Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση ειναι για όλους.
Η αιτιολογία φαίνεται στα λεπτομερή στοιχεία του εμβάσματος και ειναι διαθέσιμη είτε μέσω web banking (σαν πληροφορία της κίνησης, σε μορφή ειδοποιητηρίου εμβάσματος) είτε μέσω γκισέ σαν εκτύπωση. ATM και βιβλιάρια λόγω χώρου δεν αναγράφουν πληροφορίες παρά μόνο τύπο συναλλαγής (κατάθεση, ανάληψη, κοκ).
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Ποιάς τράπεζας το e-banking χρησιμοποιείτε ;
- Ψήφισαν
- 465. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
Δημοσκόπηση πολλαπλών επιλογών.
Εμφάνιση 2.626-2.640 από 12756
Θέμα: e-banking
-
29-05-13, 09:58 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #2626
-
29-05-13, 11:01 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #2627
-
30-05-13, 21:20 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #2628
Καλησπέρα, μη κάτοχος λογαριασμου τόσα χρόνια, τώρα πια χρειάζομαι το ebanking για διάφορες αγορές. Συνήθως τις έκανα με κατάθεση, αλλά είναι κουραστικό.
Ψάχνω μια τράπεζα με σωστή εξυπηρέτηση (μη μου βγάλουν την πίστη κατά την έκδοση), που να μου δίνει χρεωστική (το τονίζω!) χωρίς δυνατότητα υπερανάληψης και λογαριασμό με σεβαστό επιτόκιο μιας και θα ήθελα να ξεκινήσω και αποταμίευση. Κοίταξα λίγο τι παίζει. Το άλφα 123 για νέους έχει δελεαστικό επιτόκιο, αλλά πήγα σήμερα να ανοίξω λογαριασμό και με ταλαιπωρούσαν μισή ώρα. Είχα ταυτότητα και βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ (εκκαθαριστικό δεν έχω μιας και δεν κάνω δήλωση) και μου ζητούσαν χαρτί ότι δεν έχω εισόδημα ( και τι τους νοιάζει κιόλας). Τέλος πάντων σηκώθηκα και έφυγα γιατί ο χρόνος δεν είναι για χάσιμο. Της Πειραιώς έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλό το ebanking, ωστόσο οι λογαριασμοί είναι μια κοροϊδία... Εξευτελιστικά επιτόκια. Όχι ότι θα καταθέσω τα τρελά ποσά, αλλά 0.10%; Τι έχετε να προτείνετε σαν λύση;
Επίσης ποια η διαφορά mastercard και visa; Και τέλος μήπως αξίζει να έχω 2 λογαριασμούς (όπως τα υπολόγισα στο μυαλό μου νομίζω αξίζει) έναν τρεχούμενο και έναν ταμιευτηρίου (τύπου 4% χωρίς να κάνεις 2 αναλήψεις το χρόνο) και να μεταφέρω από τον τρεχούμενο στο ταμιευτήριο όταν είναι;
-
31-05-13, 11:59 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #2629
Όπως έχουμε ξαναπεί πλέον οι τράπεζες ζητάνε όλα τα χαρτιά για να ανοίξεις λογαριασμό, μόνο αν επιμείνεις όπως στην περίπτωση σου μπορεί να σου το κάνουν χωρίς να τρέχεις για τα υπόλοιπα χαρτιά...
Αν έχεις λίγα χρήματα στον λογαριασμό τα επιτόκια είναι στις περισσότερες τράπεζες ήδη χαμηλά και θα πέσουν ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες! Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις όπως ένας λογαριασμός της Πειραιώς (αν δεν κάνω λάθος Direct) που δίνει μέχρι στιγμής 4% υπο προυποθέσεις και το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων που είναι το ταμιευτήριο στα 3,15%, οι υπόλοιπες τράπεζες στο ταμιευτήριο παίζουν κάπου στο 1%. Για μεγαλύτερα ποσά και καλύτερα επιτόκια μόνο σε προθεσμιακές καταθέσεις που και αυτά έχουν αρχίσει και πέφτουν αν και όχι με τον ίδιο ρυθμό.
Mastercard και VISA είναιχρεωστικέςπιστωτικές κάρτες με μικρές διαφορές, στην χώρα μας είναι ποιο διαδεδομένη η VISA μιας και δέχονται περισσότερα μαγαζιά, περισσότερα για όρους και επιτόκια μπορείς να δεις στα site των τραπεζών, μαζί με τα διάφορα προγράμματα επιβράβευσης ή επιστροφής χρημάτων.
Όμως έχε υπόψιν σου ότι για την χορήγηση τέτοιας κάρτας (νομίζω εκτός των προπληρωμένων) χρειάζεται εκκαθαριστικό με διαθέσιμο εισόδημα και πλέον είναι πολύ δύσκολα τα κριτήρια για την χορήγησης τους.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Magnum : 31-05-13 στις 13:31. Αιτία: διόρθωση
-
31-05-13, 13:14 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #2630
Στάνταρ, ο καλύτερος αυτή τη στιγμή από άποψη επιτοκίου είναι ο Winbank Direct της Πειραιώς. Επιπλέον, είναι όψεως, κάνεις αναλήψεις / καταθέσεις όποτε θες και έχεις και επιτόκιο 5%. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ να μεταφέρεις σε αυτόν κάθε μήνα 200 ευρώ. αλλά από τη στιγμή που θες να κάνεις και αποταμίευση, νομίζω ότι δεν θα σε πειράξει.
Επίσης, κάνεις την αίτηση ηλεκτρονικά και στο κατάστημα πας μόνο για τα απαραίτητα (υπογραφή συμβάσεων). Και το e-banking της Πειραιώς αν και σαν ευχρηστία δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά από λειτουργικότητα είναι το καλύτερο από όλες τις υπόλοιπες τράπεζες.
Τέλος, η VISA και η Mastercard είναι οργανισμοί έκδοσης καρτών (οι 2 μεγαλύτεροι στον κόσμο) και οι 2 τους έχουν δύο είδη καρτών: χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες (και προπληρωμένες βέβαια, αλλά και αυτές είναι σαν τις πιστωτικές). Οι χρεωστικές κάρτες όταν κάνεις μια συναλλαγή τραβάνε χρήματα απευθείας από το λογαριασμό σου ενώ οι πιστωτικές κάρτες αφήνουν ένα χρηματικό υπόλοιπο σε εκκρεμότητα (γιατί ουσιαστικά σου "δανείζουν" χρήματα όταν δεν έχεις) το οποίο πρέπει κάθε μήνα να πληρώνεις. αν δεν πληρώσεις τότε επιβαρύνεσαι με τόκουςMobo: Asus P5KPL-AM | CPU: Intel Core 2 Duo E8400, 3GHz | RAM: Kingston 2x2GB | VGA: Geforce GTS 450 | SSD: Samsung SSD 840 Pro Series 128GB | HDD: Western Digital WD20EARX 2TB | PSU: ARCTIC A-500CX | Monitor: Philips 170S
-
31-05-13, 13:29 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #2631
Update:
Μεταβολή επιτοκίου τρεχούμενου λογαριασμού winbank Direct
Σας ενημερώνουμε ότι, από την 1η Αυγούστου 2013, το προνομιακό επιτόκιο του τρεχούμενου λογαριασμού winbank Direct θα διαμορφωθεί σε 4%.
-
31-05-13, 14:38 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #2632
Καλημέρα, σήμερα που είχα ελεύθερο χρόνο έκανα τουρ στις τράπεζες. Κατέληξα στην Πειραιώς όπου η εξυπηρέτηση ήταν γρήγορη και σωστή. Ούτε μ*λακίες ζήτησαν ούτε τίποτα. Ταυτότητα και το δελτίο που μου δώσανε όταν έβγαλα ΑΦΜ ώστε να δουν μόνιμη κατοικία. Άνοιξα 2 λογαριασμούς. Έναν για καθημερινές συναλλαγές και έναν αξίζει όπου πάνω από 350 ευρώ και κάνοντας κατάθεση μόλις 1 ευρώ το μήνα έχω 3% επιτόκιο.
Για κάρτα δεν ζήτησαν εκκαθαριστικό, το μόνο πρόβλημα είναι ότι τώρα με την ενοποίηση θα καθυστερήσει, σχεδόν μήνα. Και ebanking κωδικούς πήρα κατ' ευθείαν.
-
06-06-13, 21:59 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #2633
+1 και απο μενα για την υποστηριξη της ΠΕΙΡΑΙΩΣ. και τηλεφωνικα αλλα και το φοβερο EBANKING τους.
-
10-06-13, 20:08 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #2634
Παιδιά μια ερώτηση γιατί έχω πολύ καιρό να κάνω μεταφορά σε τρίτο από το web banking της Πειραιώς.
Θέλω να κάνω μια κατάθεση σε λογαριασμό της Alpha bank. Επειδή δεν έχω Alpha Bank κοντά μου, είπα να στείλω από λογαριασμό που έχω στην Πειραιώς μέσω web banking έμβασμα στο λογαριασμό της Alpha. Στις επιλογές για την επιβάρυνση εξόδων όμως έχει μόνο την επιλογή SHA, σύμφωνα λέει με τις οδηγίες κτλ. κτλ. (έχει αναφερθεί στο παρελθόν και στο συγκεκριμένο νήμα). Φυσικά στην κατάθεση το ποσό πρέπει να είναι ολόκληρο, οπότε ο μόνος τρόπος να κάνω την μεταφορά είναι να μιλήσω με τον κάτοχο του λογαριασμού και να καταθέσω παραπάνω χρήματα, όσο είναι η χρέωση εισερχόμενου εμβάσματος της Alpha Bank;
Επίσης γνωρίζει κανείς πόσο είναι αυτή η χρέωση σήμερα; Παλιότερα ήταν 3€.
Ευχαριστώ.
-
14-06-13, 15:02 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #2635
Σύμφωνα με το τιμολόγιο της ALPHA (http://www.alpha.gr/page/default.asp?la=1&id=27), η χρέωση είναι:
Έως 12.500 Πάγιο 3€
- Από 12.500,01 έως 50.000 Πάγιο 5€
- Άνω 50.000,01 Πάγιο 8€Mobo: Asus P5KPL-AM | CPU: Intel Core 2 Duo E8400, 3GHz | RAM: Kingston 2x2GB | VGA: Geforce GTS 450 | SSD: Samsung SSD 840 Pro Series 128GB | HDD: Western Digital WD20EARX 2TB | PSU: ARCTIC A-500CX | Monitor: Philips 170S
-
14-06-13, 16:02 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #2636
Άμα είναι έτσι, συμφέρει να βάλεις OUR στο έμβασμά σου, να πληρώσεις εσύ (ο εντολέας) το 1.5€ του DIAS και ο άλλος να πάρει τα λεφτά του στο ακέραιο.
Είναι παράλογο ρε παιδιά.
Mπορεί να το διασταυρώσει κάποιος που έκανε SEPA έμβασμα (με IBAN, swift code, από υπηρεσία online, κλπ κλπ όλα κομπλέ) προς λογαριασμό Alpha (όχι μισθοδοσίας, αυτοί λέει έχουν 100% έκπτωση) με ένδειξη SHA ότι κρατά 3€ σε αυτό το έμβασμα;"... στη γαλέρα της ζωής μου τράβηξα άγριο κουπί." - Θ.Β.
----
Είναι να απορείς πώς ο λαός που γνώρισε καλύτερα από τον καθένα την θηριωδία του ισχυρού, ώντας στην θέση αυτού πράττει τα ίδια!!!
It's a marvel to me that the people who have an intimate knowledge of the brutality brought by the mighty, being in their place act the same!!!
-
14-06-13, 17:05 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #2637
-
15-06-13, 19:29 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #2638
Στην Εθνική μπορώ να το κάνω...
"... στη γαλέρα της ζωής μου τράβηξα άγριο κουπί." - Θ.Β.
----
Είναι να απορείς πώς ο λαός που γνώρισε καλύτερα από τον καθένα την θηριωδία του ισχυρού, ώντας στην θέση αυτού πράττει τα ίδια!!!
It's a marvel to me that the people who have an intimate knowledge of the brutality brought by the mighty, being in their place act the same!!!
-
19-06-13, 12:15 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #2639
να αναφερω λιγο δυο αρνητικα οσον αφορα το ebanking της αγροτικης και της εμπορικης
η αγροτικη,αν δε μπεις στο συστημα για 2 μηνες,σου απενεργοποιει το τοκεν και θελει τηλεφωνα κτλ
η εμπορικη, δε σου δινει το δικαιωμα να αλλαξεις username,το οποιο σου ερχεται απευθειας στο mail,δλδ οτι ναναιVAMOS ARIS
-
21-06-13, 19:04 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #2640
Επιβεβαιώνω ότι εφαρμόστηκε τέτοια χρέωση σε έμβασμα που έκανα ο ίδιος μέσω e-banking από Τράπεζα Πειραιώς προς Alpha Bank. Πάνε όμως 3 χρόνια από τότε.
Κατ' εξαίρεση, θα συνέφερε περισσότερο να είχα κάνει εντολή OUR, διότι κάποιες εγχώριες τράπεζες έχουν εσωτερικές συμφωνίες στην τιμολόγηση εμβασμάτων.Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
Bookmarks