Εχουν εξαφανιστει ολες οι καρτες πιστωτικες και χρεωστικες απο το web της alpha αλλά και απο την εφαρμογη! Ξαφνικα... δεν χρωσταω τιποτα! Μπραβο alpha
... 10 λεπτα μετα το επανεφεραν... Τσαμπα η χαρα...
- - - Updated - - -
Δεν θυμάμαι αν έχει συζητηθεί στο παρελθόν... Όταν έκανα αγορές σε mark and spenser, temu και aliexpress, δεν ζητήθηκε έγκριση με sms κλπ από χρεωστική κάρτα της εθνικής τράπεζας. Δεν ζητήσαν ούτε το όνομα του κατόχου στην κάρτα κατά της πληρωμές. Αν όμως κάνω αγορές από Ελλάδα όμως, πρέπει να κάνω έγκριση μέσω e-banking.
wtf? Γιατί τα δύο διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας;
Στο temu μάλιστα το όνομα του παραλήπτη δεν ταίριαζε με το όνομα της κάρτας (που δεν ζητήθηκε έτσι και αλλιώς).
Η εθνική είναι η μόνη τράπεζα που είχα πρόβλημα με άσχετες χρεώσεις σε πιστωτική πριν χρόνια. Με ζάλιζαν να μου στείλουν δωρεάν κάρτα και τελικά την παρέλαβα. Δεν τη χρησιμοποίησα ποτέ (χρησιμοποιώ άλλης τράπεζας) και δυο μήνες μετά την παραλαβή, άρχισαν χρεώσεις από google pay και παιχνιδάδικα sites. Την ακύρωσα και τελικά έλαβα τα χρήματα μου πίσω, απλά τώρα με τους περιορισμούς στα όρια ευθύνης των τραπεζών δεν είμαι σίγουρος αν θα αποζημιωνόμουν παρόλο που δεν είχα συμμετοχή στην διαρροή στοιχείων.
Επίσης, όπως κατάλαβα με τα mark and spenser, temu, aliexpress αρκεί να βγάλω φωτογραφία από την κάρτα κάποιου άσχετου για να αγοράζω ότι θέλω εις υγείαν του κοροΐδου![]()
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Ποιάς τράπεζας το e-banking χρησιμοποιείτε ;
- Ψήφισαν
- 466. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
Δημοσκόπηση πολλαπλών επιλογών.
Εμφάνιση 11.116-11.130 από 12784
Θέμα: e-banking
-
09-01-24, 15:48 Απάντηση: e-banking #11116
-
09-01-24, 15:49 Απάντηση: e-banking #11117There's no substitute for experience
CorollaClub
-
09-01-24, 16:07 Απάντηση: e-banking #11118
Μόλις έλαβα το κάτωθι sms από Eurobank σε απλό λογαριασμό ταμιευτηριου
Ουσιαστικά πάμε σε συδρομητικους λογαριασμούς.
AΠO 18.03.2024 ΘA ENTAXΘEITE ΣTO ΠAKETO MY BLUE ADVANTAGE ME MHNIAIO KOΣTOΣ 0,60€ ΓIA KAΘE ΛOΓAPIAΣMO ΠΛHPΩMΩN ΣAΣ. ΓIA ΠΛHPOΦOPIEΣ KAI EΠIΛOΓEΣ MH XPEΩΣHΣ ΠATHΣTE EΔΩ bit.ly/myblue13Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nemesis1 : 09-01-24 στις 16:15.
-
09-01-24, 16:14 Απάντηση: e-banking #11119There's no substitute for experience
CorollaClub
-
09-01-24, 16:20 Απάντηση: e-banking #11120
-
09-01-24, 16:52 Απάντηση: e-banking #11121
-
09-01-24, 18:38 Απάντηση: e-banking #11122
-
09-01-24, 19:12 Απάντηση: e-banking #11123
Μην αγχωνεσαι το κανει απο το 2018 η Εθνικη Τραπεζα. Δεν σου επετρεπε να ανοιξεις απλο ταμιευτηριο στο καταστημα, σε υποχρεωνε να ανοιξεις το Ενισχυμενο και εβγαινε/βγαινει χρεωση 2 ευρω το μηνα για "Παροχη Υπηρεσιων".
Πληρωνες δηλαδη το χρονο 24 ευρω κερατιατικα ωστε και καλα να εχεις αλερτς στο κινητο ή το email.
Μονος τροπος ηταν να ανοιξεις απο το web banking απλο ταμιευτηριο και να μεταφερεις εκει τα χρηματα και μετα να επιχειρουσες να κλεισεις τον αλλο λογαριασμο.
Οι υπολοιποι του καρτελ ηδη εμμεσα εδω και χρονια εχουν εξτρα χρεωσεις.
Λ.χ. η Alpha Bank εχει διατηρησει το 1,90 ευρω το μηνα που ειχε ως χρεωση η Εμπορικη Τραπεζα για να σου στελνει αλερτς για το λογαριαμο (και την χρεωστικη) αλλα επιπλεον σου χρεωνει εξτρα +1 ευρω το μηνα για αλερτς για καθε εξτρα πιστωτικη που θες. Αρα αν λχ εχεις 1 λογαριασμο και 2 πιστωτικες δινεις 3,90 το μηνα για να εχεις αλερτς στο κινητο.
Ομοιως η Πειραιως χρεωνει το πακετο των αλερτς αναλογως που θες να γινονται οι αποστολες (λχ κινητο, email) και για ποιες κινησεις/πραξεις.
Ολοι μας απομυζουν εδω και χρονια. Τουλαχιστον ομως το αλερτ για βασικα πραγματα δηλαδη κινησεις λογαριασμου και πιστωτικες/χρεωστικες επρεπε να ειναι δωρεαν (α) ειναι feature ασφαλειας, (β) δεν εχει κανενα πρακτικο κοστος για τις τραπεζες.
Ακριβως ομως λογω των (α) και (β) το τιμολογουν και ξεζουμιζουν.
- - - Updated - - -
Ισως εχει να κανει με το extra verification που μαλλον δεν εχει ενεργοποιημενο ως merchant provider το Aliexpress γιατι δεν ζηταει ουτε με την Πειραιως εξτρα pin.
Ομοιως οταν ψωνιζα απο το Αμαζον πριν καποια χρονια επισης ουδεποτε ειχε ζητηθει εξτρα πιν με χρηση ελληνικης πιστωτικης καρτας, ακομα και οταν αυτο ηταν απαιτητο στην Ελλαδα ή σε αλλους ξενους εμπορους.
-
09-01-24, 19:57 Απάντηση: e-banking #11124
Δεν είναι το ίδιο.
Η Alpha, την οποία χρησιμοποιώ κατά 90% στις συναλλαγές μου, ζητάει χρήματα για Alerts μεσώ SMS, αν επιλέξεις Alerts μέσω mail ΔΕΝ χρεώνει αλλά δεν μπορείς να έχεις mail Alert για τις πιστωτικές.
Τόσα χρόνια μια χαρα λαμβανω Alerts για τν χρεωστική και το λογαρισμο μου κανονικα και Δωρεαν.
Το ίδιο ισχύει και για την Πειραιώς, μια χαρά λαμβάνω ΔΩΡΕΑΝ MAIL ALERTS, αν θες SMS τότε έχει πρόγραμμα με χρέωση ανα μήνα.
Στην Εθνική που έχω λογαριασμό εδώ και 15 Χρόνια περίπου δεν θυμάμαι αυτό που λές αλλά σε αυτή έχω ενεργοποιημένα τα push notofications και όλα καλά.
Εδώ η Eurobank χρεώνει ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους λογαριασμούς ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ συνδρομητικό πρόγραμμα, εξαίρει τους Μισθοδοσίας, το ξέρω γιατι έχει η γυναίκα μου.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nemesis1 : 09-01-24 στις 20:07.
-
09-01-24, 21:02 Απάντηση: e-banking #11125
Εχω ανοίξει τo 2021 λογαριασμό απλού ταμιευτηρίου σε κατ/μα ΕΤΕ χωρίς καμία συνδρομή.
- - - Updated - - -
Το έχουμε συζητήσει αυτό στο παρόν θέμα από 8/12/23:
https://www.adslgr.com/forum/threads...=1#post7510728
-
09-01-24, 21:06 Απάντηση: e-banking #11126
Η Eurobank δεν με χρεώνει συνδρομή για διατήρηση λογαριασμών. Τους έχω από παλιά. Έχω μόνο μια χρεωστική στην τράπεζα.
-
09-01-24, 21:11 Απάντηση: e-banking #11127
ειναι καινουργιο φρουτο αυτο, για καποιους πελατες, για καποιους λογαριασμους
περισσοτερα εδω
https://www.eurobank.gr/el/retail/pr...-blue-y-dec-23
-
09-01-24, 21:32 Απάντηση: e-banking #11128
Καλομελέτα.
Απ οτι κατάλαβα μεταφέρει σταδιακά τους πελάτες.
Κι εμένα απο το 2003 είναι ο λογαριασμός με μια Χρεωστική.
Παρόλο που το θέμα ξεκίνησε απο τον Νοέμβριο του 2023 (υπάρχει νήμα σε άλλο forum) βλέπουμε ότι στις 8 Δεκεμβρίου επανέρχεται και ξανά σήμερα με SMS σε πολλούς πελάτες.
Θα έρθει και η ώρα σου.
Λογικά το κάνει για να μετριάσει τις αντιδράσεις.
Θα περιμένω και αυτό το μήνα να δω τι θα γίνει και μετά μεταφορά σε Revo ---> N26 και κλείσιμο λογαριασμού.
-
09-01-24, 21:42 Απάντηση: e-banking #11129
Δυστυχως δεν είναι λύση αυτό. Θα ήθελα πολύ να το κάνω και εγώ, αλλά έχω διαβάσει περιπτωσεις πελατών που τους μπλόκαραν το account και δεν υπήρχε ανταποκριση όταν ζητησαν να μιλήσουν με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών. Ταλαιπωρηθηκαν για να βγάλουν άκρη.
Το καλύτερο από όλα είναι να βρεις κάποια τράπεζα σε σοβαρή χώρα του εξωτερικού που να δέχεται άνοιγμα λογαριασμού από το Internet για κάτοικο εξωτερικού, μετά κάνεις μια μεταφορά καταθέσεων και τα ελέγχεις όλα από το ebanking. Δυστυχώς άμα δεν είσαι κάτοικος με στοιχεία διαμονής της χώρας που εδρεύει η τράπεζα, μάπα το καρπούζι.
-
09-01-24, 21:48 Απάντηση: e-banking #11130
Bookmarks