Άσχετο αλλά πρέπει να ρωτήσω, μπάς και κάποιος ξέρει/το έχει κάνει...
Θέλω
α) να ρίξω έναν εσωτερικό τοίχο στο σπίτι, απλό τοίχο, διαστάσεων 3m X 2.6m
β) να μαζευτούν τα μπάζα και να μεταφερθούν εκεί που πρέπει (ημιόροφος, ύψος 1.5μ)
γ) στην μια άκρη πρέπει να γίνει κάπως προσεκτικό ρίξιμο για να μη χαλάσει
ο κάθετος τοίχος.
Τι κόστος φαντάζεστε ότι έχει μια τέτοια εργασία (δε θέλω να την κάνω μόνος μου)
Εμφάνιση 1-15 από 51
-
08-10-10, 00:01 Κόστος να ρίξω έναν "τοίχο" στο σπίτι? #1Όλα τα παιχνίδια android που έχω φτιάξει περιγράφονται και κατεβαίνουν
από εδώ: https://play.google.com/store/apps/d...=Carbon+People
-
08-10-10, 00:04 Απάντηση: Κόστος να ρίξω έναν "τοίχο" στο σπίτι? #2
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Την έκανα μόνος μου με κόστος 40 € (όσο έκανε το κρουστικό εργαλείο και το φχαριστήθηκα
)
Αν έχεις που να πετάξεις τα μπάζα δεν νομίζω να σου κοστίσει πάνω από 100-150 €We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
08-10-10, 00:10 Απάντηση: Κόστος να ρίξω έναν "τοίχο" στο σπίτι? #3Όλα τα παιχνίδια android που έχω φτιάξει περιγράφονται και κατεβαίνουν
από εδώ: https://play.google.com/store/apps/d...=Carbon+People
-
08-10-10, 00:12 Απάντηση: Κόστος να ρίξω έναν "τοίχο" στο σπίτι? #4
Υπόψη, ότι μετά τον Νέο Αντισεισμικό Κανονισμό μετά το σεισμό του 1999, αυτό απαιτεί συμβουλή Μηχανικού, και αναθεώρηση οικοδομικής άδειας.
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
08-10-10, 00:48 Απάντηση: Κόστος να ρίξω έναν "τοίχο" στο σπίτι? #5
Nαι, καλα κρασια. Πηγαινε εσυ σε μηχανικο και μετα αναθεωρησε την οικοδομικη αδεια μονο και μονο για να ριξεις εναν τοιχο ή να ανοιξεις μια πορτα. Θα ξοδεψεις μερικες χιλιαδες ευρω και θα χρειαστεις και 2 χρονια γραφειοκρατια.
Το να γκρεμισεις εναν τοιχο (εναν απο τους πολλους υπαρχοντες) που ειναι αποκλειστικα φτιαγμενος απο τουβλα (οχι κολωνα, βεβαια) ειναι ανωδυνο και ασφαλες.
Τα μπαζα, αν ειναι σε λογικες μικρες ποσοτητες, δεν μπορουμε να τα πεταμε στα σκουπιδια;; Εστω λιγα-λιγα; Λιγα σημερα, λιγα αυριο κλπ. Βλεπω πολλους που το κανουν...
-
08-10-10, 03:29 Απάντηση: Κόστος να ρίξω έναν "τοίχο" στο σπίτι? #6
-
08-10-10, 08:57 Απάντηση: Κόστος να ρίξω έναν "τοίχο" στο σπίτι? #7
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Τα μπάζα δεν πετιώνται στα σκουπίδια, σε κάδο που νοικιάζεις ή με φορτηγό σε χώρο απόθεσης.
-
08-10-10, 11:36 Απάντηση: Κόστος να ρίξω έναν "τοίχο" στο σπίτι? #8
Αν έχει υπομονή, τα μαζεύει σε χοντρούς πλαστικούς σάκους και αν μπορέσει να βρει κάποιο όχημα με καρότσα, ας το κάνει μόνος του. Απλά, έχει πολύ κουβάλημα και θέλει τουλάχιστο 4 χέρια για να παίρνει και ανάσες.
-
08-10-10, 13:14 Απάντηση: Κόστος να ρίξω έναν "τοίχο" στο σπίτι? #9
Θέλει προσοχή γιατί αν ο τοίχος φέρει φορτία επηρεάζεται η στατικότητα του κτιρίου. Επίσης για κάτι τέτοιο χρειάζεσαι έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας απο τη πολεοδομία (αν δεν φοβάσαι τη καταγγελία απο κάποιο γείτονα μπορείς και να το ρισκάρεις). Αν έχεις κάποιο γνωστό μηχανικό ρώτησε τον πριν ρίξεις τον τοίχο.
Όσο αφορά τα μπάζα υπάρχουν αρκετές ιδιωτικές εταιρίες που κάνουν αυτή τη δουλειά. Για τόσο λίγα μπάζα να υπολογίζεις 50€. Όμως να ξέρεις πως λογικά θα πρέπει να κατεβάσεις τα μπάζα στο ισόγειο, εκτός εαν τα πετάς απο το μπαλκόνι απ'ευθείας στο κάδο.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nrg_polini : 08-10-10 στις 13:21.
-
08-10-10, 13:33 Απάντηση: Κόστος να ρίξω έναν "τοίχο" στο σπίτι? #10
Ο τοίχος δεν φέρει φορτία. Το μόνο φορτίο που έχει είναι το ίδιο του το βάρος.
Μόνο οι κολώνες, τοιχεία, δοκάρια και τυχόν "κρυφά" δοκάρια με τον οπλισμό τους στην πλάκα
-
08-10-10, 14:04 Απάντηση: Κόστος να ρίξω έναν "τοίχο" στο σπίτι? #11
Επειδή όμως ο ίδιος είναι φορτίο (ιδίο βάρος) επηρρεάζει την κατανομή της ακαμψίας στον όροφο, και επομένως και πιθανά κέντρα στροφής κλπ..
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
08-10-10, 22:03 Απάντηση: Κόστος να ρίξω έναν "τοίχο" στο σπίτι? #12
Ναι καλα, εχω δει απειρα μπαζα στα σκουπιδια. Κι εγω στα σκουπιδια θα τα πεταξω αν ποτέ κανω μονος μου μια τετοια μικροδουλεια, οπως το να ανοιξεις μια πορτα ή να ριξεις εναν μικρο τοιχο. Ειδικα οταν κανεις μικροδουλειες μονος σου, το κανεις για να γλυτωσεις λεφτα απο παντου. Αρα σιγα μην πας να σπαταλησεις λεφτα για να νοικιαζεις καδο για μπαζα. Στα σκουπιδια και δεν θα σου πει κανενας τιποτα. Καλο θα κανεις μαλιστα, θα προσφερεις αδρανη υλικα για να χωνευτουν τα οργανικα βιοδιασπωμενα σκουπιδια πιο γρηγορα.
........Auto merged post: ntoremi πρόσθεσε 1 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Για μικροδουλειες μιλαμε παντα: να ανοιξεις μια πορτα εκει που δεν υπηρχε, να γκρεμισεις εναν σχετικα μικρο τοιχο για να ενωσεις δυο δωματια. Δεν λεμε να γκρεμισεις 10 μετρα τοιχο και να μετατρεψεις ενα κανονικο διαμερισμα σε τεραστιο λοφτ χωρις κανεναν τοιχο.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ntoremi : 08-10-10 στις 22:03. Αιτία: auto merged post
-
08-10-10, 22:04 Απάντηση: Κόστος να ρίξω έναν "τοίχο" στο σπίτι? #13
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Μάλλον δεν ξέρεις πόσα μπάζα βγαίνουν από έναν τοίχο.
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
08-10-10, 22:07 Απάντηση: Κόστος να ρίξω έναν "τοίχο" στο σπίτι? #14
Ποιος θα σε καταγγειλει;; Πού βλεπουν τι κανεις μεσα στο σπιτι; Για εσωτερικες μικροδουλειες μιλαμε, οχι εξωτερικες παρεμβασεις. Κανενας που κανει ανακαινιση σε ενα διαμερισμα δεν παιρνει αδεια.
Βεβαια, αν εχεις γνωστο πολιτικο μηχανικο να ερθει τσαμπα να ριξει μια ματια στο θεμα της στατικης του τοιχου που θες να ριξεις, αυτο ειναι το καλυτερο. Αρκει να ειναι τσαμπα. Ή εστω να τον κερασεις ενα ποτο στο μπαρ.
........Auto merged post: ntoremi πρόσθεσε 2 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Γνωστος μου ανακαινισε κουζινα και μπανιο, ξηλωνοντας πλακακια και μπανιερα και νιπτηρα κλπ. Βγηκε πολυ μπαζο απο 8 τοιχους πλακακιων και 2 πεζουλια γυρω απο την χτιστη μπανιερα. Λιγο-λιγο καθε μερα στα σκουπιδια. Η δε μπανιερα εγινε αναρπαστη σε 2 λεπτα απο γυφτους.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ntoremi : 08-10-10 στις 22:07. Αιτία: auto merged post
-
08-10-10, 22:11 Απάντηση: Κόστος να ρίξω έναν "τοίχο" στο σπίτι? #15
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Ας μην περηφανεύεται που τα πέταγε στα σκουπίδια, 20-30 € για έναν κάδο δεν είναι τίποτα.
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
Παρόμοια Θέματα
-
Έλληνες "χάκαραν" έναν διακομιστή του CERN!
Από Dr-PsychoGR στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίεςΜηνύματα: 34Τελευταίο Μήνυμα: 14-09-08, 12:47 -
Μήπως σήμερα "παίζει" το ρεύμα στο σπίτι σας?
Από karavagos στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 22Τελευταίο Μήνυμα: 16-08-07, 14:02 -
Βοήθεια για έναν "άσχετο"!
Από gweinel στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 13-06-03, 10:40
Bookmarks