Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;

Ψήφισαν
1734. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Έχω αλλάξει

539 31,08%
  • Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω

651 37,54%
  • Δεν θα αλλάξω

454 26,18%
  • ΔΓ/ΔΑ

90 5,19%
Σελ. 104 από 1669 ΠρώτηΠρώτη ... 849499102103104105106109114124 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1.546-1.560 από 25022
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109941/10999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΗΦΙΣΙΑ
    Router
    OTE Oxygen
    SNR / Attn
    31(dB) / 3(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nikoslykos Εμφάνιση μηνυμάτων
    με αλλα λογια ο λογαριασμος θα ειναι σαν της ΔΕΗ απλα μειων καποια χρηματα απτη χαμηλοτερη τιμη του ρευματος. Εγω αυτο καταλαβα. Σωστα ;
    Όχι ακριβώς.
    Η νυκτερινή κατανάλωση έχει χαμηλότερες και ρυθμιζόμενες χρεώσεις (Μηδενικές χρεώσεις για Σύστημα Μεταφοράς και Δίκτυο Διανομής). Και η συγκεκριμένη διαφήμιση το κρύβει.

Έστω ένας καταναλωτής δεν έχει νυκτερινό τιμολόγιο και σκέφτεται να κάνει αίτηση για να αποκτήσει νυκτερινό με σκοπό να μειώσει τον λογαριασμό του.
    Αν πιστέψει την διαφήμιση της ΗΡΩΝ τότε αρκεί να αλλάξει προμηθευτή και θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
    Δεν είναι έτσι.
    Στο παραπάνω παράδειγμα του MIKU οι 400 νυκτερινές kWh αν υπολογιστούν σαν ημερήσιες θα έχουν πρόσθετες ρυθμιζόμενες χρεώσεις (Σύστημα Μεταφοράς και Δίκτυο Διανομής) 400*(0,00527 + 0,0213)=10,6 €.

Οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση τον συμφέρει να αποκτήσει νυκτερινό τιμολόγιο παρά να αλλάξει προμηθευτή.

Το avatar του μέλους MIKU
    MIKU Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vagdsl Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όχι ακριβώς.
    Η νυκτερινή κατανάλωση έχει χαμηλότερες και ρυθμιζόμενες χρεώσεις (Μηδενικές χρεώσεις για Σύστημα Μεταφοράς και Δίκτυο Διανομής). Και η συγκεκριμένη διαφήμιση το κρύβει.

Έστω ένας καταναλωτής δεν έχει νυκτερινό τιμολόγιο και σκέφτεται να κάνει αίτηση για να αποκτήσει νυκτερινό με σκοπό να μειώσει τον λογαριασμό του.
    Αν πιστέψει την διαφήμιση της ΗΡΩΝ τότε αρκεί να αλλάξει προμηθευτή και θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
    Δεν είναι έτσι.
    Στο παραπάνω παράδειγμα του MIKU οι 400 νυκτερινές kWh αν υπολογιστούν σαν ημερήσιες θα έχουν πρόσθετες ρυθμιζόμενες χρεώσεις (Σύστημα Μεταφοράς και Δίκτυο Διανομής) 400*(0,00527 + 0,0213)=10,6 €.

Οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση τον συμφέρει να αποκτήσει νυκτερινό τιμολόγιο παρά να αλλάξει προμηθευτή.
    Αυτός είναι και ο λόγος που λέω ότι είναι ''ψεύτικο''.Και γενικά ,σύμφωνα με τα στοιχεία του energypress.gr οι ηρων έχασε το 0.8% των πελατών του σε 1 μήνα(ΝΟΕΜΒΡΙΟ)..κάτι δεν πάει καλά..

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30
    ISP
    COSMOTE
    Router
    FritzBox 7530 AX
    Καλα θα το ψαξω αυτο και αν ισχυει θα φυγω. Ηδη μου κανανε μεγαλη πατατα κατα την "διαφημηση"

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109941/10999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΗΦΙΣΙΑ
    Router
    OTE Oxygen
    SNR / Attn
    31(dB) / 3(dB)
    Τώρα που το ξαναβλέπω, στον παραπάνω υπολογισμό θα πρέπει να προστεθεί και μιά διαφορά στις ΥΚΩ.

Αν οι 400 kWh χρεωθούν στο ημερήσιο οι πρώτες 200 θα χρεωθούν για ΥΚΩ με 0,0069 (όσες και οι πρώτες 1400 ημερήσιες) αλλά οι επόμενες 200 με 0,05. Οπότε προκύπτει μία πρόσθετη χρέωση 200*(0,05-0,0069)=8,6€.

MIKU Guest
    Καλα θα το ψαξω αυτο και αν ισχυει θα φυγω. Ηδη μου κανανε μεγαλη πατατα κατα την "διαφημηση"
    Δεν μπορείς να φύγεις.Έχεις υπογράψει συμβόλαιο με δέσμευση 24 ΜΗΝΕΣ.

http://www.heron.gr/images/doc/eidik...017_09_v01.pdf

- - - Updated - - -

Τώρα που το ξαναβλέπω, στον παραπάνω υπολογισμό θα πρέπει να προστεθεί και μιά διαφορά στις ΥΚΩ.

Αν οι 400 kWh χρεωθούν στο ημερήσιο οι πρώτες 200 θα χρεωθούν για ΥΚΩ με 0,0069 (όσες και οι πρώτες 1400 ημερήσιες) αλλά οι επόμενες 200 με 0,05. Οπότε προκύπτει μία πρόσθετη χρέωση 200*(0,05-0,0069)=8,6€.
    Έτσι.Με την τελευταία αλλαγή που έκανε η κυβέρνηση, αυτό ισχύει..

- - - Updated - - -

Ρεύμα και από την ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.Νέα πακέτα double play με αέριο και ρεύμα!

https://www.aerioattikis.gr/el/ilekt...ma-double-play

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Όχι ακριβώς.

Δεν είναι έτσι.

Δεν είναι έτσι όπως τα λες...

Στο σκέλος του ρεύματος οι κιλοβατώρες που θα καταναλώσεις αθροίζονται και χρεώνονται με την τιμή που λέει το πρόγραμμα της ΗΡΩΝ.

Στο σκέλος των ρυθμιζόμενων χρεώσεων οι κιλοβατώρες που θα καταναλώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας χρεώνονται με τις τιμές των ρυθμιζόμενων που ισχύουν για την ημερήσια κατανάλωση, ενώ οι κιλοβατώρες που θα καταναλώσεις κατά την διάρκεια που ισχύει το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο χρεώνονται με τις τιμές των ρυθμιζόμενων που ισχύουν για την νυχτερινή κατανάλωση.

Το έψαξα πολύ πριν το αποφασίσω και πέραν της ενημέρωσης που είχα από των πωλητή, τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από τον λογαριασμό που έχω λάβει.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30
    ISP
    COSMOTE
    Router
    FritzBox 7530 AX
    Λοιπον επειδη μιλησα με την ΗΡΩΝ για να ξεκαθαρισω αυτο το πραγμα με τις ρυθμιζομενες χρεωσεις, μου ειπαν πως στον λογαριασμο θα φαινονται ξεχωριστα οι κιλοβατορες του ημερησιου και του νυχτερινου. Οποτε θα υπολογιζονται ξεχωριστα και οι ρυθμιζομενες χρεωσεις που ουτως η αλλως ειναι ιδιες σε καθε εταιρεια δεν αλλαζουν. Δηλαδη θα χρεωνομαι 0,06590 για το ημερησιο και 0,06590 για το νυχτερινο. ( εχω νυχτερινο ομως )

Περιοχή
    Παλαιό Φάληρο
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    FTTH Φως το αληθ
    ISP
    OTE
    Router
    Fritz 7590
    Λοιπον επειδη μιλησα με την ΗΡΩΝ για να ξεκαθαρισω αυτο το πραγμα με τις ρυθμιζομενες χρεωσεις, μου ειπαν πως στον λογαριασμο θα φαινονται ξεχωριστα οι κιλοβατορες του ημερησιου και του νυχτερινου. Οποτε θα υπολογιζονται ξεχωριστα και οι ρυθμιζομενες χρεωσεις που ουτως η αλλως ειναι ιδιες σε καθε εταιρεια δεν αλλαζουν. Δηλαδη θα χρεωνομαι 0,06590 για το ημερησιο και 0,06590 για το νυχτερινο. ( εχω νυχτερινο ομως )
    Ακριβώς, βάφτισανε το 0,06590 νυχτερινό
    Κοίταξε να παρασυρθείς από το "νυχτερινό" και να καις τις 400 στις ημερήσιες ώρες.
    Μετά τα λέμε

Αν καταφέρεις να περάσεις μέρος απ´ο τις 1700 σε ωράριο 3-5μμ ή 2-8πμ θα έχεις σημαντική οικονομία, ανεξαρτήτως Ηρωνα ή ΔΕΗ

Να υποθέσω ότι το ρολόι που έχεις έχει Κ και Μ. Γιατί αλλιώς ο ΔΕΔΗΕ δεν καταλαβαίνει και χρεώνει παντού ημερήσιο κι άσε τον όποιο Ηρωνα να λέει.
    " Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "

----
    No fm radio ?
    No headphone jack ?

Sorry no phone.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30
    ISP
    COSMOTE
    Router
    FritzBox 7530 AX
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dimitri_ns Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ακριβώς, βάφτισανε το 0,06590 νυχτερινό
    Κοίταξε να παρασυρθείς από το "νυχτερινό" και να καις τις 400 στις ημερήσιες ώρες.
    Μετά τα λέμε

Αν καταφέρεις να περάσεις μέρος απ´ο τις 1700 σε ωράριο 3-5μμ ή 2-8πμ θα έχεις σημαντική οικονομία, ανεξαρτήτως Ηρωνα ή ΔΕΗ

Να υποθέσω ότι το ρολόι που έχεις έχει Κ και Μ. Γιατί αλλιώς ο ΔΕΔΗΕ δεν καταλαβαίνει και χρεώνει παντού ημερήσιο.
    Εχω τον καινουριο ψηφιακο μετρητη. Και ουτως η αλλως δεν θα αλλαξουν οι συνηθειες μας. Πλυντηρια και γενικα ενεργοβορες συσκευες σε ωρες νυχτερινου θα χρησιμοποιουνται παλι.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109941/10999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΗΦΙΣΙΑ
    Router
    OTE Oxygen
    SNR / Attn
    31(dB) / 3(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Ane_Pap Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν είναι έτσι όπως τα λες...

Στο σκέλος του ρεύματος οι κιλοβατώρες που θα καταναλώσεις αθροίζονται και χρεώνονται με την τιμή που λέει το πρόγραμμα της ΗΡΩΝ.

Στο σκέλος των ρυθμιζόμενων χρεώσεων οι κιλοβατώρες που θα καταναλώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας χρεώνονται με τις τιμές των ρυθμιζόμενων που ισχύουν για την ημερήσια κατανάλωση, ενώ οι κιλοβατώρες που θα καταναλώσεις κατά την διάρκεια που ισχύει το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο χρεώνονται με τις τιμές των ρυθμιζόμενων που ισχύουν για την νυχτερινή κατανάλωση.

Το έψαξα πολύ πριν το αποφασίσω και πέραν της ενημέρωσης που είχα από των πωλητή, τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από τον λογαριασμό που έχω λάβει.
    Καλώς ήρθες στο forum.

Διάβασε πιο προσεκτικά αυτό που έγραψα.

Αν ΔΕΝ έχεις μετρητή με νυκτερινό ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ για να αλλάξεις μετρητή κατανάλωσης ώστε οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις να έχουν ξεχωριστή χρέωση για τη νυκτερινή κατανάλωση.

Και αυτό το κρύβει η παραπλανητική διαφήμηση της ΗΡΩΝ.

MIKU Guest
    Εχω τον καινουριο ψηφιακο μετρητη. Και ουτως η αλλως δεν θα αλλαξουν οι συνηθειες μας. Πλυντηρια και γενικα ενεργοβορες συσκευες σε ωρες νυχτερινου θα χρησιμοποιουνται παλι.
    Αυτό λέω από την αρχή.Αν δεν αλλάξουν οι συνήθειές σου θα έχεις όφελος 2 ευρώ το 4μηνο.Αν όμως μειωθεί η χρήση του νυχτερινού, τότε...Άρα καταλήγω ότι υπάρχει μια μικρο απάτη.Δεν μπορείς να σταματήσεις να καις νυχτερινό.Θα αυξηθούν οι χρεώσεις, περα απο αυτά που λένε..

- - - Updated - - -

Οι ρ.χ. είναι ίδιες σε κάθε πάροχο, αλλά η απάτη είναι στο ότι δεν είναι νυχτερινές όλο το 24ωρο, αλλά μόνο στις ώρες του νυχτερινού.Και μην ξεχνάς το πάγιο 18 ευρώ..Όταν λάβεις λογαριασμό, πες μας αν θες.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Καλώς ήρθες στο forum.

Διάβασε πιο προσεκτικά αυτό που έγραψα.

Αν ΔΕΝ έχεις μετρητή με νυκτερινό ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ για να αλλάξεις μετρητή κατανάλωσης ώστε οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις να έχουν ξεχωριστή χρέωση για τη νυκτερινή κατανάλωση.

Και αυτό το κρύβει η παραπλανητική διαφήμηση της ΗΡΩΝ.
    Αν δεν έχεις μετρητή με νυχτερινό οι ρυθμιζόμενες θα σου έρχονται ακριβώς όπως σου ερχόντουσαν. Από τις ρυθμιζόμενες δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα, ανεξάρτητα σε ποιο τιμολόγιο είσαι, όπως σου ερχόντουσαν έτσι θα σου έρχονται.

Από εκεί που έχεις να κερδίσεις είναι από την διαφορά τιμής του ρεύματος.

Για να σου βάλει νυχτερινό μετρητή ο ΔΕΔΔΗΕ θα χρειαστούν κάποιοι μήνες (αν κι αυτό εξαρτάται από το που μένεις και από το αν το τοπικό κατάστημα του ΔΕΔΔΗΕ έχει νυχτερινούς μετρητές ή όχι) συν κάποιο κόστος το οποίο είναι περίπου 50 ευρώ.

MIKU Guest
    Αν δεν έχεις μετρητή με νυχτερινό οι ρυθμιζόμενες θα σου έρχονται ακριβώς όπως σου ερχόντουσαν. Από τις ρυθμιζόμενες δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα, ανεξάρτητα σε ποιο τιμολόγιο είσαι, όπως σου ερχόντουσαν έτσι θα σου έρχονται.

Από εκεί που έχεις να κερδίσεις είναι από την διαφορά τιμής του ρεύματος.

Για να σου βάλει νυχτερινό μετρητή ο ΔΕΔΔΗΕ θα χρειαστούν κάποιοι μήνες (αν κι αυτό εξαρτάται από το που μένεις και από το αν το τοπικό κατάστημα του ΔΕΔΔΗΕ έχει νυχτερινούς μετρητές ή όχι) συν κάποιο κόστος το οποίο είναι περίπου 50 ευρώ.
    Μα αυτό λέει.Απλά το γράφει για να φανεί η ''απάτη'' του ηρων.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από MIKU Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μα αυτό λέει.Απλά το γράφει για να φανεί η ''απάτη'' του ηρων.
    Μια που θέλω να πιστεύω ότι το έψαξα καλά, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, προσωπικά δεν θεωρώ ότι εξαπατήθηκα... Εκεί που πλήρωνα το ημερήσιο ρεύμα μου για 17 ώρες με 0,09460 τώρα το πληρώνω 0,06590, εκεί που πλήρωνα το νυχτερινό ρεύμα μου με 0,06610 τώρα το πληρώνω 0,06590, εκεί που πλήρωνα το πάγιο της ΔΕΗ στα 7 ευρώ το 4μηνο τώρα το πληρώνω 18. Δηλαδή με 11 ευρώ το 4μηνο παραπάνω από την ΔΕΗ, ή με 2,75 ευρώ το μήνα παραπάνω από την ΔΕΗ, γλυτώνω 30% από την χρέωση της ημερήσιας κατανάλωσης.

MIKU Guest
    Μια που θέλω να πιστεύω ότι το έψαξα καλά, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, προσωπικά δεν θεωρώ ότι εξαπατήθηκα... Εκεί που πλήρωνα το ημερήσιο ρεύμα μου για 17 ώρες με 0,09460 τώρα το πληρώνω 0,06590, εκεί που πλήρωνα το νυχτερινό ρεύμα μου με 0,06610 τώρα το πληρώνω 0,06590, εκεί που πλήρωνα το πάγιο της ΔΕΗ στα 7 ευρώ το 4μηνο τώρα το πληρώνω 18. Δηλαδή με 11 ευρώ το 4μηνο παραπάνω από την ΔΕΗ, ή με 2,75 ευρώ το μήνα παραπάνω από την ΔΕΗ, γλυτώνω 30% από την χρέωση της ημερήσιας κατανάλωσης.
    Το ημερήσιο το πλήρωνες 0,08 , αν πλήρωνες στην ώρα σου(15% έκπτωση συνέπειας).Το νυχτερινό 0,05.Το πάγιο της δεη είναι 3,52, εκτός αν έχεις τριφασικό..αλλά και πάλι, δες το παράδειγμα που έχω γράψει...θεωρώ απάτη αυτό με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις., που δεν το λένε.

Σελ. 104 από 1669 ΠρώτηΠρώτη ... 849499102103104105106109114124 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία