Παιδιά ευχαριστώ.
Aντρέα, με το "κανόνι" εννοούσα γενικά μεν το "going out of business", αλλά ειδικότερα το να μην φάνε λεφτά (που θα πρέπει να αποδοθούν πχ σε ΔΕΗ ή δήμους ξερωγώ) που μετά άλλοι θα τα ζητάνε από τους καταναλωτές - πράγμα νομίζω που έγινε με Χελάς Πάουα και Ενέργκα ("...Και Οι Χαζοί Πείθονται...").
(ΔΕΝ υποστηρίζω ότι σώνει και καλά έτσι έγινε - απλά αυτό θυμάμαι να έχω συγκρατήσει από όταν το έψαχνα προ 2ετίας : ότι τα φάγανε και την κοπανήσανε και κάτι Βραζιλίες κλπ... Αν έχω λάθος, πάσο και διόρθωσέ με...)
Αν την σήμερον έχουν αλλάξει τα πράγματα και είναι πιο δύσκολο να παίξει λαμογιά, μακάρι.
Για την ώρα, μόνο νομίζω η Volterra κάνει συνδέσεις αορίστου (χωρίς δηλαδή δέσμευση συμβολαίου), και μου φαίνεται ότι τελικά προς αυτήν κλίνω - συν το ότι "φαίνεται" το τιμολόγιο που έχουν να είναι συμφέρον (ίσως και το πιο συμφέρον, χωρίς να είμαι βέβαιος / δεν έχω περιθώριο να τα βάλω κάτω να κάνω μελέτη με όοολες τις παραμέτρους μέσα ώστε να το εξακριβώσω). Είναι αρκετά σοβαρός λόγος για 'μένα η μη ύπαρξη δέσμευσης...
Πάνα, μίλησα σήμερα με Βολτέρα, και χωρίς να μου αναφερθεί το Αλλαζωρέβμα, μου είπανε για τιμή 0,06-τόσο...(επί 24ώρου βάσεως - με μόνη επισήμανση το περίπου 3άρι πάγιο σε αυτή την περίπτωση)...Όσο για την εγγύηση, μου είπανε ότι θα είναι το 50% της εγγύησης του προηγούμενου παρόχου....Τέλος μου τονίσανε ότι η μετάβαση (από αυτούς) σε άλλο πάροχο, είναι γενικά θέμα του άλλου παρόχου και ότι γενικά πάντως δεν κάνει ούτε καν μήνα (κάτι γύρω στις 2 με τρεις βδομάδες, νομίζω...). Δηλαδή δεν υπάρχει κάτι σε στάνταρ "60 ημέρες". Μου κάνει εντύπωση που έχουμε κάπως διαφορετικές πληροφορίες λοιπόν....
Παιδιά ξανά ευχαριστώ.
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1734. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
539 31,08% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
651 37,54% -
Δεν θα αλλάξω
454 26,18% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,19%
Εμφάνιση 1.981-1.995 από 25022
-
03-08-18, 21:47 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1981
-
04-08-18, 11:07 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1982
Εγώ όταν άλλαξα πάροχο από ΔΕΗ σε vilterra το Μάρτιο πήρε 7 ημέρες από Τρίτη σε Τρίτη . Για την εγγύηση εάν θες μπορείς να ενεργοποίησης πάγια εντολή και να σου επιστραφεί μετά από ένα μήνα.
Όντως είναι θετικό ότι δεν έχει δέσμευση και δεν χρεώνει ΟΤΣ.
Εγώ θα σου πρότεινα σε περίπτωση που πληρώνεις εμπροθεσμα πάντα μπορείς στο Allazorevma να επιλέξεις το πρόγραμμα που παρέχει έκπτωση συνέπειας ( βγαίνει 0.0771 / 0.0566 νομίζω) και δεν έχει πάγιο .
Εάν όμως δεν πληρώνεις πάντα εμπροθεσμα (τουλάχιστον 2-3 φορές ετησίως) ή δεν διαθέτεις νυχτερινό μετρητή βάλε το πρόγραμμα με τα 0.0660€ και 3.10€ πάγιο ανά μήνα .
Καλή σου μέρα!
-
05-08-18, 09:08 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1983
gamsgr,
εννοούσα για την υποθετική περίπτωση που θα θελήσω να φύγω από Βολτέρα (μέσα σε 2-3 μήνες πχ) που υποτίθεται δεν έχει χρονική δέσμευση συμβ0ολαίου και έχω δει παιδιά εδώ να λένε "60 μέρες κάνει" (και η εκπρόσωπος μου μίλησε για 2-3 βδομάδες νομίζω). Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το ότι δεν έχουν δέσμευση παραμονής λοιπόν. Και τεσπα, ας πούμε ότι δεν με πολυενδιαφέρει - πιο πολύ είναι που μου έκανε εντύπωση που έχω άλλου είδους πληροφόρηση και αναρωτιέμαι "για την ιστορία" (αλλά και για να ξέρω από τώρα τί να περιμένω) το τί ισχύει.
Και πράγματι, ξέρω ότι για να πας από ΔΕΗ πχ σε άλλο πάροχο (όπως στην περίπτωσή σου που λες), παίρνει 1 το πολύ 2 βδομάδες.
Κατατά βλέπω (στο "Αλλάζω") ότι ενώ η βολτερατζού που μου μίλησε "έκοβε τις φλέβες της" ότι είναι οι μόνοι που κάνουν συνδέσεις αορίστου, τουλάχιστον άλλες 2-3 δηλώνουν το ίδιο......Χμμμμμ...
Όσο για την χρέωση, ξαναλέω πως υποοτήριξε ότι : με το "Τζάμπα Καίει Η Λάμπα Μου" πρόγκραμ (...για σφαλιάρες ο τίτλος, κι ελπίζω να είναι πιο σοβαροί γενικά σαν εταιρία από τον υπάλληλό τους που τον ενέκρινε...) και 3-κάτι πάγιο (μηνιαίο....; ), η τιμή χρέωσης (εκτός του ότι θα είναι σταθερή για 18 μήνες) φιξάρεται στα 0,06-κάτι (ως "νυκτερινό" δλδ) 24/7/365 και ΧΩΡΙΣ μάλιστα να χρειάζεται να υπάρχει νυκτερινός μετρητής εγκατεστημένος και το πρότεινε, παρά που της τόνισα ότι οι λογαριασμοί θα πληρώνονται ούτως ή άλλως στην ώρα τους....
Συνεπώς, μπερδεύτηκα με την τελευταία σου παράγραφο : ποιο πρόγραμμά τους να βάλω τελικά;
[Κατανάλωση άνω των 2000ΚWh μ.ο./4μηνο
Οι λογαριασμοί θα πληρώνονται στάνταρ στην ώρα τους
Νυκτερινός μετρητής ΔΕΝ υπάρχει
Παροχή μονοφασική]
...και καλημέρα....
-
05-08-18, 09:27 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1984
Καλημέρα , εμένα όντως πήρε 7 ημερολογιακές ημέρες . Ωστόσο 9 ΔΕΔΔΗΕ έχει το παραπάνω χρονοδιάγραμμα:
10. Αν κάνετε αίτηση (οι ίδιοι ή µέσω του Προµηθευτή σας) για τη διακοπή της παροχής σας,θα την ικανοποιήσουµε µέσα σε 3 εργάσιµες ηµέρες.
11. Αν ζητήσετε µέσω του Προµηθευτή σας την επανασύνδεση της παροχής σας (όταν η διακοπή δεν έχει γίνει λόγω χρέους), θα την υλοποιήσουµε µέσα σε 3 εργάσιµες ηµέρες.
Όσον αφορά αλλαγη παρόχου από volterra σε άλλο πάροχο εξαρτάται από το φόρτο εργασίας της volterra και του ΔΕΔΔΗΕ (του διαχειριστή) περίπου όμως απαιτούνται 10-15 (έως και 20 εργάσιμες μέρες) - Στα νησιά απαιτούνται περισσότερες μέρες (όσα είναι διασυνδεδεμένα με το δίκτυο για να υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής παρόχου) .
Σε περίπτωση που ο πάροχος καθυστέρηση πάρα πολύ να εκτελέσει το αίτημα αλλαγής παρόχου και εκκαθάρισης θα πρέπει να κάνεις αίτημα στην ΡΑΕ και στο ΔΕΔΔΗΕ.
Όσον αφορά το τιμολόγιο Τσάμπα καίει η λάμπα μου ναι είναι 0.0660€/kwh και με πάγιο 3€/μήνα . Από τη στιγμή που δεν διαθέτεις νυχτερινό μετρητή σε συμφέρει να βάλεις αυτό το πρόγραμμα και όχι του Allazorevma.
-
05-08-18, 10:17 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1985
Φίλε washcloud, η σωστή κίνηση είναι να βάλεις νυχτερινό τιμολόγιο το δυνατόν συντομότερο και μετά κοιτάζεις και για αλλαγή παρόχου αν θες, θα έχεις πολύ περισσότερες εναλλακτικές να επιλέξεις.
[Αν αλλάξεις και τα panel με κλιματιστικά καλής ενεργειακής απόδοσης, θα δεις τεράστια οικονομία, αλλά αυτό είναι μια επένδυση που θα αποσβεστεί στο μέλλον, ο νυχτερινός μετρητής είναι must.]
-
05-08-18, 13:20 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1986
gamsgr, σ' ευχαριστώ αδερφέ....
gcf, το σπίτι που θα μπει ρεύμα θα είναι με νοίκι και όχι δικό μου, οπότε η οποιαδήποτε αλλαγή εξοπλισμού, ακόμη και του μετρητή, δεν παίζει...
Οπότε ναι ξεκινάμε με την ρημάδα την Βολτέρα από την οποία θα μπορώ να φύγω "αναίμακτα" όποτε θελήσω, κι αν στους επόμενους μήνες μου κάνει κάτι άλλο κλικ, βλέπουμε....
-
05-08-18, 13:38 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1987
Προτού αλλάξετε πάροχο, δοκιμάστε εδώ γιατί αν το δικαιούστε συμφέρει έναντι οπουδήποτε.
(μόλις ανοίξει - από μέρα σε μέρα)
https://www.idika.gr/kot/Account/Login
-
05-08-18, 14:40 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1988
Συμφέρει και οι έχοντες ΚΟΤ να αλλάξουν πάροχο γιατί πλέον δίνεται έκπτωση στον λογαριασμό και όχι ειδικό τιμολόγιο ανά kwh .
Εάν κάποιος είναι στο ΚΟΤ και αλλάξει πάροχο πρέπει να ξανά κάνει αίτηση για κοτ.
- - - Updated - - -
Αρκετά καλή εταιρεία είναι η volterra αλλά όντως καλύτερα θα ήταν να έχεις νυχτερινό μετρητή (ΥΓ. Μπορείς να ρωτήσεις το ΔΕΔΔΗΕ πόσο κοστίζει - κανονικά το ποσόν αυτό το πληρώνει ο ιδιοκτήτης ). Καλό μεσημέρι.
- - - Updated - - -
Τι εννοείς λέγοντας "και τα panel με κλιματιστικά..."?
-
05-08-18, 15:27 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1989
Από τη σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ για το νυκτερινό
Η συμμετοχή στις δαπάνες για την εγκατάσταση μετρητή με χρονοχρέωση ανέρχεται σε 34,00 € συν ΦΠΑ.Του κόσμου το στενό γεφύρι
Θα το περάσουμε μαζί
Θα 'ναι η καρδιά σου παραθύρι
Τα λόγια σου παλιό κρασί
-
05-08-18, 16:57 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1990
...οι ιδιοκτήτες όμως ως γνωστόν είτε συναινούν είτε όχι στο να μπει μετρητής (και γενικά οτιδήποτε στο σπίτι τους...), ειδικά όταν πρόκειται να το πληρώσουν οι ίδιοι...(και συνήθως σου πετάνε το μπαλάκι, σε φάση "α, θες το τάδε; Εντάξει, βάλε το εσύ αν το θες τόσο...". Κι αν θες, το βάζεις αυτό το οτιδήποτε και πιθανώς μένει μετά σε αυτόν όταν φύγεις).
Και ο συγκεκριμένος, δυστυχώς μάλλον οπαδός του "όχι" είναι...
- - - -
(...επειδή έγραψα ότι χρησιμοποιώ σομπάκια αλογόνου, ο gcf εννοούσε να τ' αντικαταστήσω με κλιματιστικό/α)
Χμμμμ....Αν είναι ΜΟΝΟ 34, μάλλον αξίζει να τον βάλω κι ας τον πληρώσω ο ίδιος...Είναι όμως; Ο όρος "μετρητής με χρονοχρέωση", σίγουρα αναφέρεται στο "ρολόι νυκτερινού ρεύματος"; Γιατί είχα την εντύπωση ότι κοστίζει αρκετά περισσότερα.....
(όπως και να έχει, να είσαι καλά για το tip...)
...όμως, αφού οι βολτερατζήδες μου είπαν "έχει δεν έχει μετρητή νυκτερινού το σπίτι, εσείς θα πληρώνετε την τιμή νυκτερινού, όλο το 24ωρο" (το 0,06-κάτι την κιλοβατώρα που έχω πει ότι μου είπαν)...Οπότε, ποιό το νόημα να μπει μετρητής........;
Εκτός κι αν κάπου έχει χαθεί η μπάλα στη μετάφραση στην συνομιλία μαζί τους, και όντως υπάρχει ακόμη χαμηλότερη από αυτήν, χρέωση (όταν υπάρχει μετρητής.....Αλλά τότε, τί διάλο θέλουν, και ονομάζουν το πακέτο τους, "νυκτερινής χρέωσης"......;
(...το ίδιο μάλιστα μου είχαν πει και στην Πρωτέργεια που ακόμη είμαι, όταν προ 2μήνου τους είχα πάρει και ρωτήσει τί παίζει απόε δώ και πέρα : ότι δηλαδή για να μπω στο "νυκτερινό πακέτο", ΔΕΝ χρειάζεται να υπάρχει εγκατεστημένος μετρητής....)Τελευταία επεξεργασία από το μέλος washcloud : 05-08-18 στις 17:06.
-
05-08-18, 18:16 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1991
Ευχαριστώ για την απάντηση σου . Όσον αφορά το κόστος του μετρητή είναι αυτό που βλέπεις 34€+24% ΦΠΑ . Όσον αφορά τα προγράμματα νυχτερινό ολη μέρα απλώς ειναι μια καλοφτιαγμένη <<απάτη>> γιατί απευθύνεται κυρίως σε όσους ΔΕΝ έχουν νυχτερινό και θέλουν οικονομικότερο ρεύμα στις χρεώσεις προμήθειας όχι στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις.
Σε περίπτωση που βάλεις νυχτερινό μέτρητη θα σου έρθει και πιο οικονομικό στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις για το ρεύμα που καταναλώνεις στις ώρες με μειωμένη χρέωση. Επίσης υπάρχει το θετικό ότι εφόσον πληρώνεις εμπροθεσμα μπορείς να βάλεις πρόγραμμα χωρίς πάγιο με τιμή 0.0711€ /0.0569€ εάν δεν κάνω λάθος (μαζι με έκπτωση συνέπειας) , έτσι θα εξοικονομείς από το πάγιο και από της ώρες με το μειωμένο τιμολόγιο .
-
06-08-18, 01:26 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1992
...όσο πάω και μπερδεύομαι...
Μα καλά, οι "ρυθμιζόμενες", δεν είναι δημοτικά τέλη/ΕΡΤ-ΜΕΡΤ-ΞΕΝΕΡΤ και τα λοιπά....; Αν ναι, πώς και συνδέονται με την κατανάλωση "νυκτερινού".....; Δεν σε αμφισβητώ - απλά μου δημιουργούνται συνεχώς (και από 'κει που δεν το περίμενα...), "λογικές" απορίες.......
Τεσπα, προφανώς γνωρίζεις για τί μιλάς φίλε gamsgr και σ' ευχαριστώ για άλλη μία φορά και θα έχω υπ' όψη αυτά που μου είπες...
-
06-08-18, 07:57 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1993
Σου δίνω ένα παράδειγμα:
Έστω ότι καις 500kwh στην ημερήσια και 200 στο νυχτερινό:
Χωρίς νυχτερινό μετρητή για 700kwh οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις θα ήταν:41,11€
Με νυχτερινό μετρητή: 35,80€
Δες αναλυτικά στο https://kantoliana.gr/dei
-
06-08-18, 12:22 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1994
...μα δεν είναι το παράδειγμα που μου έλλειπε - απλά όπως είπα δεν μου κολλάει η "λογική" (...όσο κι αν είναι ευπρόσδεκτο το αποτέλεσμα της έκπτωσης...) του να παίζει έκπτωση στις πέραν της κατανάλωσης ρεύματος χρεώσεις...
Τεσπα μην απασχολώ άλλο το θρεντ με τις...."λογικές" απορίες μου....
-
06-08-18, 12:58 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #1995
Ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι οι χρεώσεις που καθορίζονται από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και είναι οι χρεώσεις για:
1.Σύστημα Μεταφοράς
2.Δίκτυο Διανομής
3.ΕΤΜΕΑΡ (Ενίσχυση ΑΠΕ)
4.ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας δλδ. Ειδικά τιμολόγια φτωχών και πολυτέκνων, τιμολόγια στα νησιά με αυξημένο κόστος παραγωγής)
Για τη νυκτερινή κατανάλωση οι δύο πρώτες είναι μηδενικές (έναντι 28€+ΦΠΑ/1.000kWh της ημερήσιας).
Το ΕΤΜΕΑΡ δεν έχει διαφορά.
Τα ΥΚΩ έχουν κλιμακωτή χρέωση που μέχρι 1.400 kWh το τετράμηνο είναι 7€+ΦΠΑ/1.000kWh και για πάνω από 2.000 kWh το τετράμηνο εκτοξεύεται στα 85€+ΦΠΑ/1.000kWh. Με το νυκτερινό έχεις το πλεονέκτημα πως οι κλίμακες είναι ξεχωριστές για ημερήσια και νυκτερινή κατανάλωση.
Το έχουμε ξαναπεί στο νήμα αυτό, ανεξάρτητα προμηθευτή, η πιο συμφέρουσα κίνηση είναι η αίτηση στο ΔΕΔΔΗΕ για τοποθέτηση μετρητή ημερήσιας/νυκτερινής κατανάλωσης.
Δημοτικά Τέλη και ΕΡΤ δεν έχουν σχέση με την κατανάλωση ηλ. ενέργειας, απλά μπαίνουν στους λογαριασμούς ρεύματος επειδή οι δικαιούχοι δεν έχουν εισπρακτικό μηχανισμό και χρησιμοποιούν τους προμηθευτές ηλ. ενέργειας.
Bookmarks