Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Ποιάς τράπεζας το e-banking χρησιμοποιείτε ;

Ψήφισαν
465. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Alpha Bank

190 40,86%
  • Εθνική Τράπεζα

220 47,31%
  • Τράπεζα Πειραιώς

238 51,18%
  • Attica Bank

15 3,23%
  • Eurobank

168 36,13%
  • Άλλη

28 6,02%
  • Δεν χρησιμοποιώ e-banking

12 2,58%
Δημοσκόπηση πολλαπλών επιλογών.
Σελ. 737 από 850 ΠρώτηΠρώτη ... 717727732735736737738739742747757 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 11.041-11.055 από 12742

Θέμα: e-banking

Περιοχή
    Edenoi
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17104 down / 1022 up
    ISP
    Vodafone
    Router
    TD-W8960N V8
    SNR / Attn
    5.8(dB) / 21(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Chingachgook Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το όριο το ορίζεις ουσιαστικά όταν πας να κάνεις την μεταφορά (με 500€ το ταβάνι φυσικά)
    Δεν με αφήνει να αλλάξω το όριο, μου το έχει στα 50 ευρώ.
    My adslgr.com account password is the last 7 digits of π. No hackers so far.
    Hello, I'm Death. You may be familiar with my Blue Screen.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Wind
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από goku Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν με αφήνει να αλλάξω το όριο, μου το έχει στα 50 ευρώ.
    Χμ...μήπως έχεις χαμηλό όριο συναλλαγών γενικά στο app της Alpha;
    You can tell who is skinny dipping when the tide goes away
    Truth is like poetry - and most people hate fucking poetry

Περιοχή
    Edenoi
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17104 down / 1022 up
    ISP
    Vodafone
    Router
    TD-W8960N V8
    SNR / Attn
    5.8(dB) / 21(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Chingachgook Εμφάνιση μηνυμάτων
    Χμ...μήπως έχεις χαμηλό όριο συναλλαγών γενικά στο app της Alpha;
    Το βρήκα τελικά. Έπρεπε να πάω στις ρυθμίσεις. Έχει ημερήσιο όριο συναλλαγών σαν σύνολο και ξεχωριστά άλλο όριο για κάθε συναλλαγή.
    My adslgr.com account password is the last 7 digits of π. No hackers so far.
    Hello, I'm Death. You may be familiar with my Blue Screen.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    110Mbps/11Mb
    ISP
    Vodafone
    Router
    FRITZ!Box 7530
    SNR / Attn
    6(dB) / 14(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Από μια γρήγορη ματιά που κοίταξα τώρα, τόσο σε Εθνική όσο και σε Πειραιώς δεν μου δίνει κάποια επιλογή για να ενεργοποιήσω το IRIS μόνο για αποστολές χρημάτων ή μόνο για λήψεις στον ίδιο αριθμό τηλεφώνου. Ενεργοποιείται εξολοκλήρου ή στην μία τράπεζα ή στην άλλη. Εκτός αν μου ξέφυγε κάτι. Από την άλλη, στην Alpha βλέπω ότι έχει επιλογή για λήψη χρημάτων αλλά δεν έχω καταλάβει πως λειτουργεί, έκανα μια δοκιμή αλλά δεν δούλεψε.

- - - Updated - - -

Άσχετο αλλά σχετικό, διαπίστωσα στην Alpha ότι έχει όριο στο IRIS τα 50 ευρώ για αποστολή. Ξέρει κανείς αν μπορούμε να το ανεβάσουμε;
    Το process ειναι να πας και το ενεργοποιεις στην Εθνικη και μετα να πας και το ενεργοποιεις στην Πειραιως. Η IRIS θα παρει την τελευταια ενεργοποιηση και θα βλεπει την Πειραιως για αποδεκτη. Ωστοσο ομως πιθανον να μην εχει απενεργοποιηθει στην Εθνικη και να σε αφηνει να στειλεις μεσα απο το app.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30MBPS
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    Speedport Plus 2
    Για επαγγελματίες και εμπόρους από 1η του έτους μπαίνει προμήθεια. Ίσως να έχει ξανά αναφερθεί.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    200000 / 20000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    AVM Fritz!Box 7530 ax
    Εντωμεταξύ είπα να δοκιμάσω να δω και εγώ αν μπορώ να στείλω από Πειραιώς σε Alpha. Anyway, μπαίνω Πειραιώς και βάζω το κινητό τηλέφωνο, πατάω το πόσα χρήματα θέλω να στείλω, και στην τελευταία σελίδα μου εμφανίζει "Είδος Συναλλαγής: Επαγγελματική"
    Και σε εσάς έτσι λέει; Αφού δεν έχω βάλει το ΑΦΜ, γιατί λέει επαγγελματική;

- - - Updated - - -

Επανέρχομαι... Θεωρώ ότι μάλλον μου το βγάζει επειδή έχω κάνει εγγραφή με το ΑΦΜ μου στην Πειραιώς για να δέχομαι εκεί χρήματα, και με το κινητό μου στην Alpha Bank.
    Οπότε δεν ξέρω αν μου το εμφανίζει ως επαγγελματική επειδή λέει πως μέσω του ΑΦΜ θα γίνει η συναλλαγή;

Downloads
    13
    Uploads
    0
    ISP
    Net One
    Router
    Speedtouch 780WL
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lewton Εμφάνιση μηνυμάτων
    Α δεν είναι δωρεάν το instant payment;
    Αυτό κατάλαβα από προηγούμενα μηνύματα...
    Ως instant payment εσυ μαλλον εννοεις αυτο που οι ελληνικες τραπεζες βαφτιζουν iris αμεσο εμβασμα και το οποιο παει σε 15 λεπτα αλλα εχει τσουχτερη χρεωση.
    Αλλιως στελνεις με τον κλασσικο τροπο που θελει μια εργασιμη και ειναι αρκετο φθηνοτερο. Τυπου 8 ευρω το απλο εμβασμα της 1ης εργασιμης εναντι 12 ή 15 ευρω το instant των 15 λεπτων. Αν δεν βιαζεσαι δεν αξιζει να πληρωσεις τους απατεωνες τοσα λεφτα.

Πλεον υπαρχει και το iris μεσω κινητου για να διευκολυνει τις αμεσες πληρωμες και ανταλλαγες ποσων μεχρι 500 ευρω ημερησια, μεσω κινητου, χωρις χρεωσεις.
    Εγινε περισσοτερο ως αντιβαρο για την γκρινια μας/πελατων γιατι πολλοι ηθελαν να κανουν μικροπληρωμες ή μικροεμβασματα και ειναι κοροιδια για 25 ευρω εμβασμα να πληρωνεις 8 ή 10 ευρω ή να σε υποχρεωνουν να ανοιξεις λογαριασμο (λχ αν δεν εχεις Εθνικη και ηθελες να βαλεις χρηματα σε λογαριασμο Εθνικης σου λενε ειτε βγαλε χρεωστικη, ανοιξε λογαριασμό και πληρωσε ή αλλιως απο την τραπεζα σου με εμβασμα).

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από RASTAVIPER Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τι εννοείς;
    Χρειάζεται ειδική εφαρμογή;
    Αν μπω στο ebanking της Εθνικής δηλαδή δεν θα το βρω εκεί;
    Και σε ποιο μενού κοιτάω;
    Το iris που μπορεις να στειλεις μεχρι 500 ευρω τη μερα σε αλλο λογαριασμο ειναι μονο μεσω κινητου (mobile banking).
    Μεσω web-banking (desktop) μπορεις να στειλεις εμβασμα αμεσο Iris εντος 15 λεπτων αλλα με τσουχτερη χρεωση.
    Αλλιως απλο εμβασμα 1ης εργασιμης παλι με χρεωση, λιγοτερο τσουχτερη αλλα και παλι κοροιδιστικη για εμενα.

