Εμφάνιση 1-2 από 2
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Γεια σας παίδες! υπάρχει κανένας εξπέρ στα ηλεκτρονικά ? Είμαι λάτρης σε κατασκευές περί φωτοβολταικών και ανεμογεννήτριας. και το πρόβλημα μου είναι το εξής.
    Είχα κατασκευάσει ο ίδιος μια ανεμογεννήτρια από δυναμό από μοτοσυκλετα (πηνιοφόρος λέγεται)..... πέτυχε και δούλεψε ...... και με αυτό φόρτιζα 12 βολτη μπαταρία μέσω και ρυθμιστή φόρτισης.
    Όμως δεν με ικανοποίησε απόλυτα ....όχι από την άποψη της ικανοποιητικής φόρτισης προς την μπαταρία ...αλλά από την άποψη ότι η δύναμη του αέρα έπρεπε να είναι αρκετά δυνατή για να γυρίζει η ανεμογεννήτρια ικανά για φόρτιση που έπρεπε να είναι πάνω απο 12 βολτ τουλάχιστον .... κάτι τέτοιο συνέβαινε μιά φορά το μήνα (που λέει ο λόγος).

Και σκέφτηκα να πειραματιστώ με άλλου τύπου "μικροανεμογεννήτρια" με το σκεπτικό ότι αυτή θα γύριζε ακόμη και με πολύ χαμηλό άνεμο και συνεχώς σε όλη την διάρκεια του μήνα και όλα τα 24ωρα της κάθε μέρας. και ας ήταν και χαμηλότερης ισχύος από την 1η την μεγάλη ανεμογεννήτρια.
    Η 1η ανεμογεννήτρια μου έδινε τάσεις σε βόλτ πολύ πάνω από τα 12 και 25 βολτ ....αρκετά για να κάνει την δουλειά του ο ρυθμιστής φόρτισης οπότε και δεν είχα κανένα πρόβλημα. (εκτός του ότι γύριζε 1 φορά τον μήνα).

Όμως τώρα με την 2η που έχω ετοιμάσει αν και μου βγάζει τάσεις συνεχώς και αδιάλειπτα από 2 έως και 6 βόλτ σε πάρα πολύ χαμηλούς ανέμους (σε δυνατούς ανέμους μου βγάζει και 30 βολτ) έστω και χαμηλά αμπέρ. Συμπληρώνω ....(βγάζει εναλλασόμενο ρεύμα αλλά το διόρθωσα με ανορθωτή σε συνεχές)

Θέλω να εκμεταλλευθώ αυτά τα 2 έως και 6 ή 10 βόλτ που βγάζει συνεχώς και αδιάλειπτα προς φόρτιση μπαταριών.
    τα προβλήματα μου όμως που προκύπτουν είναι τα εξής¨

1) Δεν επαρκεί η τάση μου για να χρησιμοποιησω ρυθμιστή φόρτισης καθώς αυτός χρειάζεται πολύ πάνω από 12 βόλτ για να εργαστεί.

2) θέλω με αυτά τα 2 η 6 βόλτ που βγάζει να τα χρησιμοποιήσω εκ των προτέρων στην φόρτιση για μπαταρίες Νικελίου - Καδμίου. όπου προσθέτω ότι αυτές θα τις συνδέσω παράλληλα ..... οπότε θέλω να φορτίζω (δεδομένου ότι 1 μπαταρία Νικελίου για να είναι φορτισμένη καλά χρειάζεται 1,44 βολτ )

3) όμως αν και έχω με την 2η ανεμογεννήτρια τάσεις (ασταθεροποίητες) πολύ πάνω από τα 1,44 βόλτ (δεδομένου οτι η νικελίου ΄πρέπει να φορτίζει με σταθερό ρεύμα στο 1/10 της χωρητικότητας ? του συνόλου των παράλληλων μπαταριών? δεν ξέρω τα έχω μπερδέψει!!) από μπαταρίες νικελίου δεν έχω γνώση !! (μακάρι να γινόταν στις μολύβδου οξέος ) αλλά δυστυχώς οι μολύβδου δεν είναι "ανοικτές" για να τις μετατρέψω σε ανα δίβολτο από τα 6 δίβολτα που περιέχει μέσα τις ώστε " και μετατροπή σε παράλληλη σύνδεση" ώστε να φορτίζουν αυτές με τάσεις λίγο πάνω από τα 2 βολτ). και κατόπιν με πολλαπλό διακόπτη να γεφυρώνω τα στοιχεία σε σειρά ώστε να έχω και πάλι 12 βολτ στην μπαταρία και φορτισμένη τελικός.

4) Αυτό που ζητάω τελικά ....είναι αν γνωρίζει κάποιος πως θα πετύχω και με ποιο κύκλωμα (αν είναι δυνατόν) για να αποθηκεύω τέτοια "χαμηλά ρεύματα" προς μπαταρίες ....αλλά και να είναι ελεγχόμενη η φόρτιση προς αποφυγή υπερφόρτωσης.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    12288/1024
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    TP-LINK TD-W8961NB
    SNR / Attn
    7.7(dB) / 25(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Καλό είναι κάθε μπαταρία να την ελέγχει ξεχωριστό κύκλωμα. Προτείνω να χρησιμοποιήσεις κάποιον από τους έτοιμους φορτιστές του εμπορίου αυτούσιους ή μόνο τα ηλεκτρονικά τους μέρη. Συνήθως αυτοί θέλουν στην είσοδο αρκετά βολτ (9-12) αλλά μάλλον δουλεύουν και με χαμηλότερα. Πρέπει όμως πρίν να του παρεμβάλλεις και πάλι κάποιο απλό κύκλωμα σταθεροποίησης για να μην καεί.
    Σασμάν υπάρχει στο σύστημα;

Παρόμοια Θέματα

1. Πρόγραμμα για κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης
    Από dimangelid στο φόρουμ Software γενικά
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-09-11, 15:19
  2. Χρόνος φόρτισης επαναφορτιζόμενων μπαταριών
    Από KonK στο φόρουμ Audio, Video και Φωτογραφία
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-10-10, 23:48
  3. ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ Iphone 3G
    Από Georgevtr στο φόρουμ Προσφορά - Ανενεργές Αγγελίες
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-05-09, 06:34
  4. Ερώτηση για φορτιστή μπαταριών