Καταρχάς φίλε stefp, γνωρίζοντας ότι το post αυτό είναι παλιό και πιθανό να έχεις βρει λύση ή να μην το διαβάσεις καν, εντούτοις θα παραθέσω τις συμβουλές μου για να τις διαβάσουν οι υπόλοιποι που πιθανόν να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εσένα και να ψάχνουν λύση...
Αρχικά μην εμπιστεύεσται άλλους που σας λένε ότι αυτός ο τεχνίτης ή αυτός που πουλάει πχ ενεργειακά τζάκια είναι ο καλύτερος ή έχει την καλύτερη φήμη.. ο Φίλος σας μπορεί να τον έκρινε θετικά, η δική σας εμπειρία όμως;
Από ότι φαίνεται όταν ένα ενεργειακό τζάκι μετά από πολλές φορές χρήσης βγάζει αυτή την μυρωδιά, πολύ πιθανόν τα υλικά τα οποία έχουν χρησιμοποιήσει για τη κατασκευή του να μην είναι κατάλληλα,,,, ίσως ρε παιδί μου να έτυχε μόνο στο συγκεκριμένο κομμάτι,,, Προσοχή όμως γιατί τα ενεργειακά τζάκια είναι πανάκριβα!
στην θέση σου θα πηγαινα σε αυτόν και θα του την έλεγα χοντρά,,,
εγώ στην αρχή είχα πάρει ένα οικονομικό ενεργειακό τζάκι, από τα φθηνά,,, έλεγα οκ θα έχει αποτέλεσμα, τσάμπα και αυτά όμως,,, μετά αγόρασα αυτό http://www.lithodomin.gr/product/ene...herm-trifatso/, και έμεινα απόλυτα ευχαρηστιμένος..΄Το ξέρω ότι είναι ακριβό, αλλά φίλοι μου το φθηνό κρέας λέει μια παροιμία, τα σκυλιά το τρώνε...
Εμφάνιση 271-280 από 280
-
03-09-16, 18:37 Απάντηση: Πρόβλημα με ενεργειακό τζακι στο σπίτι.. #271
-
05-09-16, 09:49 Απάντηση: Πρόβλημα με ενεργειακό τζακι στο σπίτι.. #272
το ξεθαψες
Εν μερει συμφωνω μαζι σου,διαφωνω ομως στα λεφτα που εδωσες.Αν σου στοιχισε 13.000€ ολο το πακετο θα εβαζες καλοριφερ(αν ειχες δεν το συζηταμε καν,και θα εχεις και 10 χρονια πετρελαιο με τα ρεστα.
-
03-02-17, 21:34 Απάντηση: Πρόβλημα με ενεργειακό τζακι στο σπίτι.. #273
Καλησπέρα σε όλους!!
Μετά από 7 χρόνια λειτουργίας ενεργειακου τζακιού της nordica θα ήθελα να βοηθήσω και εγώ μέσω φωτογραφιων και να πω ότι κάποια πράγματα που αφορούν την καθαριότητα του σπιτιού όσον αφορά τον αέρα και την μείωση του θορύβου από το μοτέρ των 800 κ/h τα έκανα μόνος μου αφού οι κανένας δεν σου δίνει οδηγίες αλλά ούτε η κατασκευάστρια εταιρεία και ο μάστορας που το τοποθετεί... Καταρχήν κάθε ενεργειακό τζάκι και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή , πρέπει να έχει τρεις σωλήνες αερα φ130 . α. Μια για τον πρωτογενή αερα καύσης και δεν έχει καμία σχέση τόσο με το υπόλοιπο τζακι όσο και με το σπίτι.Και β. Δύο σωλήνες συνδεδεμενες στο μοτέρ του αεροθαλαμου. Η μία έξω και η άλλη μέσα τουλάχιστον η nordica αυτό επιτάσσει και αυτό είναι και το σωστό , για εξησωροπηση
- - - Updated - - -
Πίεσης και ιδιαίτερα κατά την παράλληλη λειτουργία απορροφητήρα. Καλύτερη θέρμανση και περιορισμος παγωμένου αέρα μετά την παύση λειτουργίας του τζακιού.
Λειτουργία τζακιού πάνω από 90 β. Είναι συγουρο ότι θα βγάζει μυρωδιά η οποία προέρχεται κατά κύριο λόγο από τα μεταλα όσο και εάν έχεις λειτουργήσει. Οποιοδήποτε μεταλο όταν καίγεται σε μεγάλες θερμοκρασίες συγουρα βγάζει κάποια μυρωδιά... Μην ξεχνάτε την θερμοκρασία καύσης ενός τζακιού, δεν είναι φυσικά αυτή του αεροθαλαμου, είναι πολύ παραπάνω... Παρακάτω παραθέτω κάποιες φωτό...
- - - Updated - - -
Φωτογραφίες
- - - Updated - - -
Φωτογραφίες
- - - Updated - - -
Τέλος να πω ότι αν αγόραζα τώρα τζάκι θ α επερνα με λέβητα και οχι αεροθερμο για πολλούς λόγους: όπως καλύτερη κσι ομοιόμορφη θέρμανση σπιτιού παντου κλπ....
Οι παρακάτω φωτογραφίες αφορούν την περσίδα ιδιοκατασκευη εισαγωγής αέρα απέξω, χωρίς φίλτρο πέρα από μυρωδιές γρήγορα αρχίζει να μαυρίζει το σπίτι. Κανείς δεν λέει τίποτα.. Μέχρι τώρα είμαι ευχαριστημένος αλλά θα ήθελα κάτι περισσότερο γιαυτό οποίος αγοράζει τώρα μόνο με λέβητα...
- - - Updated - - -
Στα παραπάνω φίλτρα δείτε τι θα έμπαινε στο σπίτι και τι μπήκε το πρώτο διάστημα μέχρι να δω τι θα έπρεπε να κάνω.
-
25-10-18, 23:48 Απάντηση: Πρόβλημα με ενεργειακό τζακι στο σπίτι.. #274
Καλησπερα σε ολους, παλιο θεμα ελπιζω τα παιδια που ειχαν ποσταρει να βοηθησουν και μενα.
Τοποθετησα καλο κ ακριβο ενεργειακο τζακι το καλοκαιρι κ ειπα να το δοκιμασω το προβλημα μου ειναι οτι οτσν σηκωνει θερμοκρασια μυριζει... διαβασα οτι οκ καινουργιο ειναι λογικο θελει πολλες καυσεις.. το θεμα μου ειναι οτι εχω την αισθηση οτι ντουμανιαζει ο χωρος γινονται ολα πιο θαμπα σαννα βγαινει καπνος απο την περσιδα...δεν βλεπω κατι με το ματι, φοβαμαι οτι ειναι μεγαλο θεμα αυτο και θελω τα φωτα σας. Να επισημανω οτι υπαρχει περσιδα πανω απο το τζακι που βγσζει θερμο αερα κ απο κεντρο κ απο πλαι ειναι γωνιακο τζακι, υπαρχει γριλια εξω βεραντα για να περναει νωπος αερας αλλα και κατω απο την εστια. Υπαρχει βεντικατερ.
Να προσθεσω καινουργιο σπιτι μονομενο πολυ καλα και αλουμινια πολυ καλα καινουργια. δλδ κλειστο σφραγιζει πολυ.
Καμια γνωμη;
Ευχαρστω εκ των προτερων.
-
26-10-18, 00:27 Απάντηση: Πρόβλημα με ενεργειακό τζακι στο σπίτι.. #275
το δικό μου τζάκι όταν το τοποθέτησα και πριν το ντύσω με γυψοσανίδα το άναψα 3-4 φορες, το ντουμανιασα με ξύλα για να ελέγξω για διαρροές από καμινάδα εστία κλπ. όταν το έντυσα δεν μου μύρισε καθόλου. εσύ το τσέκαρες πριν;;
motherboard: msi 970a-g43 cpu: AMD fx6300, ram: 8GB corsair, sound: soundblaster z gpu: asus gt730 4gb.
Mobile Phones: Xiaomi redmi note 3G Xiaomi redmi pro (omega), Meizu pro 6 plus.
Mi A3 (laurel_sprout)
-
26-10-18, 19:22 Απάντηση: Πρόβλημα με ενεργειακό τζακι στο σπίτι.. #276
Δυστηχως οχι.. ειναι κατι που μετανιωνω να σου πω την αληθεια...
-
03-11-18, 14:41 Απάντηση: Πρόβλημα με ενεργειακό τζακι στο σπίτι.. #277
Γράφω εδώ γτι δε ξέρω που να απευθυνθώ.Εγκατεστησα ενεργειακό τζάκι καλοριφέρ και το θέμα μου είναι το εξής.εχει τα κλαπετα αέρα στη βάση του και παίρνει αέρα από έξω,τα κλαπετα καλύπτονται από 2 παράλληλα "σίδερα" βάσεις,όταν καούν τα πρώτα ξύλα όμως γεμίζει στάχτη κάτω,η στάχτη αυτή δε φράζει τον αέρα? Έχει άλλος τζάκι με κλαπετα στο κάτω μέρος της εστίας?
-
24-11-22, 04:00 Απάντηση: Πρόβλημα με ενεργειακό τζακι στο σπίτι.. #278
Καλησπερα σας δυστυχως εχω το ιδιο προβλημα εχω κ εγω ενα καινουριο ενεργειακο τζακι που δυστυχως δν το αναβουμε γιατι ολο το σπιτι μαε μυρζεισαν να καιγεται πλαστικο.φωναξαμε αυτον που μας το εβαλε το ανοιξαμε δεξια κ ειδε οτι εσωτερικα δν το ειχε επενδυσει με τα σωστα υλικα τα αλλαξε υποτιθεται εχουμε τσακωθει απειρες φορες αλλα τπτ.Δν Αναλαμβανει καμμια ευθυνη αν εσεις ξερετε καποιον που να μπορει να μας λυσει το προβλημα παρακαλω ειδοποιηστεμε
-
24-11-22, 06:31 Απάντηση: Πρόβλημα με ενεργειακό τζακι στο σπίτι.. #279
-
23-11-23, 21:00 Απάντηση: Πρόβλημα με ενεργειακό τζακι στο σπίτι.. #280
ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με τη μυρωδιά πλαστικού στις άκρες του σαλονιού και στον διάδρομο για τα υπνοδωμάτια. Δεν ξέρω τι είναι. Έχω φέρει τζακά έχουμε ανοίξει το τζάκι αλλά δεν βγάζουμε άκρη. Από αυτά που διαβάζω εδώ πιστεύω ότι ίσως ευθύνεται ο πετροβάμβακας με τον οποίο έχουν καλύψει τη μεταλλική καμινάδα από την πλάκα (μεταξύ ισογείου κ πρώτου - μένουμε σε μεζονέτα) και πάνω. Η μεταλική καμινάδα από το πάτωμα του πρώτου και πάνω είναι χτισμένη πέτρα γύρω γύρω ως την ταράτσα και είναι δύσκολο να ξηλώσω τον πετροβάμβακα. Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
ευχαριστώ πολύ
Παρόμοια Θέματα
-
H hol θα μας φέρει οπτική ίνα στο σπίτι. Να γελάσω εδώ ή να το τυλίξω για το σπίτι
Από skapetis στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 33Τελευταίο Μήνυμα: 17-03-12, 15:59 -
Σύνδεση από το σπίτι στο γραφείο και στατικές διευθύνσεις στο LΑΝ
Από patrasjim στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 27-03-10, 10:53 -
** προβλημα με το ασυρματο δικτυο στο σπιτι ***
Από adpapa1971 στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 31-01-09, 20:00 -
Πρόβλημα με αλλα τηλέφωνα στο σπίτι
Από SSocratous στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 28-03-08, 13:37 -
χοντρό πρόβλημα με γραμμή στο σπίτι
Από sepultribe στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 30-12-05, 18:11
Bookmarks