Εμφάνιση 1-6 από 6
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους!

Aπέχω 3,7km (απο οτι μου ειπανε) απο τον κομβο? το DSLAM ? δεν πολυκατάλαβα, δεν έχει και πολύ σημασία.

Είχα HOL για ένα περίπου χρόνο και συγχρόνιζα σταθερά χωρίς κανένα πρόβλημα στα 5-6mbps

Τελος παντων, άρχισαν τα προβλήματα και ο συγχρονισμός έπεφτε στα 1,κατι mbps.
    3μήνες στα τηλεφωνα με τη HOL δεν έβρισκαν πρόβλημα και το έριχναν στην απόσταση - πράγμα όμως που εμένα δεν μου καθόταν καλά απο τι στιγμή που δεν..μετακίνησα το σπίτι μου! Ανοίξαν και τίκετ στον ΟΤΕ και ο τεχνικός που ήρθε δεν διαπίστωσε πρόβλημα. Βλέποντας με αγανακτησμένο μου είπε οτι επειδή πριν λίγο καιρό περάσαν απ'εξω απο το σπίτι μου οπτική ίνα, με τον ΟΤΕ θα πιάνω (και καλά) 23mbps - και δεν μου φάνηκε να θέλει να πουλήσει, τεχνικός ήταν άλλωστε.

Anyway παίρνω την απόφαση να γυρίσω στον ΟΤΕ, και μια απο τα ίδια...οχι 23, μόλις 2,3!!! (αυτές τις μέρες συνδέθηκα και χωρίς καν να μου στείλουν εξοπλισμό/κωδικούς οι γύφτοι - άλλο θέμα αυτό)
    έρχεται και μια τελική απάντηση απο τη HOL οπου εξακολουθούν να θίγουν 2 σημεία
    1) την απόσταση
    2) το πέρασμα οπτικής ίνας που δημιουργεί τέτοιου είδους προβλήματα. Μάλιστα αναφέρουν οτι θα μπορούσε κάλιστα να μην παίζει καθόλου το DSL λόγω της συνύπαρξης χαλκού και οπτικής ίνας.

Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα?
    Αν μου πούν και απο τον ΟΤΕ το ίδιο πράγμα και οτι δεν επιδιορθώνεται, μπορώ να απαιτήσω να με αποσυνδέσουν χωρίς επιβάρυνση? Τουλάχιστον στη HOL πλήρωνα τα μισά!

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ HOL Full
    Ταχύτητα
    12288/1024
    ISP
    HOL
    Path Level
    Interleaved
    Φίλε μου σε έχουν ταράξει στη μούφα. Η οπτική ίνα από μόνη της δε δημιουργεί παρεμβολές καθώς από μέσα περνάει φως και ;όχι ηλεκτρικό ρεύμα (οι εξυπνάκηδες που θα αρχίσουν τα σχετικά με ενοποιημένες θεωρίες και ότι το φως είναι ηλεκτρομαγνητικός παλμός είναι offtopic και το καταλαβαίνουν μόνοι τους. :P) . Η έταιρη μούφα είναι πως επειδή περάστηκαν οπτικές είναι θα συγχρονίζεις παραπάνω. Ο συγχρονισμός εξαρτάται από την γραμμή χαλκού και όχι από το backbone του κάθε παρόχου. Πρακτικά σε αυτές τις ταχύτητες πας σε εναλλακτικό αφού τα 2 και τα 3 ΜΒ στα δίνει οποιοσδήποτε και χωρίς να ξεπαραδιάζεσαι στον ΟΤΕ. Σχετικά τώρα με το αρχικό σου πρόβλημα , δώσε μας στατιστικά της γραμμής σου και έχε υπόψη ότι στα κοντά 4 χμ από το dslam πιο πιθανό είναι να είσαι στα 2 με 3 ΜΒ παρά στα 6. Τα πιθανά σενάρια σε 4 km καλωδίου που μπορούν να προκαλέσουν τέτοια διαφορά είναι πολλά και τα περισσότερα δεν αναγνωρίζονται σαν βλάβη από τον ΟΤΕ. Πχ αν εγώ πάω και κοτσάρω μια γεννήτρια πάνω από το καλώδιο εσύ θα χάσεις αλλά βλάβη δεν υπάρχει.

Περιοχή
    3491
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16000/800
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΡΗΣ
    Router
    C876
    SNR / Attn
    9(dB) / 8(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Σε ποια περιοχή είσαι ? Μήπως αναφέρονταν σε vdsl ?
    In theory, practice is the same as theory.
    In practice, it isn't.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    αυτά είναι παιδιά...
    δεν έχουν αλλάξει απο παλια... αλλά ο συγχρονισμός.. κουκουρούκου.. :-(

DSL Status: Connected
    DSL Modulation Mode: G.dmt
    DSL Path Mode: Interleaved
    Downstream Rate: 2304 kbps
    Upstream Rate: 736 kbps
    Downstream Margin: 1 db
    Upstream Margin: 12 db
    Downstream Line Attenuation: 42 db
    Upstream Line Attenuation: 10.5 db
    Downstream Transmit Power: 11 db
    Upstream Transmit Power: 2 db

ncapsulation: RFC 2516 PPPoE
    Multiplexing: LLC
    Qos: UBR
    Pcr Rate: 0
    Scr Rate: 0
    Autodetect: Disable
    VPI: 8
    VCI: 35
    Enable: Yes
    PVC Status: Up

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ HOL Full
    Ταχύτητα
    12288/1024
    ISP
    HOL
    Path Level
    Interleaved
    Αν δεν έχεις αποσυνδέσεις πάρτους τηλέφωνο και πες τους να σου ρίξουν το snr οσο γινεται. Πρακτικα δε μπορεις να σπασεις το συμβολαιο γιατι εχεις αρκετα μεγάλο attenuation και ο πάροχος είναι καλυμμένος στον να σου προσφέρει τέτοια ταχύτητα. Αν μπορούσες να αποδείξεις ότι ο τεχνικός σου είχε υποσχεθεί 23ΜΒ τότε ίσως κάτι να γινόταν.

BTW Τι τεχνικός ήταν αυτός που σε γραμμή με 42db attenuation είδε 23ΜΒ???

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jdtech Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν δεν έχεις αποσυνδέσεις πάρτους τηλέφωνο και πες τους να σου ρίξουν το snr οσο γινεται. Πρακτικα δε μπορεις να σπασεις το συμβολαιο γιατι εχεις αρκετα μεγάλο attenuation και ο πάροχος είναι καλυμμένος στον να σου προσφέρει τέτοια ταχύτητα. Αν μπορούσες να αποδείξεις ότι ο τεχνικός σου είχε υποσχεθεί 23ΜΒ τότε ίσως κάτι να γινόταν.

BTW Τι τεχνικός ήταν αυτός που σε γραμμή με 42db attenuation είδε 23ΜΒ???
    ξερω κι εγώ φίλε μου... τι να σου πω...
    χθες μου ήρθε ο εξοπλισμός και χάρηκα αρχικά έπιασε 5... αντε λέω τουλάχιστον γυρίσαμε στα παλια! αλλά που...σε λιγες ωριτσες πάλι στα 2,3!

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 42
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-06-11, 15:30
  2. Μηνύματα: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-03-08, 10:52
  3. Η ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΡΟΣΤΑΝ
    Από filathlos στο φόρουμ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-11-07, 07:38

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα