Οι μουχλες σχηματιζονται :
Στην εμφάνιση της «μούχλας” στις γωνίες των ταβανιών υπεύθυνες θεωρούνται οι «θερμογέφυρες” (αμόνωτα κομμάτια μπετόν που είναι ψυχρότερα από τον υπόλοιπο τοίχο) και εκεί πάνε και «κάθονται” οι υδρατμοί και υγροποιούνται, με αποτέλεσμα να μαυρίζει το μέρος αυτό. (πηγη : http://monotika-online.gr/index.php?...ategory_id=262 )
Οπως λοιπον καταλαβαινεται οταν κανεις θερμομονωση εσυ και ο απο πανω/κατω δεν κανει τοτε θερμογεφυρες θα εχεις ο κοσμος να χαλασει.
Blade θερμομονωτικα κουφωματα? εχεις βαλει?
teodor ch αν ειναι ευκολο με δυο λογια να μας εξηγησεις ποια ειναι η σωστη?
Εγω σκεφκτομαι μονωση σε ολους τους εξωτερικους τοιχους + τα εξωτερικα δοκαρια.Ταβανι μονο αν ειναι τελευταιος οροφος .Πατωμα αντιστοιχα αν ειναι 1ος αλλα μονο για εξωτερικη(εδω πιστευω ειναι και ευκολα τα πραγματα σε μια πολυκατοικια ,με τις πυλωτες.
Εμφάνιση 2.401-2.415 από 6091
Θέμα: Οικονομική θέρμανση
-
10-10-14, 09:01 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #2401
-
10-10-14, 13:27 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #2402
εχω βαλει στο πατωμα απο εξω δηλαδη πετροβαμβακα και στον ενα πλαινο μεγαλο τοιχο,τον βορεινο βασικα,εκεινο το μπλε,μου διαφευγει το ονομα του.
VAMOS ARIS
-
10-10-14, 14:10 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #2403
-
10-10-14, 15:27 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #2404
δεν απαντησες για τα ανοιγματα.
κοιτα
χοντρικα ενας τοιχος . διπλο τουβλο χωρις μονωση ''τρωει'' 1,55 kcal ana τμ ανα βαθμο κελσιου.
το αντιστοιχο διπλο τζαμι '' χωρις θερμοδιακοπη ''τρωει 3,2kcal ανα τμ.
οποτε βασικο ειναι να μας πεις ποσα τμ ειναι τοιχος/ανοιγματα .
(πηγη : http://www.4m.gr/support/webhelpapol/methodgen.htm )
-
10-10-14, 15:44 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #2405
vasilimertzani δεν είμαι ειδικός οπότε δε μπορώ να σου πώ ποιά περίπτωση είναι η καλύτερη για σένα.
Το καλύτερο είναι μία μελέτη απο ένα μηχανολόγο που να έχει όρεξη.
Σε δική μου περίπτωση διάλεξα 25άρι τούβλο με εξωτερική θερμομόνωση ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗΣ και PVC κουφώματα με διπλά τζάμια ενεργειακά 4-εποχών ΧΩΡΙΣ argon.
Εξηλασμένη (XPS/DOW) προτιμάνε στην Ελλάδα για δικούς τους λόγους.
Εγώ διάλεξα γραφιτούχα (αυξάνει τη διάρκεια ζωής) διογκωμένη με εργοστάσιο παραγωγής Γερμανία απο μεγάλη εταιρία που κάνει εξωτερικές θερμοπροσόψεις. Δίνει 10 χρόνια εγγύηση για τα υλικά. Ο εγκαταστάτης είναι γνωστός μου ψείρας που ακολουθεί το Γερμανικό manual κατα γράμμα.
Επειδή γίνεται της κακομοίρας στον κλάδο. Προτίμησε μία σοβαρή εταιρία. Κάνε μία γύρα και ζήτα φωτογραφίες απο έργα να δείς πόσο προσεγμένη δουλειά κάνουν.
Δές StoHellas, Caparol, Knauf και σύγκρινε με τις Ελληνικές εταιρίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις η διαφορά είναι χαοτική.
-
10-10-14, 19:06 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #2406
-
16-10-14, 15:59 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #2407
Μονοκατοικια πετρινη γυρω στα 100 τμ με κηπο χτισμενη αρχες δεκαετιας 1960.
Κολυμπαει στην υγρασια, μαδανε οι σοβαδες ενω σε καποια σημεια ιδιως στις ντουλαπες εμφανιστηκε μουχλα λογω κακοτεχνιων...
Στην ταρατσα περαν των κεραμιδιων υπαρχει παλια μονωση χωρις εμφανη προβληματα.
ΟΜΩΣ αποφασισα αντι να επενδυσω χρηματα σε θερμανση - ψυξη ή/και ρουχα - στρωσιδια
να λαβω επιτελους πιο ριζικα μετρα.
Ποιος θεωρειται ΕΙΔΙΚΟΣ για μια αξιοπιστη συνολικη μελετη;
Καθε προταση ευπροσδεκτη.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος manoulamou : 16-10-14 στις 16:04.
Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
Αγανάκτηση, Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.
Μένανδρος:
Όσοι δεν έχουν δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.
-
16-10-14, 18:29 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #2408
Εγώ θα σου πρότεινα να εξετάσεις την εξωτερική μόνωση με kelyfos. Το έκανα σε μονοκατοικία του 1964 σε χωριό και εκτός των άριστων αποτελεσμάτων θερμομόνωσης αναβαθμίστηκε εξαιρετικά και όλη η εξωτερική όψη της οικίας.
Κοστίζει βέβαια αρκετά αλλά είναι μια λύση που σε συνδυασμό με τοποθέτηση θερμομονωτικών κουφωμάτων θα σε κάνει να ξεμπερδέψεις μια και καλή.
-
16-10-14, 18:38 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #2409
-
16-10-14, 19:35 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #2410
Κάποιο επαγγελματίας ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ που ασχολείται με αυτό τον τομέα και είναι ΣΟΒΑΡΟΣ επαγγελματιας και αυτο το τονίζω. Γιατί ΚΑΜΙΑ σωστη μελέτη θερμομόνωσης δεν γίνεται με μια ματια και εμπειρικά όπως κάνουν αρκετοί του κλάδου και όχι μόνο.
- - - Updated - - -
Η διογκωμένη έχει και αντισεισμικές ιδιοτητες.
-
16-10-14, 21:24 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #2411
-
17-10-14, 03:02 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #2412
συγνωμη αλλα διογκωμένη δεν ειναι το φελιζόλ; Δηλαδή DOW και άλλα συναφή που ειναι εξηλασμένη, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται;
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
17-10-14, 11:43 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #2413
Χωρίς να είμαι ειδικός, από αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι έχουν παρόμοιες επιδόσεις με διαφορετική χρήση ανάλογα των χαρακτηριστικών τους.
Π.χ. σε ανεστραμμένη μόνωση βατής ταράτσας χρησιμοποιείται κυρίως η εξηλασμένη λόγω μεγαλύτερων αντοχών κρούσης. Όμως η διογκωμένη λόγω της ελαστικότητας, έχει καλύτερη συμπεριφορά σε συστολές-διαστολές λόγω μεταβολής της θερμοκρασίας και χρησιμοποιείται σε μη βατές ταράτσες.
Στην περίπτωση της θερμομόνωσης η διογκωμένη κερδίζει λόγω της μικρότερης τιμής και των περισσότερων επιλογών πάχους.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η εξηλασμένη έχει καλύτερη προστασία στην υγρασία, αλλά στεγνώνει δυσκολότερα από την διογκωμένη.
-
17-10-14, 13:52 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #2414
Γενικα η διογκωμένη και εξηλασμένη πολυστερίνη είναι οι πιο γνωστές μονώσεις στην Ελλάδα. Παρ όλα αυτα ΔΕΝ είναι μονόδρομος στις μονώσεις. Αναλογα τα δεδομένα (τεχνική και οικονομική μελέτη) επιλέγεται και η αντίστοιχη μόνωση που θα μας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλές τεχνολογίες μόνωσης και πολλές είναι σχεδόν άγνωστες στην Ελλάδα ενω στο εξωτερικό είναι ευρέος διαδεδομένες.
Για μένα ο σωστός επαγγελματίας πρέπει να γνωρίζει αρκετά υλικά και μεθόδους μόνωσης και να επιλέγει την καταλληλη. όχι να δουλέυει 2 υλικά μονώσεων και μόνο.
Δεν είμαι ειδικός σε θέματα μονώσεων ούτε επαγγελματίας του κλάδου αυτού. Απλά σχετικός μετα αυτά ως ένα βαθμό.
Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για μονώσεις και για μείωση θερμικών ψυκτικών απωλειών σε κτίρια με χρήση τεχνολογία αιχμής και εχω παρακολουθήσει και για την διογκωμένη πολυστερίνη.
Η ουσία είναι να βρεις τον σωστό επαγγελματία που δουλεύει πολλές μεθόδους μόνωσης και υλικά ο οποίος θα ενδιαφερθεί να βρει την καταλληλη μέθοδο για σενα τόσο απο πλευράς οικονομικής επένδυσης όσο και απο πλευρας θερμικών και ψυκτικών κερδων στο κτίριο. Δυστυχώς στην Ελλάδα. Λιγοι ασχολούνται και σέβονται ότι τα λεφτά σου πρέπει να επενδυθούν με τον καλύτερο τρόπο. Είναι σαν να παίζεις joker για να βρεις τον σωστο επαγγελματία σε αυτή την χώρα.
-
17-10-14, 17:29 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #2415
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ οσους ασχοληθηκαν μεχρι τουδε!
Ο ειδικος εκτος απο τη μελετη θα κανει και την εκτελεση ή θα κοστισει υπερβολικα;
Να απευθυνθω σε τεχνιτη - συνεργειο, ιδεα δεν εχω.
Spoiler:
Και ποσο περιπου παει για πληρη μονωση εξωτερικων τοιχων ισως και ταρατσας
χωρις κουφωματα γιατι αυτα αλλαχθηκαν προ επιχορηγησεων λογω φθορας...
Βρηκα περι υλικων εδω.
Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
Αγανάκτηση, Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.
Μένανδρος:
Όσοι δεν έχουν δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.
Bookmarks