Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Ποιάς τράπεζας το e-banking χρησιμοποιείτε ;
- Ψήφισαν
- 465. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
Δημοσκόπηση πολλαπλών επιλογών.
Εμφάνιση 11.041-11.055 από 12742
Θέμα: e-banking
-
13-12-23, 16:49 Απάντηση: e-banking #11041
-
13-12-23, 16:55 Απάντηση: e-banking #11042
-
13-12-23, 16:59 Απάντηση: e-banking #11043
-
13-12-23, 17:44 Απάντηση: Re: Απάντηση: e-banking #11044
Το process ειναι να πας και το ενεργοποιεις στην Εθνικη και μετα να πας και το ενεργοποιεις στην Πειραιως. Η IRIS θα παρει την τελευταια ενεργοποιηση και θα βλεπει την Πειραιως για αποδεκτη. Ωστοσο ομως πιθανον να μην εχει απενεργοποιηθει στην Εθνικη και να σε αφηνει να στειλεις μεσα απο το app.
-
13-12-23, 21:36 Απάντηση: e-banking #11045
Για επαγγελματίες και εμπόρους από 1η του έτους μπαίνει προμήθεια. Ίσως να έχει ξανά αναφερθεί.
-
13-12-23, 22:34 Απάντηση: e-banking #11046
Εντωμεταξύ είπα να δοκιμάσω να δω και εγώ αν μπορώ να στείλω από Πειραιώς σε Alpha. Anyway, μπαίνω Πειραιώς και βάζω το κινητό τηλέφωνο, πατάω το πόσα χρήματα θέλω να στείλω, και στην τελευταία σελίδα μου εμφανίζει "Είδος Συναλλαγής: Επαγγελματική"
Και σε εσάς έτσι λέει; Αφού δεν έχω βάλει το ΑΦΜ, γιατί λέει επαγγελματική;
- - - Updated - - -
Επανέρχομαι... Θεωρώ ότι μάλλον μου το βγάζει επειδή έχω κάνει εγγραφή με το ΑΦΜ μου στην Πειραιώς για να δέχομαι εκεί χρήματα, και με το κινητό μου στην Alpha Bank.
Οπότε δεν ξέρω αν μου το εμφανίζει ως επαγγελματική επειδή λέει πως μέσω του ΑΦΜ θα γίνει η συναλλαγή;
-
14-12-23, 00:32 Απάντηση: e-banking #11047
Ως instant payment εσυ μαλλον εννοεις αυτο που οι ελληνικες τραπεζες βαφτιζουν iris αμεσο εμβασμα και το οποιο παει σε 15 λεπτα αλλα εχει τσουχτερη χρεωση.
Αλλιως στελνεις με τον κλασσικο τροπο που θελει μια εργασιμη και ειναι αρκετο φθηνοτερο. Τυπου 8 ευρω το απλο εμβασμα της 1ης εργασιμης εναντι 12 ή 15 ευρω το instant των 15 λεπτων. Αν δεν βιαζεσαι δεν αξιζει να πληρωσεις τους απατεωνες τοσα λεφτα.
Πλεον υπαρχει και το iris μεσω κινητου για να διευκολυνει τις αμεσες πληρωμες και ανταλλαγες ποσων μεχρι 500 ευρω ημερησια, μεσω κινητου, χωρις χρεωσεις.
Εγινε περισσοτερο ως αντιβαρο για την γκρινια μας/πελατων γιατι πολλοι ηθελαν να κανουν μικροπληρωμες ή μικροεμβασματα και ειναι κοροιδια για 25 ευρω εμβασμα να πληρωνεις 8 ή 10 ευρω ή να σε υποχρεωνουν να ανοιξεις λογαριασμο (λχ αν δεν εχεις Εθνικη και ηθελες να βαλεις χρηματα σε λογαριασμο Εθνικης σου λενε ειτε βγαλε χρεωστικη, ανοιξε λογαριασμό και πληρωσε ή αλλιως απο την τραπεζα σου με εμβασμα).
- - - Updated - - -
Το iris που μπορεις να στειλεις μεχρι 500 ευρω τη μερα σε αλλο λογαριασμο ειναι μονο μεσω κινητου (mobile banking).
Μεσω web-banking (desktop) μπορεις να στειλεις εμβασμα αμεσο Iris εντος 15 λεπτων αλλα με τσουχτερη χρεωση.
Αλλιως απλο εμβασμα 1ης εργασιμης παλι με χρεωση, λιγοτερο τσουχτερη αλλα και παλι κοροιδιστικη για εμενα.
- - - Updated - - -
Δοκιμασε πρωτα να σεταρεις τον αποστολεα λογαριασμο ωστε η Dias αυτοματα να θεωρησει τον αλλο παραληπτη. Ή το αναποδο, καπου κολλανε καποια mobile banking apps.
Καπου το ειχα δει πολλοι ειχαν θεμα με αυτο δεν τους αφηνε παρα μονο αν επαιζαν με τη σειρα αναθεσης του ρολου σε καθε mobile banking.
- - - Updated - - -
Σωστο αλλα απο την αλλη γιατι να μπορω να μεταφερω δωρεαν λεφτα σε τριτο ασχετο αλλα αν θελω να στειλω τα δικα μου χρηματα σε δικο μου λογαριασμο σε αλλη τραπεζα να πρεπει να πληρωσω τις σαπακο χρεωσεις τους? Ισως ηταν ενα ενδιαμεσο βημα για να περιορισουν τυχον γκρινιες και να πανε πιο πισω την εφαρμογη της ευρωπαικης οδηγιας και να μην φαει η χωρα προστιμα. Τυπου εχουμε βαλει μια πρωτη δωρεαν λυση εντος της χωρας και σταδιακα να επεκτεινουν τις εγχωριες και ενδοκοινοτικες με χαμηλη χρεωση οπως οριζει η οδηγια.
Ισως ομως και να ηταν απλα ενας τροπος/μοχλος πιεσης να περιορισουν τις μαυρες συναλλαγες χερι-χερι κασερι κασερι, πλασαροντας την ευκολια της ηλεκτρονικης μεταφορας ως προεκταση του χεριου μεσω του κινητου.
-
14-12-23, 00:33 Απάντηση: e-banking #11048
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
-
14-12-23, 11:30 Απάντηση: e-banking #11049
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Rasta θέλεις την εφαρμογή στο κινητό
https://www.nbg.gr/en/individuals/da.../iris-paymentsWe'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
14-12-23, 12:43 Απάντηση: e-banking #11050
Eυχαριστώ, αλλά διαβάζω ότι πρέπει και η άλλη πλευρά να έχει ενεργοποιήσει κάποια πράγματα.
Δηλαδή πρέπει και εκείνος να έχει βάλει την εφαρμογή και να έχει κάνει κάτι για να μπορεί να δεχτεί τα χρήματα;
Τι παπαριές είναι αυτές να μην μπορούμε να στείλουμε έτσι απλά χρήματα πχ σε κάποιον συγγενή μέσα στη χώρα...Και μιλάω για αποστολή από μια Ελλην. τράπεζα προς άλλη..
Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
Amazon Firestick: 4k max
-
14-12-23, 13:52 Απάντηση: e-banking #11051
-
14-12-23, 16:58 Απάντηση: e-banking #11052
Πρεπει ο αλλος που θες να στειλεις χρηματα στο mobile app του να εχει δηλωσει το λογαριασμο του ως "δεχουμενο εισερχομενα εμβασματα" και ΟΧΙ ως "αποστολεα εμβασματων".
Δυστυχως η υλοποιηση απο την ΔΙΑΣ ειναι για τα πανηγυρια καθως επιτρεπει καθε φορα ενας λογαριασμος να εχει ενα μονο status.
Στην περιπτωση δηλαδη που εσυ εχεις 1 μονο τραπεζικο λογαριασμο στο ελληνικο συστημα (εστω Εθνικη) και θες να στειλεις λεφτα σε καποιον στην Alpha και να σου στειλει εσενα καποιος απο την Πειραιως δεν γινεται.
Θα πρεπει πρωτα εσυ να ορισεις το λογαριασμο στο mobile app στο menu του IRIS ως λογαριασμο αποστολών και ο αλλος στην Αλφα ως λογαριασμο παραλαβων, να στειλεις εσυ τα λεφτα και μετα να μπεις παλι στο μενου και να γυρισεις το λογαριασμο σου σε λογαριασμο παραλαβων ωστε να μπορει να σου στειλει ο αλλος απο την Πειραιως τα λεφτα.
Θα επρεπε να ειναι πιο απλο αφου εσυ δεν μπορεις να στειλεις στον εαυτο σου στον ιδιο λογαριασμο στην ιδια τραπεζα. Εσυ μπορεις να κανεις μονο outbound και μπορεις να δεχτεις μονο inbound αρα θα επρεπε να μπορει ταυτοχρονα να επιτελει διττο ρολο.
Επειδη ομως ειναι διατραπεζικο συστημα η ΔΙΑΣ δεν μπορει να μπλεξει στην περιπτωση που εσυ εχεις 3 λογαριασμους σε πολλαπλες τραπεζες ή στην ιδια τραπεζα, με το ιδιο ΑΦΜ και κινητο. Δεν θα ξερει που να παει τα χρηματα που σου στελνουν.
Θα επρεπε επομενως το App να ειναι της ΔΙΑΣ και οχι καθε τραπεζας. Εμεις θα συνδεεαμε στο App της ΔΙΑΣ οσους λογαριασμους θελαμε και οταν ειχαμε εισερχομενο θα μας ρωταγε το app σε ποιο λογαριασμό/τραπεζα να τα στειλει. Ομοιως οταν στελναμε θα μας ρωταγε απο που να τα κανει αναληψη και εμβασμα.
Επρεπε δηλαδη να γινει αναπτυξη ανεξαρτητου App απο την ιδια την ΔΙΑΣ, στο οποιο θα εγγραφομασταν, θα συνδεαμε διατραπεζικα οσους λογαριασμους θελαμε και ολα λυμμενα. ΑΛΛΑ τοτε θα αρχιζαν να χανουν αιγλη οι εφαρμογες των τραπεζων αν εμεις χρησιμοποιουσαμε για τα καθημερινα και μεχρι 500 την εφαρμογη της ΔΙΑΣ.
-
15-12-23, 04:28 Απάντηση: e-banking #11053
Εχει αλλάξει.... μπορείς και απο Web banking να στείλεις άμεσο έμβασμα σε άλλη ελληνική τουλάχιστον τράπεζα (δεν το έχω δοκιμάσει σε ξένη τράπεζα) με υποφερτές χρεώσεις .
Απο Πειραιώς που έχω χρησιμοποιήσει κάποιες φορές (αντίστοιχο ειδα και στην Eurobank και νομίζω όλες το έχουν) αν στείλεις "Άμεσα (Instant Payment)" έχει έξοδα 3,20 για ποσό μέχρι 12.000 χωρίς να χρεώνεται κάτι ο παραλήπτης και πηγαίνει ακαριαία.... στην ουσία κοστίζει φθηνότερα απο το συνολικό κόστος αποστολέα και παραλήπτη και γίνεται άμεση μεταφορά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TeoT : 15-12-23 στις 05:03.
-
15-12-23, 08:11 Απάντηση: e-banking #11054
Δοκίμασα χθες να μεταφέρω χρήματα (780€) σε ταξιδιωτικό γραφείο, για συμμετοχή 2 ατόμων σε εκδρομή, και είδα ότι η Eurobank είχε χρέωση 1€ (SEPA) ενώ η ΕΤΕ λίγο παραπάνω.
Με αυτές τις προμήθειες, δεν αξίζει το μπλέξιμο με Iris.
-
15-12-23, 09:37 Απάντηση: e-banking #11055
Bookmarks