Εμφάνιση 1-11 από 11
    Το avatar του μέλους raul
    raul Guest
    Κανας γιατρος εδω γυρω, παιδια?

Καποιος που προκειται να δωσει αιμα για εξετασεις, πόσες ωρες πριν πρεπει να εχει μεινει νηστικος? Νερο κομμενο?
    Καφεδακι επιτρεπεται?

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΦΑΛΗΡΟ
    SNR / Attn
    4.5(dB) / 25.5(dB)
    Αρκει να μην εχει φαει το πρωι της εξετασης. Νερο κλπ κανονικα.

Γενικα το θεμα της νηστειας πριν απο αιματολογικο ελεγχο ειναι πολυ υπερτιμημενο και, αν εξαιρεθουν καποιοι μεταβολικοι δεικτες (σακχαρο, χοληστερινη κτλ) δεν εχει απολυτως κανενα ρολο.

Εξυπακουεται οτι αν πας να μετρησεις χοληστερινες κλπ δεν τσακιζεις δυο κιλα παϊδακια, μισο κιλο φετα και μια φρατζολα ψωμι σε παπαρες στην καθισια σου την προηγουμενη βεβαια, αλλα απο την αλλη το να κανεις διαιτα πριν τις εξετασεις για να δεις καλα αποτελεσματα λες και θα βαθμολογηθεις δεν εχει κανενα νοημα.

raul Guest
    Βασικα γιαυτα μιλαω, ζαχαρο, χοληστερινη και ουρια.

Εαν φαω τελευταια φορα στις 18:00 ενω εχω το πρωι χαραματα εξεταση, ειμαι ok? (oυτε παιδακια, ουτε φετα, μακαρονια με σαλτσα τοματας!) Και απο κει και περα ενα φραπεδακι το απογευμα?

Υποτιθεται οτι κανεις διαιτα την προηγουμενη ωστε να βγουν ποιο σωστα τα αποτελεσματα, δεν ειναι τελικα αληθες αυτο? Δεν παμε για βαθμολογηση, για εγκυρα αποτελεσματα εξετασεων παμε.

Απ οτι ξερω το πρωι δεν επιτρεπεται ουτε νερο να πιεις. Ουτε μισο ποτηρι?

Περιοχή
    Πανω απο του Steven Seagal
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    30720/2560
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από raul Εμφάνιση μηνυμάτων

Εαν φαω τελευταια φορα στις 18:00 ενω εχω το πρωι χαραματα εξεταση, ειμαι ok? (oυτε παιδακια, ουτε φετα, μακαρονια με σαλτσα τοματας!) Και απο κει και περα ενα φραπεδακι το απογευμα?

Υποτιθεται οτι κανεις διαιτα την προηγουμενη ωστε να βγουν ποιο σωστα τα αποτελεσματα, δεν ειναι τελικα αληθες αυτο? Δεν παμε για βαθμολογηση, για εγκυρα αποτελεσματα εξετασεων παμε.

Καντο και εσυ σαν την γιαγια μου
    Που κανει διαιτα περιπου 3-5 μερες οταν παει να δωσει εξετασεις. ( ελαφρια διατροφη: δηλαδη κανα γιαουρτι και ετσι)
    Καφεδες οχι δεν πινει απο οτι ξερω.
    Και την μερα που ειναι να παει να κανει τις εξετασεις πριν παει δεν πινει νερο.

Δεν εχεις κανα γιατρο κοντα εκει να ρωτησεις.
    Σε κανα φαρμακειο.
    Μηπως και σου λυσουν την απορια, γιατι εμεις εδω οτι και να σου πουμε μπορει να κανουμε λαθος.Ετσι και αλλιως δεν ειμαστε γιατροι ( εγω προσοπικα δεν ειμαι).

Παλι ξεχαστικα και αρχισα να μιλαω πολυ και ελπιζω να μην σε κουρασα.

Τυχόν αναφορά σε γατούλη/γύρο/μπούρδα δικιά μου, έχει πάντα αυτό το βλέμμα.

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΦΑΛΗΡΟ
    SNR / Attn
    4.5(dB) / 25.5(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από raul Εμφάνιση μηνυμάτων

Αν μιλαμε για εξετασεις προληπτικου τυπου (τσεκ-απ), εγκυρα ειναι τα αποτελεσματα που αντικατοπτριζουν την κατασταση της υγειας σου υπο "κανονικες συνθηκες". Αυτες οι "κανονικες συνθηκες" ειναι αυτες που απορρεουν απο τις καθημερινες σου συνηθειες, την διατροφη σου, το αν και ποσο πινεις, το αν και ποσο καπνιζεις κτλ.

Εαν λοιπον εισαι ενας τυπος που πινει μισο μπουκαλι ουισκι ή/και τρωει τα προαναφερθεντα δυο κιλα παϊδακια ημερησιως, δεν εχει κανενα απολυτως νοημα, ουτε οφελος, να κοψεις το πιοτο μερικες μερες πριν τις εξετασεις για να βγουν "καλα" τα αποτελεσματα. Ισα-ισα, ειναι ο καλυτερος τροπος για να βγουν αναξιοπιστα αλλα τοσο καλα οσο σου χρειαζεται για να συνεχισεις να κραιπαλιαζεις χωρις ενοχες.

Απο την αλλη, εαν εισαι καποιος που ακολουθει σε γενικες γραμμες μια "στρωτη" ζωη και πας και κανεις εξετασεις την επομενη του γαμου του κολλητου σου οπου εχετε κατακαρακραιπαλιασει στο φαϊ, το πιοτί και το ξενυχτι, πιθανοτατα θα δεις παραξενα αποτελεσματα που θα σε φρικαρουν χωρις λογο.

Βασικα, η μονη εξεταση που επηρεαζεται αμεσα απο την τροφη ειναι το σακχαρο, γι'αυτο και λεμε νηστικος το πρωι, παει να πει οτι εχεις να φας τουλαχιστον 6-8 ωρες. Οι διαφορες ουριες, κρεατινινες, χοληστερινες και λιπιδια εν γενει εχουν πιο αργη ανταποκριση και μικροτερες διακυμανσεις. Α, αν πας να μετρησεις τρανσαμινασες, CPK κλπ καλο ειναι να μην εχεις υποβληθει σε εντονη σωματικη ασκηση την προηγουμενη, παιζει να δεις ψευδως αυξημενες τιμες λογω μυϊκων μικροτραυματισμων.

Οποτε, ακολουθεις κανονικα τις καθημερινες σου συνηθειες και απλα πας νηστικος για την αιμοληψια (και με τα πρωϊνα ουρα αν εχεις εξετασεις ουρων). Νερο πινεις κανονικα ξαναλεω.

raul Guest
    Nα ξεκαθαρισουμε πως οταν λεμε "καλα" αποτελεσματα εννοουμε σωστα και εγκυρα αποτελεσματα, δεν εννοουμε θετικα αποτελεσματα.
    Προληπτικου τυπου εξετασεις ή μη προληπτικου τι σημασια εχει? Σημασια εχει να παρεις σωστα αποτελεσματα απ την εξεταση σου. Μπορει να εχεις προβλημα χωρις να το γνωριζεις και να το μαθεις τωρα.

Αυτα που ειπες περι κραιπαλων ή υγιεινων τυπων δεν ειναι παντα σωστα. Υπαρχουν ανθρωποι που κανουν υγεινη ζωη χωρις καμμια κραιπαλη αλλα παρολ αυτα εχουν αυξημενους δεικτες και χοληστερινη!

Να παω για εξετασεις την επομενη που "στο γαμο του κολλητου μου ειχαμε κατακαρακραιπαλιασει στο φαϊ, το πιοτί και το ξενυχτι" ειπαμε, δεν παιζει. Μιλαω για απλο φαι(μακαρονια με σαλτσα τοματα) ως τις 6 το απογευμα και απο κει και περα φραππες... Και το πρωι μισο ποτηρι νερο. Ειμαι απολυτα συγκεκριμενος οπως βλεπεις Με καλυπτει αυτη η διαιτα?

Ουρα οχι. Αν εισαι γιατρος να σου πω τι περιλαμβανεται:
    -Γεν.αιματος
    -Σακχ-ουρια-κρεατ-ουρικο(ακολουθουν κατι 3γραμμα δυσνοητα)
    -ΤSH, FTU
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος raul : 25-08-10 στις 19:15.

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΦΑΛΗΡΟ
    SNR / Attn
    4.5(dB) / 25.5(dB)
    Προληπτικου τυπου εξετασεις ή μη προληπτικου τι σημασια εχει? Σημασια εχει να παρεις σωστα αποτελεσματα απ την εξεταση σου.
    Εχει και παραεχει σημασια. Αν κανεις εξετασεις επειδη εχεις καποιο οξυ προβλημα υγειας, πχ σε ενα ΤΕΠ, δεν υπαρχουν "κανονικες συνθηκες". Θες απλα μια εικονα εκεινη την στιγμη για να δεις τι θα κανεις με τον αρρωστο, οποτε τις εξετασεις θα τις παρεις οπως και να'χει κι ας ειναι φαγωμενος, πιωμενος, νηστικος κλπ.

Μπορει να εχεις προβλημα χωρις να το γνωριζεις και να το μαθεις τωρα.
    Αυτος ακριβως ειναι και ο σκοπος των τακτικων προληπτικων εξετασεων.

Αυτα που ειπες περι κραιπαλων ή υγιεινων τυπων δεν ειναι παντα σωστα. Υπαρχουν ανθρωποι που κανουν υγεινη ζωη χωρις καμμια κραιπαλη αλλα παρολ αυτα εχουν αυξημενους δεικτες και χοληστερινη!
    Βεβαιως και υπαρχουν, δεν ειπα πουθενα το αντιθετο. Αλλο πραγμα ομως να βρεις υψηλη χοληστερινη επειδη εχεις λχ μια ιδιοπαθη δυσλιπιδαιμια, αλλο το να βρεις υψηλη χοληστερινη επειδη ακολουθεις γενικα και συστηματικα μια λανθασμενη διατροφη, και αλλο να βρεις υψηλη χοληστερινη επειδη τσακισες μια ζαμπονοτυροπιτα πριν πας να δωσεις αιμα. Η ερμηνεια των αποτελεσματων διαφερει σε σημαντικοτατο βαθμο.

Ουρα οχι. Αν εισαι γιατρος να σου πω τι περιλαμβανεται:
    -Γεν.αιματος
    -Σακχ-ουρια-κρεατ-ουρικο(ακολουθουν κατι 3γραμμα δυσνοητα)
    -ΤSH, FTU
    τα δυσνοητα μαλλον ειναι κατι απο AST, ALT, ALP, γGT, PSA και το "FTU" μαλλον ειναι κατι σε FT3/FT4.
    Ειμαι απολυτα συγκεκριμενος οπως βλεπεις
    Κι εγω νομιζω αλλο τοσο οταν εγραψα δις οτι τρως και πινεις κανονικα μεχρι το βραδυ της προηγουμενης και μενεις νηστικος το πρωι της εξετασης. Δεν πινεις καφε ή γαλα το πρωι, πινεις αν θες νερο κανονικα και, εφ'οσον παιρνεις καποια τακτικη φαρμακευτικη αγωγη τα πρωινα, την παιρνεις κανονικα κι ας μην εχεις φαει.

Με αλλα λογια ΟΚ, καλο ειναι το πλανο σου, αν και δεν υπαρχει κανενας λογος να δειπνησεις στις 6 το απογευμα (και οχι πχ στις 8-9), εφ'οσον δεν συνηθιζεις να τρως ετσι.

Καλα αποτελεσματα.

raul Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Xouzouris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εχει και παραεχει σημασια. Αν κανεις εξετασεις επειδη εχεις καποιο οξυ προβλημα υγειας, πχ σε ενα ΤΕΠ, δεν υπαρχουν "κανονικες συνθηκες". Θες απλα μια εικονα εκεινη την στιγμη για να δεις τι θα κανεις με τον αρρωστο, οποτε τις εξετασεις θα τις παρεις οπως και να'χει κι ας ειναι φαγωμενος, πιωμενος, νηστικος κλπ.
    Καλα φιλε μου, φυσικα και δεν μιλαμε για κατι οξυ και επειγον.Πες οτι ειναι μια ενδιαμεση κατασταση, υπηρχε λιγο παλιοτερα προβλημα και απο κει και περα υπαρχει περιοδικη παρακολουθηση.

Αλλο πραγμα ομως να βρεις υψηλη χοληστερινη επειδη εχεις λχ μια ιδιοπαθη δυσλιπιδαιμια, αλλο το να βρεις υψηλη χοληστερινη επειδη ακολουθεις γενικα και συστηματικα μια λανθασμενη διατροφη, και αλλο να βρεις υψηλη χοληστερινη επειδη τσακισες μια ζαμπονοτυροπιτα πριν πας να δωσεις αιμα. Η ερμηνεια των αποτελεσματων διαφερει σε σημαντικοτατο βαθμο.
    Γιαυτο συζηταμε τωρα για τη διαιτα πριν την εξεταση, για να μην επηρεασει το αποτελεσμα μια ζαμπονοτυροπιτα που εφαγες πριν απο λιγο.
    Αν εχεις ιδιοπαθη δυσλιπιδαιμια σημαινει φανταζομαι οτι εχεις μονιμο προβλημα οποτε και ξερεις τι εχεις να κανεις, δεν καταφευγεις στα φορα για ερωτησεις.

τα δυσνοητα μαλλον ειναι κατι απο AST, ALT, ALP, γGT, PSA και το "FTU" μαλλον ειναι κατι σε FT3/FT4.
    To μόνο 3γραμμα απ αυτα που βλεπω να υπαρχει ειναι το ALP. Tι σημαινει?
    Oντως, το FTU ειναι FT4... τι σημαινει?

Κι εγω νομιζω αλλο τοσο οταν εγραψα δις οτι τρως και πινεις κανονικα μεχρι το βραδυ της προηγουμενης και μενεις νηστικος το πρωι της εξετασης. Δεν πινεις καφε ή γαλα το πρωι, πινεις αν θες νερο κανονικα και, εφ'οσον παιρνεις καποια τακτικη φαρμακευτικη αγωγη τα πρωινα, την παιρνεις κανονικα κι ας μην εχεις φαει.

Με αλλα λογια ΟΚ, καλο ειναι το πλανο σου, αν και δεν υπαρχει κανενας λογος να δειπνησεις στις 6 το απογευμα (και οχι πχ στις 8-9), εφ'οσον δεν συνηθιζεις να τρως ετσι.
    Ενταξει, ηθελα να αποσαφηνιστει γιατι ανεφερες πολλες γενικοτητες. Το πρωι μόνο νερο.
    Απλα οι γνωστοι μου ελεγαν πως το πρωι ουτε νερο, ασε που και στα νοσοκομεια στο λενε αυτο. Δεν υπαρχει φαρμακευτικη αγωγη. Συνηθως ξεκιναω να τρωω απο τις 4 ως τις 5 ή 6μμ Τελος, χαιρομαι που μου λες οτι επιτρεπεται ο καφες το απογευμα, γιατι και γιαυτο ειχα αρνητικες εισηγησεις!

Περιοχή
    αρβανιτοχωριον
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    ISP
    cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    speedport entry 2i
    Γενικα λενε πως απο 8 εως 12 ωρες πριν τις εξετασεις πρεπει να εισαι νηστικος
    νερο επιτρεπεται χωρις υπερβολες, ιδιως για την ληψη καποιων απαραιτητων φαρμακων.
    Συγκεκριμενες εξετασεις επηρεαζονται απο την νηστεια ή οχι.
    http://www.vita.gr/html/ent/708/ent.4708.asp
    http://www.labtestsonline.org
    http://www.labtestsonline.gr
    http://www.chem-lab.com.cy/el/yphres...es-plhrofories
    Κανονικα οι γιατροι θα επρεπε να δινουν αναλυτικες οδηγιες...
    Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
    Αγανάκτηση
    , Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.

Μένανδρος:
    Όσοι δεν έχουν
    δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    COSMOTE
    .... εφ'οσον παιρνεις καποια τακτικη φαρμακευτικη αγωγη τα πρωινα, την παιρνεις κανονικα κι ας μην εχεις φαει...
    Από προσωπική πείρα ξέρω ότι το χάπι του θυρεοειδούς δεν το παίρνεις το πρωί πριν την εξέταση αίματος για θυρεοειδή.
    Άρα καλύτερα να ρωτούμε το γιατρό μας ή το εργαστήριο που θα κάνουμε τις εξετάσεις.
    Και κάτι άλλο από προσωπική πείρα πάλι. Αν είσαι υγιής, μέχρι τα 30-35 χρόνια ότι και να φας το προηγούμενο βράδυ, παϊδάκια, λουκάνικα, τηγανιτά, γλυκά, κρασιά μπύρες, ουίσκια κλπ οι εξετάσεις βγαίνουν καλές. Μόλις περάσεις τα 50 δεν πα να κάνεις δίαιτες πριν και μετά την εξέταση......

raul Guest
    Α, ειχες την εντυπωση πως οσοι ειναι εως 30-35 βγαζουν παντα καλες εξετασεις? Μακαρι να'ταν ετσι φιλε μου, αλλα η χοληστερινη δεν κανει ηλικιακες διακρισεις.
    Ο 50ρης που αθλειται και τρωει υγιεινα εχει σαφως μεγαλυτερες πιθανοτητες να εχει καλυτερους δεικτες απ τον 20ρη που ολη μερα καθεται και τρωει τηγανητα, κρεατα και αλατια.

Παρόμοια Θέματα

1. "Η νεολαία να απέχει από οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα πριν από το γάμο"
    Από ciaoant1 στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-03-09, 23:39
  2. Ερώτηση πριν απο τη μετακόμιση...
    Από Nightfallen στο φόρουμ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-01-08, 23:24
  3. έκκληση για δοτή αιματος
    Από chica_loca στο φόρουμ Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Adslgr.com
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-01-06, 11:41
  4. ΕΠΕΙΓΟΝ!!!! Αμεση Ανάγκη Αίματος
    Από Βασίλης στο φόρουμ Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Adslgr.com
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-11-05, 20:43

Bookmarks

Bookmarks