Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;

Ψήφισαν
1735. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Έχω αλλάξει

539 31,07%
  • Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω

652 37,58%
  • Δεν θα αλλάξω

454 26,17%
  • ΔΓ/ΔΑ

90 5,19%
Σελ. 41 από 1671 ΠρώτηΠρώτη ... 2131363940414243465161 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 601-615 από 25064
    Το avatar του μέλους Zer0c00L
    Zer0c00L Guest
    εμενα θα μου επιτρεψετε να εχω τις "επιφυλαξεις" μου για ολους αυτους τους ιδιωτες / εναλλακτικους παροχους ενεργειας (και ιδιοκτητες τους) προτιμω να παραμεινω στην ακριβη (που για μενα ειναι φτηνη) ΔΕΗ και να εχω το κεφαλι μου ησυχο (οπως το εχω και στις τηλεπικοινωνιες που παραμενω στον ακριβο COSMOTE (OTE).)

γιατι ομορφα και ωραια τα λενε τωρα...(ετσι ειχε γινει και πριν) αλλα μετα οταν πεταξει το "πουλακι" που λεγεται ιδιοκτητης με τα δικα σας χρηματα και κανει διακοπες στην μυκονο (οπως κατι αλλα πουλακια) τοτε να δω τι θα λετε και τι θα κανετε γιατι και θα σας τα παρει τα χρηματα και θα ξανα πληρωσετε για να ξανα γυρισετε στην ΔΕΗ (η μηπως το ξεχασατε τι εγινε με τις προηγουμενες εταιρειες)

Περιοχή
    Αθήνα-Γηροκομείο
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150
    ISP
    Vodafone
    Router
    VF Power Station 6
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Zer0c00L Εμφάνιση μηνυμάτων
    εμενα θα μου επιτρεψετε να εχω τις "επιφυλαξεις" μου για ολους αυτους τους ιδιωτες / εναλλακτικους παροχους ενεργειας (και ιδιοκτητες τους) προτιμω να παραμεινω στην ακριβη (που για μενα ειναι φτηνη) ΔΕΗ και να εχω το κεφαλι μου ησυχο (οπως το εχω και στις τηλεπικοινωνιες που παραμενω στον ακριβο COSMOTE (OTE).)

γιατι ομορφα και ωραια τα λενε τωρα...(ετσι ειχε γινει και πριν) αλλα μετα οταν πεταξει το "πουλακι" που λεγεται ιδιοκτητης με τα δικα σας χρηματα και κανει διακοπες στην μυκονο (οπως κατι αλλα πουλακια) τοτε να δω τι θα λετε και τι θα κανετε γιατι και θα σας τα παρει τα χρηματα και θα ξανα πληρωσετε για να ξανα γυρισετε στην ΔΕΗ (η μηπως το ξεχασατε τι εγινε με τις προηγουμενες εταιρειες)

Οι εναλλακτικοί πάροχοι τηλεπικοινωνιών, κοστίζουν τα μισά λεφτά από τον ΟΤΕ, οπότε για όσους δεν έχουν προβληματική γραμμή, είναι τεράστια οικονομία... Μιλάμε ακόμα και για 300€ κέρδος ετησίως!

Στο ηλεκτρικό όμως, ψάχνω να βρω πόσο κέρδος θα έχω, γιατί αν είναι να έχω 10-20€ το χρόνο, χαιρετίσματα, δε μπαίνω καν στον κόπο ν' αλλάξω... Άσε που για την Elpedison (Λάτσης-Μπόμπολας) έχω ακούσει κάτι περίεργα, με κυριότερο πως σε γενική βλάβη σε κάποια περιοχή, οι συνδρομητές της έψαχναν να βρουν σε ποιο τηλέφωνο θα δηλώσουν βλάβη, γιατί όσα έπαιρναν, τους έλεγαν πως δεν είναι εκεί για βλάβες... Αν είναι έτσι, καλύτερα ΔΕΗ...

Zer0c00L Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από MitsosDaBest13 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οι εναλλακτικοί πάροχοι τηλεπικοινωνιών, κοστίζουν τα μισά λεφτά από τον ΟΤΕ, οπότε για όσους δεν έχουν προβληματική γραμμή, είναι τεράστια οικονομία... Μιλάμε ακόμα και για 300€ κέρδος ετησίως!

Στο ηλεκτρικό όμως, ψάχνω να βρω πόσο κέρδος θα έχω, γιατί αν είναι να έχω 10-20€ το χρόνο, χαιρετίσματα, δε μπαίνω καν στον κόπο ν' αλλάξω... Άσε που για την Elpedison (Λάτσης-Μπόμπολας) έχω ακούσει κάτι περίεργα, με κυριότερο πως σε γενική βλάβη σε κάποια περιοχή, οι συνδρομητές της έψαχναν να βρουν σε ποιο τηλέφωνο θα δηλώσουν βλάβη, γιατί όσα έπαιρναν, τους έλεγαν πως δεν είναι εκεί για βλάβες... Αν είναι έτσι, καλύτερα ΔΕΗ...
    δεν λεω καλο το σκεπτικο σου για τις τηλεπικοινωνιες αλλα απο προσωπικη εμπειρια θα μου επιτρεψεις να εχω αλλη αποψη καλυτερα να πληρωνω κατι παραπανω παρα αυτα που θα γλυτωσω να τα δωσω σε ψυχιατρους/ψυχολογους (οπως βλεπεις εχω VDSL με την COSMOTE (OTE) αρα εχω αρκετα καλη γραμμη για να πιανει τα μεγιστα)

τωρα για το ρευμα που λες σεβαστη η γνωμη σου και το επιχειρημα σου

εγω δεν στεκομαι σε ποιον ανηκουν ουτε στο ποσο που μπορεις να γλυτωσεις σε σχεση με την ΔΕΗ (υποψην εχω νυχτερινο τιμολογιο) σε συνδιασμο με την αλλαγη φωτιστικων/συσκευων σε εξοικονομησης ενεργειας εχω δει αρκετες διαφορες σε χρηματα/καταναλωση.

εγω στεκομαι στην προιστορια καθως αυτη εδειξε δυο εταιρειες/δυο ιδιοκτητες που διασκεδαζουν με τα χρηματα των πελατων στην μυκονο και ουτε φυλακη εχουν παει , ουτε εχουν πληρωσει σε αντιθεση με τους πελατες που οχι μονο κλαινε τα λεφτα τους αλλα ξανα πληρωσαν για να συνδεθουν με την ΔΕΗ αυτο μου αρκει

αν βρεθει ιδιωτικη (εναλλακτικος παροχος ενεργειας) που θα εγγυηθει αυτο το πραγμα ισως το σκεφτω να αλλαξω παροχο

Περιοχή
    Ρεντης, Αττικη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Fritz! 7590
    SNR / Attn
    25(dB) / 15(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Εχετε μια διαστρεβλωμενη ενημερωση για το τι ισχυει. Η δεη οπως και οι αλλοι παροχοι ειναι αυτο ακριβως ΠΑΡΟΧΟΙ ηλεκτρικης ενεργειας. Το δικτυο που μεταφερει αυτη την ηλεκτρικη ενεργεια το διαχειριζεται η ΔΕΔΔΗΕ. Οταν εχει καποιος βλαβη λοιπον εκεινους καλει και οχι την ΔΕΗ. Απο εκει και περα οπως εγραψα και πριν οταν θελεις να αλλαξεις απλα κανεις μια αιτηση στον παροχο που θελεις και αλλαζεις. Η ολη αλλαγη ειναι λογιστικη και δεν εμπεριεχει καποιου ειδους μετατροπη στην εγκατασταση. Να το πω πιο απλα , αν τη δευτερα εχω ως παροχο την Ηρων την τριτη μπορω να ξαναπαω στην ΔΕΗ ( Πρακτικα χρειαζεται καποιος χρονος για τα διαδικαστικα ).
    Δεν ρισκαρει κανενας τιποτα και μιλαμε για πελατες χαμηλης τασης σιγα τα μεγαλα ρισκα δηλαδη!

