Παιδιά καλησπέρα, είμαι καινούριος στο forum και βλέπω οτι κάνετε καλή δουλειά.
Να σας πω και εγώ το θέμα μου. Εχω ένα laptop acer με επεξεργαστή AMD turion. Στα καλά καθούμενα προχθές ο υπολογιστής έσβησε και τώρα έχει το εξής πρόβλημα. πατάω το κουμπί power και το λαπτοπ ξεκινάει αλλα σε 2 δευτερόπετα σβήνει και κάνει επανεκκίνηση. Ολο αυτό συνεχίζεται μέχρι να το βγάλω απο το ρεύμα ή την μπαταρία. Το άνοιξα και έβγαλα τα πάντα απο μέσα και τα ξαναέβαλα αλλά πάλι τα ίδια.
Κανείς καμιά ιδέα?
Εμφάνιση 1-15 από 19
-
25-01-11, 14:46 Πρόβλημα με laptop acer επανεκκινήσεις #1
-
25-01-11, 15:05 Απάντηση: Πρόβλημα με laptop acer επανεκκινήσεις #2
Φίλε μου,
φοβάμαι πως έχεις πρόβλημα Hardware.
Όταν κλείνει ο φορητός, στην οθόνη εμφανίζεται κάτι ή δεν έχει προλάβει ν' ανάψει;
Αν εμφανίζεται, μήπως μπορείς να πεις ποια είναι η τελευταία σειρά; (υποθέτω ότι βρίσκεται στο POST του BIOS)
Y.Γ. Μήπως είναι ο Acer 3050;
-
25-01-11, 15:36 Απάντηση: Πρόβλημα με laptop acer επανεκκινήσεις #3
Μήπως είναι λόγω θερμοκρασίας , έπαιζες κανένα παιχνίδι και σου έσβυσε ; Κατέβασε αυτό
http://www.alcpu.com/CoreTemp/
και πες μας τις θερμοκρασίες που έχεις .....
-
25-01-11, 16:29 Απάντηση: Πρόβλημα με laptop acer επανεκκινήσεις #4
Βασικα κατέβαζα. Τώρα αυτό που κάνει είναι απλά να ανοίγει για 1-2 δευτερόλεπτα. Οπότε ούτε γράμματα παίρνω, ούτε θερμοκρασία μπορώ να μετρήσω. Δηλαδή ούτε καν τα γράμματα του bios δεν παίρνω. Τι πρόβλημα hardware να είναι; Λίγο ρεύμα παίρνω, είτε με μπαταρία, είτε με καλώδιο. Να είναι motherboard δλδ? Το μοντέλο είναι acer aspire 7520G series.
-
25-01-11, 16:42 Απάντηση: Πρόβλημα με laptop acer επανεκκινήσεις #5
Όταν κατεβάζεις δε στρεσσάρεται τίποτα πέραν του σκληρού δίσκου.
Ίσως να έχει κάποιο πρόβλημα υλικού και ν' αποτρέπει το σύστημα να εκκινήσει (
Άνοιξες το φορητό και έβγαλες τα κομμάτια του υλικού έξω;
Αν ναι, δεν κάνεις καμιά δοκιμή να το ανάψεις χωρίς σκληρό; Να μου/μας φύγει η περιέργεια. Έπειτα δοκίμασε και καμιά RAM. Βγάλτη, βάλτη, κούμπωσε τη όσο μπορείς καλύτερα. Αν έχεις reset η μητρική, δοκίμασέ το (με προσοχή - αν είναι με pins ξαναβάλτο στην αρχική θέση σύμφωνα με το manual).
Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Σε αντίθετη περίπτωση ίσως να κάηκε κάτι.
Υ.Γ. Εξέτασε και το τροφοδοτικό του καλού κακού να κάνει καλή επαφή κλπ. Αν έχεις και πολύμετρο ακόμα καλύτερα.
-
25-01-11, 18:03 Απάντηση: Πρόβλημα με laptop acer επανεκκινήσεις #6
Μετά από τα παραπάνω κατεβάζεις αυτό
http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
το κάνει burn σε ένα cd και αρχίζεις τους ελέγχους , επείσης κάνε και ένα έλεγχο με αυτό
http://www.memtest86.com/
στις μνήμες ( 6 - 8 ) ώρες να δεις αν είναι εντάξει .....
-
25-01-11, 18:16 Απάντηση: Πρόβλημα με laptop acer επανεκκινήσεις #7
Eagle πως θα τα τρεξω όμως αφού δεν ανοίγει καν. Τώρα μνήμες έβγαλα κ το δοκίμασα με μια μια μνήμη. Θα το ξεκινήσω κ χωρίς δίσκο. Τώρα για την μητρική θα το ψάξω κ θα σας πω πιο μετά τα αποτελέσματα.
-
25-01-11, 18:20 Απάντηση: Πρόβλημα με laptop acer επανεκκινήσεις #8
-
25-01-11, 18:37 Απάντηση: Πρόβλημα με laptop acer επανεκκινήσεις #9
Εννοείς όταν και αν θα ανοίξει κ μετά?
-
25-01-11, 21:46 Απάντηση: Πρόβλημα με laptop acer επανεκκινήσεις #10
-
26-01-11, 00:10 Απάντηση: Πρόβλημα με laptop acer επανεκκινήσεις #11
Λοιπόν παιδιά έβγαλα τον σκληρό κ το άναψα, τα ίδια. Το ξανάεκανα με τις μνήμες το ίδιο. Reset κουμπί δεν βρήκα, ούτε με pins. Τι άλλο να κάνω δεν ξέρω. Είτε μπαταρία βάλω είτε ρεύμα το ίδιο. Μένει κάτι άλλο να κάνω?
-
26-01-11, 17:06 Απάντηση: Πρόβλημα με laptop acer επανεκκινήσεις #12
Φίλε μου, δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω επαρκώς.
Είσαι αρκετά σίγουρος ότι δεν έγινε τίποτα απολύτως που να βοηθάει;
Θα υπέθετα ότι ίσως έχει πρόβλημα ο σκληρός επειδή κατέβαζες.
Πάντως δίνει την εντύπωση ότι κάτι βραχυκυκλώνει. Μπορεί να είναι οτιδήποτε από το τροφοδοτικό μέχρι κάποιο κύκλωμα. Αν έχεις ανταλλακτικά προσπάθησε να κάνεις αλλαγές μήπως και πετύχεις το προβληματικό. Εύχομαι να μην είναι η μητρική (όλα τ' άλλα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αλλάζουν, η μητρική είναι δυσκολότερο)
Θυμήσου: ο Η/Υ για να ξεκινήσει χρειάζεται μόνο: τροφοδοσία, μητρική, επεξεργαστή, ελάχιστη RAM. Και την οθόνη αν μπορείς αποσύνδεσέ τη και τσέκαρε αν κλείνει μετά το άνοιγμα ή όχι.
Τέλος είναι εκτός εγγύησης; Σκέψου μήπως επισκευτείς κάποιο service (ψάξτο πρώτα, μην πέσεις σε κανένα αγιογδύτη).
Υ.Γ. Μπας κι έχει πρόβλημα η μπαταρία; Βάλτον στο ρεύμα χωρίς να είναι τοποθετημένη (να καλύψουμε κι αυτό το ενδεχόμενο)
-
27-01-11, 15:23 Απάντηση: Πρόβλημα με laptop acer επανεκκινήσεις #13
Καλα, τι να πω, χτες επαθα και εγω το ιδιο με ενα acer 5520. Ακριβως το ιδιο!!!!
Μεχρι τωρα εχω ελεγξει μπαταρια, μνημες και δισκο. Στη δικια μου περιπτωση προσεξα οτι το ανεμιστηρακι δε δουλευει. Σε σενα δουλευει?
Το μονο που δεν εχω ελεγξει ακομα ειναι τροφοδοτικο. Αλλιως πηρε σασι.....
Να προσθεσω οτι εμενα οταν το επαθε εκανε ενα θορυβο οπως οταν γινεται βραχυκυκλωμα
Πολυ περιεργο παντως και acer και ιδιο προβλημα και τα 2...
-
19-02-11, 02:21 Απάντηση: Πρόβλημα με laptop acer επανεκκινήσεις #14
laptop acer aspire 5220..Σήμερα έπαθε ακριβώς το ίδιο το laptop της αδερφής μου εντελώς ξαφνικά.Κάνει επανεκινήσεις συνέχεια σταματώντας πριν φτάσει καν στο BIOS μέχρι να το αποσυνδέσω τελείως.
-
21-02-11, 23:05 Απάντηση: Πρόβλημα με laptop acer επανεκκινήσεις #15
αν εχουν Nvidia ειναι η καρτα γραφικων το προβλημα και επισκευαζεται.
Παρόμοια Θέματα
-
Προβλημα με Laptop Acer 8920G
Από Ntouris στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 01-02-11, 00:02 -
Προβλημα Acer Laptop
Από BaHaMuT21 στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-10, 21:43 -
Προβλημα σε laptop acer ferrari
Από panathas στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 18-10-08, 21:47 -
Πρόβλημα με Lan σε Laptop Acer
Από markecdl στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 05-01-08, 15:53 -
Πρόβλημα σε laptop ACER
Από bakalogatos στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 22Τελευταίο Μήνυμα: 25-11-07, 16:51
Bookmarks