Σελ. 361 από 421 ΠρώτηΠρώτη ... 341351356359360361362363366371381 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 5.401-5.415 από 6310
    Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Cyta Hellas
    Ταχύτητα
    14036/1020
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΨΥΧΙΚΟ
    Router
    Ζαντολάστιχο
    SNR / Attn
    5,5(dB) / 31,8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    @ΜΑΡΚ:

Πας
    ΑΑΔΕ > Ε9 > 2021 > Εκτυπώσεις > Στοιχεία δόσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. και παίρνεις pdf με την ένδειξη "ΕΞΟΦΛΗΣΗ" πλάι σε κάθε δόση
    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Untitled.png 
Εμφανίσεις:  9 
Μέγεθος:  238,2 KB 
ID: 236123

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Patras Broadband
    Καλησπερα σε όλους,

Μια γρηγορη (πλην συνθετη) ερωτηση θα εκτιμουσα πολυ τη βοηθεια σας αν καποιος γνωριζει,

Θελω να υποβαλλω τη φορολογικη μου δηλωση 2022, για το 2021 φιλοξενηθηκα 10 μηνες (ΙΑΝ-ΟΚΤ) στο σπιτι του αδερφού μου και το τελευταιο διμηνο ΝΟΕΜ-ΔΕΚ μετακομισα σε αλλη πολη και νοικιασα κατοικια.

Στο πινακα 6 της φορολογικης 2022 εχω συμπληρωσει αυτα τα στοιχεια 10 μηνες φιλοξενια στο ΑΦΜ του αδερφου μου και 2 μηνες ενοικιαση στο αφμ της σπιτονοικοκυρας με αριθμο δηλωσης μισθωτηριου και ενοικιο που πληρωσα για το διμηνο.

Ομως απο το Μαρτιο του 22 εδω και ενα μηνα εχω μετακομισει ξανα (στην ιδια πολη απλα ειχα θεματα με το συγκεκριμένο σπίτι), και εχω κανει μεταβολη στοιχειων της διευθυνσης κατοικιας μου. Δηλαδη στα στοιχεια φορολογουμενου στη φορολογικη δηλωση 2022 φαινεται η κατοικια που διαμενω τωρα (που δεν ειναι η ιδια με τις 2 προηγουμενες του ετους 2021).

Η απορια μου ειναι αν χρειαζεται (και ποια διευθυνση) να συμπληρωσω στο πινακα 5 κυριας κατοικιας. Ποιο πολυ με καιει μη γινει καποιο λαθος διοτι θελω να υφισταται η τωρινη μου κατοικια σαν κυρια, αλλιως δεν επωφελουμαι πχ και της κρατικης επιδοτησης ρευματος (ειχα θεμα τους πρωτους μηνες του 22 γιατι αλλαξε η κρατικη οδηγια και επειδη δεν ειχα κυρια κατοικια στο ονομα μου για τη φορολογικη του 2021 δεν επωφεληθηκα της εκπτωσης παρολο που νοικιαζα σπιτι κανονικα στο ονομα μου.

Ελπιζω να μην κουρασα,

Σας ευχαριστω πολύ.

Περιοχή
    Μαρούσι
    Downloads
    32
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    Fritz 7590
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Evelillyp Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπερα σε όλους,

Μια γρηγορη (πλην συνθετη) ερωτηση θα εκτιμουσα πολυ τη βοηθεια σας αν καποιος γνωριζει,

Θελω να υποβαλλω τη φορολογικη μου δηλωση 2022, για το 2021 φιλοξενηθηκα 10 μηνες (ΙΑΝ-ΟΚΤ) στο σπιτι του αδερφού μου και το τελευταιο διμηνο ΝΟΕΜ-ΔΕΚ μετακομισα σε αλλη πολη και νοικιασα κατοικια.

Στο πινακα 6 της φορολογικης 2022 εχω συμπληρωσει αυτα τα στοιχεια 10 μηνες φιλοξενια στο ΑΦΜ του αδερφου μου και 2 μηνες ενοικιαση στο αφμ της σπιτονοικοκυρας με αριθμο δηλωσης μισθωτηριου και ενοικιο που πληρωσα για το διμηνο.

Ομως απο το Μαρτιο του 22 εδω και ενα μηνα εχω μετακομισει ξανα (στην ιδια πολη απλα ειχα θεματα με το συγκεκριμένο σπίτι), και εχω κανει μεταβολη στοιχειων της διευθυνσης κατοικιας μου. Δηλαδη στα στοιχεια φορολογουμενου στη φορολογικη δηλωση 2022 φαινεται η κατοικια που διαμενω τωρα (που δεν ειναι η ιδια με τις 2 προηγουμενες του ετους 2021).

Η απορια μου ειναι αν χρειαζεται (και ποια διευθυνση) να συμπληρωσω στο πινακα 5 κυριας κατοικιας. Ποιο πολυ με καιει μη γινει καποιο λαθος διοτι θελω να υφισταται η τωρινη μου κατοικια σαν κυρια, αλλιως δεν επωφελουμαι πχ και της κρατικης επιδοτησης ρευματος (ειχα θεμα τους πρωτους μηνες του 22 γιατι αλλαξε η κρατικη οδηγια και επειδη δεν ειχα κυρια κατοικια στο ονομα μου για τη φορολογικη του 2021 δεν επωφεληθηκα της εκπτωσης παρολο που νοικιαζα σπιτι κανονικα στο ονομα μου.

Ελπιζω να μην κουρασα,

Σας ευχαριστω πολύ.
    Θα απεικονίσεις το πραγματικό γεγονός για το έτος 2021. Κύρια κατοικία με ενοίκιο για τους μήνες που νοικιαζες (Νοέμβριο-Δεκέμβριο)
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wesker : 16-04-22 στις 19:13.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Patras Broadband
    Σας ευχαριστω!

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    COSMOTE
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από wesker Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα απεικονίσεις το πραγματικό γεγονός για το έτος 2021. Κύρια κατοικία με ενοίκιο για τους μήνες που νοικιαζες (Νοέμβριο-Δεκέμβριο)
    Αυτό ακριβώς δήλωσα και εγώ πέρυσι:
    Δήλωσα στο Ε1, 5.1 κύρια κατοικία τον τελευταίο 1 μήνα(τον Δεκέμβριο) και 1η δευτερεύουσα την αρχική των 11 μηνών (Ιαν-και Νοέμβρ).
    Εκτυπώνοντας το Ε1 παρατήρησα ότι ο χαρακτηρισμός των κατοικιών είχε αντιστραφεί.
    Με πήραν τηλ από την ΔΟΥ ότι δεν γίνεται να είναι κύρια κατοικία, η κατοικία του 1 μηνός (έστω και αν είναι η τελευταία) και όχι των 11 μηνών. Τους είπα ότι το θέλω για επιδότηση και μόνοι τους μου διόρθωσαν το Ε1, βάζοντας κύρια κατοικία την τελευταία του 1 μηνός και 1η δευτερεύουσα την άλλη των 11 μηνών. Αν θυμάμαι καλά μου είπαν και τους έστειλα και ένα διευκρινιστικό email.

Περιοχή
    Ankh-Morpork, Discworld
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100/40 Mbps
    ISP
    Deutsche Telekom
    Router
    FRITZ!Box 7560
    Σε συμφωνία με τη λογίστρια, έκανα ενημέρωση των στοιχείων επικοινωνίας των γονιών μου στο taxis.
    Έβαλα στον καθένα τον αριθμό κινητού του. Αλλά ο πατέρας μου δεν έχει δικό του e-mail. Υπάρχει πρόβλημα που έβαλα και στους 2 το e-mail της μητέρας μου;
    Ο λόγος που το ρωτάω είναι ότι αφού έβαλα επιτυχώς το e-mail (της μητέρας μου) στο προφίλ του πατέρα μου, μετά πήγα να το βάλω και στην ίδια και δε μου ερχόταν ο κωδικός επαλήθευσης. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις μήπως δεν μπορεί το ίδιο e-mail να είναι σε 2 λογαριασμούς.
    Μετά όμως έβαλα επιτυχώς το e-mail στο λογαριασμό της μητέρας μου μέσω του συγχρονισμού με το EΜΕπ. Τελικά έχω πετύχει να βλέπω και στους 2 το ίδιο e-mail ως Προσωπικό e-mail. Να υποθέσω ότι είναι ΟΚ αφού εν τέλει το δέχθηκε;

- - - Updated - - -

Άκυρο, ήρθε το e-mail με τον κωδικό επαλήθευσης μετά από 20 λεπτά, άρα δε νομίζω να είναι πρόβλημα που έβαλα την ίδια διεύθυνση ως e-mail επικοινωνίας και στους δυο.

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lewton Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε συμφωνία με τη λογίστρια, έκανα ενημέρωση των στοιχείων επικοινωνίας των γονιών μου στο taxis.
    Έβαλα στον καθένα τον αριθμό κινητού του. Αλλά ο πατέρας μου δεν έχει δικό του e-mail. Υπάρχει πρόβλημα που έβαλα και στους 2 το e-mail της μητέρας μου;
    Ο λόγος που το ρωτάω είναι ότι αφού έβαλα επιτυχώς το e-mail (της μητέρας μου) στο προφίλ του πατέρα μου, μετά πήγα να το βάλω και στην ίδια και δε μου ερχόταν ο κωδικός επαλήθευσης. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις μήπως δεν μπορεί το ίδιο e-mail να είναι σε 2 λογαριασμούς.
    Μετά όμως έβαλα επιτυχώς το e-mail στο λογαριασμό της μητέρας μου μέσω του συγχρονισμού με το EΜΕπ. Τελικά έχω πετύχει να βλέπω και στους 2 το ίδιο e-mail ως Προσωπικό e-mail. Να υποθέσω ότι είναι ΟΚ αφού εν τέλει το δέχθηκε;

- - - Updated - - -

Άκυρο, ήρθε το e-mail με τον κωδικό επαλήθευσης μετά από 20 λεπτά, άρα δε νομίζω να είναι πρόβλημα που έβαλα την ίδια διεύθυνση ως e-mail επικοινωνίας και στους δυο.
    Είναι τώρα και το επίδομα βενζίνης και υπάρχει μια καθυστέρηση

Περιοχή
    Παλαιό Φάληρο
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    FTTH Φως το αληθ
    ISP
    OTE
    Router
    Fritz 7590
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lewton Εμφάνιση μηνυμάτων

- - - Updated - - -

Exω το δικό μου email σε 4 στο taxisnet
    Την μάνα μου, τις 2 κόρες και εμένα.
    Κανένα πρόβλημα
    εκτός του όταν μούρχεται mail δεν ξέρω γιατί και για ποιόν είναι
    " Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "

----
    No fm radio ?
    No headphone jack ?

Sorry no phone.

Downloads
    10
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16384/1024
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΙΧΙΟ
    Router
    Linksys wag160N
    SNR / Attn
    3,8(dB) / 16(dB)
    Path Level
    Fastpath
    παιδια καλησπερα ειμαι ΑΜΕΑ με 80% κινητικη αναπηρια μεχρι περυσι δεν πληρωνα ΕΝΦΙΑ το 2021 ο λογιστης μου δηλωσα τα 0,57 λεπτα απο ετησιους τοκους καταθεσεων με αποτελεσμα αν και δεν πληρωσα φορο εισοδηματος να δημιουργηθει τεκμηριο η οπως αναφερεται ΠΡΟΣΤ. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΚ. ΔΑΠΑΝΩΝ και να πληρωσω κανονικα ΕΝΦΙΑ ενω ερχοταν μηδενικος τα τελευταια 4 χρονια. Φετος δεν θα δηλωσω τους τοκους το θεμα ειναι οτι ο ΕΝΦΙΑ θα ερθει πριν γινουν φορολογικες δηλωσεις και εδω υποθετω οτι ο υπολογισμος θα γινει με τις περσινες δηλωσεις. Αν ισχυει αυτο τι μπορω να κανω για να τον γλυτωσω?

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lak100 Εμφάνιση μηνυμάτων
    παιδια καλησπερα ειμαι ΑΜΕΑ με 80% κινητικη αναπηρια μεχρι περυσι δεν πληρωνα ΕΝΦΙΑ το 2021 ο λογιστης μου δηλωσα τα 0,57 λεπτα απο ετησιους τοκους καταθεσεων με αποτελεσμα αν και δεν πληρωσα φορο εισοδηματος να δημιουργηθει τεκμηριο η οπως αναφερεται ΠΡΟΣΤ. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΚ. ΔΑΠΑΝΩΝ και να πληρωσω κανονικα ΕΝΦΙΑ ενω ερχοταν μηδενικος τα τελευταια 4 χρονια. Φετος δεν θα δηλωσω τους τοκους το θεμα ειναι οτι ο ΕΝΦΙΑ θα ερθει πριν γινουν φορολογικες δηλωσεις και εδω υποθετω οτι ο υπολογισμος θα γινει με τις περσινες δηλωσεις. Αν ισχυει αυτο τι μπορω να κανω για να τον γλυτωσω?
    Οι τόκοι δηλώνονται αυτόματα

Downloads
    10
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16384/1024
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΙΧΙΟ
    Router
    Linksys wag160N
    SNR / Attn
    3,8(dB) / 16(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdikr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οι τόκοι δηλώνονται αυτόματα
    δεν τους βλεπω καπου συμπληρωμενους

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    110/11 + 110/11 + 500/50
    ISP
    Cosmote & Vodafone
    DSLAM
    Wind - ΠΑΤΗΣΙΑ
    Router
    Fritz! VDSL + 5G
    SNR / Attn
    19(dB) / 11(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Πρέπει να πατήσεις πάνω στον σχετικό κωδικό για να σου ανοίξει ένα πινακάκι..
    Τώρα εάν δεν τους μεταφέρεις στο κουτάκι δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει μετά..

* Πλέον οι τράπεζες πρέπει να βγάλουν και ένα ειδικό προϊόν με 0,00 τόκους!!

Downloads
    10
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16384/1024
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΙΧΙΟ
    Router
    Linksys wag160N
    SNR / Attn
    3,8(dB) / 16(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Iris07 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πρέπει να πατήσεις πάνω στον σχετικό κωδικό για να σου ανοίξει ένα πινακάκι..
    Τώρα εάν δεν τους μεταφέρεις στο κουτάκι δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει μετά..

* Πλέον οι τράπεζες πρέπει να βγάλουν και ένα ειδικό προϊόν με 0,00 τόκους!!
    ειμαι διατεθιμενος να το ρισκαρω πραγματικα δηλαδη ειναι εντελως παραλογο ακομα για το παραλογο ελληνικο κρατος απο την εφορια μου ειπαν οτι θα πρεπει να βαλω συνδικαιουχο πραγμα που θα κανω μαλλον αλλα ειναι εντελως παραλογο. τα μονα μου εισοδηματα προερχονται αποκλειστικα απο το ιδιο το κρατος.

Περιοχή
    Νέα Χαλκηδόνα (Αττική)
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/50
    ISP
    COSMOTE
    Router
    ASUS RT-AX86U
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lak100 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ειμαι διατεθιμενος να το ρισκαρω πραγματικα δηλαδη ειναι εντελως παραλογο ακομα για το παραλογο ελληνικο κρατος απο την εφορια μου ειπαν οτι θα πρεπει να βαλω συνδικαιουχο πραγμα που θα κανω μαλλον αλλα ειναι εντελως παραλογο. τα μονα μου εισοδηματα προερχονται αποκλειστικα απο το ιδιο το κρατος.
    Η συμπλήρωση του ποσού του τόκου είναι υποχρεωτική, η αλήθεια είναι πως αρκετοί λογιστές δεν το συμπληρώνουν αν ειναι πολύ μικρό το ποσό.

Όμως δε θα έπρεπε να σου δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα, η συμπλήρωση ακόμα και 0.01 στο κουτάκι των τόκων, απλά σε υποχρεώνει αν έχεις μηδενικά εισοδήματα να υποβάλεις φορολογική δήλωση και απλά σου μπαίνει το τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 Ευρώ, που έτσι και αλλιώς ισχύει σε εσένα γιατί υποβάλεις φορολογική δήλωση.

Για απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ δεν αρκεί το 80% αναπηρία από μόνο του, χρειάζεται 80% αναπηρία και το σύνολο των ετήσιων οικογενειακών εισοδημάτων να μη ξεπερνά τις 12.000 ευρώ, είτε πραγματικό εισόδημα είτε τεκμαρτό (βάσει τεκμηρίων).

Το ότι το εισόδημα σου προέρχεται αποκλειστικά από το κράτος πάντως δεν λέει και κάτι, γιατί και οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι αποκλειστικά από το κράτος πληρώνονται, αυτό δε σημαίνει πως δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ermis333 : 09-05-22 στις 08:18.

Pc Specs: Ryzen 5800X3D, 32Gb Trident Z @3600Ghz Ram, RTX 4090

Downloads
    10
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16384/1024
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΙΧΙΟ
    Router
    Linksys wag160N
    SNR / Attn
    3,8(dB) / 16(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ermis333 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η συμπλήρωση του ποσού του τόκου είναι υποχρεωτική, η αλήθεια είναι πως αρκετοί λογιστές δεν το συμπληρώνουν αν ειναι πολύ μικρό το ποσό.

Όμως δε θα έπρεπε να σου δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα, η συμπλήρωση ακόμα και 0.01 στο κουτάκι των τόκων, απλά σε υποχρεώνει αν έχεις μηδενικά εισοδήματα να υποβάλεις φορολογική δήλωση και απλά σου μπαίνει το τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 Ευρώ, που έτσι και αλλιώς ισχύει σε εσένα γιατί υποβάλεις φορολογική δήλωση.

Για απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ δεν αρκεί το 80% αναπηρία από μόνο του, χρειάζεται 80% αναπηρία και το σύνολο των ετήσιων οικογενειακών εισοδημάτων να μη ξεπερνά τις 12.000 ευρώ, είτε πραγματικό εισόδημα είτε τεκμαρτό (βάσει τεκμηρίων).

Το ότι το εισόδημα σου προέρχεται αποκλειστικά από το κράτος πάντως δεν λέει και κάτι, γιατί και οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι αποκλειστικά από το κράτος πληρώνονται, αυτό δε σημαίνει πως δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ
    το επιδομα που παιρνω (εξωιδτυματικο) εχει κρατησεις και δεν φορολογειται αμεσα. Απο την εφορια μετα απο ερευνα μου ειπαν οτι ο τοκος 0.57 λεοτων μου δημιουργει τεκμηριο για αυτο πληρωνω ΕΝΦΙΑ. Τωρα ειδα οτι και φετος θα πληρωσω ΕΝΦΙΑ. Ελπιζω του χρονου να μην πληρωσω γιατι ειναι σκετη κοροϊδία

edit:εδω η περσινη δηλωση (με τους τραπεζικους τοκους) και η προπερσινη χωρις αυτουςΣυνημμένο Αρχείο 237832
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails εκκαθαριστικο 2020.png  

2022-05-10.png  

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lak100 : 11-05-22 στις 11:53.

Σελ. 361 από 421 ΠρώτηΠρώτη ... 341351356359360361362363366371381 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Δηλωση αυτοκινητου στην φορολογικη δηλωση.
    Από Exarxeia στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-01-13, 11:22
  2. ερωτηση σχετικα με φορολογικη δηλωση
    Από lak100 στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-02-11, 11:19
  3. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
    Από paul75 στο φόρουμ The Meeting point
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-05-10, 21:16
  4. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΤΟΥΣ 2ΟΟ9
    Από kostastzo στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-05-09, 21:54
  5. Απορια για φορολογικη δηλωση
    Από harmem στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-03-09, 17:14

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •