και εγω εχω ενα yokohama 18αρι 250 ευρω απο τα μακρο το θεμα με αυτα τα κλιματιστικα ειναι καλα...αλλα τα killowatt πεφτουν βροχη εμενα λεει 1900(πολλα ειναι?) ...επισης και το κλιματιστικο της γιαγιας μου που το πηρε πριν 25 χρονια και βαλε...ειναι μαρκας home και αυτο τα ιδια.
Ειδικα αμα το βαλω στο 18 γινετε ψυγειο το σπιτι (αλλα ενταξει στο 26 ειναι καλα) ειναι αυτο το pure cold που λεμε
ps η λειτουργια dry τι κανει ?
Εμφάνιση 16-26 από 26
Θέμα: Αγορά κλιματιστικού
-
21-07-10, 00:06 Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού #16
-
21-07-10, 00:30 Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού #17
yokohama?λαστιχα δε βγαζουν αυτοι?
-
21-07-10, 00:32 Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού #18
Η Τοyotomi και τα Ιαπωνικά μοντέλα της φαίνεται από τα χαρακτηριστικά, είναι με αγορασμένη τεχνολογία από αλλους 2+ετών παλιότερα,με ψιλοβελτιώσεις,γι'αυτό και υστερεί σε ευκολίες. (ενώ οι κακές γλώσες λένε ότι συναρμολόγιση κάνει στην Ιαπωνία με Κινέζικα υλικα).Tα Κινέζικα τα φτιάχνει η Gree φασόν.
Tα Kινεζικα Samsung καμιά σχέση δεν έχουν με τα Κορεατικα ίδια,αλλά τελευταία δεν έρχονται στην Ελληνική αγορά.
Σε κάθε περιπτωση όμως σύγκριση των παραπάνω γίνεται και με τους μεγάλους του χώρου,αντίστοιχης κατηγορίας μοντέλα τους, που για να είναι ακριβότερα μηχανήματα,έχουν άλλα ποιοτικά κριτήρια... και φυσικά πωλήσεις, και δεν είναι τυχαίο αυτό.
Τους 17 βαθμούς πχ ενα καλύτερο κλιματιστικό μπορεί να τους πιασει σε λιγότερο χρόνο,η επεξεργασία του αέρα να είναι καλύτερη και να μην κοστίζει (τα toyotomi θέλουν αλλαγή φίλτρων κάθε 2 έτη ,με κόστος 25ευρώ το ένα) ,να είναι ακόμα πιο αθόρυβα κλπ όλα στην πραξη και όχι τι διαφημίζεται στα φυλλάδια των εταιριών.Οι τιμές τους πλέον είναι και σχετικές λόγω ανταγωνισμού συγκριτικά.
Για ενημέρωση, φιλος ψυκτικός που του ζητησα την αποψη του, δεν μου προτινε απολύτως τιποτα θεωρώντας ότι η αγορα κλιματιστικού είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό θέμα τυχης. Οι εταιρείες χρησιμοποιουν φασονατζήδες τους οποίους μαλιστα τους αλλάζουν και συχνα. Ενδεικτικά μου είπε ότι είχε βαλει πάνω από 25 General και είχαν εξαιρετική απόδοση, μετα από μερικούς μηνες, αλλαξε η παρτιδα (και πιθανόν και ο κατασκευαστης), και το ίδιο ακριβως μοντέλο, ήταν θορυβώδες και είχε ένα σωρό προβλήματα...
Τώρα αν η κάθε αντιπροσωπεία φέρνει Β'διαλογής προιόντα πολλές φορές ή μοντέλα για τριτοκοσμικές αγορές
-
21-07-10, 00:36 Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού #19
to dry -αφυγρανση τι κανει ?
-
21-07-10, 01:02 Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού #20
ξηραινει την ατμοσφαιρα
-
21-07-10, 01:27 Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού #21
Δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα,απλά την περιτή υγρασία στον χώρο βγάζει με βαση την ρυθμιση θερμοκρασίας που έχουμε βάλει.
Εξαρτάται βέβαια και από την ποιοτητα του μηχανήματος τι απόδοση έχει στην πράξη.Καποια καλά Ιnverter μετράνε και την εξωτερική θερμοκρασία και υγρασία και κανονίζουν ανάλογα και έτσι δεν έχεις την απότομη άισθηση του κρύου αν μπαινοβγαίνεις στον χώρο του κλιματιστικού από εξωτερικό χώρο,και έτσι δεν κινδινεύεις να αρρωστήσεις με κρύωμα
-
21-07-10, 03:02 Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού #22
Kι εγω ηθελα να το ρωτησω αυτο...
Πότε ακριβως συνισταται να παταμε τη λειτoυργια Dry?
Samsung εχω εγω. Πως ξερω αν ειναι κινεζικο ή κορεατικο?
Πως μπαινει αερας απ εξω?Ως γνωστον τα κλιματιστικα ανακυκλωνουν τον αερα του δωματιου, δεν παιρνουν απεξω αερα, ουτε βεβαια και εξαγουν εξω αερα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος markosM : 21-07-10 στις 03:25.
-
21-07-10, 05:11 Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού #23
Aν το κλιματιστικό δέν έχει λειτουργία Αuto να επιλέγει μόνο του πότε χρειάζεται,το ενεργοποιείς εσυ όταν αισθανεσαι ότι κολλα ο αέρας την ψύξης στο δέρμα σου. (δηλ. ο χώρος έχει υγρασία)
Samsung εχω εγω. Πως ξερω αν ειναι κινεζικο ή κορεατικο?
Αν είναι της τελευταίας διετίας το πιό πιθανό είναι Κινεζικο....και
Πως μπαινει αερας απ εξω?Ως γνωστον τα κλιματιστικα ανακυκλωνουν τον αερα του δωματιου, δεν παιρνουν απεξω αερα, ουτε βεβαια και εξαγουν εξω αερα.
-
01-08-10, 20:42 Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού #24
Φυσικα και υπαρχει η λειτουργια auto, ειναι μια απ τις διαθεσιμες οπως ειναι το cool, το heat, το dry. Δεν επιλεγω ποτέ το auto γιατι παντα θελω το cool(το heat δεν το επιλεγω ποτέ, δε φανταζομαι αυτο να φθειρει το κλιματιστικο...)
Τωρα "κολλαει ο αερας την ψυξη στο δερμα μου"... τι εννοεις? οταν αρχιζω να κρυωνω?
Tι ακριβως πρεπει να γραφει αυτο το καρτελακι για να ξερω αν ειναι κινεζικο ή οχι?
Και πως ξερω αν ειναι τελευταιας διετιας ή πενταετιας?
-
01-08-10, 21:53 Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού #25
Oταν εχεις κολλάδα στο δέρμα σημαίνει ότι υπάρχει υγρασία στον χώρο και θέλει αφύγρανση.Στην λειτουργία Αuto (αν αναφέρεται σχετικά) επιλέγεται αυτόματα η αφύγρανση (Dry) όποτε κρίνει ο αισθητήρας του κλιματιστικού .(και ανάλογα την ποιότητα του,γιατί πολλά είναι και θέμα marketing και στην πράξη δεν κάνουν τίποτε...).
Aλλιώς βάζεις εσύ χειροκίνητα την επιλογή ..
Οσο αφορά το καρτελάκι είναι σκληρό αυτοκόλλητο που δεν ξεκολλά και λέει το μοντέλο του κλιματιστικού κλπ πληροφορίες,το made in.... (Made in PRC που λένε τα τελευταία samsung 2ετίας είναι τα αρχικά της Κίνας)... και είτε τσεκάρεις τις πληροφορίες στο Ιντερνετ είτε ρωτάς στην αντιπροσωπεία.
Πολλά κλιματιστικά έχουν στο καρτελάκι και ημερομηνία κατασκευής τόσο του εσωτερικού μηχανήματος όσο και του εξωτερικού
-
02-08-10, 00:20 Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού #26
Kολλάδα στο δερμα?
δε νομιζω να εχω νιωσει κατι τετοιο(το μονο που νιωθω ειναι μετα απο καποιες ωρες να κρυωνω, οποτε το κλεινω για 10-20 λεπτα).
Μπορεις να μου πεις εναν πιο αντιληπτο λογο για να επιλεγει κανεις το Dry?
Στο manual γραφει οτι "στην επιλογη Auto το κλιματιστικο θα θεσει αυτοματα τη θερμοκρασια και τη ταχυτητα ανεμιστηρων αναλογα με τη θερμοκρασια δωματιου που ανιχνευεται απο τον αισθητηρα θερμοκρασιας δωματιου" και πιο κατω γραφει
"Το κλιματιστικο θα μπει αυτοματα σε λειτουργια κρυου ή ζεστου αναλογα με τη θερμοκρασια του δωματου"
Αυτες οι περιγραφες ακουγονται ασαφεις... δηλαση υπαρχει περιπτωση να το βαλω auto και να προκυψει θερμος αερας καλοκαιριατικα?
Οποτε λοιπον, δεν το βαζω ποτέ στο auto.
Και με την ευκαιρια να σε (ξανα)ρωτησω κατι, εγω δεν το βαζω ποτέ στο ζεστο, ουτε το χειμωνα. Φθειρει αυτο μηπως το μηχανημα?
Οσο για το ταμπελακι, μεθαυριο που θα βαλω τη σκαλα να πλυνω τα φιλτρα, θα το δω και θα σου πω
Παρόμοια Θέματα
-
Εγκατασταση κλιματιστικού
Από mookie στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 233Τελευταίο Μήνυμα: 14-06-23, 22:29 -
Αγορά κλιματιστικού 18000 BTU (κωτσόβολος e-shop?)
Από dsl_nioufis στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 48Τελευταίο Μήνυμα: 30-08-12, 20:17 -
Βοηθεια για αγορα κλιματιστικου
Από kostantis στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 31Τελευταίο Μήνυμα: 13-06-10, 23:33 -
Αγορά Κλιματιστικού (mitsubishi fd50va)
Από Claymore στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 23-07-09, 10:38 -
Αγορα νεου κλιματιστικου
Από achaniotis στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 66Τελευταίο Μήνυμα: 04-07-09, 18:55
Bookmarks