Η γυψοσανίδα που λες δεν έχει μαυρίσει ΚΑΘΟΛΟΥ! (απέξω που βλέπω εγώ τουλάχιστον!) Ούτε έχει τίποτε εμφανή σκασίματα, ούτε κανένα σημάδι εξωτερικά..
Με τα πολλά,το βγάλαμε φωτό το θηρίο! παραθέτω εδώ, αν θέλετε καμία άλλη πιο κοντά ζουμ κάτι ή οτιδήποτε (μπας και κατέβει καμιά ιδέα δηλαδή) πείτε μου !
Όπως βλέπετε είναι γυψοσανίδα όλο, εκτός από το μπροστά-κάτω που είναι μάρμαρο και γρανίτης. Κάτω δεξιά είναι η μία εισαγωγή αέρα που έλεγα, που ρουφάει μέσα από το δωμάτιο αέρα και το πάει στο μοτέρ με σωλήνα (μικρή). Επάνω αριστερά και δεξιά είναι οι 2 περσίδες από όπου βγαίνει ο αέρας που φυσάει το μοτέρ, είναι σωλήνες (αυτές οι "φυσαρμόνικες", από μαλακό σαν αλουμίνιο-τσίγκο-δεν ξέρω τι είναι) από όπου έρχεται όλος ο αέρας, το μαύρο πανί που κρέμεται είναι φίλτρα άνθρακα σε ύφασμα, είχαμε αγοράσει ΚΑΙ τέτοια και τα βάζουμε με τη λογική ότι μπας και πιάσουν τίποτε βλαβερές ουσίες. Η μυρωδιά συνεχίζει να βγαίνει, παρά το ύφασμα, αλλά μας μένει η ελπίδα μήπως κάαατι βλαβερό σταματάμε (αν τυχόν βγαίνει). Στο κέντρο επάνω (σχεδόν ταβάνι) είναι η έξτρα περσίδα εκτόνωσης, είναι απλά στον "αέρα" για να μη σκάει η γυψοσανίδα, δεν έχει πίσω της τίποτε.
Αυτά! Ξανα, αν υπάρχει καμία ιδέα, ευπρόσδεκτη!
- - - Updated - - -
κάτω πίσω τέρμα, όπως βλέπετε στη φωτό έχω μια μικρή τρύπα, από όπου όταν φτιάχναμε το τζάκι εκοψα μια τρυπούλα εγώ (κοντά 5εκ) και πέρασα μέσα μια πλαστική σωλήνα(σκληρό pvc, αυτές για υδραυλικά), μέσα από την οποία περνάω 2-3 καλώδια που παν από το pc στην tv και τους αποκωδικοποιητές, για να μην περνάν μπροστά από το τζάκι. Εκεί κάτω τέρμα που είναι, δε σκέφτηκα μην έχουν καμία σχέση.. Είναι δυνατόν να έχουν...?? Λογικά δεν πρέπει να έχουν επαφή με μαντέμι-μοτέρ κτλ, και τα καλώδια δουλεύουν κανονικότατα (που αν ζεσταινόταν π.χ. τίποτε, οπότε να βγάζαν αυτά μυρωδιές) κάτι δε θα λειτουργούσε.. σωστά? Ή να παίρνει η πλαστική η σωλήνα τίποτε μυρωδιά!? Τώρα μου μπήκε αυτή η ιδέα, αλλά από την άλλη και άλλοι που έχω ακούσει να έχουν παρόμοιο πρόβλημα δεν έχει κάνει κανείς κάτι ανάλογο με μένα (στο θέμα των καλωδίων-σωλήνας)
Εμφάνιση 241-255 από 280
-
16-12-13, 11:01 Απάντηση: Πρόβλημα με ενεργειακό τζακι στο σπίτι.. #241
-
16-12-13, 11:37 Απάντηση: Πρόβλημα με ενεργειακό τζακι στο σπίτι.. #242
Την ώρα που θα δουλεύει το τζάκι, φύσα με κάτι από τη μία μεριά της σωλήνας, και μύρισε τί βγαίνει από την άλλη.
-
16-12-13, 16:18 #243
Εξωτερικά δεν φαίνεται κάτι , εσωτερικά μπορεί να καίγεται η γυψοσανίδα εαν δεν εχει καλη μόνωση.
Έχεις προσέξει μήπως αμμα βάλεις πολλα ξύλα μυρίζει ποιο έντονα ;;
-
18-12-13, 23:25 Απάντηση: Πρόβλημα με ενεργειακό τζακι στο σπίτι.. #244
όχι, από την αρχή ακόμη που το ανάβω, αν πάρει μπροστά το βεντιλατέρ μυρίζει
Επίσης μια των ημερών που το ανάψαμε,βάλαμε από τη μία γωνία όλα τα ξύλα (όχι από εκεί που είναι ο θερμοστάτης) με αποτέλεσμα να ζεσταθεί μεν το τζάκι και ο χώρος σιγά σιγά, να μην ανάψει όμως το βεντιλατέρ αλλά να υπάρξει μυρωδιά! Αυτό επειδη το πρόσεξα μόνο σε μια τελευταία δοκιμή, κανονικά όπου και να βάλω τη φωτιά το βεντιλατέρ ανάβει, κρατάω επιφύλαξη
καλή σκέψη,θα το δοκιμάσω στην επόμενη φορά που θα αποφασίσουμε να το κάψουμε (δυστυχώς το αποφεύγουμε λόγω του όλου θέματος...)
-
29-12-13, 17:37 Απάντηση: Πρόβλημα με ενεργειακό τζακι στο σπίτι.. #245
Έψαχνα για καταλληλότερο νήμα αλλά δε βρήκα άλλο.
Ψάχνω νέα εστία τζακιού αερόθερμη "μικρή" ακόμα και 10kw θα μου αρκούν για άριστα μονωμένη κατοικία ως δευτερεύουσα θέρμανση μιας και λίγα ξύλα υπάρχουν δωρεάν.
Άλλα χαρακτηριστικά:
1) 1 όψη
2) μικρό κόστος (τα λεφτά πήγαν στη μόνωση) (δεν έχω καθορίσει ακόμα ταβάνι)
3) κατα προτίμηση Ελληνικής κατασκευής
4) αυστηρά να τηρεί τις τεχνικές προδιαγραφές της (εννοείται όλα πιστοποιημένα) και να είναι 1000% ασφαλής
Γνωρίζω ότι πολύ σημαντικό είναι και η εγκατάσταση για την οποία θα έχω μηχανολόγο μηχανικό να βλέπει τις εργασίες.
Μου πρότειναν την εταιρία regal αλλά είμαι χαμένος και ψάχνω γνώμες.
-
03-01-14, 00:13 προβλημα με ενεργειακο τζακι #246
για αρουκο... ειμαι απο κεφαλονια εχω το ιδιο ακριβως προβλημα με αρουκο.εχω βαλει το aquatondo 29 edil kamin εδω και τρια χρονια εχω κανει διαφορα αλλα το τζαμι συνεχιζει να μαυριζει.καμια σωστη απαντηση??
- - - Updated - - -
γεια αρουκο ειμαι απο κεφαλονια εχω το ιδιο προβλημα με σενα εχω κανει πολλα δεν εχω αποτελεσμα ΚΑΝΕΝΑ το τζαμι συνεχιζει να μαυριζει.το τζακι ειναι acuatondo 29 edil kamin μαλλον πρεπει να το συνιθησουμε!!
- - - Updated - - -
γεια εχεις κανενα νεοτερα σχετικα με το θεμα του τζαμιού?
- - - Updated - - -
εεεεεεεεε
- - - Updated - - -
οποιοσδηποτε εχει απαντηση για το μαυρισμενο τζαμι δεκτη!!! εκτος απο : σηκωσε την καμιναδα πιο ψηλα/ξερα ξυλα κομενα πανω απο ενα χρονο/προσαναματα λευκα οχι χαρτια/ταμπερ ολα ανοιχτα και αεροκουρτινα/παροχη αερα σε θερμοθαλαμο φ130 /παροχη αερα στο χωρο τζακιου φ 300/διαματρος καμιναδας φ 200/υψος της 10 μετρα/1 μετρο πανω απο τα κεραμιδια τησ στεγης/τηλεφωνημα σε αντοιπροσωποια/λαστιχα πορτας/αντιανεμικο καπελο...δεν ξερω μηπως ξεχασα κατι αλλα τα εχω κανει ΟΛΑ κι αποτελεσμα Κ Α Ν Ε Ν Α!!!!ευχαριστω
-
09-01-14, 23:31 Απάντηση: Πρόβλημα με ενεργειακό τζακι στο σπίτι.. #247
-
10-09-14, 13:20 Απάντηση: Ενεργειακό τζάκι στο σπίτι.. #248
Τελικά ήταν θέμα της γυψοσανίδας; Έχει παρόμοιο θέμα ένας φίλος αλλά δεν γνωρίζω ακόμα τι έχει κάνει.
Εγώ πέρυσι αγόρασα τζάκι pellet νερού, και μέχρι το τέλος του χειμώνα δεν είχα κάποιο θέμα. Το καλό είναι ότι για πολλές απορίες, μιλούσα συχνά με το αρμόδιο κατάστημα, όπου έκανα και την αφορά.
Συγκεκριμένα πήρα το ERGOFLAM IDRO STEEL 15KW http://www.sunfire.gr/product.asp?catid=1807
-
11-09-14, 13:06 Απάντηση: Ενεργειακό τζάκι στο σπίτι.. #249
-
11-09-14, 21:57 Απάντηση: Ενεργειακό τζάκι στο σπίτι.. #250
Εγώ δυστυχώς άκρη δεν έχω βρει τελική, απλά το καίμε σχετικά αραιά πλέον και ως υποστηρικτικό μόνο που και που του Aircondition.. Άλλες φορές μας φαίνεται σαν να μυρίζει λιγότερο, άλλες πετυχαίνει όπως παλιά που ενοχλούσε αρκετά. Δυστυχώς δεν είμαστε σε περίοδο για να ανοίξουμε δουλειά με το να ξηλώσουμε γυψοσανίδες κτλ, το A/C μας έχει βολέψει, οπότε.. η ολη επένδυση του τζακιού έχει πάει χαράμι γενικώς..
Ο φίλος σου που λες έχει κι αυτός γυψοσανίδα από γύρω ? έχει μυρωδιές από την αρχή ή μόνο αν αρχίσει να καίει πολύ έντονα και περάσει τους 100 βαθμούς? Πόσα χρόνια το έχει το τζάκι? Και το βασικότερο : αν τυχόν σου πει καμιά στιγμή ότι λύθηκε το πρόβλημά του και βρήκε άκρη, ενημερώστε!!
-
12-09-14, 12:03 Απάντηση: Ενεργειακό τζάκι στο σπίτι.. #251
@bluemonkey
Κοιτάω και εγώ να βάλω ενεργειακό και ψάχνοντας έπεσε το μάτι μου στο site που έχεις βάλει. Είσαι ευχαριστημένος; Στείλε μου πληροφορίες σχετικά με την αγορά.
-
12-09-14, 12:23 Απάντηση: Ενεργειακό τζάκι στο σπίτι.. #252
Καλημέρα. Και εκείνος γυψοσανίδα έχει βάλει.Έχει παραπονεθεί ότι του μυρίζει πολύ και κάτι του ανέφερα πρόσφατα και μου είπε ότι βρήκε κάποιον ειδικό και θα τον πήγαινε να το δει. Το έχεις ψάξει κάπου; Δεν μπορεί να μην γνωρίζει κανείς,εκτός και αν είναι όντως θέμα της γυψοσανίδας και δεν σου έκανα καλή δουλειά...
Κάνε ένα κόπο και ρώτα στον Δάβρη μήπως γνωρίζουν ή σε παραπέμψουν αλλού.
-
13-09-14, 00:00 Απάντηση: Ενεργειακό τζάκι στο σπίτι.. #253
Δυστυχώς είμαι επαρχία, οπότε είναι πιο περιορισμένες οι επιλογές εδώ.. και ο τζακάς που μου το έβαλε ήρθε μεν 3-4 φορές να το ξαναδεί κτλ, αλλά επέμενε ότι "εε, ελάχιστα μυρίζει, θα φύγει σιγά σιγά όσο το καις.." .. το οποίο βέβαια 5 χρόνια μετά δεν κολλάει, αλλά τέλος πάντων. Αλλά ρώτησα άλλους 2 , ο ένας μια και δεν το'βαλε αυτός, δεν ασχολήθηκε,ο άλλος ως γνωστός ήρθε σπίτι 2 φορές, δε μπόρεσε να βρει κάτι στην κατασκευή κτλ, είπε μάλιστα ότι ως τζάκι είναι όντως από τα κορυφαία και δε δικαιολογείται "αστοχία υλικού" ή κάτι τέτοιο, και είπε κι αυτός ότι να ξηλώσουμε τη γυψοσανίδα και να δούμε.. Αλλά όπως είπα στην παρούσα φάση δεν παίζει αυτό, οπότε AC κι άγιος ο Θεός..
- - - Updated - - -
πάντως αν πάει που λες μάστορας/ειδικός στο φίλο σου και του πει καμιά ιδέα ή (ακόμη περισσότερο) αν βρει λύση, αν γκρεμίσει γυψοσανίδα κτλ και είτε δουλέψει είτε όχι, αν μπορείς κάνε σε παρακαλώ τον κόπο να το γράψεις κι εδώ, έτσι να έχουμε μια ακόμη ιδέα (που τόσα χρόνια έχει γίνει σήριαλ τύπου Λάμψη..) !
-
14-09-14, 15:51 Απάντηση: Ενεργειακό τζάκι στο σπίτι.. #254
-
14-09-14, 22:58 Απάντηση: Ενεργειακό τζάκι στο σπίτι.. #255
κατά 99,9% αν θυμάμαι σωστά, όχι,μια γκρι ήταν (σαν τσιμεντόχρωμα). Αλλά η μυρωδιά όμως στο τζάκι σε μένα βγαίνει μέσα απο τους αεραγωγούς/περσίδες από τα πλαϊνά που φυσάει το μοτέρ, δεν έρχεται γενικά από παντού ή κάτι τέτοιο.. αν πας δίπλα στη γυψοσανίδα,δε σου μυρίζει τίποτε.. (αν θυμάμαι τώρα από περσινές και πιο παλιές δοκιμές..) . Αν η γυψοσανίδα καιγόταν και δημιουργούσε μυρωδιές, δε θα ήταν πιο "γενικευμένο" το θέμα, να μυρίζει όλος ο χώρος , τα ίδια τα τοιχώματα της γυψοσανίδας απέξω, κτλ?
Παρόμοια Θέματα
-
H hol θα μας φέρει οπτική ίνα στο σπίτι. Να γελάσω εδώ ή να το τυλίξω για το σπίτι
Από skapetis στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 33Τελευταίο Μήνυμα: 17-03-12, 15:59 -
Σύνδεση από το σπίτι στο γραφείο και στατικές διευθύνσεις στο LΑΝ
Από patrasjim στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 27-03-10, 10:53 -
** προβλημα με το ασυρματο δικτυο στο σπιτι ***
Από adpapa1971 στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 31-01-09, 20:00 -
Πρόβλημα με αλλα τηλέφωνα στο σπίτι
Από SSocratous στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 28-03-08, 13:37 -
χοντρό πρόβλημα με γραμμή στο σπίτι
Από sepultribe στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 30-12-05, 18:11
Bookmarks