- - - Updated - - -

Σε Εθνική και Πειραιώς δεν έχω διαπιστώσει να γίνεται κάτι τέτοιο αλλά θα το τσεκάρω.
    Δοκιμασε πρωτα να σεταρεις τον αποστολεα λογαριασμο ωστε η Dias αυτοματα να θεωρησει τον αλλο παραληπτη. Ή το αναποδο, καπου κολλανε καποια mobile banking apps.
    Καπου το ειχα δει πολλοι ειχαν θεμα με αυτο δεν τους αφηνε παρα μονο αν επαιζαν με τη σειρα αναθεσης του ρολου σε καθε mobile banking.

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Simpleton Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε ευχαριστώ. Βλέπω ότι γενικά το σύστημα περιστρέφεται γύρω από τα δύο σενάρια χρήσης που διαφημίζουν, «στείλτε χρήματα σε έναν φίλο» και «πληρώστε μια επιχείρηση». Η μεταφορά μεταξύ δικών μας λογαριασμών, το σενάριο «κάντε δωρεάν και αμέσως αυτό για το οποίο θα σας χρεώναμε και θα περιμένατε », δεν ξέρω κατά πόσο προβλεπόταν.

Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν κάποια στιγμή μπει κάποιος φραγμός, ώστε να επιτρέπεται εγγραφή μόνο για έναν λογαριασμό ανά ΑΦΜ. Ίσως, από την άλλη, το IRIS να είναι και κάποιου είδους πείραμα για να δουν οι τράπεζες τις επιπτώσεις στα έσοδα τους από την ενδεχόμενη μελλοντική κατάργηση των χρεώσεων για τα εμβάσματα.
    Σωστο αλλα απο την αλλη γιατι να μπορω να μεταφερω δωρεαν λεφτα σε τριτο ασχετο αλλα αν θελω να στειλω τα δικα μου χρηματα σε δικο μου λογαριασμο σε αλλη τραπεζα να πρεπει να πληρωσω τις σαπακο χρεωσεις τους? Ισως ηταν ενα ενδιαμεσο βημα για να περιορισουν τυχον γκρινιες και να πανε πιο πισω την εφαρμογη της ευρωπαικης οδηγιας και να μην φαει η χωρα προστιμα. Τυπου εχουμε βαλει μια πρωτη δωρεαν λυση εντος της χωρας και σταδιακα να επεκτεινουν τις εγχωριες και ενδοκοινοτικες με χαμηλη χρεωση οπως οριζει η οδηγια.
    Ισως ομως και να ηταν απλα ενας τροπος/μοχλος πιεσης να περιορισουν τις μαυρες συναλλαγες χερι-χερι κασερι κασερι, πλασαροντας την ευκολια της ηλεκτρονικης μεταφορας ως προεκταση του χεριου μεσω του κινητου.

Περιοχή
    Ankh-Morpork, Discworld
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100/40 Mbps
    ISP
    Deutsche Telekom
    Router
    FRITZ!Box 7560
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Sebu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ως instant payment εσυ μαλλον εννοεις αυτο που οι ελληνικες τραπεζες βαφτιζουν iris αμεσο εμβασμα και το οποιο παει σε 15 λεπτα αλλα εχει τσουχτερη χρεωση.
    Αλλιως στελνεις με τον κλασσικο τροπο που θελει μια εργασιμη και ειναι αρκετο φθηνοτερο. Τυπου 8 ευρω το απλο εμβασμα της 1ης εργασιμης εναντι 12 ή 15 ευρω το instant των 15 λεπτων. Αν δεν βιαζεσαι δεν αξιζει να πληρωσεις τους απατεωνες τοσα λεφτα.

Πλεον υπαρχει και το iris μεσω κινητου για να διευκολυνει τις αμεσες πληρωμες και ανταλλαγες ποσων μεχρι 500 ευρω ημερησια, μεσω κινητου, χωρις χρεωσεις.
    Εγινε περισσοτερο ως αντιβαρο για την γκρινια μας/πελατων γιατι πολλοι ηθελαν να κανουν μικροπληρωμες ή μικροεμβασματα και ειναι κοροιδια για 25 ευρω εμβασμα να πληρωνεις 8 ή 10 ευρω ή να σε υποχρεωνουν να ανοιξεις λογαριασμο (λχ αν δεν εχεις Εθνικη και ηθελες να βαλεις χρηματα σε λογαριασμο Εθνικης σου λενε ειτε βγαλε χρεωστικη, ανοιξε λογαριασμό και πληρωσε ή αλλιως απο την τραπεζα σου με εμβασμα).

Δεν τα ξέρω πολύ καλά τα Ελληνικά συστήματα.

Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Rasta θέλεις την εφαρμογή στο κινητό
    https://www.nbg.gr/en/individuals/da.../iris-payments
    We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
    I forgot that I might see, so many Beautiful things
    everything that has a beginning has an end
    See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me

Περιοχή
    ΚΥΠΡΟ
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    CYTA CYPRUS
    Router
    Technicolor TG799vn v2
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nnn Εμφάνιση μηνυμάτων
    Rasta θέλεις την εφαρμογή στο κινητό
    https://www.nbg.gr/en/individuals/da.../iris-payments
    Eυχαριστώ, αλλά διαβάζω ότι πρέπει και η άλλη πλευρά να έχει ενεργοποιήσει κάποια πράγματα.
    Δηλαδή πρέπει και εκείνος να έχει βάλει την εφαρμογή και να έχει κάνει κάτι για να μπορεί να δεχτεί τα χρήματα;
    Τι παπαριές είναι αυτές να μην μπορούμε να στείλουμε έτσι απλά χρήματα πχ σε κάποιον συγγενή μέσα στη χώρα... Και μιλάω για αποστολή από μια Ελλην. τράπεζα προς άλλη..
    Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
    Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
    OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
    Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
    Amazon Firestick: 4k max

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Voda/Nova/OTE/ΕΔΥΤΕ
    Eυχαριστώ, αλλά διαβάζω ότι πρέπει και η άλλη πλευρά να έχει ενεργοποιήσει κάποια πράγματα.
    Δηλαδή πρέπει και εκείνος να έχει βάλει την εφαρμογή και να έχει κάνει κάτι για να μπορεί να δεχτεί τα χρήματα;
    Τι παπαριές είναι αυτές να μην μπορούμε να στείλουμε έτσι απλά χρήματα πχ σε κάποιον συγγενή μέσα στη χώρα... Και μιλάω για αποστολή από μια Ελλην. τράπεζα προς άλλη..
    Μπορούμε... με το αζημείωτο
    Για τσάμπα μόνο mobile... μέχρι να αλλάξει και αυτό.

Downloads
    13
    Uploads
    0
    ISP
    Net One
    Router
    Speedtouch 780WL
    Πρεπει ο αλλος που θες να στειλεις χρηματα στο mobile app του να εχει δηλωσει το λογαριασμο του ως "δεχουμενο εισερχομενα εμβασματα" και ΟΧΙ ως "αποστολεα εμβασματων".
    Δυστυχως η υλοποιηση απο την ΔΙΑΣ ειναι για τα πανηγυρια καθως επιτρεπει καθε φορα ενας λογαριασμος να εχει ενα μονο status.
    Στην περιπτωση δηλαδη που εσυ εχεις 1 μονο τραπεζικο λογαριασμο στο ελληνικο συστημα (εστω Εθνικη) και θες να στειλεις λεφτα σε καποιον στην Alpha και να σου στειλει εσενα καποιος απο την Πειραιως δεν γινεται.
    Θα πρεπει πρωτα εσυ να ορισεις το λογαριασμο στο mobile app στο menu του IRIS ως λογαριασμο αποστολών και ο αλλος στην Αλφα ως λογαριασμο παραλαβων, να στειλεις εσυ τα λεφτα και μετα να μπεις παλι στο μενου και να γυρισεις το λογαριασμο σου σε λογαριασμο παραλαβων ωστε να μπορει να σου στειλει ο αλλος απο την Πειραιως τα λεφτα.

Θα επρεπε να ειναι πιο απλο αφου εσυ δεν μπορεις να στειλεις στον εαυτο σου στον ιδιο λογαριασμο στην ιδια τραπεζα. Εσυ μπορεις να κανεις μονο outbound και μπορεις να δεχτεις μονο inbound αρα θα επρεπε να μπορει ταυτοχρονα να επιτελει διττο ρολο.
    Επειδη ομως ειναι διατραπεζικο συστημα η ΔΙΑΣ δεν μπορει να μπλεξει στην περιπτωση που εσυ εχεις 3 λογαριασμους σε πολλαπλες τραπεζες ή στην ιδια τραπεζα, με το ιδιο ΑΦΜ και κινητο. Δεν θα ξερει που να παει τα χρηματα που σου στελνουν.
    Θα επρεπε επομενως το App να ειναι της ΔΙΑΣ και οχι καθε τραπεζας. Εμεις θα συνδεεαμε στο App της ΔΙΑΣ οσους λογαριασμους θελαμε και οταν ειχαμε εισερχομενο θα μας ρωταγε το app σε ποιο λογαριασμό/τραπεζα να τα στειλει. Ομοιως οταν στελναμε θα μας ρωταγε απο που να τα κανει αναληψη και εμβασμα.

Επρεπε δηλαδη να γινει αναπτυξη ανεξαρτητου App απο την ιδια την ΔΙΑΣ, στο οποιο θα εγγραφομασταν, θα συνδεαμε διατραπεζικα οσους λογαριασμους θελαμε και ολα λυμμενα. ΑΛΛΑ τοτε θα αρχιζαν να χανουν αιγλη οι εφαρμογες των τραπεζων αν εμεις χρησιμοποιουσαμε για τα καθημερινα και μεχρι 500 την εφαρμογη της ΔΙΑΣ.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    112600/11260
    ISP
    OTE
    SNR / Attn
    10(dB) / 18(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Sebu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εχει αλλάξει.... μπορείς και απο Web banking να στείλεις άμεσο έμβασμα σε άλλη ελληνική τουλάχιστον τράπεζα (δεν το έχω δοκιμάσει σε ξένη τράπεζα) με υποφερτές χρεώσεις .
    Απο Πειραιώς που έχω χρησιμοποιήσει κάποιες φορές (αντίστοιχο ειδα και στην Eurobank και νομίζω όλες το έχουν) αν στείλεις "Άμεσα (Instant Payment)" έχει έξοδα 3,20 για ποσό μέχρι 12.000 χωρίς να χρεώνεται κάτι ο παραλήπτης και πηγαίνει ακαριαία.... στην ουσία κοστίζει φθηνότερα απο το συνολικό κόστος αποστολέα και παραλήπτη και γίνεται άμεση μεταφορά.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Στιγμιότυπο οθόνης 2023-12-15 040246.png 
Εμφανίσεις:  9 
Μέγεθος:  93,2 KB 
ID: 252692
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TeoT : 15-12-23 στις 05:03.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49998/4997
    ISP
    Φιλοθέη/Γλυφά
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    ZTE H168N
    SNR / Attn
    17,1(dB) / 13,5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Δοκίμασα χθες να μεταφέρω χρήματα (780€) σε ταξιδιωτικό γραφείο, για συμμετοχή 2 ατόμων σε εκδρομή, και είδα ότι η Eurobank είχε χρέωση 1€ (SEPA) ενώ η ΕΤΕ λίγο παραπάνω.
    Με αυτές τις προμήθειες, δεν αξίζει το μπλέξιμο με Iris.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Wind
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από makfil Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δοκίμασα χθες να μεταφέρω χρήματα (780€) σε ταξιδιωτικό γραφείο, για συμμετοχή 2 ατόμων σε εκδρομή, και είδα ότι η Eurobank είχε χρέωση 1€ (SEPA) ενώ η ΕΤΕ λίγο παραπάνω.
    Με αυτές τις προμήθειες, δεν αξίζει το μπλέξιμο με Iris.
    Then again, γιατί να δίνεις έστω κα 1€ για κάτι που είναι 2-3 κλικ υπόθεση;
    You can tell who is skinny dipping when the tide goes away
    Truth is like poetry - and most people hate fucking poetry

Σελ. 737 από 850 ΠρώτηΠρώτη ... 717727732735736737738739742747757 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία