Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;

Ψήφισαν
1734. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Έχω αλλάξει

539 31,08%
  • Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω

651 37,54%
  • Δεν θα αλλάξω

454 26,18%
  • ΔΓ/ΔΑ

90 5,19%
Σελ. 342 από 1669 ΠρώτηΠρώτη ... 322332337340341342343344347352362 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 5.116-5.130 από 25023
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οι χρεώσεις οι μεγάλες στο κοινόχρηστο είναι από τα τετραγωνικά κλπ... εμείς έχουμε ρεύμα 20-30€ το μήνα σε πολυκατοικία σύγχρονη με 12 διαμερίσματα και 4 ορόφους και 30 λάμπες και μας έρχονται οι λοιπές χρεώσεις 130-150€!!! οπότε δεν έχει νόημα να πάμε κάπου αλλού να κερδίσουμε τι? 5€?
    Μπορεί να έχεις δίκιο. Αλλά ο πρώτος λογαριασμός που μας ήρθε της ΔΕΗ θέλει εγγύηση 130€. Σε όποια άλλη εταιρία και να πάμε το γλιτώνουμε. Δεν σωζόμαστε αλλά δεν έχει και νόημα να κλειδώσουμε 130€ στην ΔΕΗ ειδικά για το κοινόχρηστο από την στιγμή που πληρώνουμε εμπρόθεσμα κλπ - κλπ. Τώρα που μας ήρθε για παράδειγμα ο πρώτος έναντι, είναι 250€ εκ των οποίων τα 130 είναι η εγγύηση. Δεν βρίσκω κανένα λόγο για να τα τους τα δώσουμε.
    Σύμφωνα με αυτό που λες όποια εταιρία και να επιλέξουμε δεν θα έχει μεγάλη διαφορά οπότε μας βλεπω για electricon και στο κοινόχρηστο

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gup Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπορεί να έχεις δίκιο. Αλλά ο πρώτος λογαριασμός που μας ήρθε της ΔΕΗ θέλει εγγύηση 130€. Σε όποια άλλη εταιρία και να πάμε το γλιτώνουμε. Δεν σωζόμαστε αλλά δεν έχει και νόημα να κλειδώσουμε 130€ στην ΔΕΗ ειδικά για το κοινόχρηστο από την στιγμή που πληρώνουμε εμπρόθεσμα κλπ - κλπ. Τώρα που μας ήρθε για παράδειγμα ο πρώτος έναντι, είναι 250€ εκ των οποίων τα 130 είναι η εγγύηση. Δεν βρίσκω κανένα λόγο για να τα τους τα δώσουμε.
    Σύμφωνα με αυτό που λες όποια εταιρία και να επιλέξουμε δεν θα έχει μεγάλη διαφορά οπότε μας βλεπω για electricon και στο κοινόχρηστο
    Ωπα ναι την εγγύηση την είχα ξεχάσει.. χαζό έξοδο χωρίς λόγο. Μήπως να τους πάρεις ένα τηλ στην electricon να τους ρωτήσεις "ρε παιδιά τι κερδίζουμε αν φέρουμε το κοινόχρηστο σε εσάς?"
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ωπα ναι την εγγύηση την είχα ξεχάσει.. χαζό έξοδο χωρίς λόγο. Μήπως να τους πάρεις ένα τηλ στην electricon να τους ρωτήσεις "ρε παιδιά τι κερδίζουμε αν φέρουμε το κοινόχρηστο σε εσάς?"
    Να τους πάρω αλλά δεν έχω ακούσει αν δίνουν κάτι επιπλέον, ούτε βρίσκω κάποιο λόγο να το κάνουν. Υπάρχει κάποιο προηγούμενο που γνωρίζεις?

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gup Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να τους πάρω αλλά δεν έχω ακούσει αν δίνουν κάτι επιπλέον, ούτε βρίσκω κάποιο λόγο να το κάνουν. Υπάρχει κάποιο προηγούμενο που γνωρίζεις?
    Μπα όχι τίποτα.
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ακριβώς, τους κάλεσα και δεν έχουν τίποτα επιπλέον. Παρόλα αυτά θα πάμε στην ελιν γιατί γλυτώνουμε την προκαταβολή και ότι άλλο από τα κουλά που κάνει η ΔΕΗ.
    Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Γνωρίζει κανείς πως χρεώνονται οι λοιπές χρεώσεις (ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ,ΥΚΩ, ΕΤΜΕΑΡ)? Υπάρχει τρόπος να μειωθούν? πχ αν γίνεται μεγαλύτερη χρήση το βράδυ ?
    ή τα κόστη υπολογίζονται σε σχέση με τις κιλοβατώρες και οι ώρες δεν παίζουν ρόλο?

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    _
    @Ftwxos1991 αποκλείεται υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ να έκανε καταμέτρηση παραμονή Πρωτοχρονιάς και Πρωτομαγιά. Πάρτους τηλ στο 2111900500 να επιβεβαιώσεις τις ημερομηνίες που ήρθαν για καταμέτρηση, και μετά τηλ στην Ελίν να βγάλεις άκρη.

----------

@Ρέα το όφελος σου συγκριτικά με τη ΔΕΗ Γ1Ν θα είναι:

Ελίν Oικιακό Ν (χωρίς δέσμευση, χωρίς ΟΤΣ): 420ευρώ

Ελίν Electricon 365 (2 χρόνια δέσμευση, χωρίς ΟΤΣ, 4.5/μήνα πάγιο): 414ευρώ (δε συμφέρει)

Από άλλους παρόχους:

ΗΡΩΝ UP/1: (χωρίς δέσμευση, με ΟΤΣ που υπολογίζεται με ένα περίεργο μαθηματικό τύπο που δεν καταλαβαίνω, ετήσιο πάγιο 35ευρώ): 570ευρώ

Το ίδιο και το Φυσικό Αέριο Οικιακό Νυχτερινό Μaxi το οποίο έχει επιπλέον 60 ευρώ όφελος επιπλέον (τον 1ο χρόνο) με τις επιταγές του Βασιλόπουλου, αλλά έχει 2 χρόνια δέσμευση.

Άρα ή βάζεις Ελίν Οικιακό Ν άμα δε θες να ξανασχοληθείς με ΟΤΣ, ή βάζεις ΗΡΩΝ UP/1 και παρακολουθείς την εξέλιξη της ΟΤΣ κι αν δεις υψηλές χρεώσεις φεύγεις αζημίως.

Αυτή τη στιγμή η ΟΤΣ είναι περίπου στο 45 μέσο όρο https://www.volterra.gr/diagramma-ots/

Τον περασμένο μήνα χτύπησε κάτι 60-70άρια για λίγες μέρες. Αν παρέμενε σε τέτοια υψηλά επίπεδα... όσοι είναι σε Φυσικό Αέριο, Watt & Volt κλπ που έχουν πλέον ΟΤΣ 30-40 ή 35-45 θα πλήρωναν τα κέρατα τους. Πιστεύω και τα όρια ΟΤΣ της ΗΡΩΝ που προκύπτουν μετά τον υπολογισμό είναι πολύ χαμηλά, οπότε προσοχή.

--------------------

@gup το κοινόχρηστο ρεύμα είναι πάντα Επαγγελματικό, δε γίνεται να το βάλεις Οικιακό. Οι λοιπές χρεώσεις είναι φουσκωμένες διότι στο Οικιακό οι ΥΚΩ έχουν χρέωση 0,0069 ευρώ/kw ενώ στο Επαγγελματικό 0,01824 ευρώ/kw. Πάντως εννοείται ότι συμφέρει το Επαγγελματικό1 της Ελίν συγκριτικά με το Γ21 της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ έχει χρέωση 0.12ευρώ/kw ενώ η Ελίν 0.072ευρώ/kw. Eγγύηση 100ευρώ μου έβαλαν για το μαγαζί, φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για τα κοινόχρηστα. Σε άλλους παρόχους μπλέκεις με ΟΤΣ, η οποία αν ανέβει θα σε συχτηρίσει ο γείτονας. ΥΓ: Ο κυκλοφορητής του λέβητα καίει αρκετό ρεύμα, οπότε ναι αξίζει να πας σε άλλο πάροχο.

Downloads
    7
    Uploads
    0
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΝΑΥΠΛΙΟ
    Να βαλετε inverter κυκλοφορητη . Σταθερο μανομετρικο - μεταβλητη παροχη αν ειναι θερμανση με αυτονομια . Η αποσβεση γινεται σε 2 χρονια παρα κατι αν η θερμανση λειτουργει κανονικα καθε χρονο .

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Σας ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις και τις προτάσεις.
    Τον καυστήρα τον χρησιμοποιεί κυρίως ο γείτονας. Εγω χρησιμοποιώ κυρίως τα aircondition και μόνο στα μεγάλα κρύα βάζω καλοριφέρ.

τελικά με τις λοιπές χρεώσεις υπάρχει τρόπος να τις μειώσουμε?

Γνωρίζει κανείς πως χρεώνονται οι λοιπές χρεώσεις (ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ,ΥΚΩ, ΕΤΜΕΑΡ)? Υπάρχει τρόπος να μειωθούν? πχ αν γίνεται μεγαλύτερη χρήση το βράδυ ?
    ή τα κόστη υπολογίζονται σε σχέση με τις κιλοβατώρες και οι ώρες δεν παίζουν ρόλο?

Περιοχή
    #skg
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/300M
    ISP
    Inalan
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Tp-link C80
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ekrepali Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν το ήξερα αυτό.

@blade σωστές είναι οι χρεώσεις σου. Έχεις χρεωθεί ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΥΚΩ για τις 43kw που αφορούν αναλογικά την περίοδο που ήσουν ακόμα στο Οικιακό Τιμολόγιο.

Για τις 58kw που αφορούν αναλογικά την περίοδο μετά την αίτηση του ΚΟΤ δεν έχεις χρεωθεί ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ,ΥΚΩ.
    Αυτο ηταν που δεν ειχα καταλαβει στον λογαριασμο.Σε ευχαριστω παρα πολυ

και τους υπολοιπους φυσικα

Σκεφτομαι επισης να βαλω παγια χρεωση για να μου επιστραφει το 60ρι της εγγυησης,το εχει κανει καποιος?με ενδιαφερει κυριως ποτε κανει την χρεωση..την ημερομηνια ληξης η αλλη νωριτερα?
    VAMOS ARIS

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    _
    ΕΤΜΕΑΡ, ΥΚΩ δε μπορείς να γλυτώσεις κάτι... πάει βάσει συνολικής κατανάλωσης.

ΑΔΜΗΕ (0,0048 ευρώ/kw) και ΔΕΔΔΗΕ (0,019 ευρώ /kw) επίσης πάνε βάσει συνολικής κατανάλωσης στο Eπαγγελματικό1 (Γ21).

Στο Οικιακό Νυχτερινό, δε πληρώνουμε AΔΜΗΕ / ΔΕΔΔΗΕ για την κατανάλωση του Νυχτερινού ρεύματος. Δε ξέρω αν ισχύει το ίδιο και για το Eπαγγελματικό Νυχτερινό (Επαγγελματικό3). Πρέπει να ρωτήσεις τον ΔΕΔΔΗΕ ή την Ελίν. Αν ισχύει τότε γλυτώνεις για ΑΔΜΗΕ (σύνολο νυχτερινής κατανάλωσης * 0,0048) και για ΔΕΔΔΗΕ (σύνολο νυχτερινής κατανάλωσης * 0,019).

Το Επαγγελματικό3 όμως έχει διαφορετική χρέωση ημέρας (0.0765 ευρώ /kw) και νύχτας (0,0595 ευρώ /kw) συγκριτικά με την ενιαία χρέωση του Επαγγελματικού1 (0.072 ευρώ /kw). Άρα στο Επαγγελματικό3 για να κάνεις απόσβεση στην κατανάλωση θα πρέπει να καις πολύ νυχτερινό. Πώς όμως ξέρεις τι σε συμφέρει, χωρίς να ξέρεις πόσο καις μέρα και πόσο τη νύχτα σε βάθος ενός έτους; Ιδού το ερώτημα.

Εγώ που έχω μαγαζί με πολλά ψυγεία, είχα ρωτήσει πέρυσι την Ελίν και μου είπαν ότι αν βάλω νυχτερινό μετρητή τότε αυτομάτως πάω στο Επαγγελματικό3. Κι άμα διαπιστώσω ότι δε με συμφέρει τελικά, μετά δε θα μπορώ να γυρίσω στο Επαγγελματικό1 εκτός κι αν ζητήσω να μου ξυλώσουν το νυχτερινό μετρητή. Είναι θέμα μηχανογράφησης καθώς στο πινακάκι της 2ης σελίδας του λογαριασμού, η κάθε κατανάλωση αντιστοιχεί στον εκάστοτε μετρητή.

-------------------
    @blade πάντα στην ημερομηνία λήξης τραβάνε τα λεφτά. Αλλα αν ξεχαστείς και δεν έχεις μέσα υπόλοιπο, πάει η έκπτωση συνέπειας. Εγώ μια φορά παραλίγο να χάσω τις 12 δόσεις της εφορίας επειδή η τράπεζα τράβηξε 6 ευρώ να μου ανανεώσει τη κάρτα.

Περιοχή
    #skg
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/300M
    ISP
    Inalan
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Tp-link C80
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ekrepali Εμφάνιση μηνυμάτων
    ΕΤΜΕΑΡ, ΥΚΩ δε μπορείς να γλυτώσεις κάτι... πάει βάσει συνολικής κατανάλωσης.

ΑΔΜΗΕ (0,0048 ευρώ/kw) και ΔΕΔΔΗΕ (0,019 ευρώ /kw) επίσης πάνε βάσει συνολικής κατανάλωσης στο Eπαγγελματικό1 (Γ21).

Στο Οικιακό Νυχτερινό, δε πληρώνουμε AΔΜΗΕ / ΔΕΔΔΗΕ για την κατανάλωση του Νυχτερινού ρεύματος. Δε ξέρω αν ισχύει το ίδιο και για το Eπαγγελματικό Νυχτερινό (Επαγγελματικό3). Πρέπει να ρωτήσεις τον ΔΕΔΔΗΕ ή την Ελίν. Αν ισχύει τότε γλυτώνεις για ΑΔΜΗΕ (σύνολο νυχτερινής κατανάλωσης * 0,0048) και για ΔΕΔΔΗΕ (σύνολο νυχτερινής κατανάλωσης * 0,019).

Το Επαγγελματικό3 όμως έχει διαφορετική χρέωση ημέρας (0.0765 ευρώ /kw) και νύχτας (0,0595 ευρώ /kw) συγκριτικά με την ενιαία χρέωση του Επαγγελματικού1 (0.072 ευρώ /kw). Άρα στο Επαγγελματικό3 για να κάνεις απόσβεση στην κατανάλωση θα πρέπει να καις πολύ νυχτερινό. Πώς όμως ξέρεις τι σε συμφέρει, χωρίς να ξέρεις πόσο καις μέρα και πόσο τη νύχτα σε βάθος ενός έτους; Ιδού το ερώτημα.

Εγώ που έχω μαγαζί με πολλά ψυγεία, είχα ρωτήσει πέρυσι την Ελίν και μου είπαν ότι αν βάλω νυχτερινό μετρητή τότε αυτομάτως πάω στο Επαγγελματικό3. Κι άμα διαπιστώσω ότι δε με συμφέρει τελικά, μετά δε θα μπορώ να γυρίσω στο Επαγγελματικό1 εκτός κι αν ζητήσω να μου ξυλώσουν το νυχτερινό μετρητή. Είναι θέμα μηχανογράφησης καθώς στο πινακάκι της 2ης σελίδας του λογαριασμού, η κάθε κατανάλωση αντιστοιχεί στον εκάστοτε μετρητή.

-------------------
    @blade πάντα στην ημερομηνία λήξης τραβάνε τα λεφτά. Αλλα αν ξεχαστείς και δεν έχεις μέσα υπόλοιπο, πάει η έκπτωση συνέπειας. Εγώ μια φορά παραλίγο να χάσω τις 12 δόσεις της εφορίας επειδή η τράπεζα τράβηξε 6 ευρώ να μου ανανεώσει τη κάρτα.
    Δεν νομιζω οτι ισχυει το παντα,σε καποιες περιπτωσεις,τα παιρνουν αρκετες μερες νωριτερα,νομιζω αναλογα την εταιρεια και το προιον
    VAMOS ARIS

Downloads
    0
    Uploads
    0
    @ekrepali
    ευχαριστώ πολύ!

Downloads
    7
    Uploads
    0
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΝΑΥΠΛΙΟ
    Καλημερα ,στην παγια χρεωση να ξερετε οτι η τραπεζα τραβαει τα λεφτα 5 εργασιμες μερες ΠΡΙΝ την ημερομηνια ληξης . Με την αιτιολογια οτι χρειαζεται χρονο να ενημερωσει τον παροχο για την πληρωμη του ,αν ειναι επιτυχης .Επισης στην 2η αποτυχημενη προσπαθεια να πληρωθει μεσω αυτοματης/παγιας χρεωσης ο παροχος θα σε χρεωσει ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ την εγγυηση .

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    @ekrepali
    ευχαριστώ για την απάντηση,

το συμβόλαιό μου με τον πάροχο που έχω τώρα λήγει στις 22 Νοεμβρίου, πόσες ημέρες πριν πρέπει να κάνω αίτηση στον καινούργιο πάροχο;;
    ο δεδδεη σε πόσες ημέρες έρχεται να πάρει την τελευταία μέτρηση;

Περιοχή
    #skg
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/300M
    ISP
    Inalan
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Tp-link C80
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Ρέα Εμφάνιση μηνυμάτων
    @ekrepali
    ευχαριστώ για την απάντηση,

το συμβόλαιό μου με τον πάροχο που έχω τώρα λήγει στις 22 Νοεμβρίου, πόσες ημέρες πριν πρέπει να κάνω αίτηση στον καινούργιο πάροχο;;
    ο δεδδεη σε πόσες ημέρες έρχεται να πάρει την τελευταία μέτρηση;
    Αν εχετε αποφασισει που θα πατε,καντε μια κουβεντα μαζι τους και πειτε οτι θελετε να ξεκιναει τοτε
    VAMOS ARIS

Σελ. 342 από 1669 ΠρώτηΠρώτη ... 322332337340341342343344347352362 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία