Αυτες οι ατοκες δοσεις μεσω πιστωτικης,
δεν εχουν καποιες αλλες μηνιαιες ή εφ απαξ επιβαρυνσεις;![]()
Εμφάνιση 1-15 από 33
-
04-02-11, 16:21 Πιστωτικές και ατόκες δόσεις, τι σημαίνει; #1Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
Αγανάκτηση, Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.
Μένανδρος:
Όσοι δεν έχουν δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.
-
04-02-11, 17:08 Απάντηση: Προσφορες καταστηματων #2
-
04-02-11, 17:45 Απάντηση: Προσφορες καταστηματων #3
Edit: [ Το αντιγραφω απ το site, δεν εχω ποτέ χρησιμοποιησει πιστωτικη... για να ξερω! ]Τελευταία επεξεργασία από το μέλος manoulamou : 04-02-11 στις 18:20. Αιτία: διευκρινησις
Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
Αγανάκτηση, Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.
Μένανδρος:
Όσοι δεν έχουν δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.
-
04-02-11, 17:48 Απάντηση: Προσφορες καταστηματων #4
Βασικά θέλει κάθε μήνα να πληρώνεις όλο το πόσο (υπόλοιπο) της κάρτας
δεν είναι απαραίτητο να το πληρώσεις όταν μπει η δόση,
-
04-02-11, 18:49 Απάντηση: Προσφορες καταστηματων #5Οία η Ηώ, ω Υιέ αεί Ει
-
04-02-11, 20:45 Απάντηση: Προσφορες καταστηματων #6
-
04-02-11, 20:58 Απάντηση: Προσφορες καταστηματων #7Οία η Ηώ, ω Υιέ αεί Ει
-
04-02-11, 21:14 Απάντηση: Προσφορες καταστηματων #8
Όχι, καμία άλλη επιβάρυνση. Διαιρείς το ποσό με τον αριθμό των δόσεων και αυτό πληρώνεις κάθε μήνα.
Όπως το λέει, είναι παγίδα αν πληρώνεις μόνο την ελάχιστη καταβολή. Ουσιαστικά πληρώνεις το τοκοχρεολύσιο σχεδόν καθόλου κεφάλαιο και το υπόλοιπο τοκίζεται με το τρέχον επιτόκιο (περίπου 17%, όχι λίγο έτσι?)
Αν όμως πληρώνεις ΟΛΟ το ποσό κάθε μήνα, τότε δεν επιβαρύνεσαι ΚΑΘΟΛΟΥ με τόκους, και εννοώ καθόλου.
Αν βέβαια δε πληρώσεις τίποτα, τότε εκτός από το τρέχον επιτόκιο, επιβαρύνεσαι με το ληστρικό και παράνομο ηπερημερίας επιτόκιο, που φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη.
Έτσι, ακριβώς
Ανάλογα με τη σύμβαση με τη τράπεζα, σε πολλές συμβάσεις η τράπεζα πληρώνει απευθείας όλο το ποσό στον έμπορο (π.χ. 1000€, στο παράδειγμά σου), αλλά στο πελάτη το βάζει σε δέκα διαφορετικούς μηνιαίους λογαριασμούς το ποσό των 100€
Η κάθε πιστωτική, έχει ένα πιστωτικό όριο (οι απλές περίπου 5.000€).
Όταν κάνεις μία αγορά των 1000€ σε δέκα δόσεις (για να ακολουθήσω το ποιο πάνω παράδειγμα), τότε αφαιρείται από το πιστωτικό σου το ποσό των 1000€, και σου μένουν 4000€ για αγορές. Ναι αφαιρείται όλο το ποσό του "εγκεκριμένου δανείου", γιατί ουσιαστικά αυτό είναι.
Κάθε μήνα που εσύ θα βάζεις 100€ (είπαμε παιδιά πάντα όλο το ποσό, και όχι ελάχιστη καταβολή) τότε αυξάνεται κατά 100€ το μήνα μέχρι να ξαναφτάσει τις 5.000€, όπου έχεις εξοφλήσει.
sdikr: η πιστωτική έχει και αυτή όριο, όπως περιγράφω παραπάνω.
Οπότε αν πληρώνουμε κάθε μήνα όλο το ποσό, τότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, και βγαίνουμε εμείς κερδισμένοι και όχι η τράπεζα.
Προσοχή τώρα: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο έμπορος με τη τράπεζα, να σου λέει στο προϊόν ότι κοστίζει π.χ. 100€ και όταν πας στο ταμείο και πας να πληρώσεις με πιστωτική να στο προσαυξήσει (είτε είναι με άτοκες δόσεις, είτε είναι με εφάπαξ χρέωση).
Μπορείς όμως, και αν πρόκειται για κάποιο μικρό κατάστημα και όχι αλυσίδες και τέτοια, να του πεις ότι εδώ λες 100€, αν στο πληρώσω μετρητά? Τότε συνήθως σου κατεβάζουν τη τιμή, (αυτό δεν είναι ούτε λαμογιά, ούτε παράνομο)
Η τράπεζα κατακρατάει από τον έμπορο ένα ποστοστό για να έχει μηχανάκι στο μαγαζί του, καθώς και μία μηναία συνδρομή.
Η πιστωτική είναι πολύ καλό και εξυπηρετικό εργαλείο, αν γίνει σωστή χρήση.
Εγώ χρησιμοποιώ 10-12 χρόνια, δεν έχω πληρώσει ούτε 1€, σε τόκους ενώ ταυτόχρονα έχω κερδίσει, ασύρματα τηλέφωνα, ταξίδια, διάφορες οικοσυσκευές, όπως και σημαντικές επιστροφές χρημάτων (ιδιαίτερα, όταν η ASPIS, είχε 5% επιστροφή για κάθε αγορά με τη κάρτα της)
Βγήκα εντελώς OFF?, εντάξει συγχωρέστε με"Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι"
Αποποίηση Ευθύνης: Πριν ζητήσετε τα ρέστα για οτιδήποτε ξανακοιτάξτε το user name μου.
ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ;
-
04-02-11, 21:18 Απάντηση: Προσφορες καταστηματων #9
-
04-02-11, 21:22 Απάντηση: Προσφορες καταστηματων #10
Εξαρτάται, είπαμε, από το εκάστοτε πιστωτικό όριο και τη σύμβαση με τη τράπεζα.
Εμένα για παράδειγμα, τώρα, όλες οι κάρτες μου έχουν περίπου 10.000€ όριο η κάθε μία
(ελπίζουν οι τράπεζες, ότι θα παρασυρθώ και θα αρχίζω να αγοράζω αβέρτα έτσι ώστε να μη μπορώ να εξοφλήσω και να μπλέξω με τους τόκους)
Τα έβαλες κάτω δηλαδή, και το ποσό σε ένα μήνα ήταν πάνω από 5.000€?
Αυτό που έγραψα, το αντιμετώπισα, αρκετά παλαιότερα και το είχα ψάξει, για αυτό το έγραψα."Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι"
Αποποίηση Ευθύνης: Πριν ζητήσετε τα ρέστα για οτιδήποτε ξανακοιτάξτε το user name μου.
-
04-02-11, 21:26 Απάντηση: Προσφορες καταστηματων #11
Νομίζω, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, πως στην περίπτωση των δόσεων η κάρτα θα δει την πρώτη δόση και όχι όλο το ποσό, οπότε αν η δόση είναι 100 ευρώ, το πιστωτικό όριο 5.000 και το χρεωστικό υπόλοιπο 4.800 θα το δεχθεί και θα πας στα 4.900.
Οία η Ηώ, ω Υιέ αεί Ει
-
04-02-11, 21:27 Απάντηση: Προσφορες καταστηματων #12
-
04-02-11, 21:27 Απάντηση: Προσφορες καταστηματων #13
Καθηστε ρε παιδια. Εγω πηρα κατι με δοσεις (πλαισιο) και επειδη τον τριτο μηνα θελησα να το πληρωσω πηγα στην τραπεζα( marfin egnatia) και μου ειπαν δε γινεται. Μπορεις μονο λεει να βαλεις τα λεφτα στην καρτα και απλα να τραβιουνται αυτοματα οι δοσεις αφου θα εχεις ηδη μεσα χρηματα.
-
04-02-11, 21:30 Απάντηση: Προσφορες καταστηματων #14
-
04-02-11, 21:31 Απάντηση: Προσφορες καταστηματων #15
Φίλε μου, εμένα μου έχει τύχει, και είχα πολλαπλές επικοινωνίες με την εν-λόγω τράπεζα, αλλά όπως είπα αρκετά παλαιότερα, δε νομίζω να έχει αλλάξει αυτό.
P.S. Μου αρέσει η υπογραφή σου, μου ταιριάζει γάντι
Αγαπητέ μου admin κάνε μία μεταφορά, εσύ μπορείς!"Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι"
Παρόμοια Θέματα
-
ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ
Από vlad στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 03-10-10, 21:38 -
Κλειστό pc σημαίνει και μη ακτινοβολία από το router?
Από JHRoss στο φόρουμ Linksys ADSL modems και routersΜηνύματα: 17Τελευταίο Μήνυμα: 05-09-08, 08:57 -
Πώς γίνεται αυτό και σημαίνει τίποτα;
Από nina421 στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 07-04-08, 23:07 -
Τι σημαίνει Internet Exchange Point (και πώς οι OTEnet, Forthnet το έχουν καταστρατηγήσει)
Από lewton στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 01-06-07, 04:51 -
Πιστωτικές κάρτες κ.α..
Από MariaTs. στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 62Τελευταίο Μήνυμα: 03-08-06, 17:18
Bookmarks