Βρηκα την παραθεση, ο browser Brave εφταιγε!
Ωραια, να παω Ζενιθ. Και η απατη του να μην αποδιδουν στον Τελικο Εκκαθαριστικο, για να μην εχω με αχρηστη ΡΑΕ σχεση, μηπως θα την αποφυγω μιας και εχω μηνιαια καταμετρηση πλεον, (οταν θελησω να φυγω απο Ζενιθ) με το που θα βγει ο εκκαθαριστικος του μηνα, να τον πληρωσω κ ΜΕΤΑ να παω οπου παω? Η θα κανουν και εκ των υστερων στον Τελικο, επανυπολογισμο για να παρουν πισω την εκπτωση ολων των τυχον μηνων που θα ειναι η συνδεση??? ικανους τους εχω.
"Δεν εφαρμόζεται έκπτωση συνέπειας σε περίπτωση τελικού εκκαθαριστικού λογαριασμού που
αφορά τελευταία καταμέτρηση κατανάλωσης περιόδου όταν παύει η εκπροσώπηση της παροχής ή η
ηλεκτροδότηση του ακινήτου. H έκπτωση συνέπειας εφαρμόζεται για όσο διάστημα η σύμβαση παραμένει
ενεργή."
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1734. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
539 31,08% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
651 37,54% -
Δεν θα αλλάξω
454 26,18% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,19%
Εμφάνιση 19.936-19.950 από 25022
-
06-10-24, 12:52 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #19936
-
06-10-24, 12:56 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #19937
-
06-10-24, 13:34 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #19938
Για να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση από όποιον γνωρίζει, είναι μια ερώτηση πολύ συχνή τον τελευταίο καιρό λόγω συχνή αλλαγής παρόχου, ασχέτως αν αναγράφεται στο σύμβολο όρος που λέει ότι δεν αποδίδεται έκπτωση συνέπειας στον τελικό λογαριασμό, συστηματικά ο όρος αυτός χαρακτηρίζεται ως καταχρηστικος, αν κινηθεί ο καταναλωτής μέσω myrae θα δικαιωθεί ή όχι; Τα φώτα σας παρακαλώ.
-
06-10-24, 15:08 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #19939
Χωρίς να είμαι νομικός έχω την εντύπωση ότι δεν αναγράφονται ρητοί όροι στον κώδικα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σχετικά με το πώς αποδίδεται η έκπτωση συνεπειας, οπότε υπόκειται η διαδικασία στους όρους που θέτει κάθε πάροχος στις συμβάσεις του. Δηλαδή αν αναφερει ότι δεν αποδίδει έκπτωση συνεπειας στον τελικό, αυτό σημαίνει ότι τον καλύπτει να μην το κάνει. Αν δεν το αναφέρει στους όρους και δεν αποδώσει τη συνέπεια στον τελικό όμως ο πελάτης έχει το δικαίωμα να την διεκδικήσει.
- - - Updated - - -
Επιλογές υπάρχουν σίγουρα απλά πρέπει να δεις και τις καταναλώσεις σου και αν θέλεις να κάνεις τουρισμο η όχι τελικά. Μην κολλάς σε 3 παρόχους όλοι όσοι είναι γνωστοί μια τιμολόγηση μπορούν να κάνουν.
Επίσης επειδή θέλεις να ξέρεις την τιμή από πριν αυτόματα μπαίνουν στη συζήτηση και τα μπλε αφού σου εξασφαλίσουν τιμή βρέξει χιονίσει αλλά υπάρχει το τίμημα της δέσμευσης.
Συμπερασματικά χωρίς να γνωρίζω τις καταναλώσεις σου προτεινω μερικές εναλλακτικές:
- 2 παροχές μπορείς να τις πας στο volton yellow protect αν έχεις skroutz plus. Έχει δώρο και δέσμευση τιμής μέχρι Δεκέμβρη.
-Υπαρχει σχεδον σίγουρη κλήση για διακράτηση από ΗΡΩΝ που προσφέρει το σταθερό με τα πάγια δώρο, αν το επιλέξεις δεν έχεις λόγο να μη θέλεις να παραμείνεις εκεί για 6 μήνες.
- Αν και θέλεις απριορι γνωστές τιμές, προτείνω το zenith smart night που ναι μεν τιμολογει expost αλλά εξασφαλίζει χαμηλή τιμή. Με το μηδενικο πάγιο βολεύει και για εξοχικά και με τη χαμηλή τιμή και για μεγάλες καταναλώσεις. Αυτή είναι η δική μου πρόταση για να μην μπεις ξανά σε διαδικασία αλλαγών, εκτός αν υπάρξει ενεργειακή κρίση πάλι.
-
-
06-10-24, 16:09 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #19940
-
06-10-24, 16:40 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #19941
-
06-10-24, 16:42 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #19942
-
06-10-24, 20:01 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #19943
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με ΗΡΩΩΝ άλλαξα 3 παροχές από Yellow σε Blue 6μηνο. Αλλαγή από 1-10-2024. Μου έβαλαν ήδη 60 ευρώ πίστωση όλα τα πάγια των 6 μηνών.
Δεν ξέρω αν έκανα καλά, αλλά για την ώρα το αφήνω. Αν πέσουν πολύ κάτω οι τιμές βλέπουμε (δεν ξέρω τι πέναλτι θα έχω, τα πάγια πίσω?)
-
06-10-24, 21:17 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #19944
-
06-10-24, 21:24 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #19945
Στην εξυπηρέτηση πελατών. Λες ένας γνωστός πήρε προσφορά από εσάς για δώρο τα πάγια για το μπλέ. Σε παίρνουν πίσω σε λίγο και στο δίνουν.
-
06-10-24, 22:07 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #19946
Υπάρχει τρόπος να ζητήσω από τον ΗΡΩΝ να συμψηφίσει ένα μικρό ποσό της τάξης των 10 ευρώ που είχε μείνει από προηγούμενη τουριστική περίοδο με τον εκκαθαριστικό που βγήκε πριν λίγες μέρες;
Στα υπόψιν, είμαι ήδη στην Volton.
-
06-10-24, 23:21 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #19947
-
06-10-24, 23:54 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #19948
Μπράβο σε όλους και κυρίως στους 2 που μας ξεστραβωνουν!
Είχα ξεμείνει στον Ήρων με το yellow one από όπου πρέπει άμεσα να φύγουμε από όσο λέτε μετά την αύξηση.
Έχω skroutz plus πάω volton αν και είμαι δυσαρεστημένος από παλιότερη εμπειρία; Αν φύγουμε από εκεί στον μήνα δεν χάνουμε την δώρο επιταγή αλλά χάνουμε όλα τα πάγια δώρο; Υπάρχει άλλη φάκα; Είδα το excel αλλά δεν κατάλαβα πως υπολογίζετε η τελική τιμή.
-
07-10-24, 00:24 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #19949
Σε κάποιους που ήταν πριν 2μηνο στη volton έριξαν άκυρο για τα 50€
αν φύγεις απο εκεί (καλό είναι να πάρεις και να εξαργυρώσεις την επιταγή πριν φύγεις) , απλά φεύγεις , δεν κατάλαβα τι εννοείς με τα πάγια .
δεν έχει στους όρους , ούτε έχει αναφερθεί κάτι
πληρώνεις ότι λέει μέχρι και Δεκέμβριο
https://volton.gr/skroutz/
-
07-10-24, 10:03 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #19950
[QUOTE=juanjo;7640408]Χωρίς να είμαι νομικός έχω την εντύπωση ότι δεν αναγράφονται ρητοί όροι στον κώδικα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σχετικά με το πώς αποδίδεται η έκπτωση συνεπειας, οπότε υπόκειται η διαδικασία στους όρους που θέτει κάθε πάροχος στις συμβάσεις του. Δηλαδή αν αναφερει ότι δεν αποδίδει έκπτωση συνεπειας στον τελικό, αυτό σημαίνει ότι τον καλύπτει να μην το κάνει. Αν δεν το αναφέρει στους όρους και δεν αποδώσει τη συνέπεια στον τελικό όμως ο πελάτης έχει το δικαίωμα να την διεκδικήσει.
- - - Updated - - -
Ούτε εγώ έχω γνώσεις νομικής, όταν όμως ο πάροχος δεν εκδίδει λογαριασμούς εδώ και 60 + ημέρες πώς ο καταναλωτής θα επωφεληθεί την έκπτωση συνέπειας ; Δεν μιλάω για μία αλλά για τέσσερις παροχές που διαχειρίζομαι. Στη σύμβαση αναφέρει μηνιαία εκδοσή λογαριασμού. Το τραγικό που έπεσε στην αντίληψή μου , ενώ είχε εμφανιστεί λογαριασμός προσωρινά στο app (χωρίς την δυνατότητα να τον κατεβάσω) , μόλις αντιλήφθηκε ο πονΗΡΩΝ ότι έχω κάνει αίτηση αλλαγής παρόχου ,αμέσως αυτός εξαφανίστηκε . Θεωρώ δεδομένο ότι θα εκδοθούν τεχνηέντως τελικοί λογαριασμοί 65 ημερών. Πού να πάει το μυαλό μου να σκεφτώ να τραβήξω screenshot !
Bookmarks