Εμφάνιση 1-13 από 13
    Περιοχή
    Σέρρες
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    24576/512
    ISP
    Forthnet
    Πριν από 6 μήνες είχα συκώσει υπερβολικό βάρος και μετά από ένα πέσιμο με το βάρος πάνω στο δεξί ημιθωράκιο έπαθα μια κάκωση θλάση των μυών που κράτησε ο πόνος για δύο μήνες.
    Σήμερα είδα τις εξετάσεις μου που είχαν sgot 92 (φυσιολογικό εως 40) και sgpt 38 (φυσιολογικό εως 38). Επίσης ανεβασμένο cpk που δείχνει βλάβη στους μυς.
    Διάβασα επίσης πως ο λόγος sgot/sgpt αν είναι πάνω από 2, σημαίνει ηπατοκυτταρική βλάβη. Για να ισχύει αυτό πρέπει να είναι και οι δύο δείκτες ανεβασμένοι ή ισχύει μόνο ο λόγος; Δείχνει σίγουρα βλάβη στο ήπαρ, ή επειδή ο ένας δείκτης είναι φυσιολογικός είναι από την κάκωση σκελετικών μυών;
    Ευχαριστώ.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    OTE Fiber Speed 100
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΡΜΟΥ
    Καλύτερα να συμβουλευτεις γιατρό. Το cpk σίγουρα δείχνει πρόβλημα στους μύες

Περιοχή
    Σέρρες
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    24576/512
    ISP
    Forthnet
    Να διευκρινίσω. Οι τιμές που αναφέρω ήταν πριν 6 μήνες όταν το έπαθα. Ο πόνος έχει φύγει και ρωτάω για τους δείκτες αν έδειχναν ηπατική βλάβη ή ήταν από την κάκωση.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    OTE Fiber Speed 100
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΡΜΟΥ
    Και για αυτό γιατρό πρέπει να ρωτήσεις

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΦΑΛΗΡΟ
    SNR / Attn
    4.5(dB) / 25.5(dB)
    Εαν οι εξετασεις που λες ηταν πανω στην μυϊκο τραυματισμο, δεν εχεις τιποτε να ανησυχεις.

Εαν ηταν και τοτε και τωρα ανεβασμενες και δεν

α) πινεις μπολικο αλκοολ
    β) σκοτωνεσαι στα γυμναστηρια
    γ) παιρνεις φαρμακα (ή ναρκωτικα ή αναβολικα, ειδικα με ενεσεις)

πρεπει οπωσδηποτε να σε εξετασει γιατρος (οπως βασικα και εαν εμπιπτεις στις υποπεριπτωσεις Α και Γ).

Περιοχή
    Γλυκά Νερά
    Downloads
    18
    Uploads
    1
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote
    Router
    RB4011iGS+hAP AC+cAP AC
    Path Level
    Fastpath
    νομίζω οτι ακόμα και γιατρός να είναι κάποιος από εδώ, αυτά τα πράγματα δεν λύνονται σε ένα forum...

Περιοχή
    Πέραμα
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
    Router
    TPLink
    SNR / Attn
    11db(dB) / 34db(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Αν έπαιρνες αντιφλεγμονώδη, οι ηπατικοί δείκτες ανεβαίνουν πολύ και έτσι δικαιολογείται. Πάντως να πας και σε έναν παθολόγο με τις εξετάσεις.

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    COSMOTE
    Το λογικό είναι ότι εξετάσεις που γράφεις οφείλονται στις κακώσεις που έπαθες.
    Λογικότερο όμως και απαραίτητο είναι να επισκεφτείς πάλι γιατρό για επανέλεγχο.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Τι εννοείς¨; εγώ έχω ανεβασμένο sgpt 60 και sgot 89 4 χρονιά, έχω κάνει εξετάσεις για ηπατίτιδες και υπερήχους πού λένε ότι έχω λιπωδη διήθηση . Πριν ένα μηνά άρχισα γυμναστική και δίαιτα το agpt έπεσε στα 31 ενώ sgot έπεσε πολύ λίγο στα 79 έπεσε η χοληστερίνη στα 180 και δεν έχω ζάχαρο ούτε είχα ποτέ τι να κάνω; Nα σταματήσω την γυμναστική να μην ανεβαίνει το sgot από αυτή; Nα ανησυχώ; Επίσης είμαι πρώην καπνιστής και δεν πίνω.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ρε ανθρωπε μου, συγγνωμη κιολας, αλλα ψαχνεις απαντηση ΕΔΩ ΜΕΣΑ, για ιατρικα θεματα? δηλαδη αν σου πουν 3-4 ατομα οτι δεν εχεις τιποτα, θα τους πιστεψεις κ θα συνεχισεις την ζωη σου ετσι απλα? πηγαινε σε εναν γιατρο να δεις τι γινεται, μ αυτα τα πραγματα δεν παιζουν και κυριως δεν μπορει να κανει καποιος διαγνωση μεσω νετ, ακομη κ αν ειναι γιατρος...

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    93
    Uploads
    16
    ISP
    HOL
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GeorgeM. Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ρε ανθρωπε μου, συγγνωμη κιολας, αλλα ψαχνεις απαντηση ΕΔΩ ΜΕΣΑ, για ιατρικα θεματα? δηλαδη αν σου πουν 3-4 ατομα οτι δεν εχεις τιποτα, θα τους πιστεψεις κ θα συνεχισεις την ζωη σου ετσι απλα? πηγαινε σε εναν γιατρο να δεις τι γινεται, μ αυτα τα πραγματα δεν παιζουν και κυριως δεν μπορει να κανει καποιος διαγνωση μεσω νετ, ακομη κ αν ειναι γιατρος...
    δεν θα του πει κανείς πως δεν έχει τίποτα, εξάλλου το αναφέρει
    Έχει λιπώδη διήθηση
    Σαβουροτρώει κάργα και μεγάλες ποσότητες

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από paschalist Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πριν από 6 μήνες είχα συκώσει υπερβολικό βάρος και μετά από ένα πέσιμο με το βάρος πάνω στο δεξί ημιθωράκιο έπαθα μια κάκωση θλάση των μυών που κράτησε ο πόνος για δύο μήνες.
    Σήμερα είδα τις εξετάσεις μου που είχαν sgot 92 (φυσιολογικό εως 40) και sgpt 38 (φυσιολογικό εως 38). Επίσης ανεβασμένο cpk που δείχνει βλάβη στους μυς.
    Διάβασα επίσης πως ο λόγος sgot/sgpt αν είναι πάνω από 2, σημαίνει ηπατοκυτταρική βλάβη. Για να ισχύει αυτό πρέπει να είναι και οι δύο δείκτες ανεβασμένοι ή ισχύει μόνο ο λόγος; Δείχνει σίγουρα βλάβη στο ήπαρ, ή επειδή ο ένας δείκτης είναι φυσιολογικός είναι από την κάκωση σκελετικών μυών;
    Ευχαριστώ.
    Θεωρεις οτι αυτοι οι δεικτες ανεβηκαν λογω του πεσιματος σου? Δε μου φαινεται λογικο αυτο.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Φίλε μου, επειδή και εγώ το θέμα το παρακολουθώ και είναι υπό εξέλιξη έχω να σου πω ότι πρώτα πρέπει να πας σε ένα γιατρό, δεύτερον ο δείκτης που έχεις ανεβασμένο είναι πολύ λίγο αρά δεν είναι ανησυχητικό θα πρέπει να είναι πάνω από 300 για να είναι κάτι σοβαρό, ο δείκτης sgot δεν έχει να κάνει μόνο με το ήπαρ μια και κατά κύριο λόγο υπάρχει και στους μύες. Το ότι το sgpt είναι φυσιολογικό πάει να πει πως το ήπαρ σου δεν έχει υπέστη κάποια βλάβη, πιστεύω ότι είναι μυικό. Φυσικά τον τελευταίο ρόλο τον έχει ο γιατρός.

Παρόμοια Θέματα

1. Desktop pc και Οθόνες pc και TV's και NAS και Eνισχυτής
    Από polv στο φόρουμ Προσφορά - Ανενεργές Αγγελίες
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-04-10, 11:40
  2. Μηνύματα: 170
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-03-10, 14:30
  3. Μηνύματα: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-06-07, 01:03
  4. Crypto f200 και 2mbits ή fritz.box και 1mbit ή μήπως alcatel 585 και 768kbps?
    Από cpu0 στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-12-06, 01:35
  5. links και ebooks και γενικως βοήθεια για Κωδικα Μηχανης και...
    Από vstratis στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμού
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-10-06, 11:17

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία