Γεια σε όλους.
Εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στον υπολογιστή της δουλειάς μου.
Εκεί που κάνω μια εργασία (συνήθως όταν τρέχω τον norton ή κάποιο άλλο πρόγραμμα σάρωσης, το nero ή όταν είμαι στο internet), κολλάει ο υπολογιστής μου και μου βγαίνει η μπλε οθόνη που σε κάποιο σημείο της λέει "Kernel stack inpage error" και παρακάτω "STOP: 0x00000077".Γνωρίζει κανείς κάτι για αυτό?Είναι πρόβλημα μητρικής-δίσκου, harware γενικότερα?Με φορματ στον δίσκο που έχω τα windows, μήπως διορθωθεί κάτι?
Ευχαριστώ προκαταβολικά.![]()
Εμφάνιση 1-15 από 41
-
08-09-10, 13:57 Blue screen-Kernel stack inpage error #1
-
08-09-10, 15:28 Απάντηση: Blue screen-Kernel stack inpage error #2
STOP Error : 0x00000077 (KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR).
Μπορεί να εμφανιστεί όταν συγκεκριμένη σελίδα kernel δεδομένων δεν μπορεί να φορτωθεί από το page file, στη μνήμη. Αυτό μπορεί να έχει τις εξής αιτίες :
1) Ιος στο boot sector του δίσκου.
2) Πρόβλημα με τον controller του δίσκου/καλώδιο ή με τον ίδιο τον δίσκο (κάποιο bad sector).
3) Ελαττωματικό stick μνήμης.
Τι μπορείς να κάνεις ? Άνοιξε το κουτί και σιγουρέψου ότι όλες οι κάρτες/μνήμες πατάνε σωστά και όλα τα βύσματα είναι σωστά τοποθετημένα (και δεν "παίζουν"). Τσέκαρε με ένα antivirus/antispyware τον υπολογιστή, αν μπορείς από safe mode, ακόμα καλύτερα. Έλεγξε το δίσκο για errors μέσω του λειτουργικού αλλά και με κάποιο 3rd party utility. Τέλος κατέβασε το .iso του Memtest86, κάψτο σε ένα CD/DVD και κάνε boot με αυτό. Άσε το πρόγραμμα να ελέγξει τη μνήμη για περίπου ένα 8ωρο (~10 passes), αν δεν βρεθούν errors, είσαι 90% ok, από άποψη μνήμης.CPU: i7-6700k || MB: Asus Maximus VIII Hero || RAM: Kingston HyperX Fury 16GB 2400mhz cl15 || GPU: Asus GTX 970 Strix || CPU cooler: Noctua NH-D15 || HDD: Samsung 850 EVO 250GB, WD 1TB Caviar Black || PSU: Seasonic 700W || Monitor: LG M2762D/1080p || Speakers: Harman Kardon SoundSticks III || Case: Silverstone Temjin TJ07
-
08-09-10, 15:55 Απάντηση: Blue screen-Kernel stack inpage error #3
εμένα παλιά μου είχε βγάλει kernel data inpage error (0x0000007a) και λύθηκε με αντικατάσταση σκληρού, κάνε βέβαια αυτά που λέει ο Banditgr και μετά βλέπουμε !
-
09-09-10, 13:55 Απάντηση: Blue screen-Kernel stack inpage error #4
Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
1) Τσέκαρα στο κουτί αν όλα είναι τοποθετημένα σωστά και είναι όλα ok!
2) Έτρεξα τον Norton 360, αλλά όχι όμως σε safe mode, γιατί δεν μπορούσα με τίποτα να μπω με F8.Δοκίμασα και άλλα F.., αλλά τίποτα. Ο Norton βρήκε 14 risks, τα οποία είναι cookies και τα διόρθωσε και 3 στο registry, τα οποία τα διόρθωσε και αυτά.
3) Το επόμενο βήμα που με συμβουλεύεις να κάνω (να ελέγξω τον δίσκο για errors μέσω του λειτουργικού και με κάποιο 3rd party utility) δεν το καταλαβαίνω γιατί δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω στους υπολογιστές.Αν μπορείς βοήθησέ με.
4)Κατέβασα το .iso του Memtest86 σε zip μορφή γιατί την άλλη επέκταση .qz δεν την γνώριζα και τώρα μένει να το γράψω σε cd.Για να κάνει boot απο το cd, πρέπει να αλλάξω την ρύθμιση του boot στο bios, να κάνει δηλαδή από cd πρώτα και όχι από τον δίσκο, σωστά?
Υ.Γ.Έχω αλλάξει τον σκληρό, τον δεύτερο που έχω πάνω.Όχι αυτόν με τα windows.Κι αυτό γιατί κάποτε είχε έρθει ένας τεχνικός εδώ και είχε τρέξει ένα πρόγραμμα για σφάλματα και μου είχε πει ότι δεν έβλεπε τον δεύτερο σκληρό μου το πρόγραμμα και τον άλλαξα μήπως φταίει αυτό, αλλά τίποτα.Ο άλλος δίσκος που έχει τα windows είναι 5 ετών όπως και ο υπολογιστής μου.
-
09-09-10, 14:05 Απάντηση: Blue screen-Kernel stack inpage error #5
3) Δοκίμασε από το utility των Windows για αρχή (δεξί κλικ στο δίσκο, Properties, Tools tab, Error Checking, πάτα "Check now" και με τις 2 επιλογές τσεκαρισμένες).
4) Σωστά, θα πρέπει να ρυθμίσεις το BIOS να ψάχνει πρώτα τα CD/DVD drives πριν αποφασίσει να κάνει boot από τον δίσκο.CPU: i7-6700k || MB: Asus Maximus VIII Hero || RAM: Kingston HyperX Fury 16GB 2400mhz cl15 || GPU: Asus GTX 970 Strix || CPU cooler: Noctua NH-D15 || HDD: Samsung 850 EVO 250GB, WD 1TB Caviar Black || PSU: Seasonic 700W || Monitor: LG M2762D/1080p || Speakers: Harman Kardon SoundSticks III || Case: Silverstone Temjin TJ07
-
10-09-10, 10:20 Απάντηση: Blue screen-Kernel stack inpage error #6
Καλημέρα!
Ok έλεγξα τον δίσκο για errors με τον τρόπο που μου είπες, αλλά με το Memtest δεν βρήκα άκρη.Το κατέβασα όπως σου είπα, το έκαψα, επέλεξα να κάνει boot από το cd, αλλά άνοιξαν κανονικά τα windows και δεν είδα να κανει κάτι.Υπάρχει άλλος τρόπος να το κάνω ή μήπως δεν έκανα κάτι σωστά?
Ευχαριστώ.
-
10-09-10, 11:04 Απάντηση: Blue screen-Kernel stack inpage error #7
Από τι στιγμή που έκαψες το .iso στο CD/DVD θα έπρεπε θεωρητικά να μπορεί το σύστημα να κάνει boot από αυτό. Όταν ξεκινάει το PC, μετά την οθόνη του BIOS κτλ και πριν ξεκινήσει να φορτώνει το λειτουργικό, το βλέπεις να διαβάζει καθόλου το DVD drive (να αναβοσβήνει το λαμπάκι του) ? Αν όχι, κάτι δεν έχεις ρυθμίσει σωστά στο BIOS σχετικά με το boot priority.
CPU: i7-6700k || MB: Asus Maximus VIII Hero || RAM: Kingston HyperX Fury 16GB 2400mhz cl15 || GPU: Asus GTX 970 Strix || CPU cooler: Noctua NH-D15 || HDD: Samsung 850 EVO 250GB, WD 1TB Caviar Black || PSU: Seasonic 700W || Monitor: LG M2762D/1080p || Speakers: Harman Kardon SoundSticks III || Case: Silverstone Temjin TJ07
-
10-09-10, 12:27 Απάντηση: Blue screen-Kernel stack inpage error #8
-
10-09-10, 12:29 Απάντηση: Blue screen-Kernel stack inpage error #9
Λοιπόν:
Ξεκινάει το pc, μπαίνω στο bios επιλέγω να κάνει boot απο το CD/DVD και μετά από τον δίσκο (σαν 2η επιλογή).Πατάω save των ρυθμίσεων και ξεκινάει...
Αναβοσβήνει το λαμπάκι του CD/DVD και σχεδόν αμέσως εμφανίζεται το σηματάκι των windows και μέχρι να συνδεθώ με κωδικό, συνεχίζει να αναβοσβήνει το λαμπάκι κατά διαστήματα.Μήπως να κάνω disabled τις άλλες 2 επιλογές του boot στο bios και να αφήσω μόνο να κάνει απο το CD/DVD?
Αλλιώς δεν μπορώ να το τρέξω αυτό το προγραμματακι για την μνήμη με άλλο τρόπο?
Ευχαριστώ.
-
10-09-10, 15:54 Απάντηση: Blue screen-Kernel stack inpage error #10
[QUOTE=zimoki;3682360]Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
4)Κατέβασα το .iso του Memtest86 σε zip μορφή γιατί την άλλη επέκταση .qz δεν την γνώριζα και τώρα μένει να το γράψω σε cd.
Στο CD που εγραψες οταν το ανοιξεις τι αρχεια βλεπεις? Εισαι σιγουρος οτι η πρωτη επιλογη για boot ειναι το CD drive? Αν εχει 2 CD drive στο pc δοκιμασε και να βαλεις το cd στο αλλο drive
-
10-09-10, 18:03 Απάντηση: Blue screen-Kernel stack inpage error #11
Το cd είχε μέσα το αρχείο "mt410.iso".
Έχω μόνο ένα cd drive και στο bios σαν επιλογή για boot είχα δίσκο, cd/dvd,floppy και disabled.Και έβαλα πρώτο να κάνει από το cd/dvd.
-
10-09-10, 18:09 Απάντηση: Blue screen-Kernel stack inpage error #12
με ποιο πρόγραμμα έκαψες το memtest στο cd ?
-
10-09-10, 18:53 Απάντηση: Blue screen-Kernel stack inpage error #13
Με το nero
-
10-09-10, 20:07 Απάντηση: Blue screen-Kernel stack inpage error #14CPU: i7-6700k || MB: Asus Maximus VIII Hero || RAM: Kingston HyperX Fury 16GB 2400mhz cl15 || GPU: Asus GTX 970 Strix || CPU cooler: Noctua NH-D15 || HDD: Samsung 850 EVO 250GB, WD 1TB Caviar Black || PSU: Seasonic 700W || Monitor: LG M2762D/1080p || Speakers: Harman Kardon SoundSticks III || Case: Silverstone Temjin TJ07
-
11-09-10, 23:09 Απάντηση: Blue screen-Kernel stack inpage error #15
Ζimoki, αν το memtest σου βγάλει ΟΚ τις μνήμες, μπές στο site του κατασκευαστή του δίσκου σου, και κατέβασε το διαγνωστικό εργαλείο γι' αυτόν.
Παρόμοια Θέματα
-
Δεν εχω προσβαση σε δισκο (Inpage Error)
Από Dimitris_hellas στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 16-06-10, 18:36 -
blue screen
Από kalabortsos στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 08-09-08, 13:44 -
Blue screen error+Torrent Clients
Από rokopan στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 28-01-08, 17:14 -
Blue screen+Fatal Error σε logon των Windows
Από chrisfinl στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 15-01-08, 12:18 -
blue screen
Από loukoumaki στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 29-06-07, 15:18
Bookmarks