Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;

Ψήφισαν
1734. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Έχω αλλάξει

539 31,08%
  • Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω

651 37,54%
  • Δεν θα αλλάξω

454 26,18%
  • ΔΓ/ΔΑ

90 5,19%
Σελ. 1285 από 1669 ΠρώτηΠρώτη ... 12651275128012831284128512861287129012951305 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 19.261-19.275 από 25026
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από DOOM_NX Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μας έχουν κάνει το μυαλό ζελέ.
    κάτσε να μπουν και τα πορτοκαλί

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Πορτοκαλί ζελέ εδώ, αλλά ντάξει έβγαλα άκρη, ευχαριστώ!

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    οτι νά 'ναι... σήμερα το τερμάτισα

Με τα πολλά:
    είχα πάει 2 παροχές στον ήρωνα (δική μου και των γονιών). οι γονείς πρώτη φορά φεύγαν απο δεη. η ιδιοφυής αντιπρόωπος που με έβαλε έκανε κανα μήνα να το προχωρήσει... Δωράκια: 50 εμενα + 20 φοιτητικο + 20 συσταση, και 50 γονείς

και στους δύο εκκαθαριστικούς που ήρθαν σήμερα 2 ο δεδδηέ είχε βάλει λάθος μετρήσεις...

Σε εμένα έβαλε την ίδια 'ενδειξη σε μέτρηση διαφοράς 20 ημερών, πήρα σήμερα ηρων απο εκει δεδδηε και βάλαμε μία πιο ρεαλιστική.

Στων γονιών μου που είναι σε εντελώς άλλη περιοχή, πήγανε 2-3 φορές σε 15 μέρες (!!) και βάλανε οτι κάψανε 500 khw σε 8 μερες!!!!!

φαντάζεστε ρυθμιζόμενες χρεώσεις στον θεό... ειδικά στους γονείς..

Το υπολόγισα και είδα ότι κανονικά το καλοκαίρι καίγανε 12,5 κιλοβατώρες την ημέρα καρατσεκαρισμένο και με τις φωτογραφίες μας και με παλιούς λογαριαμούς δεη κλπ. Αυτοί βάλανε 60W την ημέρα... δηλαδη οτι πριν και μετά αυτήν την περίοδο οτι καίγανε 4-6 kwh την ημερα και για 8 μερες του εδωσαν και καταλαβε :P και ακριβώς 500 kwh νταν! Τι έπαιξε εκει; και γιατί ήρθαν 2-3 φορές σε 15 μέρες;;;

Εμένα μου ήρθε ο ήρων για 20 μερες 30 τετραγωνικά και με κοντά 100 ευρώ πιστώσεις περίπου κατοστάρικο κόστος! Μια 70ρα διακύμανση... είναι λογικό αυτό;;; Περιμένω διορθωτικές να μου περάσουν το φοιτητικο 20ρικο που δεν μου το πέρασαν και να διορθώσουνε τις έξτρα κιλοβατώρες που "φάγαν" απο τον προηγούμενο πάροχο (άρα και χαμηλότερες ρυθμιζόμενες)

Στους γονεις ήρθε 58 ευρω εκκαθαριστικός 8 μερες (!!!!) 500 kwh νταν (!!!!!), μετρώντας μέσα και το 50ρικο δώρο.

Μας έχουν τσακίσει, και καίμε το κεφάλι μας και πιο ακριβά έρχονται... Θα τα καταφέρουν να βάλουμε σταθερό...

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Cmg__ Εμφάνιση μηνυμάτων
    και στους δύο εκκαθαριστικούς που ήρθαν σήμερα 2 ο δεδδηέ είχε βάλει λάθος μετρήσεις...

Σε εμένα έβαλε την ίδια 'ενδειξη σε μέτρηση διαφοράς 20 ημερών, πήρα σήμερα ηρων απο εκει δεδδηε και βάλαμε μία πιο ρεαλιστική.

Στων γονιών μου που είναι σε εντελώς άλλη περιοχή, πήγανε 2-3 φορές σε 15 μέρες (!!) και βάλανε οτι κάψανε 500 khw σε 8 μερες!!!!!
    στων γονιών σου το πιο πιθανό είναι οτι στην έναρξη εκπροσώπησης έδωσε ο Ήρων την τελευταία ένδειξη του ΔΕΔΔΗΕ στο σύστημα του Θαλή (του ΔΕΔΔΗΕ) , άρα μηδέν κατανάλωση στον τελικό του προηγούμενου πάροχου και τεχνητά φουσκωμένη στον παρών
    έχει ξανασυμβεί και σε ελπέ και σε volton και ΔΕΗ

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    COSMOTE
    Καλησπέρα παιδιά, καταρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώνετε.

Ψάχνω κάποιο πρόγραμμα γιατί το φθινόπωρο και την άνοιξη (και αν είναι καλός και ο χειμώνας) λειτουργώ κυρίως κλιματιστικά παρά πετρέλαιο για θέρμανση.

Έχω δει τα πιο φθηνά τα έχει η Zenith και η Protergia (μπλε 6μηνα). Να πάω σε κάποιο από αυτά ή σε κάτι άλλο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από panosr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα παιδιά, καταρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώνετε.

Ψάχνω κάποιο πρόγραμμα γιατί το φθινόπωρο και την άνοιξη (και αν είναι καλός και ο χειμώνας) λειτουργώ κυρίως κλιματιστικά παρά πετρέλαιο για θέρμανση.

Έχω δει τα πιο φθηνά τα έχει η Zenith και η Protergia (μπλε 6μηνα). Να πάω σε κάποιο από αυτά ή σε κάτι άλλο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    απο τη στιγμή που θες σταθερό κοιτάς αυτά τα 2 και επιλέγεις ανάλογα τη δέσμευση
    παίζει και αυτό
    https://heron.gr/energy/electricity/...generous-home/
    αλλά θα φάνε τη συνέπεια του τελικού και δεν ξέρω αν το 50ρικο δώρου θα σε καλύψει

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    _
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Korakios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα μπαίνουν όλοι κάθε ώρα να ρωτάνε... τώρα καίμε ή δε καίμε; Σαν το Παπαγιαννόπουλο με τη κουδούνα.

Περιοχή
    Κοζάνη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    46794/4998
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΖΑΝΗ
    Router
    Speedport Plus
    SNR / Attn
    9.3(dB) / 12.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Με πήρε από Befon, η ίδια που την κατήγγειλα στη ΡΑΕ πριν δυο μήνες, μάλλον μέσω dialer, για να μου προτείνει το Flex με δώρο 40 € Public ως προσφορά win-back

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ekrepali Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα μπαίνουν όλοι κάθε ώρα να ρωτάνε... τώρα καίμε ή δε καίμε; Σαν το Παπαγιαννόπουλο με τη κουδούνα.

- - - Updated - - -

Πιστεύεις ότι θα βγαίνουν πιο φθηνά ή πιο ακριβά;
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DOOM_NX : 11-09-24 στις 12:06.
    Οικιακά Τιμολόγια Ρεύματος 2025: Ανάγνωση | Λήψη

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    στων γονιών σου το πιο πιθανό είναι οτι στην έναρξη εκπροσώπησης έδωσε ο Ήρων την τελευταία ένδειξη του ΔΕΔΔΗΕ στο σύστημα του Θαλή (του ΔΕΔΔΗΕ) , άρα μηδέν κατανάλωση στον τελικό του προηγούμενου πάροχου και τεχνητά φουσκωμένη στον παρών
    έχει ξανασυμβεί και σε ελπέ και σε volton και ΔΕΗ
    Ευχαριστώ κοράκιε! (Εδώ άραζες είχες μεταφέρει τα κεντρικά σου τόσο καιρό ε; Θυμάμαι μικρός έμπαινα freestuf.gr όσοι το θυμάστε, δεν μας άρεσε το ins και καλά καναμε νομίζω)

,
    Doom έγινε ότι νάναι απέναντι είδα... :/

Στο εξελάκι σου στο ex-post στη Volton, δεν συνυπολογίζεις στις τιμές μετά τις εκπτώσεις τα 50ρικα skroutz ε; Δεν βάζεις κουπόνια; Στην ελπέντισον όμως νομίζω συνυπολογίζεις τις 40ρες Public σωστά;

Δηλαδή μήπως το πιο συμφέρον τώρα είναι το volton?

Είμαι ζενιθ 40% 2 παροχές...

ελπε 40+20 συσταση κι 40 για την αλλη φαίνεται τζάμπα ταλαίπα, και ας είναι κλειδωμένο.. γιατι θα αργήσουν τις public, και αιντε τηλεφωνα και myrae... και στην τελική πιο ακριβό θα έρθει

volton όμως με σκρουτζ που παίρνεις ένα σουπερ μάρκετ ή κάτι άλλο 50ευρω κάτι γίνεται. + συνδρομη γλιτώνεις μεταφορικά 6 μηνες. και έχω την αίσθηση ότι σου δίνουν την 50ρα και πιο γρήγορα;;;
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cmg__ : 11-09-24 στις 12:05.

Περιοχή
    Κοζάνη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    46794/4998
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΖΑΝΗ
    Router
    Speedport Plus
    SNR / Attn
    9.3(dB) / 12.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Από Φυσικό Αέριο μας διευκρινίζουν ότι η ΤΕΑ που χρησιμοποιούν για τον υπολογισμό της τιμής στα κίτρινα δεν είναι ο μέσος όρος ΤΕΑ που δημιοσιεύεται, αλλά σταθμισμένος για τον όγκο των πωλήσεων (και συνήθως υψηλότερος).

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Φυσικό Αέριο
    Η τιμή για τα κίτρινα προγράμματα διαμορφώνεται βάσει της Τιμής Εκκαθάρισης της Αγοράς ανά ώρα με τους αντίστοιχους όγκους φορτίου Χαμηλής Τάσης, από το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Τα δεδομένα είναι διαθέσιμα στο https://www.enexgroup.gr/el/markets-...y-ahead-market στην λίστα “Αποτελέσματα Aγοράς Επόμενης Ημέρας”.

Στον υπολογισμό χρέωσης ενέργειας, βάσει και των ειδικών όρων προμήθειας, χρησιμοποιείται ο μέσος όρος των σταθμισμένων ημερήσιων ΤΕΑ με τους αντίστοιχους όγκους φορτίου Χαμηλής Τάσης.

Στον σταθμισμένο μέσο όρο (στην περίπτωση του Ιουλίου 2024: 140,09), σε αντίθεση με τον απλό μέσο όρο, κάθε στοιχείο που λαμβάνεται υπόψη πολλαπλασιάζεται με έναν αριθμό (συντελεστής στάθμισης, στην περίπτωσή μας οι όγκοι φορτίων ΧΤ), στη συνέχεια τα γινόμενα για όλα τα στοιχεία προστίθενται και, τέλος, το αποτέλεσμα της πρόσθεσης διαιρείται με το πλήθος των στοιχείων (στην περίπτωση μας, το πλήθος είναι ο αριθμός των ημερών).

Στην επίσημη σελίδα του enex για την ΤΕΑ για τον Ιούλιο, όπου και υπάρχει η τιμή 0,13518 €/kWh, η τιμή αφορά τον μέσο όρο ΤΕΑ και όχι τον σταθμισμένο μέσο όρο ΤΕΑ.

Η “Αγορά Επόμενης Ημέρας & Ενδοημερήσιας Αγοράς” που δημοσιεύεται από τον ΑΔΜΗΕ δεν είναι ο σταθμισμένος μέσος όρος ΤΕΑ, και οι τιμές τους είναι διαφορετικές.

Αγορά Επόμενης Ημέρας & Ενδοημερήσιας Αγοράς ΑΔΜΗΕ (Ιούλιος 2024): 140,008 €/MWh

Σταθμισμένος Μέσος Όρος ΤΕΑ (Ιούλιος 2024): 140,090 €/MWh
    - - - Updated - - -

Doom έγινε ότι νάναι απέναντι είδα... :/

Στο εξελάκι σου στο ex-post στη Volton, δεν συνυπολογίζεις στις τιμές μετά τις εκπτώσεις τα 50ρικα skroutz ε;

Έχω προσθέσει καινούργια επιλογή στο φύλλο Εξατομίκευση για μέλη του Skroutz Plus, ώστε να εμφανίζεται το δώρο των 50 €+πάγια 6 μηνών στα κυμαινόμενα προγράμματα της Volton.

Επίσης διαχώρισα λίγο τα 12μηνα σταθερά από τα υπόλοιπα (και στο ιστορικό τιμών).

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    _
    Πιστεύεις ότι θα βγαίνουν πιο φθηνά ή πιο ακριβά;
    Κάθε μεσημέρι γύρω 14:30 στο enexgroup βγαίνει η ΤΕΑ (επόμενη μέρα) και το αντίστοιχο γράφημα. Πχ τώρα εμφανίζεται η 11/9 (κρατάς screenshot)... σε λίγο θα φαίνεται η 12/9.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  4.jpg 
Εμφανίσεις:  19 
Μέγεθος:  87,7 KB 
ID: 258442

Σήμερα για παράδειγμα θα ήταν ασύμφορο να κάψεις ρεύμα στις 20:00 το βράδυ με 400Ε/ΜWH. Bέβαια τα πορτοκαλί τιμολόγια δε θα έχουν ωριαία τιμολόγηση... αλλά με ζώνες. Πχ πρωϊνη, μεσημεριανή, βραδυνή... δε ξέρω πόσες ζώνες θα είναι και πώς θα τις χωρίσουν. Θα συμφέρει να καις μεσημέρι που έχει ΑΠΕ, και θα πρέπει να αποφεύγεις τις ώρες που γίνεται το πανηγύρι με την αγορά εξισορρόπησης.

Περιοχή
    Κοζάνη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    46794/4998
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΖΑΝΗ
    Router
    Speedport Plus
    SNR / Attn
    9.3(dB) / 12.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Κάθε μεσημέρι γύρω 14:30 στο enexgroup βγαίνει η ΤΕΑ (επόμενη μέρα) και το αντίστοιχο γράφημα. Πχ τώρα εμφανίζεται η 11/9 (κρατάς screenshot)... σε λίγο θα φαίνεται η 12/9.

Σήμερα για παράδειγμα θα ήταν ασύμφορο να κάψεις ρεύμα στις 20:00 το βράδυ με 400Ε/ΜWH. Bέβαια τα πορτοκαλί τιμολόγια δε θα έχουν ωριαία τιμολόγηση... αλλά με ζώνες. Πχ πρωϊνη, μεσημεριανή, βραδυνή... δε ξέρω πόσες ζώνες θα είναι και πώς θα τις χωρίσουν. Θα συμφέρει να καις μεσημέρι που έχει ΑΠΕ, και θα πρέπει να αποφεύγεις τις ώρες που γίνεται το πανηγύρι με την αγορά εξισορρόπησης.
    Με το χέρι στην καρδιά, 10 μήνες τώρα που περνάω την ΤΕΑ στο εξέλ πιστεύεις ότι δεν πρόσεξα αυτό το γράφημα;

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν θα συμφέρει όντως στο μήνα, χωρίς να αλλάξει συνήθειες ο κόσμος. Προφανώς στην ωριαία ΤΕΑ θα βάλει κάθε εταιρεία τη δική της προμήθεια. Και θα υπάρχουν ώρες της ημέρας που θα είναι αρνητική και θα μας πληρώνουν κιόλας.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ευχαριστώ κοράκιε! (Εδώ άραζες είχες μεταφέρει τα κεντρικά σου τόσο καιρό ε;

αφού δίπλα δεν έβγαινε άκρη , βασικά δε φαινόταν οτι υπήρχε ενδιαφέρον , το αντίθετο μάλιστα
    απο το να χαζέψω με τις παρατηρήσεις και τα μπαν-άκια που έτρωγα λες και ήμουν τρολάκιας την έκανα

πάντως κυνήγα το (αν αξίζει χρηματικά) . Δλδ δες τις μετρήσεις που έχουν πάει ΔΕΔΔΗΕ , νομίζω ο @ekrepali είχε αναφέρει οτι απο το app του ΔΕΔΔΗΕ βλέπεις όλο το ιστορικό .

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote

Ναι εγώ δεν θα ασχοληθώ με πορτοκαλί γιατί έτσι κ αλλιώς λείπω από το σπίτι πρωί και μεσημέρι και όλη μου η κατανάλωση είναι σχεδόν το βράδυ. Εκτός αν βγει κάποια εταιρία και δώσει φθηνό ρεύμα το βράδυ και ακριβό όλες τις άλλες χρονικές περιόδους. Τότε ίσως αξίζει.

Το παρακάτω είναι το μηνιαίο φορτίο της παροχής μου ανά ώρα

Όνομα:  chrome_IRhVcLQ7UQ.png 
Εμφανίσεις:  17 
Μέγεθος:  93,5 KB 
ID: 258445

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν θα συμφέρει όντως στο μήνα, χωρίς να αλλάξει συνήθειες ο κόσμος.
    χωρίς τρελούς αυτοματισμούς , χλωμό να αξιοποιήσει κάποιος το δυναμικό
    κάτσε να δούμε πιο βασικά πράγματα όπως τη μετατόπιση του νυχτερινού (μειωμένου) τιμολογίου

Σελ. 1285 από 1669 ΠρώτηΠρώτη ... 12651275128012831284128512861287129012951305 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία