Εμφάνιση 5.401-5.415 από 6310
-
21-03-22, 16:57 Απάντηση: Φορολογική Δήλωση, απορίες και απαντήσεις #5401
-
16-04-22, 17:10 Απάντηση: Φορολογική Δήλωση, απορίες και απαντήσεις #5402
Καλησπερα σε όλους,
Μια γρηγορη (πλην συνθετη) ερωτηση θα εκτιμουσα πολυ τη βοηθεια σας αν καποιος γνωριζει,
Θελω να υποβαλλω τη φορολογικη μου δηλωση 2022, για το 2021 φιλοξενηθηκα 10 μηνες (ΙΑΝ-ΟΚΤ) στο σπιτι του αδερφού μου και το τελευταιο διμηνο ΝΟΕΜ-ΔΕΚ μετακομισα σε αλλη πολη και νοικιασα κατοικια.
Στο πινακα 6 της φορολογικης 2022 εχω συμπληρωσει αυτα τα στοιχεια 10 μηνες φιλοξενια στο ΑΦΜ του αδερφου μου και 2 μηνες ενοικιαση στο αφμ της σπιτονοικοκυρας με αριθμο δηλωσης μισθωτηριου και ενοικιο που πληρωσα για το διμηνο.
Ομως απο το Μαρτιο του 22 εδω και ενα μηνα εχω μετακομισει ξανα (στην ιδια πολη απλα ειχα θεματα με το συγκεκριμένο σπίτι), και εχω κανει μεταβολη στοιχειων της διευθυνσης κατοικιας μου. Δηλαδη στα στοιχεια φορολογουμενου στη φορολογικη δηλωση 2022 φαινεται η κατοικια που διαμενω τωρα (που δεν ειναι η ιδια με τις 2 προηγουμενες του ετους 2021).
Η απορια μου ειναι αν χρειαζεται (και ποια διευθυνση) να συμπληρωσω στο πινακα 5 κυριας κατοικιας. Ποιο πολυ με καιει μη γινει καποιο λαθος διοτι θελω να υφισταται η τωρινη μου κατοικια σαν κυρια, αλλιως δεν επωφελουμαι πχ και της κρατικης επιδοτησης ρευματος (ειχα θεμα τους πρωτους μηνες του 22 γιατι αλλαξε η κρατικη οδηγια και επειδη δεν ειχα κυρια κατοικια στο ονομα μου για τη φορολογικη του 2021 δεν επωφεληθηκα της εκπτωσης παρολο που νοικιαζα σπιτι κανονικα στο ονομα μου.
Ελπιζω να μην κουρασα,
Σας ευχαριστω πολύ.
-
16-04-22, 19:08 Απάντηση: Φορολογική Δήλωση, απορίες και απαντήσεις #5403
-
17-04-22, 15:03 Απάντηση: Φορολογική Δήλωση, απορίες και απαντήσεις #5404
Σας ευχαριστω!
-
20-04-22, 20:03 Απάντηση: Φορολογική Δήλωση, απορίες και απαντήσεις #5405
Αυτό ακριβώς δήλωσα και εγώ πέρυσι:
Δήλωσα στο Ε1, 5.1 κύρια κατοικία τον τελευταίο 1 μήνα(τον Δεκέμβριο) και 1η δευτερεύουσα την αρχική των 11 μηνών (Ιαν-και Νοέμβρ).
Εκτυπώνοντας το Ε1 παρατήρησα ότι ο χαρακτηρισμός των κατοικιών είχε αντιστραφεί.
Με πήραν τηλ από την ΔΟΥ ότι δεν γίνεται να είναι κύρια κατοικία, η κατοικία του 1 μηνός (έστω και αν είναι η τελευταία) και όχι των 11 μηνών. Τους είπα ότι το θέλω για επιδότηση και μόνοι τους μου διόρθωσαν το Ε1, βάζοντας κύρια κατοικία την τελευταία του 1 μηνός και 1η δευτερεύουσα την άλλη των 11 μηνών. Αν θυμάμαι καλά μου είπαν και τους έστειλα και ένα διευκρινιστικό email.
-
28-04-22, 11:39 Απάντηση: Φορολογική Δήλωση, απορίες και απαντήσεις #5406
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
Σε συμφωνία με τη λογίστρια, έκανα ενημέρωση των στοιχείων επικοινωνίας των γονιών μου στο taxis.
Έβαλα στον καθένα τον αριθμό κινητού του. Αλλά ο πατέρας μου δεν έχει δικό του e-mail. Υπάρχει πρόβλημα που έβαλα και στους 2 το e-mail της μητέρας μου;
Ο λόγος που το ρωτάω είναι ότι αφού έβαλα επιτυχώς το e-mail (της μητέρας μου) στο προφίλ του πατέρα μου, μετά πήγα να το βάλω και στην ίδια και δε μου ερχόταν ο κωδικός επαλήθευσης. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις μήπως δεν μπορεί το ίδιο e-mail να είναι σε 2 λογαριασμούς.
Μετά όμως έβαλα επιτυχώς το e-mail στο λογαριασμό της μητέρας μου μέσω του συγχρονισμού με το EΜΕπ. Τελικά έχω πετύχει να βλέπω και στους 2 το ίδιο e-mail ως Προσωπικό e-mail. Να υποθέσω ότι είναι ΟΚ αφού εν τέλει το δέχθηκε;
- - - Updated - - -
Άκυρο, ήρθε το e-mail με τον κωδικό επαλήθευσης μετά από 20 λεπτά, άρα δε νομίζω να είναι πρόβλημα που έβαλα την ίδια διεύθυνση ως e-mail επικοινωνίας και στους δυο.
-
28-04-22, 11:50 Απάντηση: Φορολογική Δήλωση, απορίες και απαντήσεις #5407
-
28-04-22, 11:53 Απάντηση: Φορολογική Δήλωση, απορίες και απαντήσεις #5408
-
02-05-22, 22:53 Απάντηση: Φορολογική Δήλωση, απορίες και απαντήσεις #5409
παιδια καλησπερα ειμαι ΑΜΕΑ με 80% κινητικη αναπηρια μεχρι περυσι δεν πληρωνα ΕΝΦΙΑ το 2021 ο λογιστης μου δηλωσα τα 0,57 λεπτα απο ετησιους τοκους καταθεσεων με αποτελεσμα αν και δεν πληρωσα φορο εισοδηματος να δημιουργηθει τεκμηριο η οπως αναφερεται ΠΡΟΣΤ. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΚ. ΔΑΠΑΝΩΝ και να πληρωσω κανονικα ΕΝΦΙΑ ενω ερχοταν μηδενικος τα τελευταια 4 χρονια. Φετος δεν θα δηλωσω τους τοκους το θεμα ειναι οτι ο ΕΝΦΙΑ θα ερθει πριν γινουν φορολογικες δηλωσεις και εδω υποθετω οτι ο υπολογισμος θα γινει με τις περσινες δηλωσεις. Αν ισχυει αυτο τι μπορω να κανω για να τον γλυτωσω?
-
03-05-22, 00:47 Απάντηση: Φορολογική Δήλωση, απορίες και απαντήσεις #5410
-
03-05-22, 15:25 Απάντηση: Φορολογική Δήλωση, απορίες και απαντήσεις #5411
-
03-05-22, 15:31 Απάντηση: Φορολογική Δήλωση, απορίες και απαντήσεις #5412
Πρέπει να πατήσεις πάνω στον σχετικό κωδικό για να σου ανοίξει ένα πινακάκι..
Τώρα εάν δεν τους μεταφέρεις στο κουτάκι δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει μετά..
* Πλέον οι τράπεζες πρέπει να βγάλουν και ένα ειδικό προϊόν με 0,00 τόκους!!
-
03-05-22, 16:42 Απάντηση: Φορολογική Δήλωση, απορίες και απαντήσεις #5413
ειμαι διατεθιμενος να το ρισκαρω πραγματικα δηλαδη ειναι εντελως παραλογο ακομα για το παραλογο ελληνικο κρατος απο την εφορια μου ειπαν οτι θα πρεπει να βαλω συνδικαιουχο πραγμα που θα κανω μαλλον αλλα ειναι εντελως παραλογο. τα μονα μου εισοδηματα προερχονται αποκλειστικα απο το ιδιο το κρατος.
-
09-05-22, 08:13 Απάντηση: Φορολογική Δήλωση, απορίες και απαντήσεις #5414
Η συμπλήρωση του ποσού του τόκου είναι υποχρεωτική, η αλήθεια είναι πως αρκετοί λογιστές δεν το συμπληρώνουν αν ειναι πολύ μικρό το ποσό.
Όμως δε θα έπρεπε να σου δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα, η συμπλήρωση ακόμα και 0.01 στο κουτάκι των τόκων, απλά σε υποχρεώνει αν έχεις μηδενικά εισοδήματα να υποβάλεις φορολογική δήλωση και απλά σου μπαίνει το τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 Ευρώ, που έτσι και αλλιώς ισχύει σε εσένα γιατί υποβάλεις φορολογική δήλωση.
Για απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ δεν αρκεί το 80% αναπηρία από μόνο του, χρειάζεται 80% αναπηρία και το σύνολο των ετήσιων οικογενειακών εισοδημάτων να μη ξεπερνά τις 12.000 ευρώ, είτε πραγματικό εισόδημα είτε τεκμαρτό (βάσει τεκμηρίων).
Το ότι το εισόδημα σου προέρχεται αποκλειστικά από το κράτος πάντως δεν λέει και κάτι, γιατί και οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι αποκλειστικά από το κράτος πληρώνονται, αυτό δε σημαίνει πως δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑΤελευταία επεξεργασία από το μέλος ermis333 : 09-05-22 στις 08:18.
-
10-05-22, 23:41 Απάντηση: Φορολογική Δήλωση, απορίες και απαντήσεις #5415
το επιδομα που παιρνω (εξωιδτυματικο) εχει κρατησεις και δεν φορολογειται αμεσα. Απο την εφορια μετα απο ερευνα μου ειπαν οτι ο τοκος 0.57 λεοτων μου δημιουργει τεκμηριο για αυτο πληρωνω ΕΝΦΙΑ. Τωρα ειδα οτι και φετος θα πληρωσω ΕΝΦΙΑ. Ελπιζω του χρονου να μην πληρωσω γιατι ειναι σκετη κοροϊδία
edit:εδω η περσινη δηλωση (με τους τραπεζικους τοκους) και η προπερσινη χωρις αυτουςΣυνημμένο Αρχείο 237832Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lak100 : 11-05-22 στις 11:53.
Παρόμοια Θέματα
-
Δηλωση αυτοκινητου στην φορολογικη δηλωση.
Από Exarxeia στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 07-01-13, 11:22 -
ερωτηση σχετικα με φορολογικη δηλωση
Από lak100 στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 01-02-11, 11:19 -
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
Από paul75 στο φόρουμ The Meeting pointΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 07-05-10, 21:16 -
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΤΟΥΣ 2ΟΟ9
Από kostastzo στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 13-05-09, 21:54 -
Απορια για φορολογικη δηλωση
Από harmem στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 27-03-09, 17:14
Bookmarks