Σελ. 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 31-45 από 56
    Downloads
    8
    Uploads
    1
    Τύπος
    PSTN
    Ταχύτητα
    Φωτός...
    ISP
    NASA
    Router
    Fritz, fritz, fritz
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από djnick Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχοντας ξεπεράσει τα όποια προβλήματα συνάντησα αρχικά, κατάφερα να φτιάξω ένα image το οποίο ωστόσο ξεπερνάει το όριο των 7,5 – 8 ΜΒ που δέχεται το 7170. Αν και έχω αφαιρέσει κάποια πράγματα από το original firmware τα οποία δεν χρησιμοποιώ.

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει τρόπος να χωρέσω κάποια έστω πακέτα όπως το NTFS-3G, transmission, cifsmount, dropbear, vsftpd, minidlna και AVM firewall CGI σε ένα image; Αν και χρησιμοποίησα ήδη τη δυνατότητα που προσφέρει το freetz για μεταφορά των πακέτων στο usb (enable external processing), το image “extension” που δημιούργησε δεν μπορούσε να φορτωθεί στο router.
    Υπάρχει κάποια ιδέα για τα παραπάνω;
    NTFS-3G: Πολύ μεγάλο πακέτο χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο να το χρησιμοποιήσεις. Ως γνωστών, το linux δεν τα πάει και πολύ καλά με το NTFS, με αποτέλεσμα χαμηλές επιδόσεις. Γιατί να χρησιμοποιήσεις NTFS στο USB, όταν μπορείς να χρησιμοποιήσεις FAT32; Και αν σκέφτεσαι τους περιορισμούς σε μέγεθος αρχείων, τότε μάλλον πρέπει να κοιτάξεις προς ext2 και ext3. Και μην ξεχνάς ότι στα 7140/7170, υπάρχει USB1.1 και όχι USB2.0! Οπότε, όποια ψευδαίσθηση έχει κάποιος για δημιουργία ενός ανέξοδου και αξιοπρεπούς NAS σε αυτά τα μοντέλα, μπορεί απλά να το ξεχάσει
    Trasmission: Έχω διαβάσει πολλά διφορούμενα σχόλια για τις επιδόσεις και την σταθερότητά του, οπότε δεν ασχολήθηκα καν. Λογικά είναι μεγάλο σε μέγεθος. Περί ορέξεος βέβαια, κολοκυθόπιτα...
    Cifsmount, dropbear, vsftpd, AVM firewall: Δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλο μέγεθος, δεν θα έχεις πρόβλημα να τα προσθέσεις. Το πρόβλημα μεγέθους βρίσκεται στα προηγούμενα 2 πακέτα.
    Με το minidlna επίσης δεν ασχολήθηκα και δεν ξέρω το μέγεθός του.
    Με λίγα λόγια, στο Freetz, όλα είναι θέμα συμβιβασμών. Φαντάζου και στην δικιά μου περίπτωση που χρησιμοποιούσα το γερμανικό firmware, το οποίο είναι 1.1 MB μεγαλύτερο από το international! Είχα ξηλώσει τόσα πολλά πράγματα για να μπορέσω να βάλω άλλα, που στο τέλος δεν πήγαινε άλλο. Τελικά το αποφάσισα και αγόρασα ένα 7240, στο οποίο έχω 3 MB ελεύθερα με το καλημέρα, χωρίς να αφαιρέσω τίποτα. Και το συγκεκριμένο έχει τόσα πολλά εξ' αρχής, που αν αρχίσεις και αφαιρείς, δύσκολα θα φτάσεις να το γεμίσεις.
    Μία προσωπική συμβουλή. ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε την δυνατότητα μεταφοράς πακέτων στο USB, μέχρι να έχετε αποκτήσει αρκετά καλή εμπειρία και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι παραπάνω. Δεν είναι όσο απλό ακούγεται, ούτε απόλυτα αξιόπιστο.
    Και μια τελευταία υποσημείωση. Μην ξεχνάς το tip που έγραψα στην 8η σελίδα του οδηγού, για το μέγεθος του image το οποίο μπορεί να καταλήξει να μην μειώνεται. Εκτός του make distclean, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το make dirclean που θα κάνει το ίδιο πράγμα χωρίς να σου αδειάσει τον φάκελο dl, όλα αυτά δηλαδή που έχει κατεβάσει και δεν χρειάζεται να το ξανακάνει.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί δεν μπορεί να γίνει Download το busybox? Κάτι παρόμοιο μου έκανε και με το download του firmware, ώσπου το κατέβασα χειροκίνητα (μέσω του firefox) και το τοποθέτησα στο φάκελο: freetz/trunk/dl/fw

Αν κατεβάσω χειροκίνητα και το busybox, σε ποιό φάκελο πρέπει να το βάλω για να προχωρήσει το make?

Για να σε προλάβω, το VMware συνδέεται στο Internet, τουλάχιστον ο firefox δουλεύει κανονικά. Δεν ξέρω γιατί δεν δουλεύει το make στα downloads.... μήπως πρέπει να ρυθμίσω κάτι?

Σου παραθέτω αυτά που εμφανίζονται στην οθόνη του τερματικού όταν τρέχω το make, μήπως βγάλεις κάποια άκρη. Τα παρακάτω τα έκανα Copy-Paste από τον firefox, μέσω του VMware και μετά έκανα επεξεργασία από τον ie μέσω Windows, για να προσθέσω τα ελληνικά, γιατί μέσω του VMware δεν λειτουργούν τα ελληνικά.

user@ubuntu:~/freetz/trunk$ make
    tools/freetz_download dl busybox-1.19.3.tar.bz2 http://www.busybox.net/downloads c3938e1ac59602387009bbf1dd1af7f6

--2012-01-21 12:52:12-- http://www.busybox.net/downloads/busybox-1.19.3.tar.bz2
    Resolving www.busybox.net... failed: Connection timed out.
    wget: unable to resolve host address `www.busybox.net'
    Download failed - "http://www.busybox.net/downloads/busybox-1.19.3.tar.bz2" -> error code 4

--2012-01-21 12:52:32-- http://freetz.wirsind.info/busybox-1.19.3.tar.bz2
    Resolving freetz.wirsind.info... failed: Connection timed out.
    wget: unable to resolve host address `freetz.wirsind.info'
    Download failed - "http://freetz.wirsind.info/busybox-1.19.3.tar.bz2" -> error code 4

--2012-01-21 12:52:52-- http://freetz.magenbrot.net/busybox-1.19.3.tar.bz2
    Resolving freetz.magenbrot.net... failed: Connection timed out.
    wget: unable to resolve host address `freetz.magenbrot.net'
    Download failed - "http://freetz.magenbrot.net/busybox-1.19.3.tar.bz2" -> error code 4

--2012-01-21 12:53:12-- http://freetz.3dfxatwork.de/busybox-1.19.3.tar.bz2
    Resolving freetz.3dfxatwork.de... 85.214.81.232, 2a01:238:4362:b900:fc60:1b77:4435:1ba9
    Connecting to freetz.3dfxatwork.de|85.214.81.232|:80... connected.
    HTTP request sent, awaiting response... 404 Not Found
    2012-01-21 12:53:13 ERROR 404: Not Found.

Download failed - "http://freetz.3dfxatwork.de/busybox-1.19.3.tar.bz2" -> error code 8
    make: *** [dl/busybox-1.19.3.tar.bz2] Error 1
    user@ubuntu:~/freetz/trunk$
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος billdimi : 21-01-12 στις 21:07.

Downloads
    8
    Uploads
    1
    Τύπος
    PSTN
    Ταχύτητα
    Φωτός...
    ISP
    NASA
    Router
    Fritz, fritz, fritz
    Έχεις πρόβλημα με το name resolution, χωρίς βέβαια αυτό να έχει λογική εξήγηση και γρήγορη απάντηση.
    Έχεις pm με την άποψή μου.

Περιοχή
    Rotterdam-Περιστέρι-Στο δρόμο...
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    Χαμηλή
    ISP
    Όποιος τύχει
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Συγχαρητήρια για τον αναλυτικό οδηγό! Έφτασα στο βήμα που διαλέγεις firmware για το fritz όμως και απογοητεύτηκα. Το δικό μου είναι ένα παλιό 7050 annex b international για το οποίο υπάρχει μόνο το γερμανικό firmware. Άρα πρέπει να ξεκινήσω μετατρέποντας το fritz σε γερμανικό προκειμένου να του περάσω τελικά το freetz.

Aπό την άλλη το μόνο που χρειάζομαι είναι να μπορώ να επιλέγω χειροκίνητα το adsl πρωτόκολλο σύνδεσης, μιας και η γραμμή μου είναι σούπερ ιδιότροπη και για να μην έχω συνεχείς αποσυνδέσεις χρησιμοποιώ το G.DMT. Γνωρίζεις εσύ φίλε MarkoDiMarko (ή όποιος άλλος φίλος) κάποιο τρόπο για να γίνεται αυτό είτε με το freetz είτε χωρίς αυτό;

Downloads
    8
    Uploads
    1
    Τύπος
    PSTN
    Ταχύτητα
    Φωτός...
    ISP
    NASA
    Router
    Fritz, fritz, fritz
    Δυστυχώς, δεν γνωρίζω κάποιον εύκολο τρόπο.
    Στα 7140/7170, το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι τις παρακάτω 2 εγγραφές στο αρχείο ar7.cfg :
    DSLMode = 0;
    IsDSLModeSet = no;
    Αν δεις στο παρακάτω link http://www.wehavemorefun.de/fritzbox/index.php/Sar αναφέρουν πως το DSLMode αφορά την χειροκίνητη ρύθμιση του ADSL negotiation, αλλά από κει και πέρα το χάος...
    Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι, θα πρέπει να κάνεις τις δικές σου δοκιμές, μήπως και το πετύχεις.

Περιοχή
    Rotterdam-Περιστέρι-Στο δρόμο...
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    Χαμηλή
    ISP
    Όποιος τύχει
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Σ' ευχαριστώ. Απ'ότι καταλαβαίνω το 0 στο "DSLMode" σημαίνει ότι γίνεται αυτόματα η ρύθμιση κατά το negotiation, ενώ το link που δίνεις με παραπέμπει σε ένα manual (Manuelle Wahl des auszuhandelnden DSL-Standards) το οποίο δεν βρίσκω, άρα όπως είπες, πειραματισμός χειροκίνητος. Σ'ευχαριστώ και πάλι, τουλάχιστον μπορώ να ξεκινήσω από κάπου...

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Καλησπερα παιδια.
    Ηρθα στο πατερα μου και εχουν hol και εχει το συγκεκριμενο ρουτερακι το θεμα ειναι οτι το εχουν ασυρματο και το ιντερνετ σερνεται στην κυριολεξια.
    Με το να μπω στην διαδικασια να το πειραξω θα κερδισω κατι απο επιδωσεις?
    Επισης υπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα η γραμμη και απλα να μιλησω μαζι τους και να μην μπλεχτω σε τετοιες διαδικασιες?

Ευχαριστω !

Downloads
    8
    Uploads
    1
    Τύπος
    PSTN
    Ταχύτητα
    Φωτός...
    ISP
    NASA
    Router
    Fritz, fritz, fritz
    Σε σταθερότητα στην σύνδεσή σου μπορεί, σε επιδόσεις είναι σχεδόν απίθανο.
    Καλύτερα να μιλήσεις με την τεχνική υποστήριξη, όπως είπες το πιο πιθανό είναι να υπάρχει πρόβλημα στην γραμμή.

Downloads
    22
    Uploads
    0
    Πολύ ωραίος οδηγός, ευχαριστούμε MarkoDiMarko. Εγώ έχω ubuntu και μου έκανε το πρόβλημα με το umask και αντί να διαβάσω παρακάτω άρχισα να ψάχνω στο νετ, αλλά βρήκα την άκρη.

Marko εγώ σε πρώτη φάση(πριν σκεφτώ να αγοράσω κάποιο δυνατότερο) έχω ένα fritzboxfon, τα πρώτα που έδινε η HOL πριν χρόνια. Ήθελα να σε ρωτήσω(με μία γρήγορα έρευνα δεν έβγαλα άκρη) αν γίνεται να του προσθέσεις υποστήριξη για IPv6.

Downloads
    8
    Uploads
    1
    Τύπος
    PSTN
    Ταχύτητα
    Φωτός...
    ISP
    NASA
    Router
    Fritz, fritz, fritz
    Όχι φίλε, δεν υπάρχει υποστήριξη για IPv6 για το Fon. Είναι πολύ παλιό ρουτεράκι και δεν υπάρχει εξέλιξη γι'αυτό από το Freetz team, εδώ και χρόνια. Θα πρέπει να πας σε κάτι πιο σύγχρονο.

Downloads
    22
    Uploads
    0
    Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Από ποιό φριτζάκι και μετά υπάρχει υποστηριξη IPv6; Ήξερα για official από το 72xx και μετά αλλά υπέθετα ότι θα είναι κάποιο module και θα μπορεί να μπει και στα πιο παλιά.

Downloads
    8
    Uploads
    1
    Τύπος
    PSTN
    Ταχύτητα
    Φωτός...
    ISP
    NASA
    Router
    Fritz, fritz, fritz
    Απ'ότι ξέρω, όντως από τα 72ΧΧ και πάνω. Στο μενού του Freetz για 7170 (εννοείται και για μετατροπή 7140 -> 7170) υπάρχει υποστήριξη για IPv6. Αν έχεις όρεξη να πειραματιστείς, προτείνω να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο 7140, υπάρχουν πολλά εκεί έξω.

Downloads
    22
    Uploads
    0
    Από ότι έχω ψάξει εδώ 7140 και 7170 δεν βρίσκεις εύκολα. Μία ματιά και αναζήτηση στις αγγελίες του φόρουμ και θα καταλάβεις. Στο emarket πουλάει κάποιος ένα καινούργιο 7170 νομίζω αλλά στα χρήματα που το δίνει παίρνεις 7270 από ebay.de . Από το ebay.de όντως υπάρχει αρκετό πράγμα. Έχεις πουθενά αλλού να προτείνεις να ψάξω;

Από την σειρά 72xx και πάνω νομίζω ότι παίζουν και σε Annex A και σε Annex B. Ισχύει αυτό;

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100/100
    ISP
    Inalan
    Router
    FRITZ!Box Fon WLAN 7360
    Αφού πρώτα δώσω τα συγχαρητήρια μου στον MarkoDiMarko για τον υπέροχο αυτόν οδηγό να κάνω και εγώ με τη σειρά μου τις ερωτήσεις μου

Για αρχή το Link http://www.freetz.org/packages δεν λειτουργεί αν είναι δυνατόν να διορθωθεί
    Έχω το FRITZ!Box Fon WLAN 7270 v3 (Γερμανικό που το γύρισα σε International) με Firmware-Version 74.05.06
    Ακολούθησα πιστά τον οδηγό με μόνη διαφορά ότι δεν έβρισκε το fritzbox-source-files-05.05.tar.gz το οποίο αφού το κατέβασα από εδώ http://download.avm.de/fritz.box/fri...s-05.05.tar.gz και το μετονόμασα το τοποθέτησα στον φάκελο /home/user/freetz/trunk/dl/fw και η διαδικασία ολοκληρώθηκε κανονικά
    Το νέο firmware το έκανα upload από το web interface του FB το οποίο μετά από μια σχετική προειδοποίηση το δέχτηκε κανονικά
    Δεν έκανα πολλές αλλαγές πρόσθεσα μόνο τα
    Dnsmasq 2.61
    Samba smbd (Filesharing)
    Samba nmbd (Nameservices)
    version (samba 3.6.5) (δοκίμασα και με την επιλογή samba 3.0.37)
    Vsftpd 3.0.0 (δοκιμάζοντας με και χωρίς τις επιλογές build with SSL support & Statically link libraries)
    Επίσης επέλεξα το AVM-firewall 2.0.4_rc5 και αλλαξα το Default security level σε 0
    και αφαίρεσα το ftpd
    Επίσης τσέκαρα το Replace kernel γιατί κάποιο πακέτο νομίζω το ζητούσε

Όταν επανεκκίνησε το router ολοκληρώνοντας επιτυχώς την αναβάθμιση εξακολούθησε να αναφέρει ότι έχω την Firmware-Version 74.05.06 και δεν υπήρχε πουθενά στο web inerface η επιλογή freetz ο εξωτερικός δίσκος που είναι συνδεμένος πάνω στην usb και τον έχω κάνει map στα windows δεν ήταν προσβάσιμος καθώς άλλαξε όνομα τώρα (πριν τον αναγνώριζε σαν WD-ExtHDD1021-01) και εξακολουθούσε να μην δέχεται ελληνικά ονόματα στα αρχεία
    Επίσης δεν είχα πλέον πρόσβαση στον Online-storage (\\192.168.178.1) φάκελος που παραπέμπει μέσω ρύθμισης του FB σε webdav του box.com - τώρα μου εμφάνιζε not connected
    Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις από το πάροχο username pass κλπ καθώς και απο την viva αλλά και αποθηκευμένα ονόματα κλπ δεν πειράχτηκαν
    Έτσι επανέφερα το προηγούμενο firmware και όλα λειτούργησαν ξανά κανονικά
    Επανέλαβα την διαδικασία τουλάχιστον δέκα φορές έσβησα τον φάκελο freetz και τα ξανακατέβασα απο την αρχή μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος αλλά πάντα το ίδιο αποτέλεσμα

Τι κάνω λάθος βρε παιδιά;

Περιοχή
    LEFKADA
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    2048/512
    ISP