το print σε fax του KDE το οποίο χρησιμοποιεί το efax.
Το efax γινεται setup πολύ γρηγορα, καθως είναι μικρό (καμμια σχέση με το hylafax το οποίο είναι fax server) και καποιες ρυθμίσεις γίνονται από ενα conf αρχείο.
Δεν χρειάζεται καμμια dialup συνδεση, μόνο ενα σειρικό μοντεμ που υποστηρίζει fax.
Όσο για το kernel, και εγω προτιμώ το "καθαρό" source απο το kernel.org χωρίς πολλα-πολλά. Ουσιαστικά χρησιμοποιώ το ίδιο config με το gentoo μου.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slammer : 12-02-08 στις 15:56.
-
12-02-08, 16:46 Απάντηση: Το thread του Debian #1568
-
12-02-08, 16:47 Απάντηση: Το thread του Debian #1569
Αν πειράξεις μόνο τον πυρήνα δεν θα έχεις πρόβλημα. Τώρα αν θες και κάποια modules ενδεχομένως να αρχίσουν οι επιπλοκές.
-
12-02-08, 16:54 Απάντηση: Το thread του Debian #1570
Αν παίζεις με νέους kernel πάντα υπάρχει η πιθανότητα για κάποιο πρόβλημα, από τη στιγμή που δεν έχουν προλάβει να δοκιμαστούν αρκετά.
Παλιότερα συνήθιζα να βάζω τον τελευταίο πυρήνα από το kernel.org με το kernel_package, μέχρι που πήρα ένα ωραίο xfs filesystem corruption κι από τότε μένω με τον πυρήνα που υπάρχει στο stable/testing!
-
12-02-08, 17:39 Απάντηση: Το thread του Debian #1571
Προσωπικά δεν έχω πειράξει ποτέ πυρήνα.. δεν ξέρω άλλωστε .. αν και όπου νάναι θαρχίσω να πειράζω
Εχω δοκιμάσει και testing και unstable και sidux... συνήθως αυτά φόρτωνα
Απλά σκέφτηκα ότι την δουλειά μου την κάνω άνετα και με stable οπότε γιατί να μπερδεύομαι με bugs κλπ ;
Το πρώτο stable που φόρτωσα σε ένα laptop εδώ και 1 χρόνο ακόμα τρέχει άψογα και δεν παρουσίασε ούτε ένα bug μέχρι τώρα..
........Auto merged post: mistral added 17 Minutes and 56 Seconds later........
Πώς κάνουμε build τον πυρήνα ;
Υπάρχουν σχετικές οδηγίες στα ελληνικά;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mistral : 12-02-08 στις 17:22.
-
12-02-08, 17:49 Απάντηση: Το thread του Debian #1572
εστω οτι δουλευεις στο φακελο ~/kernel_factory
1. Κατεβαζεις απο το kenel.org τα τελευταια sources
2. εγκαθιστας τα :fakeroot, kernel-package και ncurses-dev
3.κανεις extract τον τελευταικο kerel μεσα στο ~/kernel_factory με tar xjvf, εφοσον ειναι bz2.
4. μπαινεις στο φακελο που μολις δημιουργηθηκε Και κανεις copy καποιο config απο το /boot στο αρχειο .config, ωστε να εχεις μια βαση απο ενα "σωστο" configuration kernel.
πχ ------> cp /boot/config-2.6.24-1-686 .config
5. make oldconfig
6. make menuconfig
αφου τελειωσεις με το configuration και σωσεις, δινεις τις παρακατω εντολες :
7. make-kpkg clean
8. fakeroot make-kpkg --initrd -rev custom1 kernel_image kernel_headers
μολις τελειωσει αυτη η διαδικασια εχεις 2 πακετα *.deb μεσα στο ~/kernel_factory
ολα τα παραπανω βηματα τα κανεις σαν απλος χρηστης.
εγω ολα τα πακετα αυτα τα βαζω σε ενα τοπικο repository.
εστω οτι ειναι το /root/debs (το οποιο ως root δημιουργησα με mkdir /root/debs)
1. cp /home/user/kernel_factory/linux-image-blabla linux-headers-blabla /root/debs/ (ως root)
2. cd /root/debs
3. dpkg-scanpackages . /dev/null | gzip > Packages.gz
4. nano /etc/apt/sources.list Και προσθηκη της γραμμης :
deb file:///root/debs ./
5. apt-get update
6. apt-get install τον kernel σου
αν απεγκαταστησουμε ενα πακετο απ το τοπικο repo Και δεν το θελουμε πια, το σβηνουμε και μετα επαναλαμβανουμε τα βηματα 3 και 5Τελευταία επεξεργασία από το μέλος allergic : 12-02-08 στις 18:03.
-
12-02-08, 17:50 Απάντηση: Το thread του Debian #1573
Αυτό είναι όλο ;
-
12-02-08, 18:02 Απάντηση: Το thread του Debian #1574
Συνήθως δεν χρησιμοποιώ άλλη εκδοση από αυτή που έχει η διανομή, γιατί μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες με άλλα προγράμματα. Αν έχει την 2.6.22, αυτόν τον πυρήνα χρησιμοποιώ απο το kernel.org στο τελευταίο του revision.
Κανονικά το build της glibc γινεται με βάση τα headers του πυρήνα, οπότε υπάρχει πιθανότητα αν υπάρξει σοβαρή διαφορά (που συνήθως δεν υπάρχει) στους headers, κάτι να σπάσει.
-
12-02-08, 18:03 Απάντηση: Το thread του Debian #1575
- Περιοχή
- Chicago, Illinois
- Downloads
- 96
- Uploads
- 25
- Άρθρα
- 14
- Τύπος
- FTTH