Εγώ άνοιξα ebill κι όλα καλά. Πέρασε και ο τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ να μετρήσει την τελευταία μέτρηση και πραγματοποίησε οπτικό έλεγχο στον μετρητή, από το επόμενο θα βλέπω τους λογαριασμούς ηλεκτρονικά.
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1733. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
538 31,04% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
651 37,56% -
Δεν θα αλλάξω
454 26,20% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,19%
Εμφάνιση 9.931-9.945 από 24972
-
06-01-22, 01:50 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #9931
-
06-01-22, 10:40 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #9932
-
06-01-22, 19:22 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #9933
Είμαι στη Volterra, θέλω να αλλάξω πάροχο. Μέση κατανάλωση το μήνα 280 - 350 kwh. Συμφέρει να γυρίσω στη ΔΕΗ για το my home enter?
-
06-01-22, 20:50 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #9934
-
06-01-22, 21:10 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #9935
-
06-01-22, 22:29 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #9936
Τα σταθερά της ΔΕΗ είναι ότι πιο φθηνό αυτή τη στιγμή.
-
07-01-22, 01:13 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #9937
Τι γνώμη έχουμε για Ήρωνα; Σκέφτομαι για πρώτη φορά να παρατήσω τη ΔΕΗ γιατί μου έχει σπάσει τα νεύρα.
-
07-01-22, 01:56 Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #9938
-
07-01-22, 08:45 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #9939
Δεν είμαι πουθενά. Στέλνω αιτήσεις ηλεκτροδότησης κ η ΔΕΗ τις αρχειοθετει χωρίς αιτιολογία! Αναγκαστικά μένω αλλού!
-
07-01-22, 12:08 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #9940
Διαφωνώ οριζόντια, κάθετα, εντός, εκτός και επί τα αυτά!
Είμαι στη volterra και έχω ίδια κατανάλωση με τον φίλο παραπάνω. Η ρήτρα μου είναι ελαφρώς λιγότερη από τη διπλάσια του φίλου καθώς λαμβάνω 2μηνους λογαριασμούς.
Αν είχα τη ΔΕΗ όλο το χρόνο, τους μήνες που πληρώνω ρήτρα στη volterra θα τους είχα προπληρώσει σε κιλοβατώρες στη ΔΕΗ και θα είχα δώσει και 300 ευρώ παραπάνω.
Επειδή και αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί, έκατσα και υπολόγισα τους 6 λογαριασμούς που λαμβάνω το έτος με τιμές ΔΕΗ. Κατέγραψα τις κιλοβατώρες των λογαριασμών volterra, τις χρέωσα με τιμές ΔΕΗ MyHome, αφαίρεσα τις ρήτρες και πρόσθεσα τις υπόλοιπες χρεώσεις. Μάλιστα, δεν έκατσα καν να υπολογίσω τις διαφορές στο ΦΠΑ της ΔΕΗ, αφού οι χρεώσεις της είναι φυσικά υψηλότερες και άρα το ΦΠΑ που τις επιβαρύνει είναι υψηλότερο αυτού που αναγράφεται στο λογαριασμό της volterra.
Με το ΦΠΑ των χρεώσεων της volterra, έχω λοιπόν μια διαφορά 300 ευρώ ετησίως ΥΠΕΡ μου με τη volterra.
Αυτό μεταφράζεται σε 1300 ευρώ λογαριασμών στη volterra και 1600 ευρώ ίδιας κατανάλωσης με τιμές ΔΕΗ, αν είχα φυσικά ΔΕΗ.
Οπότε αν σε λίγους μήνες τελειώσει αυτή η ενεργειακή καταιγίδα, αν είχα επιλέξει τη ΔΕΗ όχι μόνο θα είχα πληρώσει παραπάνω και από τις ρήτρες που έχω πληρώσει,
αλλά θα συνέχιζα για ένα 12μηνο να πληρώνω περισσότερα ακόμα και χωρίς ρήτρα.
Αν κάποιος αμφισβητεί τα ευρήματα μου, να κάτσω να τα βάλω σε ένα excelάκι με φωτογραφίες των λογαριασμών ώστε να πειστεί.
Καλή χρονιά σε όλους.
-
07-01-22, 12:20 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #9941
Η ρήτρα αναπροσαρμογής ανέβηκε αρκετά τους τελευταίους 3-4 μήνες.
Επιπλέον το σταθερό της ΔΕΗ είχε αρκετά χαμηλοτερες χρεώσεις μέχρι τελος Νοέμβρη, οπότε όσοι το πρόλαβαν τότε έχουν χαμηλότερους λογαριασμούς
Σε κάθε περίπτωση, για να έχεις πιο ολοκληρωμένη εικόνα, μιας και η ρήτρα ξεκίνησε (έστω και μικρότερη) από τον Ιούνιο (αν θυμάμαι καλά αλλιώς ας με διορθώσει κάποιος), θα πρέπει να κάνεις αντιπαραβολή των χρεώσεων τον Ιούνιο που μας έρχεται για να έχεις ξεκάθαρη εικόνα για το αν πραγματικά κέρδισες ή έχασες..Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
07-01-22, 13:30 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #9942
Ρήτρες μπαίνουν από την αρχή της χρονιάς, μπορεί να ήταν αρχικά ελάχιστες αλλά χρεωνόταν κανονικά.
Νομίζω δεν μιλάμε για πρότερη είσοδο στη ΔΕΗ και χρεώσεις προ ενεργειακής κρίσης ή προσφορές.
Μιλάμε για το αν αξίζει να είσαι στη ΔΕΗ ή όχι.
Έχω τελειώσει και με το excel. Η διαφορά είναι στα 400 ευρώ.
1296.13 στη Volterra
1693.91 στη ΔΕΗ
Όποιος θέλει το excel το κατεβάζει ελεύθερα από εδώ.
https://web.tresorit.com/l/nfLmV#01EQ1M5lrcbBXwulQ_HTTQ
-
07-01-22, 13:45 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #9943There's no substitute for experience
CorollaClub
-
07-01-22, 13:46 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #9944
Συγκρίνεις με το παρελθόν... Μας νοιάζει όμως τι γίνετε τώρα και για το όποιο διάστημα μείνει δεσμευμένος κάποιος.
Σύμφωνα με το exel του @Korakios, ότι πιο οικονομικό τώρα είναι τα σταθερά της ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ έχει δέσμευση 12 μήνες. Η πιθανότητα να πέσει τόσο η τιμή της μεγαβατόρας τους επόμενους 12 μήνες ώστε να συμφέρουν προγράμματα με ρήτρα θα έλεγα ότι είναι πολύ μικρή, μάλλον μηδέν.
-
07-01-22, 14:15 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #9945
Μέτρα στήριξης: Στα 42 ευρώ το ποσό στήριξης για το ρεύμα και 40 ευρώ για το φυσικό αέριο
Επιδότηση σε όλες τις παροχές κύριας κατοικίας ανεξαρτήτως εισοδήματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
https://www.protothema.gr/greece/art...-fusiko-aerio/
Bookmarks