Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Ποιάς τράπεζας το e-banking χρησιμοποιείτε ;
- Ψήφισαν
- 465. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
Δημοσκόπηση πολλαπλών επιλογών.
Εμφάνιση 961-975 από 12756
Θέμα: e-banking
-
07-08-09, 01:11 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #961
-
07-08-09, 01:14 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #962
Μάλλον δεν πάνε καλά... αυτή είναι μια πρωτοτυπία της Πειραιώς την οποία εύχομαι να μην ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τράπεζες... Βέβαια όπως είπε και ο ipo, υπάρχει το σύστημα με τα sms για τους κωδικούς μιας χρήσης, αλλά και πάλι, για κάποιον που χρειάζεται το token είναι χαράτσι...
-
07-08-09, 01:22 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #963
Το εντυπωσιακό είναι ότι έφαγα 3 φορές τη χρέωση... Την πρώτη φορά με το που άνοιξα το λογαριασμό στη winbank, ο υπάλληλος μου είπε ότι είναι εφάπαξ η χρέωση (το έχω ξαναγράψει στο νήμα, πριν από δύο χρόνια). Όταν μου έδωσε τα χαρτιά να υπογράψω, διάβασα τους όρους όπου έλεγε ότι ήταν ετήσια. Τον λυπήθηκα (20 λεπτά πάλευε να βρει πώς θα μου δώσει τη συσκευή token) και την είχε αρχικοποιήσει πριν υπογράψω, οπότε του είπα ότι θα την κρατήσω ένα χρόνο για να τη δοκιμάσω και θα την επιστρέψω.
Ε, κάθε φορά το θυμάμαι μόλις δω το alert της χρέωσης και σκέφτομαι "αφού ξαναυπέστην τη χρέωση, ας το αφήσω ένα χρόνο ακόμα".
Πάντως είναι προαιρετική η συσκευή. Τον ίδιο extra pin μπορείς να λάβεις σε κινητό που έχεις δηλώσει, κάτι το οποίο είναι πολύ πιο βολικό και ασφαλές. Πρακτικά χρειάζεται σε εταιρείες με πολύ συχνές συναλλαγές, σε όσους δεν έχουν κινητό, σε μέρη που δεν πιάνει το κινητό ή δεν έχει περιαγωγή. Δεν είναι σαν τις άλλες τράπεζες, όπου το παίρνεις αναγκαστικά.Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
07-08-09, 07:36 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #964
Η αποστολή extra pin μέσω SMS ΔΕΝ έχει χρέωση απλού μηνύματος - αν θυμάμαι καλά κοστίζει €1,5.
Οπότε μακροπρόθεσμα (και με την προϋπόθεση ότι ο χρήστης συναλλάσσεται συχνά) θα έλεγα πως μάλλον συμφέρει το *μαραφέτι*.
Αν κάνω λάθος στο ποσό διορθώστε με, έχει περάσει >1 χρόνος από την τελευταία φορά που χρειάστηκα extra pin και μπορεί τα κοστολόγια να έχουν αναθεωρηθεί...Isn't it great when things just WORK?
minus21grams [dot] net
-
07-08-09, 09:37 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #965
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
Αίσχος (σοβαρά).
Αλλά αν μου δίνει τη δυνατότητα για τόσο φθηνή αποστολή χρημάτων στο εσωτερικό και το εξωτερικό, θα το χρησιμοποιώ.
........Auto merged post: lewton πρόσθεσε 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Τότε που ήμουν πελάτης της Πειραιώς ήταν δωρεάν... δεν πιστεύω να άλλαξε.
Θυμάμαι ότι μου άρεσε πολύ της Πειραιώς ακριβώς λόγω της αποστολής των κωδικών στο κινητό. Δε με υποχρέωνε να έχω καμία συσκευή για να κάνω όλες τις συναλλαγές μου.
Μετά τα πήρα με τη χρέωση για επανέκδοση κωδικών και έφυγα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lewton : 07-08-09 στις 09:37. Αιτία: auto merged post
-
07-08-09, 11:56 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #966
Τί είναι αυτό το token της πειραιώς που λέτε και τί είναι αυτά τα εξτρα pin?
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Α' ΕΘΝΙΚΗ
http://slightlymagic.net
-
07-08-09, 12:08 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #967
Είναι μια μικρό pin code generator.
Είναι απαραίτητο για να οκοκληρώσεις μια συναλλαγή στο e-banking, όταν πχ πρόκειται να μεταφέρεις χρήματα σε άλλο δικαιούχο, να στείλεις έμβασμα ή να κάνεις πληρωμές και πριν το τελικό ΟΚ, σου ζητείται να πληκτρολογήσεις το νούμερο που εμφανίζεται στο token. Στην Εμπορική τουλάχιστον, δεν απαιτείται όταν πας νας μεταφέρεις κεφάλαια απο λογαριασμό σε λογαριασμό, ή όταν εξοφλείς την πιστωτική σου.
Έτσι οι συναλλαγές σου είναι πιό ασφαλείς.
-
07-08-09, 12:09 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #968
Δωρεάν είναι η αποστολή extra pin από τη winbank στο κινητό.
Extra pin ονομάζει η winbank (Τράπεζα Πειραιώς) τον κωδικό που χρειάζεσαι για να κάνεις εμβάσματα και συναλλαγές με μεγάλα ποσά. Αυτός ο κωδικός εμφανίζεται είτε σε οθόνη συσκευής token ("extra pin generator"), είτε έρχεται κατόπιν αίτησης σε κινητό που έχεις δηλώσει (γίνεται ταυτοποίηση στοιχείων κατά την αρχική δήλωση).Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 07-08-09 στις 12:15.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
07-08-09, 12:44 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #969
- Περιοχή
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
Ώρα να δούμε και τα screenshots που σας υποσχέθηκα.
1. Οι νέες επιλογές στο (πάντα τραγικά λιτό) μενού:
2. Πάμε για μεταφορά εντός Ελλάδας:
3. Το πιο εντυπωσιακό: με το που βάζεις το IBAN και πατάς tab, σου βρίσκει την τράπεζα του δικαιούχου (EFG στην εικόνα)!
Και στη συνέχεια, με το που βάλεις το ποσό και πατήσεις tab, σου βγάζει τα έξοδα. Αν επιλέξεις τα έξοδα να είναι μόνο δικά σου, βλέπεις τι ακριβώς θα πληρώσεις για την τράπεζα του παραλήπτη.
Στο screenshot βλέπετε ότι η Eurobank χρεώνει 1 ευρώ για λήψη 600 ευρώ. Η ATE χρεώνει 1,10. Αν έχετε όρεξη, μπορείτε να μου στείλετε με pm ΙΒΑΝs από διάφορες τράπεζες για να κάνουμε λίστα με πόσο χρεώνει η κάθε μια την λήψη χρημάτων.
4. Πάμε τώρα για μεταφορά εντός Ε.Ζ.Ε.Σ.
5. Σε αυτήν την περίπτωση, με το που βάζω το IBAN δε μου βγάζει την τράπεζα του παραλήπτη.
6. Μου τη βγάζει όμως αν βάλω το BIC (βλέπετε εδώ Banque Cantonale de Geneve στην Ελβετία).
Αλλά όταν πρόκειται για αποστολή εκτός Ελλάδας, η μόνη επιλογή για τα έξοδα είναι shared. Δηλαδή χρεώνεσαι 0,50 από την Εμπορική αλλά δεν ξέρεις πόσο θα χρεωθεί ο παραλήπτης.
Και το ίδιο ισχύει και στο e-banking μου στη UBS στην Ελβετία (αν θέλω να στείλω με τη χαμηλή χρέωση του SEPA μπορώ να επιλέξω μόνο shared). Ίσως αποτελεί πανευρωπαϊκή επιλογή.
-
07-08-09, 12:52 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #970
Ναι, γενικά ως STP υλοποιείται μόνο το SHA και μερικές τράπεζες "σου κάνουν τη χάρη" να μη σε χρεώσουν με επιπλέον προμήθειες "our" και "ben". Το κακό με το sha είναι ότι αν θέλεις να στείλεις συγκεκριμένα χρήματα σε κάποιον, πρέπει να ξέρεις πόσο θα τον χρεώσει η τράπεζά του για το εισερχόμενο έμβασμά σου, ώστε να το προσθέσεις στο αποσταλθέν ποσό. Πρακτικά δύσκολο και για εσένα, αλλά και για την τράπεζα να μπορεί να ενημερώνει αυτομάτως το σύστημά της με της προμήθειες (δυναμική τιμή) των άλλων τραπεζών. Μπράβο στη Εμπορική Τράπεζα που το κάνει!
Οπότε η λύση είναι να έχουμε και έναν λογαριασμό eurobank, να επιλέγουμε "Our", να κάνουμε το πρώτο βήμα της συναλλαγής για να δούμε πόσο χρεώνει η τρίτη τράπεζα το εισερχόμενο έμβασμα (αφαιρώντας τα 0,5€ του εξερχόμενου εμβάσματος, που χρεώνει η eurobank) και κατόπιν να πηγαίνουμε στη δική μας τράπεζα και να επιλέγουμε sha με το ποσό που θέλουμε να λάβει ο παραλήπτης συν την προμήθεια της τράπεζάς του που μόλις υπολογίσαμε.
Κι όλα αυτά επειδή δεν υλοποιούν οι τράπεζες στο SHA ένα πεδίο που να λέει "στέλνετε τόσα χρήματα, αλλά ο παραλήπτης θα λάβει τόσα, μόλις αφαιρεθεί η προμήθεια από την τράπεζά του".Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 07-08-09 στις 13:12.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
-
07-08-09, 12:53 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #971
Νομίζω, ipo, οτι η χρήση extra pin στην Πειραιώς είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως ποσού.
Έστειλα έμβασμα 600 ευρώ εντός Ελλάδας και μου ζήτησε pin.
Πάντως, φοβερή δουλειά το SMS - γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω 8 ευρώ/χρόνο για συσκευή!
Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω οτι το SMS χρεώνεται μόνο αν ξεπεράσεις κάποιο όριο χρήσης, ουτως ώστε να σε υποχρεώσουν να αγοράσεις συσκευή αν κάνεις πολλές συναλλαγές. Πάει καιρός που το είχα χρησιμοποιήσει και δε θυμάμαι.
-
07-08-09, 12:56 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #972
- Περιοχή
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
-
08-08-09, 14:18 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #973
- Περιοχή
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
-
08-08-09, 15:18 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #974Isn't it great when things just WORK?
minus21grams [dot] net
-
08-08-09, 15:36 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #975
Bookmarks