Καλησπέρα σε όλους
Εχω το εξης πρόβλημα.
Είμαι συνδρομητής της forthnet, και ενώ όλα λειτουργούσαν κανονικά, πριν από 15 ημέρες περίπου, μετά από μία αποσύνδεση του router, δεν ξαναμπήκε ποτέ στο Internet.
Πιο συγκεκριμένα συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ενώ το router δείχνει να συγχρονίζει κανονικά (το thompson που παρέχουν από την forthnet), τα λαμπάκια του είναι όλα αναμένα (broadband & internet) το δίκτυο στα windows πολλές φορές βγάζει την ένδειξη ότι δεν έχει πρόσβαση στο internet. Άλλες φορές πάλι, και ενώ και στα windows όλα μοιάζουν ok δεν ανοίγει καμία σελίδα (ούτε και λειτουργούν άλλα προγράμματα όπως Msn, οn line game κτλ.).
Μετά απο αλλεπάλληλα τηλέφωνα στην forthnet έγιναν όλες οι παρακάτω ενέργειες :
Έβαλα χειροκίνητα τις ρυθμίσεις ip, dns server κτλ. στις ιδιότητες της σύνδεσης δικτύου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Έκανα format, για να σιγουρευτώ πως δεν υπάρχει πρόβλημα software (και αφού είχα έτσι κι'αλλιώς δοκιμάσει διάφορα πειράματα με απεγκαταστάσεις προγραμμάτων, αλλαγές ρυθμίσεων κτλ.)
Δοκίμασα και με 2 διαφορετικά laptop, άλλαξα καλώδιο ethernet, δοκίμασα και ένα router της AirTies, πάλι τα ίδια.
Οι ενδείξεις του router, είναι αναμένες (αν και κάποιες φορές η ένδειξη του internet κοκκινίζει και μετά από λίγο επανέρχεται) αλλά στο internet δεν μπορώ να μπω.
Το περίεργο είναι πως ήρθε και τεχνικός της forthnet στον χώρο μου, όμως για κακή (?) μου τύχη, εκείνη την ώρα αποφάσισε να λειτουργήσει η σύνδεση κανονικά (!!!!μα είναι να μην πιστεύω μετά στα μεταφυσικά?). Όταν του εξήγησα την κατάσταση, μου είπε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι αφού εκείνη την στιγμή δεν έβλεπε πρόβλημα (οι σελίδες ανοίγανε, αρχεία κατεβαίνανε με κανονική ταχύτητα κτλ.) και ότι του φαίνεται πως για κάποιον περίεργο λόγο "το router χάνει ανα σημεία την ip).Και μου είπε να περιμένω μερικές ώρες και αν αποσυνδεθεί πάλι να τους τηλεφωνήσω.
Και αφου επέστρεψα μετά από μερικές ώρες, πάλι τα ίδια. Αφού, μόλις δοκίμασα να ανοίξω κάποια σελίδα, για κάποιον λόγο to router ζήτησε εκ νέου setup χωρίς να ξέρω για ποιόν λόγο έγινε αυτό (σημείωση πως όλες τις ώρες που μεσολάβησαν από την επίσκεψη του τεχνικού ο υπολογιστής δεν χρησιμοποιήθηκε), δεν μπορούσα πάλι να ανοίξω καμία σελίδα.
Μετά από νέο τηλέφωνο στην εταιρεία, και αφού πλέον είχα εκνευριστεί, χρησιμοποιήσαμε και την εντολή Ping στην command line, και είδαμε πως στις περισσότερες περιπτώσεις υπήρχε packet loss. Από την forthnet επιμένουν πως το πρόβλημα βρίσκεται στον υπολογιστή μου και πως κάτι εμποδίζει τα πακέτα δεδομένων, παρόλο που τους εξηγώ πως το μόνο που τρέχει στον η/υ μου αυτή την στιγμή είναι τα windows (ούτε firewall, ούτε κανένα άλλο πρόγραμμα), και πως ξαναδοκίμασα με άλλους 2 υπολογιστές. Αυτοί λένε πως στην γραμμή δεν βρίσκουν κάτι λάθος. Και όντως την περισσότερη ώρα το λαμπάκι Internet παραμένει αναμένο. Αλλά και πάλι στο Internet δεν μπορώ να μπω (χωρίς να έχω κάνει καμία αλλαγή από την ώρα που ήρθε ο τεχνικός και λειτουργούσαν όλα). Κάποιες στιγμές εντοπίζει την διεύθυνση που πληκτρολογώ, ανοίγει ένα μέρος της (το φόντο της σελίδας ας πούμε) και σταματάει εκεί. Στα ping εξακολουθεί να έχει τις περισσότερες φορές packet loss.
Όποιος μπορεί να με διαφωτίσει λίγο για το τι μπορεί να συμβαίνει και τι μπορώ να κάνω, θα του ήμουν υπόχρεος, γιατί πλέον έχει γίνει πολύ κουραστικό και πλησιάζω 3 εβδομάδες χωρίς στην ουσία να έχω πρόσβαση στο internet και από την forthnet δεν μπορώ να βγάλω άκρη.
Συγνώμη για το "σεντόνι" αλλά δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να κάνω.
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Εμφάνιση 1-9 από 9
-
09-02-11, 04:05 Δεν έχω πρόσβαση στο internet #1
-
09-02-11, 04:46 Απάντηση: Δεν έχω πρόσβαση στο internet #2
φιλε,καλησπερα..
αναφορικα με το μενου εγκαταστασης που σου βγαλε ξαφνικα το ρουτερ συμβαινει οταν δεν παιρνει ip διαδικτιακη.δηλαδη πιθανον ακομα και απο το ιντερνετ λαμπακι μπορεις να το παρατηρησεις.τωρα σχετικα με τα πακετα που χανονται,η αληθεια ειναι πως και εγω θεωρω πως η επικοινωνια του υπολογιστη με το ρουτερ ευθυνεται και οχι η γραμμη του παροχου σου.απο κει και περα δοκιμασες με δευτερο ρουτερακι;επισης,καλο θα ηταν να δοκιμασεις και τα δυο PPPoE και PPPoA.επισης,αν καποιες φορες σου ανοιγει μερικως καποιες σελιδες,τοτε δοκιμασε να κατεβασεις το mtu στο ρουτερ.ισως τελικα αυτο να βοηθησει πιο πολυ.
Ελπιζω να βοηθησα και να μην σε κουρασα ή να σε μπερδεψα κι αλλο.
-
09-02-11, 05:02 Απάντηση: Δεν έχω πρόσβαση στο internet #3
Αν το πρόβλημα είναι όντως η "κακή" επικοινωνία μεταξύ router-pc (η forthnet σου έχει πεί αν βλέπει disconnects ή no-ip για αρκετές ώρες απο τα logs της?) θα δοκίμαζα:
α) Αλλαγή του ethernet καλωδίου.
β) Δοκιμή με άλλο router.Cpu: Intel® Core™ i5-4690K | mobo: Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 | Ram: G.SKILL F3 8GB 2400MHZ TRIDENT X | Psu: Coolermaster M1000
gpu: MSI GeForce GTX560 TI 1GB Twin Frozr II OC | Storage: Samsung SSD 850 EVO 250GB & WD HDD 3Tb | Case: Thermaltake Armor -656E696163-
-
09-02-11, 05:09 Απάντηση: Δεν έχω πρόσβαση στο internet #4
Εγώ, θα έλεγα κι' ένα ξαναπέρασμα των drivers της μητρικής (ειδικά, τους lan drivers).
-
09-02-11, 05:14 Απάντηση: Δεν έχω πρόσβαση στο internet #5Εγώ, θα έλεγα κι' ένα ξαναπέρασμα των drivers της μητρικής (ειδικά, τους lan drivers).Cpu: Intel® Core™ i5-4690K | mobo: Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 | Ram: G.SKILL F3 8GB 2400MHZ TRIDENT X | Psu: Coolermaster M1000
gpu: MSI GeForce GTX560 TI 1GB Twin Frozr II OC | Storage: Samsung SSD 850 EVO 250GB & WD HDD 3Tb | Case: Thermaltake Armor -656E696163-
-
09-02-11, 11:25 Απάντηση: Δεν έχω πρόσβαση στο internet #6
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Τώρα σε ότι αφορά τις προτάσεις σας, έχω ήδη δοκιμάσει με άλλο router (της AirTies συγκεκριμένα) όπως επίσης και σε 2 laptop (γι'αυτό πιστεύω πως δεν είναι πρόβλημα επικοινωνίας του pc με το router)όπου παρέμενε το ίδιο πρόβλημα. Δοκίμασα και με διαφορετικά καλώδια επίσης. Από την forthnet μου λένε πως δεν βρίσκουν κάποιο πρόβλημα στην γραμμή, και η αλήθεια είναι πως ακόμα και όταν όλες οι ενδείξεις στο router είναι "πράσινες" (άρα θεωρητικά συγχρονίζει κανονικά η γραμμή και έχει πρόσβαση στο Internet) το πρόβλημα παραμένει. Δοκίμασα και την αλλαγή απο PPPoE σε PPPoA, αλλά δεν βοήθησε. Το mtu που αναφέρθηκε πως μπορώ να το κατεβάσω ?
-
09-02-11, 11:32 Απάντηση: Δεν έχω πρόσβαση στο internet #7
Στο Thomson μόνο με εντολές μέσω Telnet. Στο Airties ίσως να μπορεί να γίνει και με setup από το interface του.
-
09-02-11, 12:39 Απάντηση: Δεν έχω πρόσβαση στο internet #8
-
11-02-11, 03:16 Απάντηση: Δεν έχω πρόσβαση στο internet #9
Αδερφε εχω κανει κι εγω ενα thread,αλλα τελικα το παρατησα γιατι σα να εστρωσε.
οποτε στο κανει αυτο,εχεις δοκιμασει να κανεις restart το router?λoγικα τοτε παιζει κανονικα,αλλα μετα ξανα τα ιδια,σωστα?
Παρόμοια Θέματα
-
Δεν έχω σύνδεση στο internet.
Από nikpar2 στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 07-02-09, 17:14 -
Λογαριασμος στην Tellas χωρίς να έχω πρόσβαση στο internet?!?
Από mystery_280 στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 25-06-08, 12:43 -
WRT54G v5: Ξαφνικά δεν έχω πρόσβαση στο wifi access point
Από iJohnnyCash στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 18-08-07, 17:15 -
δεν εχω internet στο laptop
Από tsirintanis στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 15-08-07, 04:19 -
Πρόβλημα επικοινωνίας με το Zyxel 650h-Δεν έχω πρόσβαση στο router από τον browser
Από forwardS στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 09-01-06, 18:14
Bookmarks