Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;

Ψήφισαν
1734. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Έχω αλλάξει

539 31,08%
  • Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω

651 37,54%
  • Δεν θα αλλάξω

454 26,18%
  • ΔΓ/ΔΑ

90 5,19%
Σελ. 109 από 1669 ΠρώτηΠρώτη ... 8999104107108109110111114119129 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1.621-1.635 από 25022
    Περιοχή
    Αθήνα - Αμπελόκηποι
    Downloads
    26
    Uploads
    5
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    110Mbps/11Mbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    Fritz 7590
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από antreas9 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στις ανταγωνιστικές χρεώσεις, η ΔΕΗ σε χρέωνε (και ακόμα σε χρεώνει) πάνω από 100 ευρώ τη μεγαβατώρα, και αν είσαι συνεπής, σου δίνει 15%.
    (και αυτή τη συνέπεια, πότε την έβαλε? όταν ανοιξε η αγορά..χχχμμμ, γιατι δε μας την έδινε τόσα χρόνια άραγε?)
    Οι τιμοκαταλογοι των ανταγωνιστών, ξεκινούν από τα 85 ευρώ, και φτάνουν μέχρι και 70-75, ενώ ειδικά στις μεγάλες καταναλώσεις (όχι οικιακές συνήθως), οι διαφορές είναι συντριπτικές.
    Άλλο σε ρώτησα και άλλο απάντησες. Διαχρονικά η διαφορά μεταξύ ΔΕΗ και άλλων παρόχων είναι σταθερή, οπότε έχουμε σε όλους αύξηση στα τιμολόγια.
    Από το άνοιγμα της αγοράς η κιλοβατώρα της ΔΕΗ έχει αυξηθεί ~45% και από το 2012 με την αλλαγή του τρόπου χρέωσης ~25%.

Το avatar του μέλους MIKU
    MIKU Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdikr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για όλους, οι εναλλακτικοί αν δεν πληρώσεις σου το κόβουν άμεσα,
    Εννοώ ότι όλοι οι πελάτες της δεη δεν είναι κακοπληρωτές

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από MIKU Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εννοώ ότι όλοι οι πελάτες της δεη δεν είναι κακοπληρωτές
    Ευτυχώς

Είναι όμως και αυτοί που έχουν κατά καιρούς θέμα να πληρώσουν τον λογαριασμό, αυτοί που μπορεί να καθυστερήσουν κάποιες μέρες.
    Περιπτώσεις που στην ΔΕΗ δεν κάνουν κάποια κίνηση, ούτε τηλέφωνα ούτε διακοπή παροχής ακόμα και 6μηνό ή και παραπάνω να περάσει, αυτοί λογικό είναι να έχουν θέμα με τους εναλλακτικούς που ξεκινάνε τα τηλέφωνα από την 1η ημέρα καθυστέρησης και εγώ θα είχα, μερικές φορές πληρώνομαι καθυστερημένα, αναγκαστικά τρενάρω κάποιες υποχρεώσεις, μπορεί να είναι λάθος μου αλλά δεν θα μου άρεσε να με πάρει η εισπρακτική του εναλλακτικού να μου πει ότι καθυστέρησα 2 μέρες

Περιοχή
    Παλαιό Φάληρο
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    FTTH Φως το αληθ
    ISP
    OTE
    Router
    Fritz 7590
    antreas9
    Εχεις μια ιδεοληπτική αλεργία με ότι δημόσιο
    ΕΥΔΑΠ ( Νερό), Υγεία. Οπου γίνανε ιδιωτικά χάθηκε η μπάλα
    Το δημόσιο μπορεί να είναι καλό, μπορεί να είναι κακό
    Ο Ιδιώτης μπορεί να είναι καλός, μπορεί να είναι κακός

Το ότι και οι δύο παρέχουν άθλιες υπηρεσίες σ'αυτή την χώρα, είναι άλλο θέμα.

2 Δις τα χρωστούμενα στην ΔΕΗ, γιατί άραγε;
    Αυτός που δεν πληρώνει/δεν μπορεί να πληρώσει δεν έχει θέμα με τα 15% ή με τα 10 ευρώ τον χρόνο.
    Από την στιγμή που έμαθε πως στον Εναλλακτικό θα σε ταράξουν στα τηλέφωνα αν καθυστερήσεις λίγο τον λογαριασμό σου λέει πάω εκεί που ξέρω.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ThReSh Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όταν φτάσουμε κάποτε στο σημείο που θα πρέπει να τσοντάρει το κράτος από τον προϋπολογισμό (φόρους μας) να δω τι θα λέμε. Παίζει βέβαια πολλοί να το βρουν και λογικό, το να καλύπτουν την τρύπα φόροι πολιτών που δεν έχουν φεσώσει ποτέ την ΔΕΗ ή που δεν είναι πελάτες της...
    Αν δεν αναγνωρίζετε ότι το κράτος πρέπει να έχει κοινωνικό ρόλο μέσω της φορολογίας, σταματάω την κουβέντα εδώ.

Αν όμως αναγνωρίζετε ότι πρέπει να έχει κοινωνικό ρόλο τότε καλώς μέρος των φόρων πηγαίνει σε φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας (και έχουμε δημόσια υγεία παιδεία κλπ)
    Δεν θάπρεπε το βάρος να αναλάβει η όποια επιχείρηση (πχ ΔΕΗ) αλλά το ίδιο το κράτος με βάση τα εισοδήματα καθενός.

Κάποτε σε χώρες "υπαρκτού σοσιαλισμού" ορισμένες κιλοβατώρες/ ορισμένες μονάδες τηλεφωνίας κλπ ήταν δωρεάν για όλους γιατί ήτανε κοινωνικά αγαθά και ήταν αδιανόητο να χρεώνουν από την πρώτη κιλοβατώρα
    " Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "

----
    No fm radio ?
    No headphone jack ?

Sorry no phone.

sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dimitri_ns Εμφάνιση μηνυμάτων
    antreas9
    Εχεις μια ιδεοληπτική αλεργία με ότι δημόσιο
    ΕΥΔΑΠ ( Νερό), Υγεία. Οπου γίνανε ιδιωτικά χάθηκε η μπάλα
    Το δημόσιο μπορεί να είναι καλό, μπορεί να είναι κακό
    Ο Ιδιώτης μπορεί να είναι καλός, μπορεί να είναι κακός

Το ότι και οι δύο παρέχουν άθλιες υπηρεσίες σ'αυτή την χώρα, είναι άλλο θέμα.

Αν δεν αναγνωρίζετε ότι το κράτος πρέπει να έχει κοινωνικό ρόλο μέσω της φορολογίας, σταματάω την κουβέντα εδώ.

Αν όμως αναγνωρίζετε ότι πρέπει να έχει κοινωνικό ρόλο τότε καλώς μέρος των φόρων πηγαίνει σε φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας (και έχουμε δημόσια υγεία παιδεία κλπ)
    Δεν θάπρεπε το βάρος να αναλάβει η όποια επιχείρηση (πχ ΔΕΗ) αλλά το ίδιο το κράτος με βάση τα εισοδήματα καθενός.

Κάποτε σε χώρες "υπαρκτού σοσιαλισμού" ορισμένες κιλοβατώρες/ ορισμένες μονάδες τηλεφωνίας κλπ ήταν δωρεάν για όλους γιατί ήτανε κοινωνικά αγαθά και ήταν αδιανόητο να χρεώνουν από την πρώτη κιλοβατώρα
    Τι σχέση έχει ο κοινωνικός ρόλος με αυτούς που δεν πληρώνουν;
    Το κράτος δίνει το Κοινωνικό τιμολόγιο (και όχι μόνο μέσω ΔΕΗ), άσχετα αν το λαμβάνουν και μερικοι που δεν θα έπρεπε

Στις χώρες του Υπαρκτού είχε και άλλα ωραία...... ειδικά δε για το τηλέφωνο νομίζω πως το είχανε μόνο μέλη του κόμματος

Περιοχή
    Beyond the Coast
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/500
    ISP
    COSMOTE
    Router
    UniFi Dream Machine Pro
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dimitri_ns Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δλδ πιστεύεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κακοπληρωτών είναι με Κοινωνικό Τιμολόγιο?

MIKU Guest
    Ευτυχώς

Είναι όμως και αυτοί που έχουν κατά καιρούς θέμα να πληρώσουν τον λογαριασμό, αυτοί που μπορεί να καθυστερήσουν κάποιες μέρες.
    Περιπτώσεις που στην ΔΕΗ δεν κάνουν κάποια κίνηση, ούτε τηλέφωνα ούτε διακοπή παροχής ακόμα και 6μηνό ή και παραπάνω να περάσει, αυτοί λογικό είναι να έχουν θέμα με τους εναλλακτικούς που ξεκινάνε τα τηλέφωνα από την 1η ημέρα καθυστέρησης και εγώ θα είχα, μερικές φορές πληρώνομαι καθυστερημένα, αναγκαστικά τρενάρω κάποιες υποχρεώσεις, μπορεί να είναι λάθος μου αλλά δεν θα μου άρεσε να με πάρει η εισπρακτική του εναλλακτικού να μου πει ότι καθυστέρησα 2 μέρες
    Έτσι..ξέρω άτομο που χρωστάει στη δεη 1400 ευρώ και δεν είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο.Βάζει 50 ευρώ το μήνα με κάρτα, και δεν τον έχουν ενοχλίσει ποτέ.Δεν μπορεί να πληρώσει όμως.Αν ήταν σε ιδιώτη(και δεν υπήρχε καν η δεη)θα είχε μείνει χωρίς ρεύμα...τώρα αν κάποιοι το εκμεταλλευονται..

Περιοχή
    Παλαιό Φάληρο
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    FTTH Φως το αληθ
    ISP
    OTE
    Router
    Fritz 7590
    Έτσι..ξέρω άτομο που χρωστάει στη δεη 1400 ευρώ και δεν είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο.Βάζει 50 ευρώ το μήνα με κάρτα, και δεν τον έχουν ενοχλίσει ποτέ.Δεν μπορεί να πληρώσει όμως.Αν ήταν σε ιδιώτη(και δεν υπήρχε καν η δεη)θα είχε μείνει χωρίς ρεύμα...τώρα αν κάποιοι το εκμεταλλευονται..
    Επειδή σήμερα ήμουνα στον οδοντίατρο, έπεσα σε τηλεφώνημα όπου κάποια θα πλήρωνε τα χρωστούμενα λίγα τον Μάρτιο, λίγα τον Απρίλιο κλπ. Τουλάχιστον έχει δόντια κι απ'ότι λέει θα πληρώσει.

Ξέρω κι άλλους που πήγαν στο ΙΚΑ για τα δόντια, όταν το ΙΚΑ άρχισε να επιδιορθώνει δόντια ανέργων δωρεάν.
    Δεν είναι σε κοινωνικό τιμολόγιο.
    " Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "

----
    No fm radio ?
    No headphone jack ?

Sorry no phone.

sdikr Guest
    Κάτσε γιατί κάπου υπάρχει θέμα, 1400 ευρώ δεν είναι λίγα, αν δίνει μόνο 50 ευρώ και συνεχίζει να ανεβαίνει το πόσο τότε ναι το εκμεταλλεύεται.
    Αν δεν έχεις να πληρώσεις μειώνεις την κατανάλωση, για να καταλάβεις 50 ευρώ δίνει το μήνα μια 4μελής οικογένεια με μαγείρεμα σε ηλεκτρικό και πλυντήρια μέρα παρά μέρα

Περιοχή
    Beyond the Coast
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/500
    ISP
    COSMOTE
    Router
    UniFi Dream Machine Pro
    Path Level
    Fastpath
    Αν δεν έχεις να πληρώσεις μειώνεις την κατανάλωση
    Κακά τα ψέματα, η αύξηση τιμής πετρελαίου θέρμανσης ήταν ένας από τους βασικούς λόγους των μεγάλων οικιακών λογαριασμών και κατ' επέκταση του φεσώματος. Όταν αρχίζεις να θερμαίνεσαι με ρεύμα (όχι κλιματιστικά/Αντλίες Θερμότητας) ξεσκίζεται το σύμπαν...

MIKU Guest
    Κάτσε γιατί κάπου υπάρχει θέμα, 1400 ευρώ δεν είναι λίγα, αν δίνει μόνο 50 ευρώ και συνεχίζει να ανεβαίνει το πόσο τότε ναι το εκμεταλλεύεται.
    Αν δεν έχεις να πληρώσεις μειώνεις την κατανάλωση, για να καταλάβεις 50 ευρώ δίνει το μήνα μια 4μελής οικογένεια με μαγείρεμα σε ηλεκτρικό και πλυντήρια μέρα παρά μέρα
    Ισχύει αυτό που λεει από κάτω ο thresh η συγκεκριμένη, χρησιμοποιεί κλιματιστικά τοίχου για θέρμανση...έχει 2 παιδιά..

Περιοχή
    Beyond the Coast
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/500
    ISP
    COSMOTE
    Router
    UniFi Dream Machine Pro
    Path Level
    Fastpath
    Ισχύει αυτό που λεει από κάτω ο thresh η συγκεκριμένη, χρησιμοποιεί κλιματιστικά τοίχου για θέρμανση...έχει 2 παιδιά..
    Αυτός δεν είναι άσχημα, ακόμα κι αν το συγκρίνουμε με ΦΑ ή Πετρέλαιο είναι καλύτερα ειδικά αν inverter κλιματιστικό. Το πρόβλημα είναι με τις Kumtel κτλπ κτλπ...

Το avatar του μέλους emeliss
    emeliss Guest
    Για όλους, οι εναλλακτικοί αν δεν πληρώσεις σου το κόβουν άμεσα,
    Για αυτό φωνάζουν οι εναλλακτικοί και ο άτυπος εκπρόσωπος τους εδώ για την έκπτωση συνέπειας 15% που δίνει η ΔΕΗ. Θέλουν να κρατήσει η ΔΕΗ τους κακοπληρωτές και να μαζέψουν τους καλοπληρωτές οι εναλλακτικοί. Αντι όμως να προσπαθούν να είναι καλύτεροι για να το πετύχουν, θέλουν το πρώην μονοπώλιο να είναι τεχνητά χειρότερο. Δεν τους βγαίνει και τρελαίνονται.

sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από emeliss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για αυτό φωνάζουν οι εναλλακτικοί και ο άτυπος εκπρόσωπος τους εδώ για την έκπτωση συνέπειας 15% που δίνει η ΔΕΗ. Θέλουν να κρατήσει η ΔΕΗ τους κακοπληρωτές και να μαζέψουν τους καλοπληρωτές οι εναλλακτικοί. Αντι όμως να προσπαθούν να είναι καλύτεροι για να το πετύχουν, θέλουν το πρώην μονοπώλιο να είναι τεχνητά χειρότερο. Δεν τους βγαίνει και τρελαίνονται.

Ναι και οι εναλλακτικοί δεν θα είχανε θέμα να έχουν κακοπληρωτές αν ξέρανε οτι θα είχανε πρόσβαση σε άλλη τσέπη
    Αυτή την στιγμή λοιπόν μου λες πως η ΔΕΗ στο μόνο πράγμα που είναι καλύτερη είναι στο ότι της χρωστάνε 2 δις και δεν το κυνηγά

Το avatar του μέλους emeliss
    emeliss Guest
    Όχι. Σου λέω πως ακόμα και η πιο μικρή βελτίωση που φέρνει ο ανταγωνισμός, όπως η έκπτωση συνέπειας, έχει ορκισμένους εχθρούς που δεν προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι αλλά να κάνουν τον άλλο χειρότερο.

Σελ. 109 από 1669 ΠρώτηΠρώτη ... 8999104107108109110111114119129 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία