Γεια σας φίλοι. Στην κρεβατοκάμαρά μου το πάτωμα , αρκετά παλιό είναι από μαυρο μάρμαρο ( ή μαρμαρίνη , δεν ξέρω τη διαφορά ) . Σε πολλα σημεία έχουν σπάσει κομάτια ή έχει σημάδια και θέλω να το επισκευάσω. Μου φαίνεται οτι εχω δυο επιλογες :
1. το επισκευάζει ειδικός μαρμαράς ( τριψιμο καλο και γυαλισμα) . Αν ξέρετε κανεναν καλο μάστορα στειλτε τηλεφωνο με πμ.
2. μαρμαρας το τριβει , το κατεβαζει 1 ποντο τουλαχιστο και προσθετω ξυλινο πατωμα απο πανω .
Εσεις τι θα προτεινατε / προτιμουσατε ? Καθε ιδεα δεκτη.
Εμφάνιση 1-13 από 13
-
20-11-10, 15:48 Επισκευή μαρμάρινου πατωματος. Προτάσεις #1
-
20-11-10, 16:20 Απάντηση: Επισκευή μαρμάρινου πατωματος. Προτάσεις #2
Θα καλυψεις το μαρμαρο;;; Εισαι τρελος; Για να βαλεις σημερα μαρμαρα σε νεο σπιτι πρεπει να δωσεις πολλα λεφτα. Κανενας εργολαβος σημερα δεν βαζει μαρμαρο απο μονος του, πρεπει να το ζητησεις και να το πληρωσεις επιπλεον. Οι εργολαβοι βαζουν ενα πλακακι ισα-ισα για να κανουν την δουλεια τους με το λιγοτερο κοστος. Αλλοι, λοιπον, πληρωνουν αδρα για να βαλουν μαρμαρα κι εσυ που το εχεις ετοιμο θα το κρυψεις;; Προφανεστατα πρεπει να κανεις την επιλογη 1.
-
20-11-10, 22:29 Απάντηση: Επισκευή μαρμάρινου πατωματος. Προτάσεις #3
Θα φέρεις μάστορα που θα περάσει πρώτα μια ειδική ρητινη που θα καλύψει τα κενα απο τα σπασιματα, μετά θα τρίψει και στο τσακιρ κέφι θα περάσει κι ένα οξαλικο και θα γίνει λαμπα το πάτωμα.
Μην το χαλασεις το μάρμαρο θα το μετανιωσεις.
-
21-11-10, 04:21 Απάντηση: Επισκευή μαρμάρινου πατωματος. Προτάσεις #4
-
21-11-10, 13:04 Απάντηση: Επισκευή μαρμάρινου πατωματος. Προτάσεις #5
-
21-11-10, 14:01 Απάντηση: Επισκευή μαρμάρινου πατωματος. Προτάσεις #6
Στο χέρι σου είναι, ανάλογα με τα λεφτά που θα διαθέσεις να «σκάψεις» το υπάρχον πάτωμα και το πλακάκι να μπει στο ιδιο επίπεδο με το παλιό
Πάντως σκέψου την λύση πλακάκι. Το μάρμαρο και το ξύλο έχουν φθορές μετά από χρόνια. Πχ το μάρμαρο χωρίς λόγο μπορεί να το δεις να ξεφλουδίζει, τα ξύλα να ανοίγουν στους αρμούς κοκ. Το πλακάκι θα είναι εκεί μέχρι να το βαρεθείς και να το αλλάξεις
-
21-11-10, 14:58 Απάντηση: Επισκευή μαρμάρινου πατωματος. Προτάσεις #7
Και το πλακακι σπαει αγαπηητέ. Σπαει στις γωνιες οταν πεσει κατι επανω του ή και οταν δεν πεσει , ραγιζει , μαυριζει στους αρμους ( το μεγαλυτερο προβλημα που εχω βρει στα πλακακια , ειδικα μπανιο λή κουζινα ) Γι αυτο εχω απορριψει τη λυση πλακακι.
........Auto merged post: nodasz πρόσθεσε 1 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Μεχρι τωρα μαλλον η καλυτερη λυση. Μονο μια ερωτηση . Τι ειναι το οξαλικο ? Και παιδια , μηπως ξερει κανεις κανενα καλο μαρμαρα ?Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nodasz : 21-11-10 στις 14:58. Αιτία: auto merged post
-
22-11-10, 12:49 Απάντηση: Επισκευή μαρμάρινου πατωματος. Προτάσεις #8
Να κάνεις αυτό που σου είπε ο Xouzouris. Θα στο επισκευάσουν μια χαρά. Μάρμαρο και ξύλο (όχι laminate) είναι αναντικατάστατα κι επισκευάσιμα σε αντίθεση με το πλακάκι. Χώρια ότι μάρμαρο και ξύλο έχουν φινέτσα. Κράτησε το, επισκευάζεται και με τρίψιμο θα γίνει κουκλί. Απλά το μάρμαρο είναι κομματάκι κρύο για κρεβατοκάμαρα αλλά με ωραία χαλάκια θα είσαι κομπλέ.
-
22-11-10, 18:22 Απάντηση: Επισκευή μαρμάρινου πατωματος. Προτάσεις #9
-
22-11-10, 20:15 Απάντηση: Επισκευή μαρμάρινου πατωματος. Προτάσεις #10
Ξερω τι ειναι το οξαλικο οξυ φιλε μου , χημικός ειμαι στο κατω κατω
απλα δεν ηξερα οτι χρησιμοποιειται στα μαρμαρα. Και , με την ευκαιρια , τωρα εμαθα οτι το μαρμαρο στην κρεβατοκαμαρα μου ειναι μαυρο μαρμαρο φαρσαλων ( χρησιμοποιουνταν πολυ πριν απο 30 χρονια γιατι ηταν φτηνο ) μονο που ειναι δυσκολο στην επισκευη ...
-
22-11-10, 20:56 Απάντηση: Επισκευή μαρμάρινου πατωματος. Προτάσεις #11
Χρησιμοποιειται στο τριψιμο, ξεβρωμιζει και προσδιδει τετοια γυαλαδα που θα χτενιζεσαι στο πατωμα.
Απ'οσο ξερω απο τον μαστορα που εφτιαξε τα δικα μου μαρμαρα, η διαδικασια που περιεγραψα ειναι ψιλο-στανταρ: η ρητινη υπαρχει σε διαφορα χρωματα, το τριψιμο μπορει να γινει και με σκετο νερο (το κανουν στις σκαλες συνηθως γιατι η εξτρα γυαλαδα φερνει και εξτρα ολισθηροτητα και στην σκαλα δε λεει), το οξαλικο χρησιμοποιειται για το καλυτερο αισθητικο αποτελεσμα.
Γενικα ομως η ολη διαδικασια θελει καλοκαιρι για να μπορεις να εχεις ανοιχτα για εξαερισμο (το τριψιμο βγαζει πολλη σκονη και το οξαλικο μυριζει για να κανεις τη δουλεια με κλειστα παραθυρα). Επισης, να ξερεις οτι το μαρμαρο σφουγγαριζεται με σκετο νερο ή βαρια-βαρια με overlay, τα διαφορα απορρυπαντικα "σκοτωνουν" τη γυαλαδα.
-
23-11-10, 20:36 Απάντηση: Επισκευή μαρμάρινου πατωματος. Προτάσεις #12
-
13-05-11, 18:04 Απάντηση: Επισκευή μαρμάρινου πατωματος. Προτάσεις #13
Μετα τις γνωμες σας αποφασισα να βρω μαστορα να κανει τη δουλεια. Ειδα 4 και εντυπωσιαστηκα απο δυο νεα παιδια , Ελληνες και πραγματικα επιστημονες στη δουλεια τους. Πραγματικα το πατωμα εγινε καθρεφτης και μαλιστα τριψανε με ειδικο μηχανημα που δεν σηκωσε ΚΑΘΟΛΟΥ σκονη. Πραγματικα εντυπωσιαστηκα , φοβερη δουλεια ...
ΥΓ πρωτη φορα ειδα μαστορα να ερχεται την ωρα που εχει πει και να παιρνει τηλεφωνο αν ειναι να αργησει καμια ωρα. Κοιτα να δεις...
Παρόμοια Θέματα
-
Επισκευη wd My passport
Από ernesto στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 12-11-10, 22:59 -
Επισκευή μητρικής
Από HitmanBM στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 19-12-09, 22:42 -
Επισκευή iBook G3 - help
Από axinosgr στο φόρουμ Apple Hardware και SoftwareΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 16-05-07, 15:36 -
Επισκευη playstation2
Από Kurozuka στο φόρουμ Games και Online GamingΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 05-04-07, 22:00 -
Επισκευή αυτοκινήτου
Από alive στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 16-12-06, 23:35
Bookmarks