Aν δεν κανω λαθος το ΚΟΤ ειναι σε ολες τις kwh και οχι μονο στην ημερησια χρεωση.Πρεπει να ειναι στο συνολο.
Σε οτι αφορα το νυχτερινο οσοι εχου ΚΟΤ δεν εχουν εκπτωση συνεπειας.Τουλαχιστον στον δικο μου λογαριασμο δεν εχω δει καποια εκπτωση συνεπειας.
Στους εναλλακτικους πρεπει ν'ακολουθησεις μια διαδικασια για το ΚΟΤ η οποια ειναι η εξης:
16. Διαδικασία αλλαγής παρόχου.
Όταν μεταφέρεστε σε άλλο πάροχο Ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να ακολουθήσετε τα κάτωθι βήματα σε περίπτωση που θέλετε να συνεχιστεί το Κοινωνικό Τιμολόγιο αν είστε δικαιούχος.
1. Ολοκληρώστε την διαδικασία μεταφοράς της παροχής σας στο νέο πάροχο.
2. Βεβαιωθείτε καλώντας στο 11500 (ΔΕΔΔΗΕ) ότι η παροχή σας (πιθανόν νέο νούμερο), είναι συνδεδεμένη με το ΑΦΜ σας.
3. Ακυρώστε την παλιά αίτηση ΚΟΤ που είχατε στον προηγούμενο πάροχό σας και κάντε νέα αίτηση.
4. Σε περίπτωση που σας βγάζει λάθος με τον αριθμό παροχής , ακολουθήστε πάλι το βήμα 2.
******sorry τωρα διαβασα τα υπολοιπα μηνυματα και ειδα οτι το ανεφερες κι εσυ.
- - - Updated - - -
Nαι το παγιο ειναι τοσο λογω Τριφασικου.
Στο συνολο των kwh ειναι η εκπτωση ΚΟΤ αν δεν κανω λαθος.
- - - Updated - - -
Το οριο της 4μηνιαιας καταναλωσης ειναι 2.500 kWh.
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1734. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
539 31,08% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
651 37,54% -
Δεν θα αλλάξω
454 26,18% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,19%
Εμφάνιση 3.601-3.615 από 25022
-
12-12-19, 18:47 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3601
-
12-12-19, 18:53 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3602
Νομίζω αν δεν καλύψεις τα όρια kwh της κατηγορίας κοτ που έχεις..σου προσθέτει και kwh από το νυχτερινό ώστε να καλυφθεί..και ότι περισσέψει από τις kwh του νυχτερινού πάει με τη δική του χρέωση.. Δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά. Ξέρω είναι ότι πλέον πάει πρωινό + νυχτερινό /2 = να μην ξεπερνάει το όριο σε kwh του κοτ που έχεις, τα παραπάνω πάνε με κανονική τιμή..
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
12-12-19, 20:50 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3603
- Και οι ημερήσιες και οι νυχτερινές kw χρεώνονται με την ημερήσια τιμή, μείον το ΚΟΤ.
- KOT και έκπτωση συνέπειας δε συνδιάζεται.
- Αν κάνεις υπέρβαση, τότε πληρώνεις τις επιπλέον kw βάσει τιμοκαταλόγου με έκπτωση συνέπειας. Αλλά με 2.500kw δύσκολα να κάνεις υπέρβαση.
-----------
Άλλο θέμα... προσπαθώ σήμερα να πληρώσω Ελίν στο livepay και βγάζει σφάλμα 002. Τα νεύρα μου.
-
13-12-19, 03:25 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3604
Να σου πω την αληθεια λιγο μπερδευτηκα ετσι οπως το περιγραφεις.
- - - Updated - - -
α)Πως γινεται και οι ημερησιες αλλα και οι νυχτερινες να χρεωνονται με την ιδια τιμη?
β)Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι αφου οι 2500 ειναι στο 4μηνο κι εγω εμενα 4μηνο οι συνολικες ειναι πανω 2500 δεν τις ξεπερναω?
-
13-12-19, 09:44 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3605
Έστω ότι έχεις για παράδειγμα όριο κοτ 1400kwh.
Το οποίο νομίζω έχει και ένα μικρό όριο υπέρβασης..νομίζω +10%; Δείτε το ΦΕΚ..
Πλεον για να έχεις χαμηλότερη χρέωση και στο νυχτερινό γίνεται το εξής. Πρέπει στο 4μηνο το άθροισμα πρωινού + νυχτερινού να μην ξεπερνάει τα 1400kwh.. Από ότι έχω παρατηρήσει συνήθως αν το άθροισμα δεν καλύψει το 4μηνιαιο όριο του κοτ στο πρωινό, προσθέτει kwh από του νυχτερινού για να φτάσει το όριο αυτό.. Οι υπόλοιπες kwh του νυχτερινού πάνε κανονικά..
Για το παράδειγμα σου των 2500kwh το 4μηνο..
Θα γίνει το εξής.. 2500 συνολικά kwh/2= 1250.
Αν έχεις όριο για παράδειγμα θα πω εγώ 1400kwh στο κοτ, γιατί δεν ξέρω τι όριο έχεις. Θα καλύψει τα 1250 στο πρωινό και θα πάρει αλλά 250 νομίζω από το νυχτερινό για να καλύψει το όριο.. Οι 1000 kwh που περισσεύουν θα πάνε με το τιμολόγιο του νυχτερινού..
Να ξαναπούμε ότι η έκπτωση του κοτ εφαρμόζεται μόνο στο πρωινό, άσχετα αν προστεθούν σε αυτό κάποιες kwh από το νυχτερινό για να καλυφθεί το όριο του κοτ.
Τέλος να δώσω και ένα άλλο παράδειγμα.. Αν είχες 3000kwh στο 4μηνο με όριο κοτ 1400 + η μικρή ανοχή που είπαμε. Τότε θα πάει λογικά 1500 πρωινό κ 1500 νυχτερινό.. Δηλαδή θα πάει κανονικά το κάθε ένα με το δικό του τιμολόγιο επειδή καλύπτεται ήδη το πρωινό όριο για το κοτ..
Μπέρδεμα ε;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 13-12-19 στις 10:03.
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
13-12-19, 14:28 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3606
Το οριο ΚΟΤ το δικο μου το 4μηνο οπως εχω γραψει και παραπανω ειναι 2500kwh.
Συμφωνα τωρα με τα παρακατω 2487kwh εχω στο ημερησιο και 502kwh στο νυχτερινο το 4μηνο.
Οι συνολικες κιλοβατωρες δηλαδη που εχω στο 4μηνο ειναι 2989.
Η εκπτωση ΚΟΤ εφαρμοζεται ομως στις 2392kwh αλλα δεν αναφερει αν ειναι απο το ημερησιο η το νυχτερινο αλλα συνολικα και στο ημερησιο και στο νυχτερινο.
Πως το εξηγεις αυτο?
Χρεώσεις Προμήθειας ΔΕΗ - 225,89
Πάγια Χρέωση / 5,32
kWh 534X0,10253€/kWh / 54,75
kWh 1953X0,11936€/kWh / 233,11
Πάγια Χρέωση Νύχτας / 0,43
Πάγια Χρέωση Νύχτας / 1,73
kWh 113X0,06611€/kWh / 7,47
kWh 389X0,07897€/kWh / 30,72
Εκπτ.KOT 2392,00X0,04500 -107,64
Αφου ξεπερασα το οριο ΚΟΤ θα επρεπε να εχω εκπτωση συνεπειας 5% ναι η οχι?
Επισης αν παω σε αλλη εταιρια θα εχω οφελος κι αν ναι ποιο θα ειναι αυτο(συμφωνα με τα παραπανω παντα)?
-
13-12-19, 14:59 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3607
Εκ πρώτης όψεως το έχεις φτάσει το όριο του κοτ σου μόνο από πρωινή κατανάλωση και σε αυτή τη περίπτωση η κατανάλωση του νυχτερινού πάει μόνη της.. Δεν το συμπληρώνει πάντα ακριβώς το όριο στη πρωινή κατανάλωση..αλλά αρκετά κοντά..
Ποια κατανάλωση είναι ποια το γράφει.. Περαιτέρω νομίζω δε χρειάζεται να διευκρινίσει..συνήθως φαίνεται όπως έγραψα πάνω..
Ακόμα, το όριο του κοτ δεν το ξεπέρασες, είχες κ λίγο ακόμα.. Αν το είχες περάσει πρώτον δεν θα σου έκανε την έκπτωση του κοτ και δεύτερον σε αυτή τη περίπτωση θα είχες το 5% της συνέπειας..
Για το αν πας σε άλλη εταιρια τώρα.. Αν η εταιρία αυτή έχει χαμηλότερο τιμολόγιο σε σύγκριση με την οποία άλλη εταιρία πάνω στο οποίο θα εφαρμόσει την έκπτωση του κοτ, θα έρχεται λίγο χαμηλότερα.. Πέρα από αυτό όμως είναι και άλλα που πρέπει να δεις..όπως πάγια, οτς, τυχόν δεσμεύσεις γιατί τα τιμολόγια δεν είναι εγγυημένα εις το διηνεκές, αν χρειαστεί χαρτί ηλεκτρολόγου, αν αξίζει γενικότερα να πας σε ιδιώτη, και γενικά να αρχίσεις το πήγαινε έλα.. Πρέπει να το ψάξεις αρκετά αν αξίζει η διαφορά.. Τα είπαμε επάνω..Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 13-12-19 στις 15:42.
Gre-goir-X23.
-
13-12-19, 21:33 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3608
Αν είσαι εντός ορίων, όλη η κατανάλωση (μέρα + νύχτα) χρεώνεται με το ημερήσιο μείον την ΚΟΤ.
Αν είσαι εκτός ορίων, πληρώνεις ΚΟΤ για τη κατανάλωση μέρας και τις νυχτερινές βάσει τιμοκαταλόγου.
2487... κάνε κράτει. Είσαι πολύ οριακά.
Mε τόσο μεγάλες καταναλώσεις σήκω φύγε απ'τη ΔΕΗ μη το σκέφτεσαι!
Ας πάμε τη κουβέντα παρακάτω...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ekrepali : 14-12-19 στις 00:24.
-
13-12-19, 22:01 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3609
Ok λοιπον αν καταλαβα καλα αυτο που με συμφερει ειναι το electricon ΟΙΚΙΑΚΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ
https://energy.elin.gr/ilektriki-ene...ko-nichterino/
Σε αυτο το προγραμμα μπορω να παω με κοινωνικο τιμολογιο η δεν το δεχονται?
-
13-12-19, 22:35 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3610
δεχονται, ειναι το φθηνοτερο συμβολαιο μεχρι στιγμης, χωρις περιορισμους , παγια, και ΟΤΣ. και μπηκε κατευθειαν και στο εναντι το ΚΟΤ, εξυπηρετηση καλη, τσεκαρε πρωτο λογαριασμο μην κανουν καμια βλακια με εξτρα χρεωσεις.
-
14-12-19, 03:02 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3611
Θα το τσεκαρω σιγουρα και θα μιλησω μαζι τους.
Τι να τσεκαρω για χρεωσεις?
Υπαρχει περιπτωση να βαλουν εξτρα χρεωσεις εκτος απο τις στανταρ που βαζουν ολοι οπως και η ΔΕΗ?
Αν γνωριζεις κατι πες μου σιγουρα αλλιως δεν παω καν.
Δεν θα καθομαι εγω να παιζω με κανεναν και να κανω τον αστυνομο.
-
14-12-19, 14:00 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3612
-
14-12-19, 14:02 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3613
-
14-12-19, 15:21 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3614
Oι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι ίδιες σε όλους (εκτός από αυτούς που χρεώνουν ΟΤΣ). Η Ελίν δεν έχει ΟΤΣ. Είτε ξεπεράσεις είτε όχι το ΚΟΤ, κερδισμένος θα είσαι... ειδικά με τόσες πολλές κιλοβατώρες που καις.
Με ένα πρόχειρο υπολογισμό που έκανα στο Allazorevma για την 4μηνιαία κατανάλωση σου... παρόμοιο κέρδος (7ευρώ λιγότερο) θα έχεις στη WeEnergy (Green Home Night). Aυτοί έχουν χαμηλότερη kw απ'την Eλίν κατά 0.005, με ΟΤΣ 67 και 48ευρώ το χρόνο πάγιο. Στα ίδια λεφτά έρχεσαι.
Αν λοιπόν στα επόμενα 2 τετράμηνα έχεις αναλογικά ακόμα μεγαλύτερη κατανάλωση πχ λόγω κλιματιστικών, πολλαπλασίασε αυτή τη κατανάλωση * 0.005 και θα δεις πόσο κέρδος θα έχεις συγκριτικά με την Ελίν.
-
14-12-19, 15:59 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3615
Bookmarks