Καλησπέρα.....
Θέλω να βγάλω μια πιστωτική κάρτα. Δεν εχω ιδέα πως γίνετε η πληρομή των δόσεων, εαν έχει συνδομή....τπτ......
Απλα ρωτάω κατι πολύ απλό......Συμφαίρει???? ΝΑΙ ή ΟΧΙ????
Εμφάνιση 1-10 από 10
-
01-10-10, 18:42 Πιστωτική....τα ΥΠΕΡκ τα ΚΑΤΑ #1
-
01-10-10, 19:26 Απάντηση: Πιστωτική....τα ΥΠΕΡκ τα ΚΑΤΑ #2
Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις τώρα...
Για μένα συμφέρει και εξυπηρετεί απόλυτα, ΕΦΟΣΟΝ τη χρησιμοποιείς αντί μετρητού (το οποίο διαθέτεις, αλλά δεν θέλεις ή δεν τυχαίνει να κουβαλάς μαζί σου), ή για να πληρώσεις κάτι με δόσεις, του οποίου η τιμή μετρητοίς δεν έχει κάποια έκπτωση.
Καταρχήν, αν έχεις σταθερή εργασία, είναι μάλλον εύκολο να βγάλεις πιστωτική χωρίς ετήσια συνδρομή για πάντα ή για κάποια χρόνια.
Έστω ότι θέλεις να αγοράσεις έναν υπολογιστή (τί πρωτότυπο!!!). Σου λένει 600 ευρώ τοις μετρητοίς, ή έξι δόσεις των 100 ευρώ. Αν δεν σου κάνουν έκπτωση στο ζεστό χρήμα, γιατί να τους το δώσεις αμέσως; Το βάζεις σε έξι δόσεις και τελείωσε. Αντί να σηκώσεις από την αποταμίευση τα βγάζεις από τα τρέχοντα έξοδα του μήνα.
Η παγίδα εδώ είναι ότι μπαίνεις στον πειρασμό να πάρεις και μία οθονίτσα, άντε και έναν εκτυπωτούλη, γιατί τί ψυχή έχουν 50-60 ευρώ τον μήνα παραπάνω στην κάρτα;; Σε πληροφορώ ότι έχουν και παραέχουν ψυχούλα, και πριν το καταλάβεις μπορείς να βρεθείς να πληρώνεις έναν σκασμό λεφτά σε τόκους δόσεων της κάρτας.
Οι τράπεζες κερδίζουν απ τον πωλητή σίγουρα (2-3% συνήθως) σε κάθε αγορά και ποντάρουν ότι ο αγοραστής θα μείνει πίσω στις πληρωμές, οπότε θα τον τσακίσουν στο επιτόκιο (διψήφια νούμερα, όχι αστεία). Εγώ είμαι ο χειρότερος πελάτης τους. Αγοράζω το μεσημέρι κάτι με κάρτα, το βράδι κάθομαι στο ebankιng και το εξοφλώ. Δόσεις βάζω μόνο σε ποσά που ξέρω ότι μπορώ να αντέξω κάθε μήνα, και αυτό πολύ σπάνια, γιατί δεν θέλει και πολύ να ξεφύγεις. Θυμάμαι σε αγορά ηλεκτρικών ειδών για το σπίτι, λογαριασμός 1000 ευρώ, να λέω στον πωλητή θα στα φέρω μετρητά, κόψε μου την προμήθεια της τράπεζας και να μου λέει δεν γίνεται, μόνο άτοκες δόσεις αν θέλεις. Δεν το καταλαβαίνω αυτό το μοντέλο, αλλά δυστυχώς έτσι λειτουργεί η αγορά, τουλάχιστον πολλά από τα μεγάλα καταστήματα.
Το δυστύχημα είναι ότι πολλοί νομίζουν ότι επειδή έχουν πίστωση (βλέπε το όριο της κάθε κάρτας) έχουν και χρήμα στην τσέπη. Επειδή η τράπεζα σου λέει ότι έχεις πίστωση 1500 ευρώ τον μήνα, δεν σημαίνει ότι έχεις 1500 ευρώ τον μήνα στην τσέπη σου να χαλάς! Όσο έχεις αυτό κατά νου, δεν κινδυνεύεις να μπεις μέσα από αγορές, που τελικά δεν έχεις χρήματα να πληρώσεις.
Επιπλέον, για ταξίδια στο εξωτερικό, μία πιστωτική παράχει κάποια ασφάλεια (δεν κουβαλάς χρήματα επάνω σου, αν προκύψει κάτι έκτακτο μπορεί να το καλύψεις, κτλ).
-
01-10-10, 20:24 Απάντηση: Πιστωτική....τα ΥΠΕΡκ τα ΚΑΤΑ #3
Η πιστωτικη καρτα ειναι ενα υπεροχο εργαλειο, σαν το μαχαιρι. Μπορεις να κοψεις, αλλα μπορεις και να κοπεις.
Αν αρχισεις να πληρωνεις μονο την ελαχιστη καταβολη, θα χρεωθεις με τοκους και καηκες.
Προσωπικα εχω πολλες καρτες και τις εξοφλω ολες στο τελος καθε μηνα. Δεν εχω πληρωσει ουτε ενα ευρω τοκο.
Κατα τ'αλλα λατρευω τις καρτες. Κανουν την ζωη μου πανευκολη και στην Ελλαδα και στο εξωτερικο, οταν ταξιδευω.
-
01-10-10, 20:35 Απάντηση: Πιστωτική....τα ΥΠΕΡκ τα ΚΑΤΑ #4
Στο πολύ σωστό post του Κώνου edit: και του Ntoremi, να προσθέσω ότι:
Αν είσαι υπάλληλος και πληρώνεσαι μέσω τραπέζης, μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό μισθοδοσίας που μεταξύ άλλων, σου δίνει πιστωτική χωρίς συνδρομή. Συνήθως έχει χαμηλό πιστωτικό όριο - γύρω στα 1.000 ευρώ - τα οποία προσωπικά δεν έχω καταφέρει να εξαντλήσω.
Κράτα το πιστωτικό σου όριο χαμηλό, ιδίως αν είσαι shopaholic. Ακόμα κι αν η τράπεζα σου ανακοινώσει περιχαρής οτι το όριό σου αυξήθηκε στα 8.000 ευρώ, ζήτα να στο επαναφέρουν στα 1.500.
Βάζεις μόνο άτοκες δόσεις και πληρώνεις ΠΑΝΤΑ ολόκληρο το ποσό του λογαριασμού σου και ΠΑΝΤΑ πρίν την καταληκτική ημερομηνία. Έτσι και αρχίσεις τις καθυστερήσεις και τις ελάχιστες καταβολές, κάηκες. Δε θα ορθοποδήσεις ποτέ.
Κράτα σε έλεγχο τις αγορές σου. 40 ευρώ άτοκες δόσεις μπορεί να σου φαίνονται λίγα, αλλά αν βάλεις 50 ευρώ άτοκα από δω, 30 παραπέρα, 50 πιό κάτω, φτάνεις το 300άρι το μήνα, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.
Πολλές πιστωτικές έχουν διάφορα προνόμια, όπως πχ πόντους, εκπτώσεις ή δωροεπιταγές αν ψωνίζεις με κάρτα σε συμβεβλημένα καταστήματα. Ρίξε μια ματιά στα sites των τραπεζών.
Τέλος, είναι εξαιρετική λύση τόσο για χρήση στο εξωτερικό, όσο και για αγορές online.
-
01-10-10, 20:43 Απάντηση: Πιστωτική....τα ΥΠΕΡκ τα ΚΑΤΑ #5
-
01-10-10, 21:22 Απάντηση: Πιστωτική....τα ΥΠΕΡκ τα ΚΑΤΑ #6
-
01-10-10, 22:10 Απάντηση: Πιστωτική....τα ΥΠΕΡκ τα ΚΑΤΑ #7
Ναι...απο οτι καταλαβαίνω οταν εισαι εντάξει στην πληρωμή σου δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα σωστα???? Κάπου δν θα πρέπει να υπάρχει μια παγίδα????? ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ, ΜΠΟΝΟΥΣ ΑΓΟΡΩΝ, ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.....
Εγω την χρειάζομαι απλά γτ θέλω να αγοράσω ενα imac K δν εχω τα χρήματα όλα.
Εχω μια σταθερή δουλειά, μπορώ να το βάλω σε άτοκες το μηχάνημα, μπορώ μετα ομως εγω να απενεργοποιήση την πιστωτική??????
-
02-10-10, 11:15 Απάντηση: Πιστωτική....τα ΥΠΕΡκ τα ΚΑΤΑ #8
Συνήθως υπάρχει συνδρομή 1€ το μήνα. Κατα τ'άλλα ΔΕΝ υπάρχει παγίδα αν είσαι εντάξει. Το θέμα είναι ότι το 90% των καταναλωτών ΔΕΝ είναι εντάξει. Αγοράζουν, αγοράζουν, αγοράζουν....χωρίς να έχουν δυνατότητα αποπληρωμής, Γιατί σου λέει έλα μωρέ 10€ δόση..μετά 25€ δόση μετά 50€ ε μαζεύονται.
Εγώ π.χ χρωστάω 4.000, γιατί αγόρασα πράγματα χωρίς να έχω λεφτά. Πληρώνω 80€ το μήνα ελάχιστη καταβολή και οι τόκοι είναι 55. Άρα ξεχρεώνω 25€ το μήνα. Καταλαβαίνεις τη παγίδα τώρα αν ΔΕΝ είσαι εντάξει;
-
02-10-10, 11:22 Απάντηση: Πιστωτική....τα ΥΠΕΡκ τα ΚΑΤΑ #9
-
02-10-10, 13:21 Απάντηση: Πιστωτική....τα ΥΠΕΡκ τα ΚΑΤΑ #10
Η παγίδα ή μάλλον η λακούβα χάσκει μπροστά σου ολάνοιχτη, στο χέρι σου είναι να μην πέσεις μέσα!
Και αυτή είναι η αδυναμία σου να εξοφλήσεις τους λογαριασμούς σου. Πχ, αυτή τη στιγμή, αν καταβάλλεις μικρότερο ποσό, το υπόλοιπο τοκίζεται με 16,5-17% ενώ αν πληρώσεις με καθυστέρηση, φτάνει το 20%. Κανονικός Γούκος...
Εγώ για παράδειγμα, αποτελώ το χείριστο είδος πελάτη για την τράπεζα. Η πιστωτική μου είναι χωρίς συνδρομή κι ο μόνος τόκος που πλήρωσα στα 6 χρόνια που την έχω είναι 1,3 ευρώ γιατί ξέχασα να εξοφλήσω την Παρασκευή και τα έδωσα Δευτέρα. Σαν ευχαριστώ λοιπόν, η τράπεζα μου ανέβασε επιτόπου κατά 400 ευρώ το πιστωτικό όριο!!!
Το ωραίο είναι οτι 2 μήνες πριν είχα ζητήσει 200 ευρώ αύξηση για να κάνω μια αγορά απο το εξωτερικό και μου αρνήθηκαν με τη δικαιολογία οτι η Electron μισθοδοσίας δεν προβλέπει αύξηση ορίου.
Την κάρτα σου μπορείς να την ακυρώσεις οποτεδήποτε, αρκεί να εξοφλήσεις το υπόλοιπό της. Από τη στιγμή που δεν έχει συνδρομή, σου προτείνω να την κρατήσεις κι ας μην τη χρησιμοποιείς, γιατί αν την ξαναχρειαστείς πρέπει να μπείς πάλι στη διαδικασία έκδοσης νέας.
Το βασικότερο: ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ, ανάληψη μετρητών με χρήση πιστωτικής κάρτας!!!
Παρόμοια Θέματα
-
Πιστωτική κάρτα visa.
Από SALONIKAG στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 06-03-10, 16:17 -
απορια με πιστωτικη
Από peperoni στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 27-04-09, 23:49 -
Προπληρωμενη πιστωτικη
Από cool11 στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 123Τελευταίο Μήνυμα: 27-04-09, 19:00 -
Πιστωτική κάρτα σε τυφλό?!
Από nmakry στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 15-06-07, 17:14 -
online αγορα με πιστωτικη
Από lonegath στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίεςΜηνύματα: 30Τελευταίο Μήνυμα: 08-06-07, 00:00
Bookmarks