Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1733. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
538 31,04% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
651 37,56% -
Δεν θα αλλάξω
454 26,20% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,19%
Εμφάνιση 2.521-2.535 από 24967
-
20-03-19, 18:24 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #2521[IMG][img]//kat.cr/userbar/giannhs1985.png[/img][/IMG]
-
20-03-19, 18:31 Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #2522
-
20-03-19, 18:36 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #2523
Το ΥΔΕ είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη
Δεν είναι του ενοικιαστή.
-
21-03-19, 20:53 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #2524
Καλησπερα.. Θα βγαλει το πιστοποιητικο και θα πρεπει να το καταθεσεις στην Δεδδηε..Ναι χρειαζεται καθε 14 χρονια.. Απο οτι βλεπω δεν κανεις και πολυ μεγαλη καταναλωση στο νυχτερινο ρευμα... Αν πληρωνεις κανονικα τους λογαριασμους σου θα πρεπει να κοιταξεις πολυ καλα τι σε συμφερει...Αλλα οι παροχοι δεν τα λενε και πολυ καλα... Κοιταξε πιο κατω...
https://energypress.gr/news/rae-epis...diamartyrontai
-
23-03-19, 21:07 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #2525
Υπάρχει θεσπισμένο χρονικό όριο, η 14ετία.
Όμως συνήθως δεν εφαρμόζεται, όταν το ρολόι είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη ή τρίτου (προηγούμενου ενοικιαστή) .. έμεινε έτσι σαν συνήθεια-αφροντισιά! Αν όμως το ρολόι είναι στο όνομα του ενοικιαστή και φεύγει για αλλού, και θέλει πίσω και την προκαταβολή εγγύησής του, πάνω από όλα την αποφυγή μελλοντικών μπλεξιμάτων, τότε πάει και το κόβει από τη ΔΕΗ, όπου ζητά πίσω και την εγγύησή του. Σε αυτήν την περίπτωση - εφόσον πέρασε 14ετία, "ταλαιπωρείται" ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, όταν πάει να ζητήσει επανασύνδεση. Τότε του ζητάνε αυτό το πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου μηχανικού.
-
24-03-19, 11:51 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #2526
Πρεπει να λάβεις υπόψη και το χαράτσι των παρόχων λόγω ΟΤΣ (οριακη τιμη συστήματος). Κι εγώ ψάχνω αλλά δε ξέρω τελικά τί συμφέρει.
-
24-03-19, 12:54 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #2527
Προς ενημέρωση όλων
Η σωστή διαδικασία όταν έχεις ένα ακίνητο και το ενοικιάζεις είναι
όταν βρίσκεις ενοικιαστή πας μαζί του ή μόνος του με την ταυτότητα του και με το ηλεκτρονικό μισθωτήριο εκτυπωμένο από την ΑΑΔΕ στον πάροχο ενέργειας που επιθυμεί εκεί αυτός τον ενημερώνει σχετικά για την εγγύηση και αν θέλει ΥΔΕ (πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου) αυτό βαραίνει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου φυσικά.
όταν φύγει ο ενοικιαστής από το ακίνητο πάει ο ιδιοκτήτης με την ταυτότητα του και με το ηλεκτρονικό μισθωτήριο εκτυπωμένο από την ΑΑΔΕ στον πάροχο ενέργειας που είχε πάει ο ενοικιαστής και ζητάει διακοπή της παροχής ρεύματος στο ακίνητο
έτσι εκδίδεται τελικός λογαριασμός στο όνομα του ενοικιαστή που έφυγε από το ακίνητο όπου καλείται να πληρώσει ή συμψηφίζεται με την εγγύηση που είχε καταβάλλει και ο αριθμός παροχής ρεύματος είναι καθαρός από χρέη/οφειλές.
η σωστή διαδικασία είναι αυτή και σας βγάζει από δυσάρεστες εκπλήξεις με χρέη/οφειλές κτλ...δεν ενδιαφέρει τον ιδιοκτήτη αν ο ενοικιαστής του ακινήτου πληρώνει ή όχι τους λογαριασμούς ρεύματος αυτό είναι πρόβλημα του ενοικιαστή και όχι του ιδιοκτήτη καθώς το ΑΦΜ του ενοικιαστή θα επιβαρύνεται από τυχόν χρέη αυτό που ενδιαφέρει τον ιδιοκτήτη είναι ο αριθμός παροχής ρεύματος του ακινήτου που ενοικιάζει να είναι καθαρό από χρέη και οφειλές προς τον οποιοδήποτε πάροχο.
-
27-03-19, 20:28 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #2528
Kαλησπέρα σε όλους,
Πριν απο δύο μήνες άλλαξα πάροχο και χθές παρέλαβα τον πρώτο μου λογαριασμό.Δυστυχώς όμως ο λογαριασμός μου έχει παραπάνω απο τις πραγματικές ΥΚΩ που θα έπρεπε να μου επιμεριστούν.Πιο συγκεκριμένα το τετράμηνο που αναλογεί για τον υπολογισμό των ΥΚΩ αντιστοιχεί σε δύο μήνες ΔΕΗ και τους υπόλοιπους δύο μήνες στον νέο πάροχο.Η ΔΕΗ όταν μου έστειλε τον τελικό λογαριασμό για αυτούς τους δυο μήνες χρέωσε κανονικά τις ΥΚΩ που αναλογούν ενώ ο νέος πάροχος υπολόγισε στον εκκαθαριστικό τις ΥΚΩ αναλογικά δηλαδή στους δύο μήνες είχε Χ kwh άρα στους 4 2χΧ.Το πρόβλημα είναι ότι εγώ χρησιμοποίησα το ρεύμα ως πηγή θέρμανσης μόνο τους τελευταίους δύο μήνες και έτσι καλούμε να πληρωσω 70 ευρώ παραπάνω για εικονικές kwh τις οποίες ποτέ δεν έκαψα.Γνωρίζει κάνεις αν αυτή είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος υπολογισμού των ΥΚΩ και αν μπορώ με κάποιο τρόπο να ζητήσω επαναυπολογισμό αυτών των χρεώσεων.Ευχαριστώ
-
28-03-19, 02:01 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #2529
Οι ΥΚΩ ανήκουν στις Ρυθμιζόμενες χρεώσεις.
Οι Ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι ανεξάρτητες από τον προμηθευτή, έχουν το ίδιο τιμολόγιο για όλους τους προμηθευτές και υπολογίζονται ανα 4-μηνο, στον κύκλο μετρήσεων του ΔΕΔΔΗΕ.
Στην περίπτωσή αλλαγής προμηθευτή, γίνεται πρόσθετη μέτρηση την ημέρα αλλαγής προμηθευτή οπότε "σπάει" ο 4μηνος κύκλος και ο κάθε προμηθευτής χρεώνει το δικό του τμήμα με βάση το χρόνικό διάστημα που του αναλογεί και τις kWh που καταναλώθηκαν.
Τα τιμολόγια των ΥΚΩ για 4-μηνο είναι:
1-1600 kWh: 0,0069 €/kWh
1601-2000 kWh: 0,05 €/kWh
2000+ kWh: 0,085 €/kWh
Για ενδιάμεση περίοδο γίνεται αναλογική αναγωγή των kWh
π.χ. για 2-μηνο:
1-800 kWh: 0,0069 €/kWh
801-1000 kWh: 0,05 €/kWh
1000+ kWh: 0,085 €/kWh
-
28-03-19, 10:23 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #2530
Ξέρετε ποιός πάροχος δεν έχει τη ρήτρα ΟΤΣ και επίσης δε σε δεσμεύει για κάποιο διάστημα και φυσικά...συμφέρει να πάς (μετά και τη μείωση απο 15% σε 10 της έκπτωσης ΔΕΗ).
