Σελ. 10 από 19 ΠρώτηΠρώτη ... 58910111215 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 136-150 από 280
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Path Level
    Interleaved
    Στα δικα μου τζακια δεν μαυριζει το τζαμι. Μια φορα τον μηνα ας πουμε αμα σου καθεται καπως στραβα στ ματι και θες τ καθαριζεις..

Το avatar του μέλους dim_togias
    dim_togias Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από zaras27 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα μικρά δαδιά που βαζετε στην αρχή φταίνε
    Βασικά ανάβω το τζάκι κάθε πρωί χρησιμοποιώντας χαρτιά α4, που έχω αρκετά λόγω δουλειάς. Λέτε αυτό να είναι η αιτία; Πάντως από το πρωί μέχρι το μεσημέρι το τζάμι είναι καθαρό μετά αρχίζει να μαυρίζει σαν οδοντοστοιχία (καθαρά τα ούλα, μαύρα τα δόντια) και μάλιστα περισσότερο στα άκρα και λιγότερο στο κέντρο. Η εστία μου (κασέτα γερμανική spartherm) είναι 90χ60χ60
    Ας γράψει κάποιος που έχει εμπειρία πως πρέπει να ανάβουμε και πως πρέπει να τροφοδούμε το τζάκι για να μη μαυρίζει το τζάμι.
    Ευχαριστώ

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Wind
    εμενα μαυριζει λιγο στις πανω ακρη των τσαμιών( πρισματικό) σχετικά αργά. το καθαρίζω καθε 15-20 μερες και μονο μαυριζει στις πανω πλευρες οπως σας ειπα των τζαμιών και ειδικά οταν το εχω φουλαρει υπερβολικά με παρα πολυ φωτιά....
    μηπως φιλε θελει να του αφηνεις λιγο τον αερα ανοιχτό κατω στο τζαμι που ειναι ενας συρτης;;; (καπου στο μεσο της διαδρομής θα ελεγα...) σκεψεις κανω και....ουσιαστική απαντηση θα σου δωσουν οι ειδικοι μεσα στο φορουμ....
    απλά "παιξε" λιγο με τον αερα..... (και παλι, σκεψεις κανω......)

Περιοχή
    ΓΚΥΖΗ
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    Huawei
    Εγω περιμένω τεκμηριωμένη απάντηση γιατί θα πάρει φωτιά η καμινάδα όταν έχεις ενεργειακό ?

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    HOL
    Router
    NetFaster WLAN 3
    SNR / Attn
    12(dB) / 11(dB)
    όσον αφορά το άναμα του τζακιού πάντως αλλά και το μαύρισμα του τζαμιού, νομίζω το να ανάβεις με Α4 είναι αρκετά λάθος ιδέα.. Χωρίς να έχω επιστημονική άποψη επί του θέματος, αλλά έχω ακούσει ότι τα χαρτιά γενικά δεν πρέπει να καίγονται στο τζάκι γιατί αφήνουν πάρα πολλά στερεά κατάλοιπα, τα οποία και μαυρίζουν το τζάκι αλλά και κάθονται στα τοιχώματα της καμινάδας και αυξάνουν αρκετά την πιθανότητα να αρπάξει τελικά. (χωρίς καμιά τεκμηρίωση τα παραπάνω..αλλά σε ότι παρέες βρέθηκα που μιλούσαν για τζάκια συμφωνούσαν όλοι περί των χαρτιών!). Και με βάση τα παραπάνω.. παίζει ρόλο και στο μαύρισμα του τζαμιού
    Εμένα πάντως με τη χρήση του σύρτη που έχει μπροστά φυσάει όντως αέρα μπροστά από το τζάμι ("αεροκουρτίνα" όπως μας το λέγαν) με αποτέλεσμα να μη μαυρίζει σχεδόν καθόλου, δεν είμαστε κι εμείς πολύ ευαίσθητοι μάλλον στο θέμα αυτό αλλά 1 φορά στους 2 μήνες το καθαρίζουμε κι αυτό αν υπάρχει όρεξη, όχι ότι βλέπουμε μεγάλο πρόβλημα..

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Path Level
    Interleaved
    stefp ειναι σωστο γ αυτο και δεν μαυριζει.. η δε ξερουν να το δουλευουν η κατι δεν εγινε καλα στ τοποθετηση η ειναι τετοια η εστια που το μαυριζει και ειναι οι περισσοτερες τετοιες.. Ζαρας ενα στ εκατο ειναι ενεργειακο, ολα τα υπολοιπα ειναι αεροθερμα η υδραυλικα με πορτα, τ οποια κρυωνουν τ θαλαμο και η καυση ειναι ατελης, πολυ κακη. Αυτα τα κακο καμενα καπναερια ειναι για τ ιδο λογο και αρκετα κρυα. Σ ενα σωστα χτισμενο τζακι πχ η καπνοδοχος ισως δεν χρειαστει και καθαρισμα ποτε, αλλα εχει μειωμενη θερμικη αποδοση στ χωρο μας.

Το avatar του μέλους dim_togias
    dim_togias Guest
    Πιθανοτατα να έχετε δικιο. Θα δοκιμάσω το προσάναμα με σταχτη και πετρελαιο να δουμε αν έχει διαφορά. Η εμπειρία μου από τζάκι ελάχιστη και απο ενεργειακό τζάκι μηδαμινή.
    Αλήθεια τον σύρτη για την αεροκουρτίνα τον έχετε μονιμα ανοικτό ή τον κλείνετε κάποια στιγμή;
    Σας ευχαριστώ

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Wind
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dim_togias Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πιθανοτατα να έχετε δικιο. Θα δοκιμάσω το προσάναμα με σταχτη και πετρελαιο να δουμε αν έχει διαφορά. Η εμπειρία μου από τζάκι ελάχιστη και απο ενεργειακό τζάκι μηδαμινή.
    Αλήθεια τον σύρτη για την αεροκουρτίνα τον έχετε μονιμα ανοικτό ή τον κλείνετε κάποια στιγμή;
    Σας ευχαριστώ
    εγω σχετικά προσφατα εχω κανει τζακι, τον συρτη κατω στην αεροκουρτηνα τον κλεινω αφου παρει πολύ καλά τον τζακι για να κανω οικονομια στα ξυλα. δεν εχω σοβαρό προβλημα με το μαυρισμα... Καθε 15 με 18 μερες με ενα χαρτι το σκουπίζω.....
    απλά "παιξε¨λιγο με τον συρτη. κανε μια μερα ανοιχτο, μια μερα κλειστό, μια μερα ενδιαμεσα και ειμαι σιγουρος οτι βρεις το ιδανικο....

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    On Telecoms
    Σ ενα σωστα χτισμενο τζακι πχ η καπνοδοχος ισως δεν χρειαστει και καθαρισμα ποτε
    Εδω θα διαφωνήσω με τον μάστορα, η καπνοδόχος χρειάζεται καθάρισμα μια φορά το χρόνο αν το καις 3-4 φορές την εβδομάδα. Ασχετα αν είναι αερόθερμο, χτιστώ, τζάκι-καλοριφερ... Θέλει καθαρισμό γιατί είναι υποπροϊόν καύσης αυτό που κολλάει στην καμινάδα και πέρνει φωτιά

Περιοχή
    ΓΚΥΖΗ
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    Huawei
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tolis t. Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εδω θα διαφωνήσω με τον μάστορα, η καπνοδόχος χρειάζεται καθάρισμα μια φορά το χρόνο αν το καις 3-4 φορές την εβδομάδα. Ασχετα αν είναι αερόθερμο, χτιστώ, τζάκι-καλοριφερ... Θέλει καθαρισμό γιατί είναι υποπροϊόν καύσης αυτό που κολλάει στην καμινάδα και πέρνει φωτιά
    Εγώ πάλι θα διαφωνήσω μαζί σου γιατί όταν είχα ανοιχτό τζάκι το εκαιγα κάθε μέρα και όταν τον έφερνα να μου το καθαρίσει μου έλεγε ότι τζάμπα πληρώνω αφού μου έδειχνε οτι είναι πεντακάθαρο .Φυσικά καίω μόνο οξιά υπόψιν.
    Τώρα που έβαλα ενεργειακό μου είπε κάθε 2 χρόνια να το καθαρίζω οπότε στο τέλος της σαιζόν θα δούμε τι έχει μέσα η καμινάδα

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Path Level
    Interleaved
    Ολα ειναι πολυ σχετικα παιδια, τιποτα δεν ειναι απολυτο. Εγω παρατηρω αυτο. Εχω τζακι χτιστο που ανναβε 15 χρονια για τ πλακα μονο, αλλα τ εκαιγα, σιγουρα αντιστοιχει σε 2-3 χρονια συνεχους λειτουργιας! Κ ομως τ καπελο ειναι καθαρο οπως κ η καπνοδοχος.. 7 χρονια με εφετος εχω αεροθερμο, καμια σχεση. Φετος αλλαξα καπνοδοχο και τ καπελο μαυρισε σ εναν μηνα! Τ παλιου χτιστου ειναι καθαρο.
    Τοτε βεβαια δεν αγοραζα ξυλα γ να ζεσταθω, δεν με πιεζε κατι, ισως ηταν ξερα και τα.. τωρα στ νεο τζακι υγρα. Αλλα αυτο που λεω εχει σημασια. Ειναι καπως ετσι σιγουρα.
    Κοιταχτε γυρω καπνοδοχους κ οπου ειναι καταμαυροι ρωτηστε κ θα δειτε οτι ειναι ''νεου τυπου'' ενεργειακα δηλαδη.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    καλησπερα και χρονια πολλα κι απο εμενα

εβαλα ενεργειακο τζακι πριν 3 μηνες και ολα καλα μεχρι πριν 2 εβδομαδες. το αναβα καθε μερα για 8 ωρες περιπου χωρις προβλημα. πριν 2 εβδομαδες σταματησε να ανοιγοκλεινει το ταπερ με το ανοιγμα της πορτας , με αποτελεσμα να μην μπορω να λειτουργησω το τζακι αφου ολος ο καπνος περναγε στο σπιτι μολις ανοιγα την πορτα να βαλω ξυλα.ηρθε ο τεχνιτης ποθ το εβαλε και ψεκασε το ταπερ μ ενα υγρο. ολα καλα για 2 αναματα και μετα τα ιδια. ηρθε παλι και με πολυ δυσκολια και μ ενα τρυπανακι ανοιξε τισ τρυπεσ που συγκρατουν το ταπερ κι ετσι ανοιγε πολυ πιο ευκολα. δυστυχως μετα πλαι απο 3 αναματα το ταπερ δεν ανοιγει και δεν μπορω να λειτουργησω το τζακι!!! ο τεχνικος εχει σηκωσει τα χερια ψηλα γιατι δεν ξερει το να κανει και απο την εταιρεια του λενε οτι δεν μπορει να συμβαινει κατι τετοιο εκτος αμα καιω πευκο!!! ευτυχως που ο τεχνικος ειναι φιλος και ξερει οτι εκαψα μονο ελια που δε δικαιολογει κατι τετοιο...καμμια ιδεα για το τι φταιει? η εστια ειναι artisti camineti

Περιοχή
    Κερκυρα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Καλησπερα και καλη χρονια
    Γεια σας γραφω απο Κερκυρα και ειμαι καινουριο μελος
    Εβαλα πριν απο τρεις εβδομαδες ενα τζακι καλοριφερ ( Bertucci 33kw) και εχω προβλημα με το τζαμι,μετα απο 12 ωρες χρησης δεν βλεπεις απο τη μαυραδα, τα ξυλα που καιω ειναι ελιας τουλαχιστον ενος χρονου κομμενα,αρχικα οταν αναβω πιανει μια θαμπαδα και οσο περναει η ωρα σκουραινει, το τζακι εχει κλαπετο καυσαεριων αλλα δεν εχει μεγαλη διαφορα στο μαυρισμα,το τζακι σαν αποδοση ειναι πολυ καλο.μηπως εχετε καμια λυση?

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Path Level
    Interleaved
    ΝΤ1969 δεν υπαρχει τροπος να μενει ανοιχτο? Να μην το παρασυρει η πορτα και οσον αφορα τ καταναλωση να την ελεγχεις με την τροφοδοσια? Κατι θα εγινε εκει μεσα..
    Αρουκο αν ξερεις να το χειριζεσαι τοτε ισως η εστια αυτη το μαυριζει, πολλες το μαυριζουν απο τ κατασκευη τους, διαβασε μια δυο σελιδες πριν τι λενε γ αυτο μηπως εντοπισεις κατι.

Περιοχή
    Κερκυρα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Καλημερα Στελιο και ευχαριστω για την απαντηση.

Ο λογοσ που πληρωσα τζακι καλοριφερ 3000 και 1500 εγκατασταση αντι ενοσ λεβητα ειναι για να εχω τη δυνατοτητα να βλεπω φλογα οταν φτανω σε σημειο να αναβω 15 00 και μεχρι τισ 2200 ναμην βλεπω μεσα τοτε αστο...
    Τι εννοεις σελιδες? εχω φαει το διαδυκτιο, και η εταιρια λεει οτι θα στειλει αντιθαμβωτικη κρεμα???

Σελ. 10 από 19 ΠρώτηΠρώτη ... 58910111215 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 33
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-03-12, 15:59
  2. Μηνύματα: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-03-10, 10:53
  3. ** προβλημα με το ασυρματο δικτυο στο σπιτι ***
    Από adpapa1971 στο φόρουμ Wireless Networking
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-01-09, 20:00
  4. Πρόβλημα με αλλα τηλέφωνα στο σπίτι
    Από SSocratous στο φόρουμ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-03-08, 13:37