Μη μπερδεύετε τη Γερμανία στη συζήτηση, η Γερμανία δεν έχει 4 τράπεζες.
Μπορεί να γκρινιάζουν για την Postbank που πάει να βάλει έξοδα συντήρησης αλλά όποιος έχει πρόσβαση σε Internet μπορεί να αποκτήσει δωρεάν τραπεζικό λογαριασμό την επόμενη στιγμή, και όχι σαν δεύτερης κατηγορίας αλλά λογαριασμό με τον οποίο μπορεί να κάνει τα πάντα.
Οι γραφικότητες της Ελλάδας, όπου για να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου πρέπει να υποστηρίζει η τράπεζά σου τον πάροχο (τηλεφωνίας, ρεύματος, οτιδήποτε) και άρα αν δεν είσαι σε μια από τις 4 μεγάλες δε μπορείς να κάνεις τις δουλειές σου, συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα.
Η γκρίνια για την Postbank συμβαίνει για το γαμώτο, όχι επειδή έχουν πραγματικά ανάγκη τον λογαριασμό της Postbank.
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Ποιάς τράπεζας το e-banking χρησιμοποιείτε ;
- Ψήφισαν
- 465. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
Δημοσκόπηση πολλαπλών επιλογών.
Εμφάνιση 8.791-8.805 από 12742
Θέμα: e-banking
-
06-05-21, 13:32 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #8791
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
-
06-05-21, 20:58 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #8792
Πρέπει να ανοίξω έναν λογαριασμό όψεως σαν ελεύθερος επαγγελματίας, απλά θα με πληρώνουν εκεί δεν θέλω π.χ. μπλοκ επιταγών και ότι άλλο προσφέρουν. Σε ποια τράπεζα προτείνετε να πάω(ασχέτως τοπικού καταστήματος); Είδα ότι στην εθνική έχει χρέωση 2 ευρώ τον μήνα, ενώ στην eurobank 3 ή 7 ευρώ. Άλφα και πειραιώς δεν είδα κάτι για χρέωση. Κατά καιρούς διαβάζω πολλά προβλήματα για την Πειραιώς και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ή τα ΑΤΜ, ισχύουν όλα αυτά είναι μεμονωμένα ;
-
06-05-21, 21:14 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #8793
Αφού το ψάχνεις για τις χρεώσεις τι ρωτάς; Θα πας στο πιο φθηνό/τσάμπα. Αλλά επίτρεψέ μου να σου πω ότι για επαγγελματικό λογαριασμό κοίτα που έχεις/αισθάνεσαι την καλύτερη συνεργασία/εξυπηρέτηση συνολικά. Δηλαδή σαν επαγγελματίας δεν νοούμαι να πάω κάπου που αισθάνομαι "χειρότερα" για 24 ή 36 ή 100 ευρώ το χρόνο. Το θεωρώ "λογικό κόστος" για να έχω τη συνεργασία/εξυπηρέτηση που θέλω/μπορώ.
-
06-05-21, 21:26 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #8794
Η αλήθεια είναι ότι τώρα είδα τις χρεώσεις , πιο πριν δεν τις είχα δει ούτε σκεφτεί.Εμένα θα μου αρκούσε και ένας απλός αποταμιευτικός λογαριασμός, αλλά είμαι υποχρεωμένος να ανοίξω όψεως. Μια φορά τα μήνα θα μπαίνουν κάποια χρήματα και αν χρειαστεί κάτι θα ξοδεύω. Ούτε POS θα έχω, ούτε πληρωμές, ούτε εμβάσματα τίποτα. Όλα αυτά που προσφέρει π.χ. η eurobank με τα 3 ευρώ μου φαίνονται άχρηστα. Στο κομμάτι της εξυπηρέτησης θεωρώ λίγο πολύ ίδιες είναι όλες και είναι ανάλογα σε ποιον υπάλληλο θα πέσεις. Θεωρώ ότι η κύρια επαφή μου με την τράπεζα θα είναι το e-banking και τα ΑΤΜ για αυτό ρώτησα για την Πειραιώς που ακούω διάφορα.
-
06-05-21, 21:42 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #8795
Κοίτα εάν για εσένα είναι σημαντική η χρέωση αυτή θα πας σε αυτό που είναι προς το παρόν τουλάχιστον τζάμπα. Απλά βλέπουμε αλλιώς την "επαγγελματική" συνεργασία με μια τράπεζα. Εγώ βλέπω το που έχω όλους ή τους περισσότερους πελάτες/προμηθευτές. Που έχω την καλύτερη εξυπηρέτηση όταν πάω σε κατάστημα. Ποιο είναι το συνολικό κόστος συνεργασίας (προμήθειες για πληρωμές λογαριασμών, για εμβάσματα για άλλα πράγματα που τώρα δεν θέλεις αλλά μπορεί να θελήσεις στο μέλλον). Και τουλάχιστον για εμένα ρόλο παίζει και η προσωπική σχέση, πόσο μπορούν να με βοηθήσουν, να με "συμβουλεύσουν" και γενικά να αισθάνομαι ότι μου μιλάνε με ειλικρίνεια και όχι με μοναδικό σκοπό να μου πουλήσουν ότι έχουν στόχο εκείνο το μήνα.
Όπως και να έχει to each his own που λένε και στο χωριό μου. Άλλος δεν θέλει π.χ. να δίνει 2-3€ το μήνα και για αυτόν είναι σημαντικό αυτό. Εγώ επειδή το να γυρίσω τη συνεργασία με μια τράπεζα αν χάνω χρόνο ή χρήμα επειδή δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Επίσης θεωρώ σημαντικό ένα μαγαζί / επιχείρηση να έχει ή δυνατό μια πόρτα σε 2 τουλάχιστον τράπεζες. Αν δεν γίνει μια δουλειά σου στη μία, να μπορεί να γίνει στην άλλη. Τέλος πάντων είπαμε, άποψή μου, εσύ μπορεί να έχεις άλλη.
-
06-05-21, 22:29 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #8796
Περίμενε περίμενε δεν έχεις ψάξει αρκετά. Δεν χρειάζεται να είναι όψεως υποχρεωτικά, μπορεί να είναι πολυδιαχειριστικός λογαριασμός ελεύθερου επαγγελματία χωρίς συνδρομή, εσένα σε ενδιαφέρει να φαίνεται επαγγελματικός. Σου αφήνω λίνκς με επαγγελματικούς χωρίς συνδρομές. Για κοίτα εδώ:
https://www.nbg.gr/el/business/depos...fessional-plus
https://www.alpha.gr/el/epixeiriseis...pni-diaxeirisi
https://www.piraeusbank.gr/el/epihei...eos-fx-convert
https://www.atticabank.gr/el/compani...terest-account
-
06-05-21, 23:52 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #8797
Αυτό θα έλεγα. Μήπως σου είπανε ότι χρειάζεσαι επαγγελματικό λογαριασμό όπου ας πούμε πρέπει να τον δηλώσεις στο taxis? Επίσης εγώ με ατομική εταιρία έχω απλό λογαριασμό, δεν άνοιξα όψεως..
και εγώ ελεύθερος επαγγελματίας είμαι και πληρώνομαι μια φορά το μήνα από τον πελάτη μου.
-
06-05-21, 23:58 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #8798
μπλοκάκι είναι και μου είπαν ότι πρέπει να ανοιχτεί όψεως και να δηλωθεί στο taxis. Το όψεως και το επαγγελματικός δεν είναι το ίδιο πράγμα; Αρκεί δηλαδή και ένας απλός λογαριασμός;
π.χ. αυτός κάνει ;
https://www.piraeusbank.gr/el/epihei...os-logariasmos
Ο convert που αναφέρθηκε πάνω λέει για συνάλλαγμαΤελευταία επεξεργασία από το μέλος kasadi : 07-05-21 στις 00:04.
-
07-05-21, 00:06 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #8799
Μιλά με τον λογιστή σου να σιγουρευτείς τότε. Η υποχρέωση που υπάρχει είναι να δηλωθεί ένας λογαριασμός ως επαγγελματικός όπου εκεί θα πρέπει να μπαίνουν τα έσοδα της επιχείρησης σου και να χρεώνονται τα έξοδα της. Αυτό γίνεται μπαίνοντας στο taxis και δηλώνεις το ΙΒΑΝ του λογαριασμού αυτού. Το κράτος νομίζω αυτό το νοιάζει. Αν χρειαστεί να σε ελέγξει να δει αυτόν τον λογαριασμό. Εφόσον είσαι σε μπλοκάκι, δε νομίζω να χρειάζεσαι όψεως.
Αλλα ξαναλέω, μιλά και με τον λογιστή σου για να μη σε πάρω στο λαιμό μου. Εγώ με ατομική επιχείρηση πάντως έχω απλό ταμιευτηρίου.
-
07-05-21, 00:10 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #8800
@YAziDis
Ο λογιστής μου το πρότεινε. Συγκεκριμένα είπε γίνεται και χωρίς αλλά καλύτερα να γίνει ένας όψεως
-
07-05-21, 00:24 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #8801
Με αυτά που λες, ότι δηλαδή θα γίνεται μια πληρωμή το μήνα, χωρίς pos και χωρίς τίποτα, εγώ θα πήγαινα σε απλό και θα δήλωνα αυτόν ως επαγγελματικό. Αφού σου είπε ο Λογιστης σου ότι γίνεται, τότε άνοιξε έναν καινούριο και εκεί θα μπαίνουν μόνο τα χρήματα από την επαγγελματική σου δραστηριότητα, και από εκεί πλήρωνα τα έξοδα της εταιρίας σου, πχ εφκα.
Όταν θα θέλεις να χρησιμοποιήσεις λεφτά για προσωπικά σου έξοδα, κάντε μεταφορά σε άλλον λογαριασμό προσωπικό σου, για να μην υπάρχουν δεκάδες εγγραφές από χρεωστικές κάρτες κτλ.
Εγώ έτσι έχω κάνει.
-
07-05-21, 14:00 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #8802
Παλινωδίες με αυτούς τους λογαριασμούς. Εγώ έχω προσωπικά δηλωμένο για τέτοιο λογαριασμό ένα IBAN της Viva όπου θεωρητικά μου γίνονται και τυχόν εκκαθαρίσεις μέσω εικονικού POS (εφαρμογή στο κινητό μου). Κάθε φορά ζητούν και κάτι διαφορετικό. Μόνο αν θεσπίσουν ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό έχει νόημα, αλλιώς έχουν πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς σου. Νόημα έχει αν έχεις πελάτες λιανικής που θέλουν ότι χρήματα σου στέλνουν στον συγκεκριμένο λογαριασμό (αποκλειστικά για χρήση από την επιχείρηση) να περνούν ως ηλεκτρονικές δαπάνες. Σε κάθε άλλη περίπτωση βάζεις και δηλώνεις ό,τι λογαριασμό θέλεις.
hnesne
-
12-05-21, 18:29 Re: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #8803
Βρε παιδιά, πόσο σάπια είναι πια αυτή η Πειραιώς?
Μου έρχεται mail
Μη εκτέλεση μεταχρονολογημένων/ επαναλαμβανόμενων εντολών λόγω απενεργοποίησης κωδικών winbank
Λόγω της απενεργοποίησης των κωδικών πρόσβασής σας στη winbank, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε περίπτωση που έχετε καταχωρήσει μεταχρονολογημένες/ επαναλαμβανόμενες εντολές μέσω των καναλιών winbank web banking και winbank mobile app, η εκτέλεσή τους δε θα μπορέσει να ολοκληρωθεί, για το χρονικό διάστημα που οι κωδικοί σας παραμένουν ανενεργοί.
Τηλεφωνώ στο σταθερό και με προτρέπει να μπω στο site.
Για ποιον λόγο μου κλείδωσαν τους κωδικούς?Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή..
Εθνικισμός και μετανάστες
Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη
-
12-05-21, 18:31 Απάντηση: Re: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #8804
Μπορεί κάποιος να προσπάθησε να βρεί τον κωδικό σου.
Στην κάρτα και κινητό πρέπει να βάλεις τα στοιχεία που έχει η τράπεζα, έχω δυο νούμερα το ένα το έχω δηλωμένο στην τράπεζα και το άλλο το έχω δηλωμένο σαν extra pin είχα και εγώ θέμα, δεν θυμάμαι τώρα πιο έπρεπε να δηλώσω για να γίνει το reset
-
12-05-21, 18:34 Re: Απάντηση: Re: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #8805Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή..
Εθνικισμός και μετανάστες
Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη
Bookmarks