-
28-03-19, 10:53 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #2531
Με αφορμή το παραπάνω ερώτημα, νομίζω ότι τη μείωση της έκπτωσης της ΔΕΗ θα την ακολουθήσουν πολύ γρήγορα και οι εναλλακτικοί πάροχοι.
-
30-03-19, 08:28 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #2532
Μόνο τα ΕΛΤΑ και η ΔΕΗ,αυτήν την στιγμή δεν εφαρμόζουν ρήτρα οι πάροχοι:
NRG
https://allazorevma.gr/ots Περισσότερα εδώ.
Καλή σου μέρα.
- - - Updated - - -
Καλημέρα.
Μπορούν να συμβούν μάλλον τα παρακάτω:
1.Μείωση έκπτωσης συνέπειας ή αλλαγή τιμολογίων (αύξηση τιμής ανα kwh ή παγίου)
2.Εφαρμογή έκπτωσης συνέπειας μετά απο 5 μηνιαίους λογαριασμούς.
3.Χρέωση/ εφαρμογή ΟΤΣ
4. Αύξηση ρήτρας αποχώρησης - για τις συμβάσεις συνήθως των καινούργιων πελατών (συνήθως 18 ή 24 μήνες δέσμευση)
Τα περισσότερα από τα παραπάνω ήδη τα έχουν εφαρμόσει κάποιοι πάροχοι Η.Ε.
Εκτός θέματος αλλά όσοι θέλουν να αλλάξουν πάροχο καλό είναι αν δεν είναι σίγουροι για το ΥΔΕ να ελέγξουν αν είναι σε ισχύ στο https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/ για να μην τους ζητηθεί έπειτα από το ΔΕΔΔΗΕ.
-
31-03-19, 08:33 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #2533
Καλημερα παιδια.Εχω ενικιασει σπτι και κανω αναζητηση για παροχο ηλ ενεργειας.Ειπα να δοκιμασω αλλη εταιρεια εκτος απο ΔΕΗ.Εχω κανει μια μικρη αναζητηση αλλα εχω μπερδευτει με τιστιμες ,παγια κλπ.2 ατομα θα ειμαστε σπιτι οπου τη μιση μερα θα ειμαστε στη δουλεια,θερμοσιφωνο θα και για τις αναγκες που χρειαζεται,κανα πλυντηριο και σιδερο(οσο μπορει να καψει για 2 ατομα).Οποτε πιστευω θα ειμαι κατω των 2000kwh.
Με ποιο κρητηριο να επικεξω εταιρεια
πχ τιμη kwh,ΟΤΣ η κατι αλλο Πιστευω το πρωτο μου κριτηριο ειναι να μην εχω δευμεση συμβολαιου και να αποχωρησω οποτε θελω
-
31-03-19, 22:12 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #2534
Εγώ θα σου έλεγα να επιλέξεις μια εταιρεία κυρίως από την ρήτρα αποχώρησης, την ΟΤΣ (πάνω από 65€/mwh είναι καλά) και προσοχή μεγάλη κάθε πότε εφαρμόζεται η έκπτωση συνέπειας (στην ΚΕΝ,NRG και μάλλον και στο φυσικό αέριο Αττικής εφαρμόζεται μετά από 5 μηνιαίους λογαριασμούς στο επόμενο λογαριασμό μετα τη καταμέτρηση ΕΦΌΣΟΝ ΟΜΩΣ όλοι οι προηγούμενοι ήταν εμπροθεσμα πληρωμένοι (μέχρι τότε η χρέωση ανά kwh είναι αυξημένη χωρίς έκπτωση).
Καλό βράδυ.
-
31-03-19, 22:42 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #2535
Η ρητρα αποχωρησης ειναι το να μη πληρωσω κατι αν φυγω οικιοθελως;
Το ΟΤΣ γιατ να ειναι μεγαλυτερο απο 65 mWH?
Ποια εταιρεια που εχει αμεση εκπτωση στο λογαριασμο με σνεπεια
Εσυ ποια προτεινεις;
Bookmarks