Δύο φορές έκανα αίτηση για πιστωτική στην Alpha και τις δύο την απέρριψαν.
Την πρώτη ήταν το 2002 όταν και πήρα στεγαστικό από αυτή και η κοπέλα που με εξυπηρέτησε σχεδόν με παρακάλεσε να μου βγάλει μια American Express. Δεν την είχα ανάγκη, αλλά αφού ήταν με δωρεάν συνδρομή για πάντα έκανα αίτηση, να πάρει και η κοπέλα το μπόνους της, η οποία δεν εγκρίθηκε και δεν το έψαξα αφού δεν με ενδιέφερε.
Πριν 2-3 βδομάδες ξαναέκανα αίτηση για Visa Bonus, για το λόγο πως έχω μισθοδοσία σε κάποια άλλη τράπεζα και αυτό θα αλλάξει και έτσι θέλω να κλείσω τους λογαριασμούς μου σε αυτή και φυσικά να κόψω τις δύο Visa που ανήκουν σε αυτή.
Πάλι δεν εγκρίθηκε! Υπόψιν πως στην Alpha έχω ένα στεγαστικό, το οποίο δεν είχε ποτέ καθυστέρηση στην πληρωμή δόσεων (της τάξης των 320 ευρώ το μήνα), αφού έχω πάντα χρήματα στο λογαριασμό μου σε αυτή, τα οποία είναι κάμποσα, αφού από την άλλη παίρνω το μισθό μου και τα χρήματά μου τα καταθέτω στην Alpha. Επίσης οι δύο Visa που έχω στην άλλη τράπεζα πέρα από το ότι ποτέ δεν είχαν καθυστέρηση στην εξόφλησή τους, εκτός από 2-3 φορές που ξέχασα να πληρώσω, δεν παρουσιάζουν κάποια μεγάλη κίνηση, άντε να έχουν φτάσει συνολικά στα 1000 ευρώ κάποια στιγμή, ποσό που συνήθως το εξοφλώ όλο, αλλά η μηνιαία κίνηση γενικά είναι μικρή, πληρωμή κινητού, διοδίων, Paypal κλπ, άντε να φτάνει τα 200-300 ευρώ.
Το κακό με αυτούς είναι πως δεν σου λένε το λόγο που απέρριψαν την αίτηση, έτσι ώστε να ξέρεις! Τα έσοδά μου δεν είναι τεράστια, αλλά έχω έναν καλό σχετικά μισθό. Οπότε να υποθέσω πως γενικά σαν τράπεζα είναι κάπως "σφιχτή" στην έκδοση καρτών? Αν ναι τότε προς τι οι άπειρες διαφημίσεις με τον τύπο που δίνει μπόνους στον εαυτό του? Αν δεν κάνει πελάτη κάποιον σαν εμένα, που έχω αποδείξει πως είμαι φερέγγυος προς αυτούς αλλά και την άλλη τράπεζα που έχω συνεργασία, ποιους θα κάνει? Παίζει ρόλο το στεγαστικό και φοβούντε ίσως πως αν βαρέσω κανόνι θα έχουν δύο μέτωπα? Μα άλλες τράπεζες σχεδόν σε αναγκάζουν μαζί με το στεγαστικό να βγάλεις και κάρτα.
Δε λέω πως δεν κάνουν καλά που προσέχουν και δε βγάζουν κάρτες με το κιλό στον καθένα, αλλά μήπως είναι λίγο υπερβολικοί?
Εμφάνιση 1-15 από 16
-
30-12-10, 10:34 Η Alpha Bank είναι "σφιχτή" στην έκδοση καρτών? #1Οία η Ηώ, ω Υιέ αεί Ει
-
30-12-10, 10:56 Απάντηση: Η Alhpa Bank είναι "σφιχτή" στην έκδοση καρτών? #2
Γενικά, από προσωπική εμπειρία είναι σχετικά σφικτοί. Όπως καταλαβαίνεις, τον τελευταίο χρόνο όλες οι τράπεζες έχουν γίνει ακόμα πιο σφικτές. Τό ότι έχεις στεγαστικό με την Αλφα που αποπληρώνεται καλά είναι πολύ σημαντικό και θετικό στοιχείο. Μήπως έχεις μεγάλο όριο στις πιστωτικές κάρτες σου από τις άλλες τράπεζες κάτι που φοβίζει την Άλφα να σου δώσει και άλλη κάρτα;
Σε γενικές γραμμές οδηγία της Τράπεζας της Ελλάδος είναι οι μηνιαίες δόσεις για εξυπηρέτηση του δανεισμού σου να μη ξεπερνά το 40% του εισοδήματος σου. Οι τράπεζες με το συντηρητισμό που τις διακρίνει στη χορήγηση δανείων τελευταία μπορεί να χρησιμοποιούν ακόμα και μικρότερο ποσοστό 30-35%. Για να βρεις τη μηνιαία δόση για εξυπηρέτηση του δανεισμού σου προσθέτεις τη δόση του στεγαστικού σου + 2.5% * όριο κάθε πιστωτικής σου κάρτας.
Για να μην το αναφέρεις, φαντάζομαι ότι δεν έχεις Τειρεσία (παλιότερη οφειλή προς Τραπεζα που δεν εξυπηρέτησες.)
-
30-12-10, 11:13 Απάντηση: Η Alhpa Bank είναι "σφιχτή" στην έκδοση καρτών? #3
H μια έχει 5.000 και η άλλη 2.500, αλλά ποτέ δεν έχει φτάσει κάποια από αυτές πάνω από 1.500 ευρώ, εκτός από μια φορά τον Ιούνιο που πλήρωσα την γέννα, κάπου στα 2.500-3.000 αν θυμάμαι καλά, ποσό που εξόφλησα ολόκληρο με την έκδοση του λογαριασμού.
Στον Τειρεσία δε με ξέρουν και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τράπεζες κλπ, εκτός από μια φορά με κάποια ξεχασμένη Diners που είχα τη δεκαετία του 90 μέσω Panafon τότε και την οποία μου είχαν κόψει γιατί είχα να την πληρώσω κάτι μήνες, αλλά μιλάμε για ποσό της τάξης των 10.000 δραχμών και που στην ουσία ήταν κάποιο ποσό που χρέωναν κάθε μήνα για ασφάλεια. Την εξόφλησα, την έκοψα και δε νομίζω να έχω πρόβλημα από τότε!Οία η Ηώ, ω Υιέ αεί Ει
-
30-12-10, 12:06 Απάντηση: Η Alhpa Bank είναι "σφιχτή" στην έκδοση καρτών? #4
Γενικώς είναι σφιχτές οι τράπεζες αυτή την εποχή. Εμένα π.χ με ~12.000 € εισόδημα, σπίτι δικό μου (το οποίο είναι εξοφλημένο - άρα έχω λιγότερα εξοδα γιατί δεν πληρώνω ενοίκιο) δεν μου κάνουν καν μεταφορά μια κάρτα που χρωστάω 4.000€.
-
30-12-10, 12:46 Απάντηση: Η Alhpa Bank είναι "σφιχτή" στην έκδοση καρτών? #5
Την τράπεζα δε κοιτάει την ιστορικότητα του ύψους των λογαριασμών που έχεις με τις άλλες τράπεζες αλλά το όριο σου, γιατί εσύ μπορείς να πας την άλλη μέρα και να σηκώσεις μέχρι εκεί. Υπολογίζοντας τα όρια των καρτών σου + το στεγαστικό όπως σου είπα πιο πάνω βγαίνει γύρω στα 510-515 ευρώ μηνιαίως η μέγιστη μηνιαία δόση που έχεις ήδη επωμιστεί. Οπότε αν το μηνιαίο εισόδημα σου δεν είναι πάνω από 1300-1400 ευρώ, δύσκολα να σου εγκρίνει νέα κάρτα η κάθε τράπεζα.
Αν επιμένεις να θέλεις κάρτα στη τράπεζα που σε βολεύει θα σου πρότεινα να μειώσεις τα όρια των υπαρχοντων καρτών σου π.χ. συνολικά στα 4.000, ώστε να μην επηρεάσει την μηνιαία σου ανάγκη και στη συνέχεια να κάνεις νέα αίτηση. Να ξέρεις ότι οι αλλεπάληλες αιτήσεις έχουν αρνητικό αντίκτυπο γιατί σε κάνουν να φάινεσαι "απελπισμένος". Ελπίζω να σε βοήθησα.
-
30-12-10, 13:22 Απάντηση: Η Alhpa Bank είναι "σφιχτή" στην έκδοση καρτών? #6
-
31-12-10, 12:25 Απάντηση: Η Alhpa Bank είναι "σφιχτή" στην έκδοση καρτών? #7
Λαβε υποψη σου οτι οι τραπεζες εκτος απο τον μαυρο Τειρεσια κοιτανε και τον λευκο. Στον λευκο φαινονται ολες οι "πιστωσεις" σου, πχ δανεια, καταναλωτικα, καρτες κτλ ανεξαρτητα απο τον αν ειναι ή οχι ενημερα, εμφανιζεται η τυχον καθυστερηση τους και ποτε και ποσο διαστημα ηταν σε καθυστερηση και με τι ποσα.
Επισης εμφανιζεται (κακο αυτο) ποσες φορες εχει γινει αναζητηση για εσενα στον Τειρεσια (αλλα οχι απο ποιον, μονο ο αριθμος). Αν λοιπον σε τσεκαρουν αλλες τραπεζες που ψαχνουν να σου προεγκρινουν προϊοντα ή εταιρειες collections/pre collections και εμφανιζεις πχ 10+ searches στον Τειρεσια ο αλλος επειδη δεν ξερει για ποιο λογο σε ψαχνουν το εκλαμβανει αρνητικα.
-
31-12-10, 12:57 Απάντηση: Η Alhpa Bank είναι "σφιχτή" στην έκδοση καρτών? #8
Μπα με τον Τειρεσία δε νομίζω να έχω κάποιο πρόβλημα από αυτά που γράφεις, αφού τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια πέρα από το στεγαστικό δεν έχω πάρει και δεν έχω ζητήσει άλλο δάνειο και φυσικά δεν έχω κανει άλλη αίτηση για κάρτες κλπ.
Το μόνο δάνειο που έχω πάρει είναι ένα καταναλωτικό το 1997 που εξόφλησα κανονικά πάνω στο χρόνο και καμία άλλη συναλλαγή με τράπεζες.
Παίζει αυτό που γράφει ο alexisazen και το βρίσκω λογικό, αλλά καλό θα ήταν να ενημέρωναν τον κόσμο για το λόγο της απόρριψης, έτσι ώστε να ξέρει που βαδίζει. Αν είναι αυτός ο πραγματικός λόγος την επόμενη μέρα θα έκοβα τις άλλες κάρτες, ή θα μείωνα το όριο στα 1.000 ευρώ, γιατί δεν είναι ότι θέλω μια κάρτα ακόμη, αλλά να τα μαζέψω όλα σε μια τράπεζα να έχω να κάνω όλες τις συναλλαγές μου με αυτή.Οία η Ηώ, ω Υιέ αεί Ει
-
31-12-10, 13:21 Απάντηση: Η Alhpa Bank είναι "σφιχτή" στην έκδοση καρτών? #9
καλιμερα !
αν εχεις χρηματα στην Αλφα Τραπεζα σηκωσε τα και γραψε σαν λογο κλεισιματος λογαριασμου αρνηση εκδοσης πιστωτικης καρτας.
QUOTE=giwrgosth;3889523]Μπα με τον Τειρεσία δε νομίζω να έχω κάποιο πρόβλημα από αυτά που γράφεις, αφού τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια πέρα από το στεγαστικό δεν έχω πάρει και δεν έχω ζητήσει άλλο δάνειο και φυσικά δεν έχω κανει άλλη αίτηση για κάρτες κλπ.
Το μόνο δάνειο που έχω πάρει είναι ένα καταναλωτικό το 1997 που εξόφλησα κανονικά πάνω στο χρόνο και καμία άλλη συναλλαγή με τράπεζες.
Παίζει αυτό που γράφει ο alexisazen και το βρίσκω λογικό, αλλά καλό θα ήταν να ενημέρωναν τον κόσμο για το λόγο της απόρριψης, έτσι ώστε να ξέρει που βαδίζει. Αν είναι αυτός ο πραγματικός λόγος την επόμενη μέρα θα έκοβα τις άλλες κάρτες, ή θα μείωνα το όριο στα 1.000 ευρώ, γιατί δεν είναι ότι θέλω μια κάρτα ακόμη, αλλά να τα μαζέψω όλα σε μια τράπεζα να έχω να κάνω όλες τις συναλλαγές μου με αυτή.[/QUOTE]
-
01-01-11, 15:55 Απάντηση: Η Alhpa Bank είναι "σφιχτή" στην έκδοση καρτών? #10
Εχει βγει αποφαση δικαστηριου (αλλα δεν την εχω ευκαιρη) οτι οι Τραπεζες ειναι υποχρεωμενες να ενημερωνουν τον πελατη για το λογο της απορριψης πιστωσης. Μολις τη βρω θα επανελθω.
Το οτι εσυ δεν εχεις κανει 10 χρονια αιτηση, δεν σημαινει οτι αλλες τραπεζες (ιδιως μικρες που θελουν να αναπτυξουν πελατολογιο) δεν σε ψαχνουν εσενα και ολους μας στον Τειρεσια. για ατομα με μικρες ή ενημερες οφειλες.
Εκει εξω κυκλοφορουν πολλες παρανομες λιστες με τα στοιχεια ολων μας (ονοματεπωνυμα, ΑΦΜ, ταυτοτητες, ημερομηνιες γεννησης, τηλεφωνα, διευθυνσεις κτλ) οι οποιες χρησιμοποιουνται αναλογως και παντα με το αζημιωτο
-
01-01-11, 19:45 Απάντηση: Η Alhpa Bank είναι "σφιχτή" στην έκδοση καρτών? #11
Εμένα στην Αλφα μου βγάλαν κάρτα σε dt με ένα δάνειο υπερδιπλάσιο από το δικό σου (αν κρίνω από τις δόσεις). Δεν μπορεί κάποιος να ξέρει γιατί στην απέρριψαν, εσύ όμως ως πελάτης μπορείς να πουλήσεις πολύ τσαμπουκά στην τράπεζα και να μάθεις.
Αν αφήσεις κιόλας να εννοηθεί ότι εξετάζεις την πιθανότητα μεταφοράς δανείου (πχ ρώτα αθώα αν θα υπάρχουν προσαυξήσεις σε περίπτωση μεταφοράς) πιστεύω θα κάνεις τη δουλειά σου.
Έχε πάντως υπόψη σου ότι δεν είσαι καλός, είσαι κάκιστος πελάτης όταν καθαρίζεις το υπόλοιπο της πιστωτικής, καλοί πελάτες είναι αυτοί που πληρώνουν τα εξωφρενικά επιτόκια.
-
01-01-11, 23:07 Απάντηση: Η Alhpa Bank είναι "σφιχτή" στην έκδοση καρτών? #12
Ειναι δυσκολη γενικα η φαση τωρα για τις εγκρισεις δανειων και καρτων. Απλα πηγαινε στο καταστημα που εκανες την αιτηση, συζητησε το με τον υπαλληλο και πες του τι γινεται για να λυθει το ζητημα!
Παντως ρε παιδια για να μην ανοιξω αλλο θεμα.
Μπορει να μου πει καποιος αν υπαρχουν τραπεζικα προιοντα που να απευθυνονται σε ατομα απο 18 μεχρι 20-22 που δεν ειναι φοιτητες;
-
03-01-11, 14:05 Απάντηση: Η Alhpa Bank είναι "σφιχτή" στην έκδοση καρτών? #13
-
03-01-11, 20:44 Απάντηση: Η Alhpa Bank είναι "σφιχτή" στην έκδοση καρτών? #14
-
05-01-11, 19:16 Απάντηση: Η Alpha Bank είναι "σφιχτή" στην έκδοση καρτών? #15
παντως ρε παιδια αφου μιλαμε που μιλαμε για τραπεζες να ρωτησω και κατι ακομη ασχετο;
τωρα που η τραπεζα πειραιως κανει αυξηση μετοχικου κεφαλαιου μπορουμε να αγορασουμε μετοχες στη τιμη του 1 ευρω; και με ποια διαδικασια;
Παρόμοια Θέματα
-
Απαράδεκτοι υπάλληλοι στην Alpha Bank
Από ESP1982 στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 28Τελευταίο Μήνυμα: 25-09-06, 19:39 -
Alpha bank web banking down?
Από Rama στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίεςΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 20-05-06, 19:23 -
κατάργηση του Internet Explorer beta έκδοση και επιστροφή στην έκδοση 6+;
Από spartacus στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 13-04-06, 23:13
Bookmarks