Δεν έχω βρει κάτι…
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1733. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
538 31,04% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
651 37,56% -
Δεν θα αλλάξω
454 26,20% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,19%
Εμφάνιση 17.086-17.100 από 24967
-
07-03-24, 02:05 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #17086
-
07-03-24, 18:58 Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #17087
-
07-03-24, 19:06 Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #17088
-
07-03-24, 20:10 Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #17089
Ο κάθε πάροχος που έχει απλήρωτους λογαριασμούς από πελάτη στέλνει αίτημα στην ΡΑΕ..
Δεν θυμάμαι μάλιστα εάν μπλοκάρετε έτσι και η μεταφορά σε νέο πάροχο..
Τη δουλειά την κάνει η ΡΑΕ..
Εδώ να θυμίσουμε στους καταναλωτές πως η ΡΑΕ έχει δημιουργήσει ένα σύστημα, το οποίο θα τηρεί ο ΔΕΔΔΗΕ, και στο οποίο θα επισημαίνονται οι καταναλωτές με κόκκινη ένδειξη ή με πράσινη ένδειξη.
Πιο συγκεκριμένα:
Με κόκκινη ένδειξη θα επισημαίνονται καταναλωτές που έχουν χρέη, ύστερα από εντολή των προμηθευτών. Οι καταναλωτές με κόκκινη ένδειξη δεν έχουν δικαίωμα αλλαγής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.
Με πράσινη ένδειξη θα επισημαίνονται όσοι προχωρούν σε εξόφληση ή διακανονισμό των οφειλών τους. Στην περίπτωση αυτή ο εκάστοτε προμηθευτής οφείλει να απενεργοποιήσει την εντολή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι καταναλωτές με πράσινη ένδειξη αποκτούν το δικαίωμα αλλαγής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ΡΑΕ προτείνει η δυνατότητα διακοπής από τον προμηθευτή να γίνεται εφόσον υπάρξουν δύο λογαριασμοί ρεύματος απλήρωτοι. Το αν ο πάροχος ενέργειας θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης εξαρτάται από τον ίδιο και η αλήθεια είναι πως κάποιοι πάροχοι έχουν μεγαλύτερη ανοχή σε απλήρωτους λογαριασμούς σε σχέση με άλλους.
Τέλος να σημειώσουμε πως σε περίπτωση αλλαγής προμηθευτή, και εφόσον έχει γίνει διακανονισμός με τον παλιό, ο τελευταίος έχει τη δυνατότητα να προβεί σε διακοπή της ηλεκτροδότησης ακόμα και αν ο καταναλωτής έχει συνάψει νέα σύμβαση με άλλο πάροχο εάν έχει αφήσει οφειλές για δύο λογαριασμούς ρεύματος απλήρωτους.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 07-03-24 στις 20:17.
-
07-03-24, 20:56 Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #17090
-
09-03-24, 05:38 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #17091
Ο πάροχος με τα χρέη έχει δικαίωμα να δώσει εντολή στο ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή, ακόμη και εάν ο πελάτης έφυγε. Αυτό ξέρω εγώ.
COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.
-
09-03-24, 17:17 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #17092
-
09-03-24, 20:37 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #17093
-
09-03-24, 23:25 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #17094
οχι δεν εννοω αυτό.....οι Kwh που στον εκκαθαριστικό λογαριασμό χρεωνονται με 0,17 ειναι 373 στους αντιστοιχους εναντι (11/2023 και 12/2023) ειναι 470 και επισης στον εκκαθαριστικό λογαριασμό χρεωνονται με 0,13635 190Kwh ενω στον αντίστοιχο εναντι (1/2024) ειναι 145 με αποτέλεσμα στον εκκαθαριστικό να χρεώνονται με 0,128 178 kwh (κατανάλωση 02/2024)που στην πραγματικότητα ειναι 126
- - - Updated - - -
οκ το βρηκα.....στο εκκαθαριστικό χρεώνουν με τον κανόνα συνολικές Kwh/αριθμό ημερων τετραμήνου επι τις ημέρες που αφορούν τον κάθε εναντι επι την τιμη kwh......αρα οτι και να δινουμε εμεις στους εναντι δεν λαμβάνεται υπόψιν στο τέλος
-
11-03-24, 02:17 Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #17095
-
11-03-24, 09:35 Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #17096
Αυτό ποιός το πιστοποιεί?
Γιατί ξέρω άτομα που παίρνουν επιδόματα και έχουν ξενοδοχεία...
Προσωπικά δεν θέλω να πληρώνω το ρεύμα κανενός άλλου.
Για να κάνουμε αλλαγή παρόχου ενώ έχουμε αλλάξει πρόσφατα πάροχο πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα? Να βγεί λογαριασμός ή γίνεται και νωρίτερα?
-
11-03-24, 12:42 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #17097
Αλλαξα απο ΗΡΩΝ σε άλλη εταιρία και ΜΕ ΠΡΗΞΑΝΕ (απο ΗΡΩΝ) ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΘΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ απο ενα 216 ενω δούλευα!!!
Μετα απο 8-9 κλήσεις την μια ημερα και 3-4 την άλλη, απάντησα και με είχαν σε ΑΝΑΜΟΝΗ να συνδεθώ με εκπρόσωπο !!!
Στο επόμενο τηλέφωνημα περίμενα και απλά τους ξέχεσα, εξηγώντας πως για να μην απαντώ θα είχα κάποιο λόγο και πως με τέτοιο ΣΠΑΜ δεν θέλω να μου πούνε τίποτα!!!
Στα μούτρα και BLOCK ο αριθμός!!!
Να σημειώσω πως μου έστειλαν και Viber μήνυμα να καλέσω στο 216... για να συζητήσουμε την μεταφορά !!!Resistance is futile
You will be accumulated by the Borg
Apple will prevail
-
11-03-24, 13:40 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #17098
Για να γίνει η επανασύνδεση σε μία παροχή που έχει λήξει το πιστοποιητικό πρέπει να βγει νέο πιστοποιητικό άμεσα ή μπορεί να γίνει η σύνδεση και να σταλεί το νέο πιστοποιητικό στον ΔΕΔΔΗΕ μέσα σε 6 μήνες;
-
11-03-24, 15:16 Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #17099
Οχι, αν είναι κομμένο το ρεύμα, δεν στο συνδέουν αν δεν έχει βγει ΥΔΕ. Αν υπάρχει ρεύμα ισχύει το 6μηνο τυπικά.
- - - Updated - - -
Καταλαβαίνω. Υπάλληλοι είναι που ανάλογα με το αν σε πείσουν στο τηλέφωνο να μην φύγεις παίρνουν bonus με το κεφάλι. Λογικό να σε κυνηγάνε με τα λογισμικά των call center που οχι 9 αλλα και 99 κλήσεις μπορούν να κάνουν με το πάτημα ενός πλήκτρου.
- - - Updated - - -
Είναι όντως μεγαλη κουβέντα αυτό, αλλά όταν επιχειρήθηκε μια τέτοια πολιτική, γέμισε με χρέη η ΔΕΗ, και μετά μάντεψε ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν την μαύρη τρύπα. Είναι όντως ξεφτίλα το 2024 να συζητάμε αν ένας άνθρωπος θα έπρεπε να είχε η να μην είχε δωρεάν/σχεδόν δωρεάν νερό και ρεύμα και κανένας να μην αγχώνεται για αυτά τα πράγματα. Η ανθρωπότητα δεν κατάφερε να λύσει αλλα κι άλλα σημαντικότερα θέματα, άλλοι πεινάνε, άλλοι πεθαίνουν και όταν γεννηθούν λόγω θεμάτων στο σύστημα υγείας, άλλοι μένουν άστεγοι κτλ.
-
11-03-24, 15:41 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #17100
Bookmarks