Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 21
    Smile
    είδα και ένα άλλο θέμα ήταν όμως του 09 οπότε είπα να μην κάνω bump..

Λοιπόν έχω παραγγείλει ένα βιβλίο από Αμερική.. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να έρθει μέσα στις γιορτές, όμως εγώ θα λείπω (ειμαι φοιτητης στην Ξάνθη). Πόσο καιρό το κρατάνε στο ταχυδρομείο πριν το στείλουν από εκεί που ήρθε;;
    Μπορεί να το πάρει κάποιος άλλος εκτός από εμένα;; (την τελευταία φορά που πήρα ένα δέμα γυρεύαν ταυτότητα)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Περιοχή
    Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    1. 14 μέρες.
    2. Πρέπει να δώσεις στον άλλον εξουσιοδότηση, και την ταυτότητά σου.
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

14 εργάσιμες ή ημερολογιακές;;

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    OTE Fiber Speed 100
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΡΜΟΥ
    Είναι για την ακρίβεια 15 μέρες ημερολογιακές ΧΩΡΙΣ να μετράει η μέρα που έφτασε το ειδοποιητήριο σπίτι σου
    Shotokan Karate Greece, μη κερδοσκοπική οργάνωση για τη διδασκαλία του Καράτε ως πολεμική τέχνη
    Moksu στο γρασίδι
    παίρνω προαγωγή, παίρνω δώρα, παίρνω τηλέφωνο αλλά περνώ το δρόμο, περνώ τα μαθήματα, περνάμε τις εξετάσεις
    Προσοχή προσοχή έρχεται καταστολή
    Anonymous vs Υπουργείο Δικαιοσύνης

Περιοχή
    #skg
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/300M
    ISP
    Inalan
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Tp-link C80
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WAntilles Εμφάνιση μηνυμάτων
    1. 14 μέρες.
    2. Πρέπει να δώσεις στον άλλον εξουσιοδότηση, και την ταυτότητά σου.
    γι αυτο κανεις εξουσιοδοτηση για να μη δωσεις την ταυτοτητα σου
    VAMOS ARIS

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    1.020 / 8.188
    ISP
    Cyta
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    SNR / Attn
    7(dB) / 39,5(dB)
    εγώ νομίζα ότι είχα αφήσει δέμα από amazon.com στα ΕΛΤΑ κατιτίς περισσότερο από 15 μέρες. Μου είχαν στείλει 3 ειδοποιήσεις τις οποίες δεν έβλεπα και δυστυχώς δεν έχω κρατήσει για να βεβαιωθώ για τη διάρκεια παραμονής του δέματος.

Το avatar του μέλους RanasX
    RanasX Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από blade_ Εμφάνιση μηνυμάτων

Το avatar του μέλους DSLaManiaC
    DSLaManiaC Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από blade_ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όταν κάνεις εξουσιοδότηση πάει ο άλλος με τη ταυτότητα του.

Περιοχή
    Niihama-shi
    Downloads
    27
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από patir Εμφάνιση μηνυμάτων
    είδα και ένα άλλο θέμα ήταν όμως του 09 οπότε είπα να μην κάνω bump..

Λοιπόν έχω παραγγείλει ένα βιβλίο από Αμερική.. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να έρθει μέσα στις γιορτές, όμως εγώ θα λείπω (ειμαι φοιτητης στην Ξάνθη). Πόσο καιρό το κρατάνε στο ταχυδρομείο πριν το στείλουν από εκεί που ήρθε;;
    Μπορεί να το πάρει κάποιος άλλος εκτός από εμένα;; (την τελευταία φορά που πήρα ένα δέμα γυρεύαν ταυτότητα)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Αν δε στο έχουν στείλει συστημένο το πιο πιθανό είναι να το αφήσουν στη πόρτα σου.
    Στα απλά σπάνια θα λάβεις ειδοποίηση. Μόνο αν πρόκειται για μεγάλο δέμα που ο ταχυδρόμος δε μπορεί να κουβαλήσει μαζί του.

Αν ο πωλητής σου δε το έχει ταχυδρομήσει ακόμα ζήτησε του να γράψει στο φάκελο/δέμα "post restant" ώστε όταν φτάσει να μείνει στο ταχυδρομείο έως ότου πας να το παραλάβεις.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kx5 : 18-12-10 στις 15:17.

Περιοχή
    #skg
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/300M
    ISP
    Inalan
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Tp-link C80
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από DSLaManiaC Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όταν κάνεις εξουσιοδότηση πάει ο άλλος με τη ταυτότητα του.
    το ιδιο λεμε
    VAMOS ARIS

Περιοχή
    Ζωγράφου, Αθήνα
    Downloads
    18
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1 Gbit/s
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L FTTH
    Question
    *Νεκρανάσταση*

Πληροφορήθηκα πρόσφατα για την υπηρεσία Poste Restante -ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα αγνοεί την ύπαρξη της- και σκέφτομαι σοβαρά να την υιοθετήσω, ειδικά για αγορές που δεν καλύπτονται απ' το PayPal [σε περίπτωση δηλαδή που το αντικείμενο χαθεί ή «χαθεί», ο αποδέκτης δεν δικαιούται refund].
    Όπως μπορείτε να φανταστείτε, συνέβη το απευκταίο και τώρα το φυσάω και δεν κρυώνει ψάλλοντας παράλληλα τον «ακάθιστο ύμνο» [read: κατεβάζω καντήλια]

Ελάχιστες οι πληροφορίες σε ελληνικά fora για την χρήση του PR. Υπάρχει π.χ. όριο βάρους ή όγκου; Πόσο χρεώνεται το τηλέφωνο-ενημέρωση στον πελάτη;
    Και φυσικά το πιο βασικό απ' όλα: Τα ακριβή στοιχεία (διεύθυνση) που πρέπει να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος.
    Για την αλληλογραφία εσωτερικού δεν υφίσταται πρόβλημα. Απλώς προσθέτουμε «Poste Restante [+Τοπικό Κατάστημα ΕΛΤΑ]» και τελειώσαμε. Για του εξωτερικού (που μας ενδιαφέρει κιόλας) όμως;
    Εδώ καλά-καλά δεν έχουμε επιβεβαιώσει το πως (θα πρέπει να) αποδίδονται τα ονόματα των οδών στην Αγγλική γλώσσα.
    Τα ΕΛΤΑ Ζωγράφου ας πούμε, βρίσκονται επί της οδού Μπισκίνη 5 & Σταυραετού. "Biskini" ή "Mpiskini";

Αναζητώντας λεπτομέρειες στο google, βρέθηκα σε thread που αφορά online αγορές [του forum των «4 Τροχών»] όπου κάποιο μέλος ανέφερε τα εξής:
    Για να ελαχιστοποιήσει κανείς τις δοσοληψίες με ταχυδρομικούς διανομείς ή να μην ψάχνει για τα δέματα του στο ταχυδρομικό κουτί, μπορεί να λαμβάνει τα πράγματα που παραγγέλνει στο οικείο του ΕΛΤΑ. Αρκεί η αποστολή να γίνει με δημόσιο ταχυδρομείο και όχι κούριερ, και κυρίως να γράψει ως διεύθυνση παράδοσης το παράρτημα του ΕΛΤΑ που τον εξυπηρετεί, με όνομα παραλήπτη τον ίδιο.
    Η διεύθυνση είναι η λεγόμενη PR, ήτοι post restante, και θα την μάθετε από το ταχυδρομείο σας ρωτώντας τον υπάλληλο. Είναι ουσιαστικά ένας πενταψήφιος ταχυδρομικός κωδικός, π.χ. PR 12345.
    Βάζετε το όνομά σας και την ποστ ρεστάντ του ΕΛΤΑ, και το δέμα θα φτάσει εκεί και θα παραμείνει εκεί μέχρι να το ζητήσετε αυτοπροσώπως με την ταυτότητά σας μετά από λίγες ημέρες.

Εγώ αν έχω πάρει 100 φορές πράγματα από έξω, τις 95 είναι με δημόσια ταχυδρομεία και στην ποστ ρεστάντ όχι τη διεύθυνση του σπιτιού μου. Η ποστ ρεστάντ αποτελεί τον εφιάλτη των κούριερ, αφού με υποπολλαπλάσιο κόστος έχεις σιγουριά, εξασφάλιση και διακριτικότητα.
    Εν τω μεταξύ τα δημόσια ταχυδρομεία δεν είναι χύμα. Προσφέρουν αρκετές υπηρεσίες, όπως συνημμένο, ασφάλιση κ.α. Όταν ξεκίνησα, ξεκίνησα με κούριερ και αμέσως το γύρισα στα δημόσια όταν κατάλαβα τι τρέχει και πως.
    Τηλεφώνησα λοιπόν προ ολίγου στα ΕΛΤΑ της περιοχής προκειμένου να πληροφορηθώ τον περίφημο κωδικό και με «γείωσαν» κανονικά λέγοντας πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
    Γράφουμε απλώς "Poste Restante" & την διεύθυνση του καταστήματος, δεν χρειάζεται τίποτα επιπλέον.
    WTF?
    Υποτίθεται πως ο τύπος παραπάνω έχει κάνει ουκ ολίγες αγορές δίνοντας αυτά τα στοιχεία παραλήπτη, είναι δυνατόν να κάνει λάθος;

Όσοι έχουν εμπειρία, παρακαλώ να αποσαφηνίσουν το θέμα.
    Για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτόν τον ΚΑΡΚΙΝΟ - βρήκα πάλι σήμερα μικροδέμα [με παραλήπτη άλλον ένοικο] εκτός της κυρίας εισόδου της πολυκατοικίας.
    Αλλά και μέσα να το αφήσει, αν μπαινοβγαίνει κόσμος στο κτίριο και τους γυαλίσει τι γίνεται;
    Τα συστημένα στοιχίζουν extra, το μόνο κόστος που έχει το poste restante είναι ο χρόνος για την διαδρομή ως το Ταχυδρομείο και η πιθανή αναμονή για εξυπηρέτηση.
    Μικρό τίμημα για peace of mind...
    Isn't it great when things just WORK?

minus21grams [dot] net

Περιοχή
    in the blue flow..
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΘΗ
    Router
    Thomson TG782
    SNR / Attn
    6.5(dB) / 21(dB)
    αν σε παιρνει οικονομικα (70κατι ευρω το χρονο) και κανεις μεγαλο ογκο αγορων η εχεις πολλη αλληλογραφια απο εξωτερικο, νοικιασε μια θυριδα στο τοπικο σου ταχυδρομειο. επειδη εδω που μενω εχουμε και "χυμα" ταχυδρομους αλλα και "περιεργους" γειτονες που βουτανε/ανοιγουν αλληλογραφια, νοικιασα θυριδα και ησυχασα. παιρνεις ηλεκτρονικη καρτα και κλειδι, προσβαση ολο το 24ωρο και το ακομα καλυτερο, αν σου αφησουν ειδοποιητηριο στη θυριδα λογω ογκου του δεματος το ζητας και στο δινουν την ιδια μερα, δε περιμενεις την επομενη. επισης μπορεις να δηλωσεις αλλο ενα ατομο το οποιο μπορει να χρησιμοποιησει τη θυριδα. δεν εχω χασει φετος ουτε ενα πακετο.

Περιοχή
    Ζωγράφου, Αθήνα
    Downloads
    18
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1 Gbit/s
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L FTTH
    Arrow
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από duende
    Αν σε παίρνει οικονομικά (70κάτι Ευρώ το χρόνο) και κάνεις μεγάλο όγκο αγορών ή έχεις πολλή αλληλογραφία από εξωτερικό, νοίκιασε μια θυρίδα στο τοπικό σου ταχυδρομείο.
    Επειδή εδώ που μένω έχουμε και «χύμα» ταχυδρόμους αλλά και «περίεργους» γείτονες που βουτάνε/ανοίγουν αλληλογραφία, νοίκιασα θυρίδα και ησύχασα.
    Παίρνεις ηλεκτρονική κάρτα και κλειδί, πρόσβαση όλο το 24ωρο και το ακόμα καλύτερα, αν σου αφήσουν ειδοποιητήριο στη θυρίδα λόγω όγκου του δέματος το ζητάς και στο δίνουν την ίδια μέρα, δεν περιμένεις την επόμενη.
    Επίσης μπορείς να δηλώσεις άλλο ένα άτομο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει τη θυρίδα. Δεν έχω χάσει φέτος ούτε ένα πακέτο.
    Αν ήταν €7 (αντί για 70) θα το έκανα ασυζητητί. Ο όγκος των εισερχομένων (εννοείται όχι απλών επιστολών ή λογαριασμών) είναι τέτοιος που δεν δικαιολογεί το ποσό αυτό.
    Ακόμα και αν επέλεγα registered mail για τις επίφοβες αποστολές, λιγότερα θα μου έβγαιναν...
    Η μέθοδος του Poste Restante φαντάζει η καλύτερη - τουλάχιστον για τις δικές μου ανάγκες.

Τελικά υπάρχει «κωδικός» μετά το «PR» ή όχι;
    Γιατί έτσι και γίνει λάθος στα στοιχεία της διεύθυνσης, τα δέματα θα καταλήγουν στο πουθενά (ή θα επιστρέφονται στον αποστολέα)
    ΕΠΙΣΗΜΗ απάντηση από τα ΕΛΤΑ από που παίρνουμε; Αυτό το info@elta-courier.gr αφορά μόνο τις Ταχυμεταφορές;
    Isn't it great when things just WORK?

minus21grams [dot] net

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    120/120
    ISP
    HCN
    Router
    UniFi Cloud Gateway Ultra
    ΕΛ-ΤΑ courier είναι οι ταχυμεταφορές που είναι ουσιαστικά μια ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών που φέρει το σήμα και το όνομα των ΕΛ-ΤΑ.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από -21grams Εμφάνιση μηνυμάτων
    ΕΠΙΣΗΜΗ απάντηση από τα ΕΛΤΑ από που παίρνουμε;
    800-11-82000

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-09-10, 13:17
  2. τελωνειο και ΕΛΤΑ
    Από anaksagoras στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-02-10, 17:38
  3. ΕΛΤΑ και γραμματοσημα
    Από giwrgosth στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-01-10, 03:31
  4. ΕΛΤΑ & παράδοση δεμάτων
    Από Mouse Potato στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-04-09, 22:31
  5. Ιδιωτικοποίηση και των ΕΛΤΑ
    Από ciaoant1 στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-04-09, 21:08

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία