Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Ποιάς τράπεζας το e-banking χρησιμοποιείτε ;
- Ψήφισαν
- 465. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
Δημοσκόπηση πολλαπλών επιλογών.
Εμφάνιση 11.896-11.910 από 12745
Θέμα: e-banking
-
02-07-24, 19:29 Απάντηση: e-banking #11896
-
02-07-24, 21:19 Απάντηση: e-banking #11897
- Εγγραφή
- 08-01-2004
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Ηλικία
- 52
- Μηνύματα
- 21.723
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Εγώ είμαι πελάτης της alpha bank και δεν έχω κάρτα τους (είχα κάποτε πιστωτική η οποία έληξε και δε ζήτησα ανανέωση) και πλέον μου κατήργησαν το e-banking επειδή είχα πολύ καιρό να το χρησιμοποιήσω. Δεν κάνω συναλλαγές μαζί τους εδώ και χρόνια, είμαι μόνο συνδικαιούχος σε κάποιους λογαριασμούς των γονέων μου.
Κάποτε, όταν ήταν ενεργό το e-banking μου, θέλησα να ενεργοποιήσω το secure number (ή όπως το έλεγαν), ώστε να μπορώ να κάνω συναλλαγές. Δεν μπόρεσα να προχωρήσω επειδή δεν είχα κάρτα, και μου πρότεινε να ξεκινήσω διαδικασία έκδοσης κάρτας. Την ξεκίνησα, αλλά δεν προχώρησε επειδή δεν είχα τον secure number, και μου πρότεινε να τον ενεργοποιήσω. Ξεκίνησα τη διαδικασία ενεργοποίησης του secure number και...oh wait!
(Για να μην πω το θεϊκό που ζήτησα από τον πατέρα μου να πάει εκ μέρους μου και να ζητήσει έκδοση κάρτας, με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο που ανέφερε ρητά ότι παρέχω την ισχύ να εκδοσει κάρτα εκ μέρους μου σε κάθε τράπεζα, ονομαστικά, αλλά ΚΑΙ με ρητή εξουσιοδότηση, και δεν το δέχτηκαν)
So long alpha...Ανυπόγραφος
-
02-07-24, 23:22 Απάντηση: e-banking #11898- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
- Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.
-
03-07-24, 02:04 Απάντηση: e-banking #11899
-
03-07-24, 13:07 Απάντηση: e-banking #11900
-
03-07-24, 17:53 Απάντηση: e-banking #11901
Και σε εμένα όταν έληξε η χρεωστική κάρτα και είχα καιρό να χρησιμοποιήσω το webanking γιατί δεν είχα χρήματα μέσα, μου κατάργησαν τον κωδικό του webanking.
Επίσης η alpha bank είναι η πιο δυσκίνητη τράπεζα. Όταν ζητούσα να βγει από το λογαριασμό νεκρός συνδικαιούχος ή να μπει σε αυτό το λογαριασμό και άλλος συνδικαιούχος δεν το δεχότανε με τίποτα. Από τη στιγμή που πεθάνει κάποιος, κλειδώνουν όλα τα ονόματα σε αυτόν τον λογαριασμό. Ούτε μπαίνει ούτε βγαίνει κανένας!!!
-
03-07-24, 17:58 Απάντηση: e-banking #11902
Το να βάλεις ή να βγάλεις άτομο από έναν λογαριασμό με πολλούς συνδικαιούχους απαιτεί την σύμφωνη γνώμη όλων των συνδικαιούχων. Ο νεκρός πως θα συμφωνήσει; Σε τέτοιες περιπτώσεις με λογαριασμούς που έχουν πολλούς συνδικαιούχους νομίζω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν απλώς να ανοίξετε έναν νέο λογαριασμό και να μπείτε μόνο τα άτομα που θέλετε.
-
03-07-24, 18:49 Απάντηση: e-banking #11903
-
03-07-24, 19:00 Απάντηση: e-banking #11904
Λεγεται διαχειριση νομικου ή/και κανονιστικου κινδυνου βασει risk based approach (προσεγγιση με βαση τον κινδυνο).
Αν κατι δεν επιτρεπεται ή δεν απαγορευεται ρητα, explicitly και ονομαστικα τοτε καθε "ιδρυμα" μπορει να ακολουθησει την δικη του εσωτερικη πολιτικη και διαδικασια εφοσον ειναι σε θεση να αποδειξει τεκμηριωμενα και αμελητι στις οικειες Αρχες πως οτι επραξε ηταν συνομο νομικα και κανονιστικα και πως τυχον κινδυνοι ειχαν αξιολογηθει, αναγνωρισθει, επιμετρηθει, και καλυφθεί ή υπήρχει σχετική αποδοχή τους από το αρμόδιο Διοικητικό Οργανο (Δ.Σ.).
Αρα ο Α μπορει να κανει Χ και ο Β να κανει Ψ για ακριβως το ιδιο πραγμα αν δεν υπαρχει ρητη διαταξη νομου/πλαισιου. Εφοσον και οι δυο μπορουν να τεκμηριωσουν και αποδειξουν γιατι το κανουν τοτε προχωρανε κανονικα και ας φαινεται σε εμας "αντιφατικο" ή σε καποιες περιπτωσεις απλα αντιβαινει την κοινη λογικη τυπου "δεν μπορει να αφαιρειται νεκρος δικαιουχος απο λογαριασμο καθως απαιτουνται διαδικασιες, κληρονομητηρια, αποδοχες κληρονομιας και αν εχει λεφτα ο κοινος λογαριασμος μπορει να εμφανιστει η Εφορια να ζητησει φορο κληρονομιας αν μπορεσει να αποδειξει οτι τα χρηματα μεσα ειχε εισφερει ο θανων γιατι οι λοιποι συνδικαιουχοι δεν ειχαν την αντιστοιχη δυνατοτητα συνεπως τοσα χρονια γινοταν και αβαβα μαυρες εμμεσες αφορολογητες δωρεες μπλα μπλα μπλα μπλα". Δεν υπαρχει απολυτα ασπρο μαυρο σε αρκετα θεματα αλλα κινεισαι σε ζωνες αποχρωσεων του γκρι και ειναι ποιος εχει τη μεγαλυτερη πειθω, επιχειρηματα και αποδειξεις αν ειναι ή οχι ελεφαντας και αν εχει ή οχι δικιο.
-
03-07-24, 21:13 Απάντηση: e-banking #11905
Καλά όλα αυτά, αλλά ο νεκρός παύει να έχει δικαίωμα ή υποχρέωση συναίνεσης. Οι καταθέσεις, σε όλες τις περιπτώσεις κοινών διαζευκτικών λογαριασμών που γνωρίζω, περιέρχονται αυτόματα στους ζώντες δικαιούχους και το σύνολο των τέτοιων καταθέσεων απαλλάσσεται από τον φόρο.
Άλλωστε, το κανονιστικό πλαίσιο τους επιτρέπει να τα χρησιμοποιήσουν και για την κάλυψη προστιθέμενης διαφοράς τεκμηρίων, εφόσον έχουν υποβάλει δήλωση φόρου κληρονομιάς για το ποσό, δηλώνοντάς το ως ποσό που δεν θεωρείται εισόδημα, αν αυτό προκύπτει από της δηλώσεις του θανόντα, ακόμη κι αν εκείνοι δεν έχουν εισφέρει τίποτα στον λογαριασμό. Πόσες φορές να τα φορολογήσουν πια;
Μοιάζει πιο πολύ αδικαιολόγητη δυσκαμψία, παρά risk mitigation.
Τα σχετικά που βρήκα είναι:
Ν. 2961/2001, άρθρο 25, παρ. 2
Ν. 4172/2013, άρθρο 34 παρ. 2 περ. β’
Και πετυχαίνω και 1-2 άρθρα από δικηγόρους/φοροτεχνικούς που το επιβεβαιώνουν.¯\_(ツ)_/¯
-
04-07-24, 07:41 Απάντηση: e-banking #11906
ευχαριστώ δεν το ηξερα
- - - Updated - - -
δεν θέλω να πληρώσω στους έξυπνους το κόστος της κάρτας.
επίσης μπορω απλα να ζητησω να μου βαζουν τα χρήματα σε αλλη τράπεζα με κόστος που θα το πληρώνουν οι άλλοι δηλαδή "εσυ"/ εμεις το οποίο δεν θελω.
- - - Updated - - -
θα κρατάει κάποιο ποσό ετσι δεν είναι?
-
04-07-24, 12:36 Απάντηση: e-banking #11907
-
04-07-24, 14:18 Απάντηση: e-banking #11908
Φυσικά. Δεν υπάρχει τρόπος να μεταφέρεις χωρίς προμήθεια. Ίσως δες άμα παίζει κάτι μέσω IRIS, στην Attica που είμαι εγώ το είχα ψάξει πριν μήνες αλλά είχαν προμήθεια και εκεί.
Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις χρεωστική με ετήσιο κόστος, ανάληψη από το ΑΤΜ και κατάθεση σε άλλο ΑΤΜ.
-
04-07-24, 19:10 Απάντηση: e-banking #11909
Ο νεκρος ναι μεν δεν εχει δικαιωματα, οσο ομως ειναι δηλωμενος στο λογαριασμο καποιες τραπεζες για να τον διαγραψουν απαιτουν κληρονομητηριο και εγγυτερων συγγενων, να δουν αν οντως πρεπει να διαγραφει και αν οντως εχει πεθανει.
Επισης ο νεκρος δεν εχει δικαιωματα "εχει" ομως υποχρεωσεις, αν το δημοσιο ειχε εκκινησει πριν το θανατο του διαδικασιες για εισπραξη χρεων και οφειλων του θανοντος και ειναι στη διαδικασια εκδοσεως εντολων δεσμευσης λογαριασμων αν πηγαινει ο καθε κατσαπλιας και σβηνει ονοματα απο λογαριασμους το δημοσιο που εχει εννομο συμφερον στα λεφτα χανει τα δικαιωματα του. Για αυτο και τα χρεη κληρονομουνται απο τους κληρονομους μαζι με τυχον περιουσιακα στοιχεια. Για αυτο και πολλοι κανουν αποποιηση κληρονομιων λογω χρεων. Επομενως αν εσυ εισαι συνδικαιουχος σε λογαριασμο με θανοντα δεν μπορεις να πας ετσι απλα και να πεις στην τραπεζα σβηστον. Αυτος μπορει να χρωσταει της Μιχαλους στο κρατος. Πρεπει να δηλωθει ο θανατος, να γινουν κληρονομιες, αποδοχες, αποποιησεις, να εμφανιστει το κρατος για τυχον δεσμευσεις, εκποιησεις περιουσιακων στοιχεων και λογαριασμων και μετα αν δεν υπαρχει καποιος αλλος να απαιτει βλεπουμε. Επισης πολλες τραπεζες αν ο θανων ηταν και δανειοληπτης με ανοιχτα δανεια δεν τον σβηνουν ετσι απλα απο λογαριασμους με σημαντικα υπολοιπα γιατι τα καλοβλεπουν για καλυψη των ανοιχτων δανειων αν δεν εμφανιστουν κληρονομοι να κανουν αναδοχη χρεων.
Υπαρχουν λοιπον συγκεκριμενες διαδικασιες που πρεπει να ακολουθηθουν.
Αν εχουν γινει αποδοχες κληρονομιας και εχουν πληρωθει φοροι εκει αλλαζει το πραγμα. Στο παραδειγμα ομως καταλαβαινω οτι μιλαμε για ερωτημα του τυπου "γιατι η τραπεζα αρνειται διαγραφη θανοντος χωρις πολλα πολλα και χωρις χαρτουρα και δικαιολογητικα".
-
04-07-24, 20:44 Απάντηση: e-banking #11910
Όλα αυτά που γράφεις ισχύουν μόνο για κληρονομιές. Καμία σχέση δεν έχουν για συνδικαιούχους τραπεζικού λογαριασμού. Ούτε αποποίηση γίνεται, ούτε εγγύτεροι συγγενείς παίρνουν τίποτα, ούτε φορολογούνται, ούτε το κράτος μπορεί να πάρει τίποτα, γιατί αυτομάτως όλα τα χρήματα είναι του άλλου συνδικαιούχου. Μην μπερδεύουμε κληρονομιά, με συνδικαιούχους τραπεζικού λογαριασμού.
Και εννοείται ληξιαρχική πράξη θανάτου στην τράπεζα για να γίνει η διαγραφή ονόματος, θα πας.
Bookmarks