κανονικά ναι , έχεις δει κάτι λάθος ?
προχώρησέ το και στη χειρότερη αλλάζεις πάροχο , κανονικά πρέπει να αναγράφεται το 40%, μακάρι να στο στείλουν αργότερα
τώρα μπήκα απο περιέργεια στο econtract σαν νέος πελάτης και αναφέρει στην περιγραφή το 40% και τα πάγια δώρου , μετά απλά αφήνεις στοιχεία για να σε καλέσουν (όποτε) . Σε ποιο σημείο έχει τους όρους ?
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1734. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
539 31,08% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
651 37,54% -
Δεν θα αλλάξω
454 26,18% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,19%
Εμφάνιση 20.716-20.730 από 24993
-
09-11-24, 23:11 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #20716
-
10-11-24, 01:20 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #20717
Προχωράς όλα τα βήματα του econtract με στοιχεια, φωτογραφία μέτρησης, λογαριασμό και στο τέλος ζητά να αποδεχτείς τους γενικούς και ειδικούς όρους. Το προχώρησα κα ιτο υπέβαλα με σημειωση αποδοχή μερικώς και με επιφύλαξη, γραφοντας συγκεκριμένα τι δε συμφωνώ και ότι αναμένω το σωστό συμβόλαιο (στην περιγραφή αναφέρει τα σωστά νούμερα).
Στο excel μικρές διαφορές σχεδον ασήμαντες, πχ
Ηρών Yellow free 0 0,0830 0,0830 , στο site 0,084 , 0.079 με -5%
Zenith Power Home Night 0 0,0300 0,0200 0,11401 0,07921, στο site 0,07936
Δεν ξέρω αν είναι λάθη, απλά με μπέρδεψαν οι βασικές 0.03 , 0,02 ζενιθ.
Ευχαριστουμε για τον κόπο σου, όπως και να χει.
-
10-11-24, 02:30 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #20718
αν πατήσεις στο κελί θα δεις οτι είναι =(0,084*9+0,084*0,95*3)/12
δλδ παίρνω το μέσο όρο του έτους όπου και μετά τους 9 μήνες παραμονής έχει 5% έκπτωση στη βασική
τα 0,03 και 0,02 είναι οι συντελεστές "Ζ1 και Ζ2" αντίστοιχα (έτσι τους ονομάζει στους ειδικούς όρους) και είναι σταθεροί άσχετα με τη χοντρική . Δλδ και μηδέν να ήταν η χοντρική ,αυτά θα ισχύανε γιαυτό και τα έχω σαν "βασική τιμή"
το 0,11401 είναι η προσαύξηση (ρήτρα) βάσει ΤΕΑ (χοντρικής) και το 0,07936 η τελική (με το συν το Ζ1 για ημέρας ή συν το Ζ2 για νυχτερινό) μαζί με το 40% έκπτωσης αλλά και το 5% συνέπειας . Φυσικά τα νούμερα αυτά (προσαύξηση και τελική) αλλάζουν ανάλογα τη χοντρική που συμπληρώνεις στο excel
όλα καλά , υπόψιν οτι το excel πάντα κάνει ετήσιο υπολογισμό , δλδ και τα όποια 6μηνα σταθερά που παίζουν .
Πιστεύω ακόμα δεν έχει και πολύ σημασία το excel σε υπολογισμό για κυμαινόμενα, απο τη στιγμή που της μόδας είναι τα ολιγόμηνα κλειδωμένα προγράμματα (στο 1ο φύλλο) . Απλά έτυχε της Ζενίθ να είναι καλό κυμαινόμενο μεγάλης διάρκειας
-
10-11-24, 13:02 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #20719
καλημέρα, προσπαθώ να δώσω την ένδειξη του μετρητή (Κανονικό + νυχτερινό) στην zenith μέσω του app και δεν τις δέχεται....Μου βγάζει μήνυμα ότι η καταχώριση της ένδειξης απέτυχε. Έχει ληφθεί άλλη ένδειξη την ίδια μέρα. Τι πάει λάθος; Έχετε κάνει καταχώρηση στην zenith μέσω εφαρμογής χωρίς πρόβλημα;
-
10-11-24, 13:40 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #20720
Έχει ληφθεί άλλη ένδειξη την ίδια μέρα, αναφέρεται στο μήνυμα; Μήπως όντως την ίδια ημέρα έγινε μέτρηση από ΔΕΔΔΗΕ; Γιατί δίνεις μέτρηση; Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν περνά κάθε μήνα;
Η εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ στο κινητό σου μπορεί να σε ενημερώνει πότε είναι προγραμματισμένη η μηνιαία μέτρηση. Μόνο αν για κάποιο λόγο πιστεύεις ότι δεν θα μπορέσει να γίνει (π.χ. εσωτερικό ρολόι και απουσία) να δίνεις μέτρηση από την εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ - στην προγραμματισμένη ημερομηνία - και αυτή θα χρησιμοποιείται μόνο αν δε γίνει η δική τους.
-
10-11-24, 14:20 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #20721
Σήμερα κοίταξα τον μετρητή. Το αποκλείω να έγινε μέτρηση σήμερα (Κυριακή) απο ΔΕΔΔΗΕ. Σε εμάς η μέτρηση δεν γίνεται κάθε μήνα (τουλάχιστον στην ΔΕΗ που ήμουν πριν). Λαμβάνουμε Εναντι και μετά Εκκαθαριστικό λογαριασμό.
Να πω την αλήθεια το χρονικό παράθυρο της μέτρησης δεν το πήρα απο την εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ αλλά απο την εφαρμογή της zenith.
-
10-11-24, 14:39 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #20722
Αν είσαι βέβαιος ότι δεν γίνεται μέτρηση κάθε μήνα - μπορείς να μάθεις με ένα τηλέφωνο στον ΔΕΔΔΗΕ - προτείνω να δίνεις κάθε μήνα μέτρηση, στην ημερομηνία που μετρά ο ΔΕΔΔΗΕ (π.χ. κάθε 15 του μήνα). Εννοείτε ότι το μήνα που έχει προγραμματιστεί να περάσει ο ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι απαραίτητο να δώσεις (αν δώσεις πάντως θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν για κάποιο λόγο δεν περάσει ο ΔΕΔΔΗΕ).
Επαναλαμβάνω, η εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ στο κινητό σου μπορεί να σε ενημερώνει πότε είναι προγραμματισμένη η μηνιαία μέτρηση.
-
10-11-24, 19:13 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #20723
Τι κουλαρμαρα ειναι αυτη και εκτιναχθηκε σημερα η τιμη επομενης ημερας στο χρηματιστηριο ενεργειας στα 173,78 απο 111,22 χθες και 91,92 προχθες??
Ουτε κανας παγετωνας ηρθε το τελευταιο 24ωρο και μια χαρα ηλιοφανεια ειχε και τις 2 μερες τωρα και ελαφρυ αερακι αρα οι ΑΠΕ δουλεψαν.
Ειναι που μας παραμυθιαζουν οτι με το νεο "νυχτερινο" απο το 2025 που θα παει μεσα στη μερα τις καθημερινες και περισσοτερες ωρες τα ΣΚ εντος μερας, θα ειναι φθηνοτερο το ρευμα γιατι ειδικα τα ΣΚ δεν λειτουργουν εταιρειες/γραφεια και βιομηχανιες στο φουλ αρα υπαρχει πλεονασμα ενεργειας και ανταγωνισμος να απορροφηθει αρα θα πεσουν οι τιμες.
-
10-11-24, 21:32 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #20724
Επίσης ανησυχητικο είναι ότι τα δύο τελευταία ΣΚ η τιμή είναι στα ύψη.
Γενικά δεν έχει αρχίσει καλά ο Νοέμβριος και ακόμα δεν έχει κρύο. Αν συνεχίσει έτσι ο Σεπτέμβριος θα έχει χαμηλότερη ΤΕΑ και αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν οι φιλευσπλαχνοι παροχοι μας.Περιμενα το διάστημα Σεπτεμβριος-Νομεβριος να βγει ζάχαρη στη ζενιθ.Οκ θα πάει καλά,μπορούσε σαφώς καλύτερα όμως...έχω εναποθέτει τις ελπίδες μου σε black friday και christmas promo,γιατί βαρέθηκα να παρακολουθώ την ΤΕΑ.
-
10-11-24, 22:15 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #20725
Μια χαρά κρύο έχει. Εμείς παγώνουμε και έχει πέσει η θερμοκρασία το σπιτιού. Προς το παρόν δεν ανάβω ακόμα τα κλιματιστικά γιατί δεν τα έχω καθαρίσει και θα καθυστερήσω, έχω ένα σώμα ηλεκτρικό για κάποιες φορές. Το βράδυ ειδικά αν ανοίξω το τζάμι και βγω έξω τουρτουριζω, το ανοίγω για λίγο και μπαίνω μέσα, καλά είναι μόνο προς μεσημέρι που χτυπάει ο ήλιος.
Δεν ξέρω, φαίνεται μας πείραξαν οι μεγάλες και παρατεταμένες ζεστες του καλοκαιριού και τώρα παγώνουμε με τα 20αρια, πέρσι θυμάμαι πρέπει να είχαμε φτάσει μόνο Δεκεμβρη για να νιώσω έτσι που νιώθω από τέλη Οκτώβρη. Επίσης φέτος δεν βλέπω τις ημέρες του Νοέμβρη Δεκεμβρη με τους νοτιάδες και τις υγρασιες που μύριζε το σπίτι και είχα τον αφυγραντηρα, θα είναι αρκετά ξηρές με χαμηλή υγρασία.
-
10-11-24, 22:23 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #20726
Μα μας κοροιδευουν κανονικα.
Αν με την πρωτη δροσουλα που εκανε Νοεμβρη μηνα στην Αττικη τουλαχιστον (που ειναι φυσιολογικη θερμοκρασια για φθινοπωρο πρακτικα, και αργησε κιολας), εχουμε αυτες τις τιμες, αν πιασει χειμωνας τι θα γινει? 300αρια στην ΤΕΑ και η κιλοβατωρα στα 18λεπτα?
- - - Updated - - -
Αυτη τη στιγμη εξωτερικη εχει 15 βαθμους, το πρωι ειχε 19 και το σπιτι μεσα εχει 21,9. Υγρασια εσωτερικη 55%.
Δεν το λες κρυο αυτο το πραγμα.
Οτι ειναι δροσεροτερο απο τα 45αρια που ειχε απο τα τελη Μαη μεχρι τις αρχες Σεπτεμβρη και τα 30αρια Σεπτεμβρη-Οκτωβρη, ναι εχει σημαντικη διαφορα, αλλα δεν το λες κρυο να θες θερμανση.
Και ακριβως επειδη δεν εχει και μεγαλη υγρασια και ειχε παρατεταμενα 5+ μηνες υψηλοτατα αφυσικες θερμοκρασιες, τα δομικα υλικα εχουν στεγνωσει στην Αττικη τουλαχιστον. Ποτε προλαβαν με 7-10 μερες πτωση θερμοκρασιας σε φυσιολογικα για φθινοπωρο επιπεδα, να κρυωσουν τα σπιτια και οι τοιχοποιιες??? Μην τρελαθουμε τελειως. Αλλο πραγμα να λεμε οπως σωστα λες οτι κακομαθαμε με 5+ μηνες ζεστες και τωρα η αισθηση ειναι διαφορετικα και νιωθουμε κρυο. Ειναι διαφορα αισθησης επομενως οχι πραγματικο κρυο. Feeling οχι ουσια.
Αν λοιπον με αυτες τις συνθηκες καιρου, που ειναι φυσιολογικες για την εποχη, η ΤΕΑ ειναι αφυσικα στο θεο, αν πιασουν πραγματικα κρυα τι θα γινει?
Και μην ξεχναμε οτι φετος αρχες 2024 Γεναρη-Φλεβαρη δεν εκανε πρακτικα χειμωνα στην Αττικη, δεν ειχαμε ουσιαστικο κρυο. Ηταν ο πρωτος "χειμωνας" στη ζωη μου που δεν φορεσα βαρυ μπουφαν. Την εβγαλα με ελαφρυτερα παλτα και αμανικα μπουφαν.
-
10-11-24, 22:30 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #20727
-
10-11-24, 22:52 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #20728
Εγώ το είπα βάλτε σταθερά αφού είναι γνωστή η τακτική τους, δεν έχει νόημα.
Θαυμάζετε αλλά δεν αγγίζετε
-
11-11-24, 10:22 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #20729
Καλημέρα!
Κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με τον πρώτο λογαριασμό Ηρων που έλαβα σε Blue generous home bonus για να υπάρχουν και σαν μπούσουλας για άλλους.
1. Στον λογαρισμό δεν έχει χρεωθεί εγγύηση. Ωστόσο, σημειώνεται ποσό εγγύησης (στη σύμβαση είχε σημειωθεί η ενεργοποίηση πάγιας εντολής και είχε αναφερθεί τηλεφωνικά πως όταν σημειώνεται στην σύμβαση, τότε αυτή δε χρεώνεται). Ωστόσο, τους φοβάμαι πως μπορεί να την χρεώσουν σε τελικό λογαριασμό, οπότε λέω να το διευκρινίσω μαζί τους, γραπτώς.
2. Η έκπτωση συνέπειας, αναμένω να δω αν θα αφαιρεθεί απ' τον επόμενο λογαριασμό
3. Σαν εκκαθαριστικός, έχουν χρεωθεί ειδ. τέλος & ΕΦΚ, αλλά δεν έχει χρεωθεί η ΕΡΤ. Μάλιστα όσο ήμουν στην ΔΕΗ, χρέωναν ΕΡΤ και στον έναντι και στον εκκαθαριστικό. Κάποιο σχόλιο σε αυτό;
-
11-11-24, 11:05 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #20730
Bookmarks