Zer0c00L Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gibrakis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εχετε μια διαστρεβλωμενη ενημερωση για το τι ισχυει. Η δεη οπως και οι αλλοι παροχοι ειναι αυτο ακριβως ΠΑΡΟΧΟΙ ηλεκτρικης ενεργειας. Το δικτυο που μεταφερει αυτη την ηλεκτρικη ενεργεια το διαχειριζεται η ΔΕΔΔΗΕ. Οταν εχει καποιος βλαβη λοιπον εκεινους καλει και οχι την ΔΕΗ. Απο εκει και περα οπως εγραψα και πριν οταν θελεις να αλλαξεις απλα κανεις μια αιτηση στον παροχο που θελεις και αλλαζεις. Η ολη αλλαγη ειναι λογιστικη και δεν εμπεριεχει καποιου ειδους μετατροπη στην εγκατασταση. Να το πω πιο απλα , αν τη δευτερα εχω ως παροχο την Ηρων την τριτη μπορω να ξαναπαω στην ΔΕΗ ( Πρακτικα χρειαζεται καποιος χρονος για τα διαδικαστικα ).
    Δεν ρισκαρει κανενας τιποτα και μιλαμε για πελατες χαμηλης τασης σιγα τα μεγαλα ρισκα δηλαδη!
    καμια διαστρεβλωση δεν υπαρχει απο μερους μου αντιθετως μια χαρα σωστη και εγκυρη ενημερωση εχω (ξερεις ποσες φορες εχω παει στην ΔΕΔΔΗΕ και στην ΔΕΗ για προσωπικες αλλα και επαγγελματικες υποθεσεις (που τα εχω μαθει απο εξω και ανακατωτα)

για αυτο λεω δεν στα εχουν πει καλα η δεν τα εχεις διαβασει καλα

σαφως και εχεις δικαιωμα να επιλεξεις οποιον παροχο ενεργειας θες

σαφως χρειαζεται καποιος χρονος για τα διαδικαστικα και τα αναλογα χαρτια που θα χρειαστεις

αλλα χρειαζεσαι και καποιο χρηματικο αντιτιμο καθε φορα

για ψαξτο καλυτερα (στο λεω γιατι οσα λινκ εταιρειων διαβασα που εβαλαν οι φιλοι/συνομιλητες εδω λενε οτι παιρνεις την εγγυηση που εχεις δωσει στην ΔΕΗ και πληρωνεις το σωστο ποσο ως εγγυηση στον ΝΕΟ ΠΑΡΟΧΟ.)

εννοειται οτι μιλαμε για ιδιωτες πελατες χαμηλης τασης και οχι επαγγελματικα συμβολαια.

Περιοχή
    Ρεντης, Αττικη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Fritz! 7590
    SNR / Attn
    25(dB) / 15(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Ναι αυτο που λες ισχυει αλλα δεν καταλαβαινω γιατι το παρουσιαζεις σαν προβλημα. Για παραδειγμα εγω θα δωσω εγγυηση στην Ηρων που θα μεταφερθω και θα παρω πισω την εγγυηση απο την ΔΕΗ που ειχα δωσει!
    Επισης συγκεκριμενα η Ηρων αν εισαι ενταξει στις πληρωμες σου σου γυριζει το 25% της εγγυησης καθε χρονο. Δηλαδη σε 4 χρονια σου εχει επιστρεψει ολη την εγγυηση.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109941/10999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΗΦΙΣΙΑ
    Router
    OTE Oxygen
    SNR / Attn
    31(dB) / 3(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από villasg Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λοιπον εχουμε και λεμε :

[1/8-1/12] 891 , [1/12-1/4] 922 , [1/4-2/8] 1047 . Αυτες ειναι οι καταναλωσεις τα 3 τετραμηνα

Τι λες ποιο με συμφερει ?
    Για τις καταναλώσεις αυτές η πιο φτηνή είναι η ΗΡΩΝ.

Θα εξοικονομήσεις περίπου 1,1 λεπτά ανά kWh.

16,7 λεπτά αντί για 17,8 που πληρώνεις στη ΔΕΗ. (Τελ. τιμή με ΦΠΑ χωρίς ΕΡΤ και Δ.Τέλη)

Συνολικά το χρόνο θα γλυτώνεις περίπου 32 €.
    --------------
    Μετά την ιστορία με τους απατεώνες της Energa και Hellas Power ο κόσμος φοβάται να αλλάξει προμηθευτή.

Προσωπικά, αν άλλαζα, θα πήγαινα σε κάποιον προμηθευτή που έχει και εργοστάσιο παραγωγής στην Ελλάδα.
    (Elpedison, ΗΡΩΝ και Protergia).

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Η καχυποψια οφειλεται στην τραγικη εμπειρια πολλων καταναλωτων χαμηλης τασης (σπιτια, ιδιωτες) με τις παλιες εταιριες ηλεκτρικης ενεργειας energa και hellas power που εισεπραξαν το 2011-2012-2013 το τοτε χαρατσι (του Βενιζελου) (ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΕ κλπ) στα ακινητα μεσω των λογαριασμων τους, αλλα δεν το απεδωσαν ποτε στο ελληνικο δημοσιο. Οι εταιριες εκλεισαν και τωρα η υποθεση ειναι στα δικαστηρια. Ομως οι καταναλωτες που ειχαν πληρωσει το χαρατσι τελικα το ξαναπληρωσαν στην δεη (εκει μετεβησαν μετα την διακοπη παροχης απο τις energa και hellas power), γιατι εμφανιζονταν να το χρωστουν ακομα.
    Η επιλογη εταιριας ηλεκτρισμου δεν ειναι τοσο απλη περιπτωση σαν την επιλογη εταιριας τηλεφωνιας. Το προβλημα δεν ειναι οτι ισως μεινεις χωρις υπηρεσια, αν η εταιρια κλεισει-χρεωκοπησει-εξαφανιστει-οτιδηποτε. Δεν θα παθουμε τιποτε αν μεινουμε χωρις τηλεφωνο και χωρις ρευμα για μερικες μερες (αν και το ρευμα ειναι πιο κρισιμο απο το τηλεφωνο). Το προβλημα ειναι οτι μεσω του λογαριασμου ηλεκτρικου ρευματος πληρωνονται και αλλα τελη (δημοτικα τελη, τελος ακινητης περιουσιας, ερτ κλπ) που ο παροχος τα εισπραττει και πρεπει να τα αποδωσει στο δημοσιο. Αν δεν το κανει, θα πρεπει ο καταναλωτης να τα ξαναπληρωσει αργοτερα. Αντιθετα, στους λογαριασμους τηλεφωνιας πληρωνουμε μονο το κοστος της τηλεφωνιας και οχι καποιο αλλο χαρατσι υπερ τριτων, αρα δεν υπαρχει αυτο το ρισκο.

Zer0c00L Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gibrakis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι αυτο που λες ισχυει αλλα δεν καταλαβαινω γιατι το παρουσιαζεις σαν προβλημα. Για παραδειγμα εγω θα δωσω εγγυηση στην Ηρων που θα μεταφερθω και θα παρω πισω την εγγυηση απο την ΔΕΗ που ειχα δωσει!
    Επισης συγκεκριμενα η Ηρων αν εισαι ενταξει στις πληρωμες σου σου γυριζει το 25% της εγγυησης καθε χρονο. Δηλαδη σε 4 χρονια σου εχει επιστρεψει ολη την εγγυηση.
    αν ομως δεν σου αρεσει η ΗΡΩΝ αντε παλι τα ιδια σου επιστρεφει την εγγυηση και πληρωνεις εκ νεου εγγυηση στον νεο παροχο

αυτο λεω εγω εξ αρχης οτι αν ειναι να πληρωνεις καθε τρεις και λιγο εγγυησεις/νεα συμβολαια κτλ....ασε καλυτερα....

αν ειδικα σου τυχει και περιπτωση οπως αυτη που αναφερα με τους ιδιοκτητες των πρωην εταιρειων να κανουν διακοπες στην μυκονο εις υγειαν σου και εσυ σαν "μακακας" να ξανα πληρωνεις την (οποια) ΔΕΗ για να εχεις ρευμα

αστα να πανε...

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ntoremi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η καχυποψια οφειλεται στην τραγικη εμπειρια πολλων καταναλωτων χαμηλης τασης (σπιτια, ιδιωτες) με τις παλιες εταιριες ηλεκτρικης ενεργειας energa και hellas power που εισεπραξαν το 2011-2012-2013 το τοτε χαρατσι (του Βενιζελου) (ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΕ κλπ) στα ακινητα μεσω των λογαριασμων τους, αλλα δεν το απεδωσαν ποτε στο ελληνικο δημοσιο. Οι εταιριες εκλεισαν και τωρα η υποθεση ειναι στα δικαστηρια. Ομως οι καταναλωτες που ειχαν πληρωσει το χαρατσι τελικα το ξαναπληρωσαν στην δεη (εκει μετεβησαν μετα την διακοπη παροχης απο τις energa και hellas power), γιατι εμφανιζονταν να το χρωστουν ακομα.
    Η επιλογη εταιριας ηλεκτρισμου δεν ειναι τοσο απλη περιπτωση σαν την επιλογη εταιριας τηλεφωνιας. Το προβλημα δεν ειναι οτι ισως μεινεις χωρις υπηρεσια, αν η εταιρια κλεισει-χρεωκοπησει-εξαφανιστει-οτιδηποτε. Δεν θα παθουμε τιποτε αν μεινουμε χωρις τηλεφωνο και χωρις ρευμα για μερικες μερες (αν και το ρευμα ειναι πιο κρισιμο απο το τηλεφωνο). Το προβλημα ειναι οτι μεσω του λογαριασμου ηλεκτρικου ρευματος πληρωνονται και αλλα τελη (δημοτικα τελη, τελος ακινητης περιουσιας, ερτ κλπ) που ο παροχος τα εισπραττει και πρεπει να τα αποδωσει στο δημοσιο. Αν δεν το κανει, θα πρεπει ο καταναλωτης να τα ξαναπληρωσει αργοτερα. Αντιθετα, στους λογαριασμους τηλεφωνιας πληρωνουμε μονο το κοστος της τηλεφωνιας και οχι καποιο αλλο χαρατσι υπερ τριτων, αρα δεν υπαρχει αυτο το ρισκο.
    πολυ σωστα.

Περιοχή
    Greece.gif
    Downloads
    45
    Uploads
    0
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
    Επίσης να δείτε και την περίπτωση να είναι παλια η σύνδεση με τη ΔΕΗ και να απαιτείται νέα υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου αν ξαναγυρίσετε στη ΔΕΗ με ότι αυτο
    συνεπάγεται απο πλευράς ταλαιπωρίας, κόστους για τον ηλεκτρολόγο και κόστος ακόμη και για πιθανή βελτίωση της ηλεκτρολόγικής σας εγκατάστασης σύμφωνα
    με τα νέα πρότυπα.

Περιοχή
    Ρεντης, Αττικη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Fritz! 7590
    SNR / Attn
    25(dB) / 15(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Νομιζω οτι υπερβαλλετε. Οπως και να εχει θα το δουμε στην πραξη..

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ξερει κανεις γιατι η ΔΕΗ ζητα πιστοποιητικο ηλεκτρολογου ενω οι ιδιωτικες εταιριες δεν ζητουν?

Περιοχή
    Παλαιό Φάληρο
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    FTTH Φως το αληθ
    ISP
    OTE
    Router
    Fritz 7590
    Τρείς ερωτήσεις

1. Κάθε πότε στέλνουν λογαριασμό οι πάροχοι και αν έχουν έναντι/εκκαθαριστικό
    2. το ρολόι μετρητής σε ποιόν ανήκει ΔΕΗ/ΔΕΔΗΕ/Πάροχο
    3. Εχουν νυχτερινό οι πάροχοι ?

Περιοχή
    Ρεντης, Αττικη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Fritz! 7590
    SNR / Attn
    25(dB) / 15(dB)
    Path Level
    Interleaved
    1. Καθε μηνα
    2. ΔΕΔΔΗΕ
    3. Ναι

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    93
    Uploads
    16
    ISP
    HOL
    κάτι που αξίζει να αναφερθεί
    Σε περίπτωση πληρωμής με πάγια εντολή ή πισττωτική σε επαγγελματική παροχή, τότε δεν απαιτείται εγγύηση
    Εγώ αυτή την λύση επέλεξα

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ntoremi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ξερει κανεις γιατι η ΔΕΗ ζητα πιστοποιητικο ηλεκτρολογου ενω οι ιδιωτικες εταιριες δεν ζητουν?
    γιατί είναι στόκοι
    απομεινάρια της δημόσιας ταλαιπωρίας

Σελ. 41 από 1671 ΠρώτηΠρώτη ... 2131363940414243465161 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •