Έχουμε λοιπόν ένα laptop (κι'εσύ πάρει) Fujitsu, μοντέλο Amilo.
Το μηχανηματάκι (που δεν είναι δικό μου....) δουλεύει καλά, αλλά όταν δουλεύει από την μπαταρία, ξαφνικά χαμηλώνει ελαφρώς η λάμπα της οθόνης και κατεβάζει το φωτισμό. Αργότερα, μετά από ακαθόριστο διάστημα (αλλά όχι μεγάλο... συνήθως μετά από κάποια λεπτά), ξανανεβαίνει στα κανονικά της επίπεδα.
Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχω βρεί κάποιο patern στην όλη υπόθεση. Το μόνο που ξέρω μετά σιγουριάς είναι οτι αν το laptop είναι συνδεδεμένο με το φορτιστή, δεν το κάνει αυτό.
Υποθέτω οτι είναι κάποιου τύπου power saving (ίσως αν χρησιμοποιείται πολύ ο επεξεργαστής, να κατεβάζει ισχύ απ'την οθόνη - κάτι σαν τα παλιά αεροπλάνα κατά την απογείωση). Είναι έτσι, ή να πω του γνωστού μου να το πάει για αντικατάσταση μιας που είναι μόλις ενός μηνός laptop?
Επίσης (άσχετο αλλά τώρα μου τράβηξε το αυτί ο γνωστός), για να το ανάψει, πρέπει να το πατήσει 2-3 φορές το power button. Εγώ επιμένω να του λέω να το πατάει μια φορά αλλά για 1-2 δευτερόλεπτα, αλλά αυτός επιμένει οτι δεν χρειάζεται και οτι μάλλον είναι πρόβλημα... Καμιά γνώμη σε αυτό?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων![]()
Εμφάνιση 1-9 από 9
-
28-08-06, 19:08 Fujitsu-Siemens: Ανεβοκατεβαίνει η φωτεινότητα της οθόνης #1
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
28-08-06, 19:53 #2
Λοιπόν ακριβώς τα ίδια συμπτώματα έχω κι εγώ!
Έχω ένα amilo Pi1536, 4 μηνών. Αυτό με τη φωτεινότητα το κάνει όντως μόνο με την μπαταρία αλλά το κάνει τόσο σπάνια που δεν το δίνω σημασία. Απ'οτι κατάλαβα το κάνει όταν η μπαταρία πέσει κάτω απο ένα επίπεδο. Ίσως είναι κάποια ρύθμιση.
Αυτό με το power on έχω προσέξει οτι το κάνει κάποιες φορες αν το δουλευεις με το φορτιστή, το σβήσεις, αποσυνδέσεις το φορτιστή. Όταν πας να το ανάψεις με τη μπαταρία χρειάζεται κάποιες φορές 2 -3 πατήματα του power on για να ξεκινήσει.
Και κάτι άλλο. Αρχικά νόμιζα οτι είναι πρόβλημα αλλά στη συνέχεια το είδα και σε άλλα amilo. Το πληκτρολόγιο έχει την ίδια αίσθηση και ήχο οταν πατάς τα πλήκτρα και απο τις 2 πλευρές; Έχω προσέξει οτι πάνω από την πλευρά που βρίσκεται το dvdrw μοιάζει σαν να μην πατάει καλά.
-
28-08-06, 20:15 #3
Έτσι έκανε και το παλιό μου laptop (HP ΧΕ3) και τελικά κάηκε το inverter (ανεβάζει την τάση για το backlight της οθόνης).
-
28-08-06, 21:01 #4
Σ'ευχαριστώ!
Εδώ, δεν το κάνει μόνο με την μπαταρία χαμηλά αλλά όταν δεν έχει το φορτιστή.
Όσο για το άναμα, θα το κοιτάξω!
Το συγκεκριμένο (ίδιο με το δικό σου) δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα με τα πλήκτρα...
Run and wonder....
χμμμ...
Ναι αλλά όταν είναι στην πρίζα, η φωτεινότητα της οθόνης, παραμένει "ψηλά". Εννοώ δηλαδή οτι η default κατάστασή της είναι να είναι φωτεινή, και όχι ξαφνικά να ανεβάζει τη φωτεινότητα. Αντιθέτως, ξαφνικά τη ρίχνει
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
-
28-08-06, 21:38 #5
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Στο power saving ή κάποια ανάλογη επιλογή δεν έχει κάποια ρύθμιση ?
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
29-08-06, 09:34 #6
Και του πατέρα μου το amilo έκανε κάτι τέτοια αλλά εκεί πρέπει να ήταν προβληματάκια... Το έκανε ελάχιστες φορές (1-2) και γι' αυτό δεν κοιτάξαμε να το πάμε για service. Πιο συγκεκριμένα ήταν σαν να κόλλαγε η φωτεινότητα της οθόνης. Δηλαδή ανέβαινε η φωτεινότητα μέχρι το μέγιστο, μετά πήγαινε ξαφνικά στο ελάχιστο και μετά πάλι σιγά σιγά στο μέγιστο. Όλα αυτά νομίζω μέχρι να πατήσεις εσύ το κουμπί της φωτεινότητας οπότε τότε ερχόταν στα ίσια του...
-
29-08-06, 13:22 #7
- Περιοχή
- @ Copenhagen, DK
- Downloads
- 3
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- ISP
- Οtenet
Eίσαι σίγουρος οτι δεν υπάρχει κάποιο pattern στο αναβόσβήσιμο?
Γιατί στο δικό μου FJS-Amilo, με το που μπαίνει στη μπαταρία, χαμηλώνει ο φωτισμός κρατάει μερικά λεπτά και αν αρχίσω να κάνω κάτι (πατήσω κουμπι στο πληκτρολόγιο/ποντίκι) ξαναφωτίζει. Αν πέσει χαμηλά η μπαταρία γίνεται ακόμα πιο δύστροπο και αργει περισσότερο και ας πατάω πιο πολλά κουμπιά.
Πόσο σκοτεινιάζει η οθόνη? Διαβάζεται?
Πάντως ισχύει αυτό ανεξαρτήτως λειτουργικού, οπότε νομίζω οτι είναι θέμα ACPI και μάλλον πρέπει να θεωρείται feature και οχι bug...
-
31-08-06, 02:05 #8
τσ(ι)ού
χμμμμμόχι δεν είχε ΤΟΣΟ μεγάλες μεταβολές.
Όχι, δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν το δούλεψα και πολύ (τώρα έφυγε). Αυτό που είπες πιο κάτω όμως μου έδωσε μια πακατληκτική ιδέα!!!
Λοιπόν, θα πω του ιδιοκτήτη να δοκιμάσει το εξής:
Να αφήσει idle το μηχάνημα για μερικά δευτερόλεπτα (όχι αρκετά για να μπεί το screensaver, ή να μπεί σε hybernate) μήπως και είναι απλά ένα μέσω power saving το να ρίξει ελαφρώς τη φωτεινότητα και να την επαναφέρει μόλις πατήσεις ένα πλήκτρο... θα ενημερώσω για αυτό
Nαι ναι, διαβάζεται. Η πτώση της φωτεινότητας δεν πρέπει να είναι πάνω απ'το 10%.
Ίσως να έχεις δίκιοΘα πω να το δοκιμάσει.....
-
02-09-06, 00:58 #9
λοιπον, εχω και εγω το ιδιο προβλημα, και η πτωση της φωτηνοτητας ειναι ενοχλητικη. δεν μεταβαλεται με το πατημα κουμπιων και δεν εχει σχεση με το ποσο γεματη ειναι η μπαταρια!
Παρόμοια Θέματα
-
Acer aspire 5100 & φωτεινότητα οθόνης
Από steant στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 30-06-08, 19:15 -
Προβλημα με fujitsu-siemens
Από ankat στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 20-12-07, 19:31 -
H FUJITSU SIEMENS computers χρυσός χορηγός σε εκδήλωση της Microsoft
Από babality στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 17-02-07, 10:42
Bookmarks