Σελ. 8 από 19 ΠρώτηΠρώτη ... 36789101318 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 106-120 από 280
    Διαβάζοντας το πρόβλημα με το τζάκι σου ήταν σαν να επαναλμβανόταν το δικό μου πρόβλημα που είχα και εγώ, έχοντας ακριβοπληρώσει εστία palazetti. ΄Οντως φθάνοντας στους 60 βαθμούς άρχισε να μυρίζει σαν να καιγόταν μπογιά όσο ανέβαινε η θερμοκρασία γινόταν η μυρωδιά ακόμη εντονότερη (μέχρι σύννεφο δημιουργόταν στο σπίτι απο κάτι καμένο) αν η θερμοκρασία έφθανε στους 90 βαθμούς. ΄Εχω κάψει πάνω απο 15 τόνους ξύλα και δεν μπορώ να πω ότι το φαινόμενο εξαλείφθηκε. Απλά όταν δουλεύει στους 60 έως 70 βαθμούς δεν έχω αυτή την μυρωδιά απο εκεί και πέρα αρχίζω πλεον να ψάχνομαι γιατί μου έχει δημιουργηθεί άγχος.
    Πήρα στην εταιρεία και μου είπαν τα ξύλα να τα βάζω με την αγκαλιά και όχι με το καρότσι ενοώντας να μην το υπερθερμάνω.
    Αναφορικά με το τράβηγμα, με την καύση και με την απόδοση θερμότητας είμαι ευχαριστημένος

με εκτίμηση

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από NICK Εμφάνιση μηνυμάτων
    Διαβάζοντας το πρόβλημα με το τζάκι σου ήταν σαν να επαναλμβανόταν το δικό μου πρόβλημα που είχα και εγώ, έχοντας ακριβοπληρώσει εστία palazetti. ΄Οντως φθάνοντας στους 60 βαθμούς άρχισε να μυρίζει σαν να καιγόταν μπογιά όσο ανέβαινε η θερμοκρασία γινόταν η μυρωδιά ακόμη εντονότερη (μέχρι σύννεφο δημιουργόταν στο σπίτι απο κάτι καμένο) αν η θερμοκρασία έφθανε στους 90 βαθμούς. ΄Εχω κάψει πάνω απο 15 τόνους ξύλα και δεν μπορώ να πω ότι το φαινόμενο εξαλείφθηκε. Απλά όταν δουλεύει στους 60 έως 70 βαθμούς δεν έχω αυτή την μυρωδιά απο εκεί και πέρα αρχίζω πλεον να ψάχνομαι γιατί μου έχει δημιουργηθεί άγχος.
    Πήρα στην εταιρεία και μου είπαν τα ξύλα να τα βάζω με την αγκαλιά και όχι με το καρότσι ενοώντας να μην το υπερθερμάνω.
    Αναφορικά με το τράβηγμα, με την καύση και με την απόδοση θερμότητας είμαι ευχαριστημένος

με εκτίμηση
    Καψτο χωρις αερα, με κλειστο τ βεντυλατερ δηλαδη ωστε να ανεβασουν οι λαμαρινες θερμοκρασια περισσοτερη απ την κανονικη τ συνηθισμενης χρησης. Προσοχη μονο στ επενδυση μην παθει ζημια λογω διαστολης. Πρακτικα αν δε μπορεις να πιασεις με πιεση το μαρμαρο 2-3 δευτερολεπτα κυνδυνευει..

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    Router
    Cisco 877w
    Πολυ ωραιο το θεμα.

Θα ηθελα να κανω και εγω μερικες ερωτησεις.

Οι ερωτησεις μου εχουν να κανουν με θεματα υγειας.

Εχω κασετα και ειμαι ευχαριστημενος. Βγαινουν 2 αεραγωγοι απο την κασετα στην γυψοσανιδα και μια τρυπα περσιδα που βγαζει την θερμοτητα του θαλαμου που εχει δημιουργηθει απο πετροβαμβακα πανω απο την κασετα. Αυτος ο θαλαμος ειναι ενα "κουτι απο πετροβαμβακα με την αλουμινενια του πλευρα προς τα μεσα. Σε αυτο τον θαλαμο υπαρχει και τυλιγμενος ο σωληνας ινοξ της καμιναδας τυλιγμενος με κεραμοβαμβακα.

Ακομα υπαρχει και ακομα μια τρυπα πανω αποτο ταβανι του πετροβαμβακα οπου μπηκε για να μην κεγετε η γυψοσανιδα .

Οι ερωτησεις μου:
    1. Στον θαλαμο του πετροβαμβακα γινετε εξοδο θερμου αερα . Κατα ποσο ειναι υγιεινος λογο του πετροβαμβακα. Ο πετροβαμβακας αυτος εχει την αλουμινενια επιφανεια. Η μονη επιφανεια με ινες ειναι ο κεραμοβαμβακας που ειναι τυλιγμενος ο σωληνας.

2. Εξοδο θερμου περισιου αερα εχω και απο το μερος πανω απο το "ταβανι" του θαλαμου του πετροβαμβακα. Σε αυτην την περσιδα απο μεσα εχω την εξω μερια του θαλαμου ο οποιος οπως καταλαβενετε εχει την μερια με τις ινες του πετρουβαμβακα κΑι οχι την αλουμινενια. Κατα ποσο ειναι υγιεινος αφου σε αυτην την μερια εχω τις ινες. Υπαρχει περιπτωση αυτες να περναν απο τις περσιδες και να αιωρουνται μεσα στο σπιτι ?

Οπως βλεπετε αντιμετωπιζω καποιες φοβιες μου οσον αφορα την υγεια μεσα στο σπιτι.
    Αν οι απαντησεις ειναι ΝΑΙ ειναι επιβλαβης αυτες οι ινες του πετροβαμβακα και μπορουν να περασουν εξω στο σπιτι .
    Τι μπορω να κανω ? Να το ξυλωσω ? Και αν ναι τι να βαλω αφου η χρηση του πετροβαμβακα εξασφαλιζει την απαραιτητη μονωση της απλης γυψοσανιδας μου. Υπαρχει καποιο αλλο υλικο το οποιο να κανει θερμομωνοση ικανη να αντεξει θερμοκρασιες τζακιου ? Ισως ο φελοος ?

Καποιος φιλος παραπανω λεει για καποιο ειδικο υφασμα ποτισμενο με ενεργο ανθρακα που μπαινει στις περσιδες . Απο που ειναι αυτο κανα λινκ ? Εδω ελλαδα πουλιετε ? Μπορω να βαλω καποιο φιλτρο ενεργου ανθρακα αναλογο που χρησιμοποιουνται στα κλιματιστικα ??? Αυτο αντεχει την θερμοκρασια του θερμου αερα που ερζχετε απο τις περσιδες ? Μηπως αυτη η αντισταση του αερα απο το φιλτρο θα κανει κακο στο βεντιλατερ του τζακιου ? Και αν το βαλω αυτο το φιλτρο . Ειναι ικανο να κρατησει τις ινες του πετροβαμβακα (5-10μικρα) αλλα και τις αναθυμιασεις της ρυτινης του ?

Περιμενω καποια απαντηση σας γιατι καει πολυ το θεμα αυτο της υγειας. Γιατι αν ειναι να ζεσταθω και να κυνδινεψουμε εμεις και τα παιδια μας απο καρκινο δεν το καιω και καθολου.

ΥΓ1. Δεν εχω κανενα προβλημα απο μυρωδιες και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Το μονο προβλημα μου ειναι η φοβια μου

ΥΓ2 Ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC), ολοκληρώνοντας τις εργασίες του “προγράμματος επαναξιολόγησης του κινδύνου καρκινογένεσης των ορυκτοβαμβάκων”, ενημέρωσε στις 16 Οκτωβρίου 2001 την προηγούμενη Μονογραφία και ταξινόμηση του 1987, σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία των διαφόρων MMMF (Man-Made Mineral Fibres), αφαιρώντας τες από την Ομάδα 2B (πιθανώς καρκινογόνες). Το συμπέρασμα αυτό βασίστηκε σε μια επιδημιολογική μελέτη η οποία απέδειξε ότι δεν υπάρχει αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στους χρήστες ή στους εργαζόμενους στην παραγωγή πετροβάμβακα.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Conn-x OTE
    Γεια σας
    εχω προβλημα με το ενεργειακο μου τζακι.Παρολο που το ''εκαψα'' στην αρχη,συνεχιζει και μυριζει.
    Παρακαλω αν υπαρχει καποιος που ξερει ας μου πει τι να κανω..ευχαριστω.

Περιοχή
    ΓΚΥΖΗ
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    Huawei
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από giorgos a Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γεια σας
    εχω προβλημα με το ενεργειακο μου τζακι.Παρολο που το ''εκαψα'' στην αρχη,συνεχιζει και μυριζει.
    Παρακαλω αν υπαρχει καποιος που ξερει ας μου πει τι να κανω..ευχαριστω.
    Μπορείς να γινεις πιο συγκεκριμενος >Ποτε το εβαλες , πόσο το εκαψες κτλ ,

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Path Level
    Interleaved
    John_Karis Η γυψοσανιδα ακομη και η απλη να ειναι δεν καιγεται με τιποτα! Κακως δηλαδη τοσες μονωσεις και κακως εκει μεσα μονωθηκε κ ο σωληνας.. Ειναι το μονο σημειο που ισως καποια στιγμη στο μελον να σου μυρισει καμενο (αν μεινει ακαθαριστη και παρει φωτια ειναι πιθανον η μονωση να καει τοπικα και να μυρισει). Μονωση για αποφυγη θερμικων απωλειων (κ αυτο ακομα υπερβολη ειναι για μενα) μπαινει στους τοιχους.
    Εχεις ενα κλειστο αεροθερμο κυκλωμα της κασετας.. Αυτο ειναι η κυρια ποσοτητα θερμοτητας. Εχεις και αλλο ενα η δυο (μπερδευτηκα λιγο εδω) ελευθερα κυκλωματα για να σου αποδωσει περισσοτερο. Αν ανησυχεις τοσο καταργησε τα αυτα! Κλεισε τις περσιδες τους απο μεσα και ανοιξε αντιστοιχες εξω, στον τοιχο να φευγουν εξω. Θα χασεις χιλιες θερμιδες το πολυ, αλλα θα εισαι σιγουρος και ησυχος.
    Εγω προσωπικα δεν θα ανοιγα καμια εξω, απλα θα τις εκλεινα απο μεσα και θα εκανα μια μικρη μιας ιντσας στον εξω τοιχο ωστε να εκτονωθει ενδεχομενη πιεση καποια στιγμη πολυ εντονης καυσης η αυταναφλεξης τ καπνοδοχου.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Εάν μυρίζει καπνιά πιθανώς έχει ραγίσει η εστία (το μαντέμι). Και μιλάω εκ πείρας, ατυχώς...

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100/10
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΡΓΟΣ
    Router
    FritzBox 7530
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pink_panther Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εάν μυρίζει καπνιά πιθανώς έχει ραγίσει η εστία (το μαντέμι). Και μιλάω εκ πείρας, ατυχώς...
    Εμένα την δεύτερη μέρα που το άναψα έκανε ένα κρακ, σαν γκρεμίστηκε εσωτερικά. Δεν κατάλαβα εξωτερική αλλαγή. Κάλεσα τον τζακά και μου είπε ότι ράγισε το μαντέμι. Έβαλε κάτι σαν μαύρη κόλλα και από εκεί και πέρα ο θεός και η ψυχή μου. Μέχρι και ο γρανίτης που βρίσκεται μπροστά στο τζάκι διαστέλλεται και συστέλλεται..

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    Router
    Cisco 877w
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από stelios2 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγω προσωπικα δεν θα ανοιγα καμια εξω, απλα θα τις εκλεινα απο μεσα και θα εκανα μια μικρη μιας ιντσας στον εξω τοιχο ωστε να εκτονωθει ενδεχομενη πιεση καποια στιγμη πολυ εντονης καυσης η αυταναφλεξης τ καπνοδοχου.
    Αυτη η τρυπα οπως λες μιας ιντσας προς τα εξω ειναι αρκετη για εκτωνωση ?

Να αναφερω οτι η μυρωδια αυτη που λεω βγαινει μονο απο τις περσιδες εκτονωσης που εχω. Αρα νωμιζω οτι μυριζουν ο πετροβαμβακας οταν ζεστενετε αρκετα. Εντωμεταξυ αν πιασεις την γυψοσανιδα καιει αρκετα . Ετσι αν βουλωσω την περσιδα εκτονωσης απο μεσα και ανοιξω μια τρυπα προς τα εξω προς το μπαλκονι θα ειμαι ενταξει απο αποψη διαθεσιμης εκτονωνσης ? Δηλαδη αυτη η ιντσα ειναι αρκετη ?

Αν ανοιγα μια τρυπα 7-8 εκατοστων μήπως θα ηταν καλυτερα για να φευγουν οι αναθυμιασεις οσο πιο πολυ γινετε ? Μηπως με τετοια μεγαλυτερη τρυπα θα κρυωνει μεσα ο θαλαμος και η κασετα ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΥΓ Αν στην επομενη σαιζον ξυλωσω το τζακι και αλλαξω τον πετροβαμβακα με καποιον που δεν βρωμαει , τι θα ηταν καλο να βαλω ? Ποια μαρκα ? Ακουσα για εναν δανεζικο που δεν μυριζει ποιος ειναι αυτος ?

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Path Level
    Interleaved
    Ειναι αρκετη στο να φυγουν οι μυρωδιες εαν προερχονται απο κει, η να εκτινωθει η πιεση σε εντονη καυση (πηρε φωτια η καπνοδοχος πχ) η γυψοσανιδα αν ειναι σωστα τοποθετημενη δεν εχει αναγκη με τιποτα.. Η επενδυση ομως δε ξερω. Λογικα εφ οσον παιρνεις θερμοτητα με συγκεκριμενο τροπο αυτες οι θυριδες μεσα ψηλα ειναι για να επωφελυθεις οτι περισσευει, δε ξερω πως ειναι η εστια σου, ισως δεν τ φτανει μετα ο αερας τι να πω? Η επενδυση αν ειναι μαρμαρο πχ ραγιζει οταν ζεσταθει υπερβολικα, δε μπορεις να τ πιασεις. Το προτεινα σαν ευκολη προχειρη δοκιμη.

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    Router
    Cisco 877w
    Εγω δεν θελω μιας ιντσας τρυπα αλλα αντε 5-7 εκατσοστα ωστε να φευγουν ευκολα οι αναθυμιασεις εξω. ΕΡΩΤΗΣΗ : Θα εχω προβλημα με τετοια τρυπα εφοσον την ζεστη την περνω απο την κασετα και απο τις 2 εξξοδους βεντιλατερ που εχει ? Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να διαταραχτει η ισοροπια μεσα στον θαλαμο που κανει η γυψοσανιδα και ετσι να ψυχραινει μεσα την καπνοδοχο αλλα και τους σωληνες που στελνουν με βεντιλατερ τον θερμο αερα και ετσι να μην ζεστενετε πλεον η κασετα ?

Εχω τεσταρει και εκλεισα την εκτονωση της γυψοσανιδας ,που βγαινει προς το παρον μεσα στο σπιτι , να δω τι γινετε. Παρατηρησα οτι μετα απο λιγο ,εφοσον εχω αρκετη ζεστη στην κασετα , περασαν αυτες οι αναθυμιασεις και παλι μεσα απο τις εξοδους του βεντιλατερ. Αρα αν δεν εκτονωνετε καλα οι αναθυμιασεις βρισκουν τροπο και φευγουν παλι προς το σπιτι .

Ετσι Ποια ειναι η ενδεδειγμενη διαμετρος τρυπας εκτονωνσης προς τα εξω (εξω στο μπαλκονι) ωστε και να εκτονονετε η πιεση του θαλαμου και να φευγουν οι αναθυμιασεις αλλα και να μην προκαλω προβλημα με τον ψυχρο αερα που μπορει να μπαινει απο την τρυπα.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Path Level
    Interleaved
    Δεν ξερω φιλε μου, υποθεσεις ειναι αυτες και μονο στ πραξη θα το δεις. Απλα ειναι ευκολοτερη δοκιμη αυτη απο αλλες, οι οποιες θα απαιτουσαν μαλλον να δω απο κοντα τι γινεται (πραγμα αδυνατον βεβαια) μηπως καταλαβω κατι αλλο. Αυτο με τ 2 εξοδους του ζεστου αερα δε τ καταλαβα, η αναροφηση που γινεται εχει σημασια και θεωρω οτι γινεται εσωτερικα του χωρου σου και ισως κ 2η εξωτερικα οι οποιες ομως δεν εχουν σχεση με το κενο πισω απ τ γυψοσανιδα. Δεν ειναι ενα κλειστο κυκλωμα αυτο τ αεροθερμο απομονωμενο τελειως απ το κενο? Αερα για καυση δεν παιρνει απ εξω η κασετα αλλα χρησιμοποιεις αυτον που μπαινει απ τ περσιδες εκτονωσης? Τοτε ισως εχεις προβλημα καπνισματος κλεινοντας τες.

Το avatar του μέλους dim_togias
    dim_togias Guest
    Γεια σας και από μένα.
    Την Τρίτη 6/12 εγκατέστησα ενεργειακή κασέτα και φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα (μυρίζει) ο αέρας που βγαίνει από τις περσίδες εκτόνωσης. Θα δοκιμάσω την τρύπα σε εξωτερικό τοίχο την άλλη βδομάδα μήπως μετά από μερικά ανάματα σταματήσει. Ξέρει κανείς αν υπάρχουν περσίδες με ενσωματωμένο φίλτρο;
    Καλό είναι να γράφουμε ότι παρατηρούμε σχετικό ώστε οι εμπειρίες καθενός να βοηθούν τους υπόλοιπους.

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    Router
    Cisco 877w
    πρεπει να το φουντωσεις για 10 ωρες συνεχομενα. Ειναι η καπνα που βγαζει επειδη ειναι καινουριο

Περιοχή
    ΓΚΥΖΗ
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    Huawei
    Και μάλιστα ανέβασε τις ώρες σε 15 με πολύ φωτιά για να ζεσταθούν φουλ όλες οι επιφάνειες

Σελ. 8 από 19 ΠρώτηΠρώτη ... 36789101318 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 33
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-03-12, 15:59
  2. Μηνύματα: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-03-10, 10:53
  3. ** προβλημα με το ασυρματο δικτυο στο σπιτι ***
    Από adpapa1971 στο φόρουμ Wireless Networking
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-01-09, 20:00
  4. Πρόβλημα με αλλα τηλέφωνα στο σπίτι
    Από SSocratous στο φόρουμ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-03-08, 13:37