Πριν από 6 μήνες είχα συκώσει υπερβολικό βάρος και μετά από ένα πέσιμο με το βάρος πάνω στο δεξί ημιθωράκιο έπαθα μια κάκωση θλάση των μυών που κράτησε ο πόνος για δύο μήνες.
Σήμερα είδα τις εξετάσεις μου που είχαν sgot 92 (φυσιολογικό εως 40) και sgpt 38 (φυσιολογικό εως 38). Επίσης ανεβασμένο cpk που δείχνει βλάβη στους μυς.
Διάβασα επίσης πως ο λόγος sgot/sgpt αν είναι πάνω από 2, σημαίνει ηπατοκυτταρική βλάβη. Για να ισχύει αυτό πρέπει να είναι και οι δύο δείκτες ανεβασμένοι ή ισχύει μόνο ο λόγος; Δείχνει σίγουρα βλάβη στο ήπαρ, ή επειδή ο ένας δείκτης είναι φυσιολογικός είναι από την κάκωση σκελετικών μυών;
Ευχαριστώ.
Εμφάνιση 1-13 από 13
Θέμα: Ήπαρ sgot και sgpt
-
22-04-10, 11:46 Ήπαρ sgot και sgpt #1
-
22-04-10, 12:30 Απάντηση: Ήπαρ sgot και sgpt #2
Καλύτερα να συμβουλευτεις γιατρό. Το cpk σίγουρα δείχνει πρόβλημα στους μύες
-
22-04-10, 12:33 Απάντηση: Ήπαρ sgot και sgpt #3
Να διευκρινίσω. Οι τιμές που αναφέρω ήταν πριν 6 μήνες όταν το έπαθα. Ο πόνος έχει φύγει και ρωτάω για τους δείκτες αν έδειχναν ηπατική βλάβη ή ήταν από την κάκωση.
-
22-04-10, 12:35 Απάντηση: Ήπαρ sgot και sgpt #4
Και για αυτό γιατρό πρέπει να ρωτήσεις
-
22-04-10, 19:53 Απάντηση: Ήπαρ sgot και sgpt #5
Εαν οι εξετασεις που λες ηταν πανω στην μυϊκο τραυματισμο, δεν εχεις τιποτε να ανησυχεις.
Εαν ηταν και τοτε και τωρα ανεβασμενες και δεν
α) πινεις μπολικο αλκοολ
β) σκοτωνεσαι στα γυμναστηρια
γ) παιρνεις φαρμακα (ή ναρκωτικα ή αναβολικα, ειδικα με ενεσεις)
πρεπει οπωσδηποτε να σε εξετασει γιατρος (οπως βασικα και εαν εμπιπτεις στις υποπεριπτωσεις Α και Γ).
-
22-04-10, 20:26 Απάντηση: Ήπαρ sgot και sgpt #6
νομίζω οτι ακόμα και γιατρός να είναι κάποιος από εδώ, αυτά τα πράγματα δεν λύνονται σε ένα forum...
-
22-04-10, 21:04 Απάντηση: Ήπαρ sgot και sgpt #7
Αν έπαιρνες αντιφλεγμονώδη, οι ηπατικοί δείκτες ανεβαίνουν πολύ και έτσι δικαιολογείται. Πάντως να πας και σε έναν παθολόγο με τις εξετάσεις.
-
22-04-10, 21:45 Απάντηση: Ήπαρ sgot και sgpt #8
Το λογικό είναι ότι εξετάσεις που γράφεις οφείλονται στις κακώσεις που έπαθες.
Λογικότερο όμως και απαραίτητο είναι να επισκεφτείς πάλι γιατρό για επανέλεγχο.
-
19-06-12, 20:10 Απάντηση: Ήπαρ sgot και sgpt #9
Τι εννοείς¨; εγώ έχω ανεβασμένο sgpt 60 και sgot 89 4 χρονιά, έχω κάνει εξετάσεις για ηπατίτιδες και υπερήχους πού λένε ότι έχω λιπωδη διήθηση . Πριν ένα μηνά άρχισα γυμναστική και δίαιτα το agpt έπεσε στα 31 ενώ sgot έπεσε πολύ λίγο στα 79 έπεσε η χοληστερίνη στα 180 και δεν έχω ζάχαρο ούτε είχα ποτέ τι να κάνω; Nα σταματήσω την γυμναστική να μην ανεβαίνει το sgot από αυτή; Nα ανησυχώ; Επίσης είμαι πρώην καπνιστής και δεν πίνω.
-
20-06-12, 02:02 Απάντηση: Ήπαρ sgot και sgpt #10
Ρε ανθρωπε μου, συγγνωμη κιολας, αλλα ψαχνεις απαντηση ΕΔΩ ΜΕΣΑ, για ιατρικα θεματα? δηλαδη αν σου πουν 3-4 ατομα οτι δεν εχεις τιποτα, θα τους πιστεψεις κ θα συνεχισεις την ζωη σου ετσι απλα? πηγαινε σε εναν γιατρο να δεις τι γινεται, μ αυτα τα πραγματα δεν παιζουν και κυριως δεν μπορει να κανει καποιος διαγνωση μεσω νετ, ακομη κ αν ειναι γιατρος...
-
24-06-12, 05:44 Απάντηση: Ήπαρ sgot και sgpt #11
-
28-06-12, 23:07 Απάντηση: Ήπαρ sgot και sgpt #12
-
29-06-12, 08:55 Απάντηση: Ήπαρ sgot και sgpt #13
Φίλε μου, επειδή και εγώ το θέμα το παρακολουθώ και είναι υπό εξέλιξη έχω να σου πω ότι πρώτα πρέπει να πας σε ένα γιατρό, δεύτερον ο δείκτης που έχεις ανεβασμένο είναι πολύ λίγο αρά δεν είναι ανησυχητικό θα πρέπει να είναι πάνω από 300 για να είναι κάτι σοβαρό, ο δείκτης sgot δεν έχει να κάνει μόνο με το ήπαρ μια και κατά κύριο λόγο υπάρχει και στους μύες. Το ότι το sgpt είναι φυσιολογικό πάει να πει πως το ήπαρ σου δεν έχει υπέστη κάποια βλάβη, πιστεύω ότι είναι μυικό. Φυσικά τον τελευταίο ρόλο τον έχει ο γιατρός.
Παρόμοια Θέματα
-
Desktop pc και Οθόνες pc και TV's και NAS και Eνισχυτής
Από polv στο φόρουμ Προσφορά - Ανενεργές ΑγγελίεςΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 18-04-10, 11:40 -
47η συνάντηση βορείων και κοπή πίτας και πίτα και πίτα γύρο και μπουγάτσα με φλουρί
Από nmavro73 στο φόρουμ The Meeting pointΜηνύματα: 170Τελευταίο Μήνυμα: 04-03-10, 14:30 -
Πήρα conn-x 2048 και έμεινα χωρίς Internet !!! (και δεν μου έδωσαν και το δωρεάν router)
Από iparout στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 03-06-07, 01:03 -
Crypto f200 και 2mbits ή fritz.box και 1mbit ή μήπως alcatel 585 και 768kbps?
Από cpu0 στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 28-12-06, 01:35 -
links και ebooks και γενικως βοήθεια για Κωδικα Μηχανης και...
Από vstratis στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμούΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 11-10-06, 11:17
Bookmarks