Μήπως ήταν «κάποτε» λογαριασμός μισθοδοσίας και τον κράτησες απλά μετά;
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Ποιάς τράπεζας το e-banking χρησιμοποιείτε ;
- Ψήφισαν
- 465. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
Δημοσκόπηση πολλαπλών επιλογών.
Εμφάνιση 11.956-11.970 από 12747
Θέμα: e-banking
-
22-07-24, 09:51 Απάντηση: e-banking #11956
-
23-07-24, 10:24 Απάντηση: e-banking #11957
Καλα και η ALPHA δεν παει πισω ...
Μου βγαζει μυνημα για να "ενημερωσω το προφιλ " ....
Ελευθερος επαγγελματιας ειμαι. Φυσικο προσωπο .
Απλα ειναι επαγγελματικος λογαριασμος λογω POS .
Επικαιροποιηση εχω κανει κανονικα μεσω απο το site .
Ντε και καλα πρεπει να παω σε καταστημα ???? για αγνωστο λόγο ???
The gr81 .
-
23-07-24, 11:09 Απάντηση: e-banking #11958
Να σας ενημερώσω το εξής όσον αφορά το KYC της Alpha. Ενώ είχα κάνει διασύνδεση με το gov πάω σε κατάστημα για άλλη δουλειά και μου ανοίγουν την καρτέλα, ήταν όλα ΚΕΝΑ. Αυτοί τώρα κάνουν μετάβαση από το δικό τους σύστημα στο CRM και το ERP της NEXI, όποτε δεν γίνεται σωστή μετάδοση δεδομένων. Πιστωτική κάρτα δεν μου έβγαζαν από την εφαρμογή. Με το που έστειλα αίτηση με τον παλιό τρόπο από την σελίδα τους κατευθείαν εγκρίθηκε. Άρα το egov KYC στην Alpha προσωρινά ξεχάστε το
Θαυμάζετε αλλά δεν αγγίζετε
-
23-07-24, 11:34 Απάντηση: e-banking #11959
-
23-07-24, 11:59 Απάντηση: e-banking #11960There's no substitute for experience
CorollaClub
-
23-07-24, 13:49 Απάντηση: e-banking #11961
-
23-07-24, 19:14 Απάντηση: e-banking #11962
Με βαση το μηνυμα σου ζητανε απο το νομιμο εκπροσωπο να ενημερωσει το προφιλ. Ενδεχεται επομενως να απαιτουν στοιχεια Beneficial Owner/Πραγματικου Δικαιουχου τα οποια ειναι υποχρεωτικα για εταιρικη οντοτητα για σκοπους KYC.
Εχεις καταχωρησει στοιχεια της εταιρειας Μητρωο Πραγματικων Δικαιουχων?
https://www.gov.gr/ipiresies/epikhei...on-dikaioukhon
Μηπως αποκτουσαν απο εκει προσβαση να τα αντλησουν και ξεμπερδευες? Οι τραπεζες εχουν υποχρεωση απο το νομο AML να εχουν προσβαση στο Μητρωο οπως και στο eKYC και να αντλουν στοιχεια για να μην ταλαιπωρουν το ποπολο εκτος και αν τα στοιχεια σε αυτες τις πλατφορμες ειναι ελλιπη ή μη επικαιροποιημενα.
- - - Updated - - -
Alpha Bank απο οσο θυμαμαι μπορεις να ανεβασεις και εσυ μονος σου δικαιολογητικα λχ λογαριασμο ΔΕΚΟ σε μορφη pdf και να κανουν μονοι τους την επιβεβαιωση λχ τηλεφωνου, διευθυνσης κτλ. Το ιδιο ισχυει φυσικα και για εκκαθαριστικο, μπορεις να ανεβασεις το πιο προσφατο και να κανουν την επικαιροποιηση εκεινοι αντι να τραβηξουν ετοιμα στοιχεια απο το eKYC.
-
26-07-24, 13:00 Απάντηση: e-banking #11963
Πήγε σήμερα ένα φίλος μου να ανοίξει μισθοδοσίας στην alhpa και πλήρωσε και 35€ για ασφάλεια. Είπε ότι αν δε υπογράψεις για ασφάλεια δε προχωράει η διαδικασία, αληθεύει;;;
Τους έχουν κάνει τελικά δεδομένη την ασφάλεια;;[IMG][img]//kat.cr/userbar/giannhs1985.png[/img][/IMG]
-
26-07-24, 13:04 Απάντηση: e-banking #11964
Γνωστή απάτη, έχει συζητηθεί εκτενώς. Προφανώς του πούλησαν αυτό (35€ κάθε χρόνο).
Να ξαναπαει τη Δευτερα στον Δ/ντη του καταστηματος να την ακυρώσει,ενημερώνοντας οτι θα προβει σε ονομαστικη καταγγελια του υπαλληλου που τον παραπάνησε για ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ στον τραπεζικο διαμεσολαβητη και στα κεντρικα της τράπεζας.(και να υποβάλλει άμεσα τη φόρμα παραπόνων.)
Απορώ όμως με το πόσο εύκολα ο κόσμος δέχεται να εξαπατηθεί και δεν αμφισβητεί όταν του λένε ανοησίες, και δεν μπαινει στον κόπο να κοιταξει το site της τραπεζας για τις χρεωσεις (ή υποτιθέμενες υποχρεωτικες χρεώσεις) και τις υπηρεσίες
Eπίσης δεν χρειαζόταν να πάει πουθενά, αρκούσε να κάνει τη διαδικασία δωρεάν απ το κινητό του:
https://www.alpha.gr/el/idiotes/kata...s/neos-pelatis
Ανοίξτε τον πρώτο λογαριασμό σας στην Alpha Bank από το κινητό σας, μέσα από την εφαρμογή myAlpha Mobile. Ολοκληρώνετε τα βήματα μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς να πάτε καθόλου σε κατάστημα.
Τελος, δεν υφίσταται ανάγκη λογαριασμού "μισθοδοσιας". Οποιοσδήποτε τραπεζικός λογαριασμός ταμιευτηρίου είναι κατάλληλος για να του βάζει ο εργοδότης του τη μισθοδοσία.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ariadgr : 26-07-24 στις 13:16.
-
26-07-24, 13:37 Απάντηση: e-banking #11965
-
26-07-24, 13:52 Απάντηση: e-banking #11966
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους 2 για την ενημέρωση. Θα τον ενημερώσω.
[IMG][img]//kat.cr/userbar/giannhs1985.png[/img][/IMG]
-
26-07-24, 14:57 Απάντηση: e-banking #11967
Το είχα αναφέρει ξανά, στη Eurobank που πούλησαν ασφαλιστικό πακέτο στο παιδί μου (ασφάλιση πορτοφολιού) χωρίς καν να καταλάβει πως υπήρχε χρέωση, κάναμε την ακύρωση απευθείας στη Eurolife. Έχουν διαδικασίες και έχουμε το δικαίωμα, εύκολο ήταν και χωρίς τριβές με το κατάστημα κ.λπ. Εκτός από τον διευθυντή που πήρε ένα τηλέφωνο και έλεγε του παιδιού διάφορες παπαριές, ότι δεν είναι στο συμφέρον του και κάνει λάθος και τέτοια. Κι άντε μετά να τους εξηγήσεις πως οι τράπεζες είναι σοβαρά μαγαζιά και είναι απαραίτητο να έχουν λογαριασμούς
hnesne
-
26-07-24, 21:22 Απάντηση: e-banking #11968
Κλασικες τραπεζικες απατες χωρις ενημερωση ή με ψεμματα οτι ειναι υποχρεωτικο γιατι τα σαπακο ιδρυματα εδω και χρονια (αρχης γενομενης απο την Πειραιως του Σαλλα) εχουν γινει σουπερμαρκετ που προσπαθουν να πουλησουν τα παντα εκτος απο προιοντα (καταθεσεις, δανεια) οπως ασφαλιστικα και επενδυτικα προγραμματα απο τα οποια βγαζουν παχυλα μπονους τα μεγαλοστελεχη και μικρα μπονους οι υπαλληλοι που εχουν την πιεση να φερουν στοχους αλλιως κινδυνευουν οι αξιολογησεις τους και τρωνε και μπινελικια απο περιφερειακους και λοιπους κηφηνες που περιφερονται στα δικτυα χρονια τωρα και κανουν μπουλινγκ.
Τα ιδια που εκανε παλιοτερα και η Εθνικη οταν ηθελες να ανοιξεις λογαριασμο για να μπαινει το επιδομα ανεργιας που με το ζορι σου ανοιγαν ταμιευτηριο plus με 2 ευρω το μηνα συνδρομη αλλιως αρνιοντουσαν και σου ελεγαν δεν γινεται να ανοιξεις αλλιως λογαριασμο για επιδομα ανεργιας, και ας κοπανιοσουν στο διευθυντη οτι ειναι παρανομο και καταχρηστικο.
Τα ιδια που κανουν ολες που χρεωνουν στη ζουλα ασφαλιστικα προιοντα τυπου ασφαλεια wallet, cyber security, κτλ κτλ.
Το μονο που ισως να ειχε αξια και το εχω κανει στο παρελθον συνειδητα ειναι η ασφαλιση δανειου ωστε σε περιπτωση ανεργιας ή απωλειας ζωης ή αναπηριας για 2 6μηνα να καλυψει η ασφαλιστικη τις δοσεις του δανειου και να παρεις και μερικες χιλιαδες ευρω ως αποζημιωση. Καθως σε δανεια μεγαλης διαρκειας δεν ξερεις πως τα φερνει η ζωη, το κοστος ηταν τοτε μικρο και επιμεριζοταν σε ολη τη διαρκεια του δανειου στη μηνιαια δοση επιβαρυνοντας την με 5 ευρω, ποσο ασημαντο αν θες να γλιτωσεις μερικες χιλιαδες ευρω στο μελλον απο απροβλεπτα γεγονοτα.
Αντιστοιχα ισως καποιο προιον ασφαλισης υπολοιπου καρτας αν εχεις μεγαλα υπολοιπα και συναλλαγες για προστασια απο ανεργια, αναπηρια, θανατο κτλ. Ωστε να πληρωσει το ποσο των λογαριασμων για καποιους Χ μηνες η ασφαλιστικη. Και να παρεις εσυ ή συγγενεις αποζημιωση.
Οι ασφαλισεις ειναι στατιστικη. Ζυγιζεις την πιθανοτητα ελευσης του κινδυνου και του απροβλεπτου γεγονοτος, με το υψος και επιβαρυνση του αρνητικου αντικτυπου vs. το κοστος της ασφαλισης και το πιθανο κερδος που θα εχεις απο αυτη. Αν κρινεις οτι σε συμφερει και ακομα και αν δεν επελθει ο κινδυνος θα ειναι money well spend το κανεις. Αν οχι δεν το κανεις.
-
26-07-24, 22:33 Απάντηση: e-banking #11969
Η αλητεία είναι στο ότι τα προωθούν ως υποχρεωτικά. Και σε εμένα κάποια στιγμή είχα δει αυτόματα χρέωση στην πιστωτική μου κάρτα, και όταν πήγα από την τράπεζα και ρώτησα τι φάση, μου είχαν πει ότι είναι ασφάλιση κάρτας.
Εντωμεταξύ εγώ δεν είχα υπογράψει τίποτα για ασφάλεια, και η συζήτηση είχε πάει κάπως:
- Είναι για την ασφάλεια σας αν δεν μπορέσετε να την πληρώσετε να είστε καλυμμένος
- Δηλαδή μπορώ να κάνω μαξ την κάρτα μου, και να πω δεν έχω να την πληρώσω;
- Ε όχι, αυτό δε γίνεται. Είναι για συγκεκριμένες περιπτώσεις
- Άρα αν θέλει η τράπεζα να είναι καλυμμένη ας κάνει πληρώσει αυτή την ασφάλεια αντί του πελάτη της, όχι εγώ.
-
26-07-24, 22:53 Απάντηση: e-banking #11970
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2