Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1734. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
539 31,08% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
651 37,54% -
Δεν θα αλλάξω
454 26,18% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,19%
Εμφάνιση 1.576-1.590 από 25022
-
09-02-18, 23:09 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1576Prima pensa, poi parla, perché parole poco pensate portano pena
-
10-02-18, 01:55 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1577
άλλωστε το κοινόχρηστο ρεύμα ανήκει πάντα σε "φυσικό πρόσωπο" δεν μπορεί να το πάρει "νομικό πρόσωπο" (εταιρεία)
εκτός αν το ακίνητο διαθέτει ΑΦΜ
πάντως στο ακίνητο που είμαι ο διαχειριστής το κοινόχρηστο ανήκει στην διαχείριση της πολυκατοικίας (συνδιοκτησία) είναι στην ΔΕΗ αυτή την στιγμή αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί με ΓΣ της πολυκατοικίας και το 50 + 1% να πάει στον όποιο πάροχο.
γενικά να ξέρετε ότι είναι "κοινόχρηστο" απαιτεί βάση καταστατικού/κανονισμού της πολυκατοικίας ή του όποιου ακινήτου
ΓΣ = Γενική Συνέλευση των ιδιοκτητών και ψήφο 50 + 1%
-
11-02-18, 00:51 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1578
-
15-02-18, 23:09 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1579
Γιατί ακριβώς εξοργίζεσαι?
Στις τηλεπικοινωνίες, θυμάσαι ότι η ΕΕΤΤ ήλεγχε απόλυτα τα προμο του ΟΤΕ μέχρι να ανοίξει η αγορά?
Είναι το μόνο εύκολο κ σίγουρο μέτρο, για να ανοίξει η αγορά, κάτι που πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι είναι και προς όφελος του καταναλωτή (όπως και στις τηλεπικοινωνίες φυσικά)
Το ρεύμα που αγοράζει η κάθε ιδιωτ.εταιρεία, δεν έχει σχέση με το 15% που δίνει η δεη στους καταναλωτές, το έχεις μπερδέψει.Πίστευε και μη ερεύνα....
Ψήφιζε και μη ερεύνα....
-
15-02-18, 23:14 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1580
-
15-02-18, 23:23 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1581
Δουλεύω σε εναλ.προμηθευτή.
Είναι τόσα πολλά τα φάουλ της ΔΕΗ, και του σαθρού συστήματος που έχει στηθεί γύρω από το πάρτυ αυτό, που αν μπορούσα να τα πω όλα, θα έβλεπες ποσο αδικο εχεις.
Θέλω να σε πληροφορήσω, ότι έχουμε ζητήσει να μην γίνονται δημοπρασίες, και απλά να πάρουν πίσω το 15% συνέπεια.
Επίσης, η ΔΕΗ δεν πουλάει ρεύμα στους προμηθευτές.
Το πουλάει σε διαχειριστή, όπως και όλοι οι παραγωγείς και εισαγωγείς, και από εκεί πουλιέται το ρεύμα στους προμηθευτές σε ενιαία τιμή.
Και μια απορία...
15 εταιρείες, με συνολικά το 15% μια μονοπωλιακής αγοράς τόσα χρόνια της ΔΕΗ , βγάζουν κέρδη, με ΠΟΛΥ χαμηλότερες τιμές από τη ΔΕΗ, που πουλούσε στο θεό και πολύ υψηλότερο κόστος απόκτησης πελατών και διαφημιστικά έξοδα. Χχχχμμμμμμ...Με άριστα το 10, βρωμάει 11 ή 12?Πίστευε και μη ερεύνα....
Ψήφιζε και μη ερεύνα....
-
15-02-18, 23:29 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1582
Τα ξἐρω ὀλα αυτά.Αλλά γιατί να κόψει το 15%;;;Για να πάρουν πελάτες οι ιδιώτες;;Ο καταναλωτής τι θα κερδίσει;Και μπορεί να μην πουλάει ρεύμα απευθείας στους ιδιώτες, αλλά αυτοί τελικά από τη δεη πέρνουν το ρεύμα ΜΕΣΩ του διαχειριστή....άρα;;Και γιατί να πληρώσω την διαφημιστική καμπάνια των ιδιωτών;Όσο για τα κέρδη,ας πέρνατε και εσείς ΚΟΤ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, και ας μην κόβατε το ρεύμα στον 1ο απληρωτο να δείτε τι θα γινόταν...δε δουλεύω στη δεη, αλλά οι ατιμίες είναι πολλές,
-
15-02-18, 23:48 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1583
1) δε μου απάντησες, η αγορά των τηλεπικοινωνιών έτσι δεν άνοιξε? με τον έλεγχο των πρόμο του οτε απο εεττ?
2) ο καταναλωτής δεν κέρδισε στις τηλεπικοινωνίες, τα τελευταια 10 χρονια, σε υπηρεσίες, και σε μείωση κόστους?
3) κάνεις λάθος, ΔΕΝ αγοράζουν από τη δεη. Πχ εμείς, εισάγουμε σχεδόν ότι πουλάμε. Το μείγμα είναι υποχρεωτικό από ευρωπ.νομοθεσία (ΑΠΕ κλΠ)
4) Κανείς δε σου είπε να πληρώσεις την διαφημιστική καμπάνια, αντίθετα, με το που μπήκαν οι προμηθευτές, οι τιμές έπεσαν 25% σε σχέση με το μονοπώλιο. Αυτό δε σου λέει κάτι???
5) ΚΟΤ και πολύτεκνους παιρνουμε, και μάλιστα με τον παραλογισμό του ΒΥΣΜΑΤΟΣ των τόσων χρόνων της δεη (που τώρα υποτίθεται ότι με το νέο νομοσχέδιο θα το φτιάξει η κυβέρνηση,λέμε τώρα).
6) Το να κόβεις μία υπηρεσία, σε όποιον χρωστάει (και όχι στον 1ο λογαριασμό όπως ψευδώς αναφέρεις), είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της κάθε εταιρείας. Το ίδιο ΠΡΕΠΕΙ να συμβαίνει σε ΟΛΕΣ τις εταιρείες του κόσμου. Αλλα΄το φαγοποτι στη ΔΕΗ είναι μεγάλο
7) Επειδή το παίζεις γνώστης, να σε ρωτήσω κάτι. Γιατί ο δεδδηε (το παιδάκι της δεη) που μας χρεώνει ΟΛΟΥΣ ως καταναλωτές, τη συντήρηση του συστήματος και τις βελτιώσεις (μέσα από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις) αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τις απώλειες συστήματος και τις ρευματοκλοπές, και τις ΞΑΝΑχρεώνει πίσω στους προμηθευτές?
Ρε φίλε, μην το ψάχνεις, το φαγοπότι της δεη είναι τόσο μεγάλο, που εδώ ισχύει το μαζί τα φάγαμε, γιατί πιανει από τα υψηλά κλιμάκια, μέχρι τους τεχνίτες που το "κόβουν" κατά το δοκούν και φυσικά τους συνδικαΛΗΣΤΕΣ...Πίστευε και μη ερεύνα....
Ψήφιζε και μη ερεύνα....
-
16-02-18, 00:00 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1584
Μα αν ο σκοπός είναι η βελτίωση των τιμών, γιατί να ζητάνε οι εναλλακτικοί κατάργηση της έκπτωσης της συνέπειας. Καταρχήν το ζητάνε; Έχει γίνει καταγγελία επίσημα για το θέμα;
-
16-02-18, 00:06 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1585
ο σκοπός είναι να ανοίξει η αγορά. Οι εναλλακτικοί, έχουν διαφορετική ατζεντα ο καθένας , δεν εχουν ασχοληθεί καθόλου με κάποιο καρτέλ εναντίον της δεη (σκοτώνονται και μεταξύ τους για την ακρίβεια).
Είναι όμως παράλογο, όταν προσπαθεις ρυθμιστικά να ανοίξεις την αγορά, να επιτρέπεις μείωση τιμής από τον dominant player.
Δεν είναι το μόνο παράλογο που συμβαίνει σε αυτή την αγορά, είναι ένα εκ των πολλών, απλά το σχολιασα γιατι διαβασα οτι καποιος εξοργίστηκε, και μετά το μπέρδεψε με φθηνό ρεύμα στους προμηθευτες, κλπΠίστευε και μη ερεύνα....
Ψήφιζε και μη ερεύνα....
-
16-02-18, 00:22 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1586
Είσαι σίγουρος ότι πληρώναμε πολλά για ρεύμα; Μήπως έγινε το αντίθετο και αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια και αυτό για να, μεταξύ άλλων, μπουν κάποιοι άλλοι στο παιχνίδι;
https://www.thepressproject.gr/artic...da-apo-to-2008
-
16-02-18, 00:26 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1587
Όχι μόνο δεν είναι παράλογο αλλά αυτό είναι το νόημα του να ανοίξει η αγορά, όπως και έχει γίνει. Να υπάρξει δηλαδή ανταγωνισμός.
Δεν μου απάντησες όμως. Λες παραπάνω ότι έχετε ζητήσει να πάρει η ΔΕΗ πίσω την έκπτωση της συνέπειας. Και ξαναρωτάω. Εκτός από την οποία γκρίνια, έχει γίνει επίσημο αίτημα προς την αρμόδια αρχή ή άλλη επίσημη κίνηση;
-
16-02-18, 00:37 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1588
ναι, είμαι απόλυτα σίγουρος.
Αν διαβάσεις προσεκτικά το άρθρο, θα δεις οτι αναφέρεται και στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, που αφορούν την κοινωνική πολιτική που ασκεί η κάθε κυβέρνηση μαζί με τη ΔΕΗ, και που μας φόρτωσαν καπέλο.
Αν καταλάβεις καλά τα νούμερα της αγοράς λοιπόν, θα καταλάβεις ότι υπάρχει μεγάλη απάτη που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ δε σου "έμαθαν" να ξεχωρίζεις, και που το συγκεκριμένο άρθρο δεν στην εξηγεί.
Πάρε ενα παλιό λογαριασμό της ΔΕΗ, και κοίτα την ανταγωνιστική σου χρέωση. Θα δεις ότι ήταν 0,100+ ανά KWh, ενώ τώρα, κυμαίνεται στο 0,075-0,090 σε όλους τους παρόχους. Αρα, εσύ ως καταναλωτής, κερδίζεις από την είσοδο όλων .
Πχ: Το αν υπήρχε έλλειμα στο ετμεαρ (ρυθμιζόμενη χρέωση) και στο φόρτωσαν καπέλο ας πούμε (αντί να ψάξουν να βρουν πως δημιουργηθηκε το ελλειμα), ή αν η ΔΕΗ δεν επένδυσε όπως έπρεπε σε ΑΠΕ και τα πληρώσαμε εκ των υστέρων χρυσά, ή αν η κυβέρνηση αποφασισε να ασκήσει κοινωνική πολιτική (κοιν.τιμολόγιο και παραγωγή ρεύματος σε νησιά) μέσω των ρυθμ.χρεώσεων, δεν έχει σχέση με την είσοδο του κάθε εναλλακτικού προμηθευτή.
Και να στο πω και διαφορετικά:
Αν αύριο, είχαμε μια αγορά ενέργειας, όπου ο καταναλωτής θα πλήρωνε ΜΟΝΟ την ενέργεια που καταναλωνει, και:
οι ρυθμιζόμενες, θα πήγαιναν στο μπατζετ του κράτους
τα δημοτικά τέλη και η ερτ θα πήγαιναν στην εφορία
εσυ τι λες? με λογαριασμούς πια 30-40 ευρώ το μήνα, δε θα ήταν πολύ καλύτερη η κατασταση για τους εναλλακτικούς?
- - - Updated - - -
Επαναλαμβάνω, ότι ανέφερα την προσωπική μου άποψη . Δε νομίζω ότι έχει υπάρξει επίσημη καταγγελία. Αλλωστε μιλάμε για τόσο αστείο οργανισμό (ΡΑΕ), που δεν απαντάει ποτέ και σε τίποτα, δεν παίρνει θέση, και απλά υποστηρίζει ότι θεσπίζει τους νόμους της αγοράς.
Η αγορά δεν ανοίγει αν ο μονοπωλιακός παίχτης εκμεταλλεύεται τη δεσπόζουσα θέση του, είναι παγκόσμια πρακτική αυτή, μόνο στην Ελλάδα κλείσαμε τα μάτια για λογαριασμό της δεη...Πίστευε και μη ερεύνα....
Ψήφιζε και μη ερεύνα....
-
16-02-18, 00:50 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1589
''ΡΕ ΦΙΛΕ'' τι μου τα λες εμένα για το ΔΕΔΔΗΕ;Πες τα στον σταθακη.Όσο για τις τηλεπικοινωνίες ο οτε πούλαγε χρυσάφι.Η ΔΕΗ δεν πουλάει ακριβά, σε σύγκριση με τις τιμές της ΕΕ.Αυτό που εκτοξεύει τον λογαριασμό, είναι τα άλλα κέρατα που δεν φεύγουν αν αλλάξεις πάροχο.Άρα;Και αν καταργηθεί το 15% και ανοίξει η αγορά, τι θα αλλάξει;Θα ρίξουν τις τιμές μετά οι ιδιώτες;;Και αν είναι έτσι, γιατί να μην πέρνω από τη ΔΕΗ με το 15% , αλλά πρέπει η ΔΕΗ να το καταργήσει, και να το βάλει μετά κάποιος ιδιώτης;Στη Γαλλία η ΕΔΦ έχει το 80% των πελατών!Εδώ γιατί πρέπει να υπάρξει θέμα επειδή η δεη έχει το 85%;;Έλεύθερη αγορά δεν έχουμε;;Η δεη δεν πλήρωσε τόσα χρόνια, με τα λεφτά μας τα εργοστάσιά της;;Γιατί να αλλάξει κάτι , υπέρ των ιδιωτών;Και τέλος έχεις κάποιο πίνακα για αυτό που λες στο 4;;Γιατί εγώ βρήκα λογαριασμό του 2005 και κλαίωωωωω(στην τιμή της KWH).Όσο για την αγορά ρεύματος, από τους ιδιώτες, αυτό που λες μου θυμίζει το ''δεν είναι γιαννης, είναι γιαννάκης''.Ας κάνει ,ξανα ,απεργία η δεη και θα δουμε...
-
16-02-18, 01:01 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1590
@antreas9
Αν υπήρχαν στοιχεία για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης ή μείωσης του ανταγωνισμού θα είχαν κατατεθεί. Μόνος είπες ότι η ΔΕΗ ήταν ακριβή και ότι οι εναλλακτικοί είναι φθηνότεροι και βγάζουν πάλι κέρδος. Άρα έχουμε αυτό που θέλει ο καπιταλισμός. Ανταγωνισμό.
Καταλαβαινω ότι οι εναλλακτικοί έχουν πρόβλημα γιατί με αυτό το μέτρο η ΔΕΗ κρατάει πολλούς καλοπληρωτές πελάτες αλλά οι προσωπικές σου απόψεις απέχουν πολύ από το να αντικατοπτρίζουν αντικειμενικά την κατάσταση.
Καληνύχτα.
Bookmarks