Εμφάνιση 1-11 από 11
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL Forthnet Shared
    Ταχύτητα
    768/192
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΡΩΠΙΟΥ
    Router
    linksys WAG354
    γεια σας,
    πρόσφατα έκανα μετακόμιση και δυστυχώς δεν συγκράτησα την συνδεσμολογία της κουζίνας για να βάλω τα καλώδια!
    θα μπορούσατε να με βοηθήσετε???
    αυτή είναι η εικόνα με τις γέφυρες της κουζίνας
    http://imageshack.us/photo/my-images/401/img3741t.jpg/
    και αυτή η εικόνα είναι με τα σχήματα:
    http://imageshack.us/photo/my-images/440/img3738d.jpg/
    λογικά σύμφωνα με τις γέφυρες το τρίτο σχήμα θα πρέπει να ακολουθήσω
    πείτε μου που βάζω τι μπλε κιτρινο κτλ!
    ευχαριστώ πολύ!

Περιοχή
    Νότια Φινλανδία
    Downloads
    22
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17640/1020
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Asus DSL-N17U
    SNR / Attn
    1.0(dB) / 20.2(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Αυτό είναι δουλειά ηλεκτρολόγου, και καλύτερα, να φωνάξεις κάποιον.
    Runtime Erro
    Τον Ken Lee, τον ξέρετε ;
    Με τη βοήθεια του θεού, λεφτά υπάρχουν.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Η σύνδεση της κουζίνας με τον τοίχο γίνεται με το κατάλληλο καλώδιο, το οποίο σου βάζει ο ηλεκτρολόγος που συνδέει την κουζίνα για πρώτη φορά. Φεύγοντας το παίρνεις μαζί σου, και το χρησιμοποιείς για τη νέα σύνδεση. Αν το άφησες στο παλιό σπίτι έκανες μέγα λάθος, το καλώδιο αυτό δεν πρέπει να μένει ποτέ στον τοίχο γιατί είναι επικίνδυνο.

Πέραν αυτού θα συμφωνήσω με τον cranky.

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL Forthnet Shared
    Ταχύτητα
    768/192
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΡΩΠΙΟΥ
    Router
    linksys WAG354
    καλώδιο υπάρχει ειδικό στην νέα θέση της κουζίνας!

εγώ απλά ρωτώ που μπαίνει η γείωση κτλ!

3 καλώδια είναι δεν είναι κάτι τρομερό!

τελικά ο googlis είναι όλα τα λεφτά!
    το έφτιαξα!
    δεν είμαι και τόσο άσχετος....σας ευχαριστώ όλους (κυρίως για το ενδιαφέρον)
    http://www.allaboutcircuits.com/vol_5/chpt_2/2.html
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sculper : 05-11-11 στις 15:14.

Περιοχή
    Ιλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Wind Full
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Router
    ZTE ZXV10 H108L
    Ποτε θα μαθουμε επιτελους να μην κανουμε τον μπομπ μαστορα.Εχω μια απορια;στην περιπτωση που υπαρξει καποιο σφαλμα στη Ηλ.Κουζινα και δεν διακοψει το ρελε διαρροης(μιλαω για διαρροη και οχι για βραχυκυκλωμα) και συμβει καποιο ατυχημα ποιος ευθυνεται;Να σου πω εγω, ο φουκαρας ηλεκτρολογος που υπεγραψε το πιστοποιητικο της ηλ.εγκαταστασης σου.Αυτος που υπογραφει ευθυνεται για την ασφαλη και ομαλή λειτουργια της εγκαταστασης.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
    Path Level
    Interleaved
    Πολύ εύκολο. Στα δυο γεφυρωμένα λαμάκια στα αριστερά συνδέεις τη φάση L1 ( καλώδιο χρώματος μαύρο ή καφέ ή κόκκινο ). Δεξιά και πάνω στις δυο γεφυρωμένες βίδες με το ένα λαμάκι συνδέεις την φάση Ν που έιναι το καλώδιο γκρι ή μπλε χρώματος. Και στην κάτω βίδα που συνδέετε μαζί με τις άλλες δυο μαύρες βίδες συνδέεις την γείωση η οποία έχει πάντα κίτρινο χρώμα. Κάνεις τις συνδεσμολογίες με τα 230 V.

Περιοχή
    Νότια Φινλανδία
    Downloads
    22
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17640/1020
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Asus DSL-N17U
    SNR / Attn
    1.0(dB) / 20.2(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από G.Anton Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να σου πω εγω, ο φουκαρας ηλεκτρολογος που υπεγραψε το πιστοποιητικο της ηλ.εγκαταστασης σου.Αυτος που υπογραφει ευθυνεται για την ασφαλη και ομαλή λειτουργια της εγκαταστασης.
    Ένσταση.
    Άλλο πράγμα η ασφαλής και ομαλή λειτουργία της εγκατάστασης, και τελείως άλλο η σύνδεση των καταναλώσεων.
    Σε τί θα ευθύνεται ο εγκαταστάτης, αν κάνει ξερή κάποιος άσχετος, 1-2-3 χρόνια μετά το τέλος της εγκατάστασης ;

(Μιλάω γενικότερα, και δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα)
    Runtime Erro
    Τον Ken Lee, τον ξέρετε ;
    Με τη βοήθεια του θεού, λεφτά υπάρχουν.

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    95/11 Mbps
    ISP
    Vodafone
    SNR / Attn
    10.3(dB) / 16.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Φίλε G.Anton, θα μου επιτρέψεις μια ένσταση: ο φουκαράς ηλεκτρολόγος που υπεγραψε το πιστοποιητικό της ηλ.εγκατάστασης, θα μπορούσε να αρνηθεί να το υπογράψει πριν συνδέσει ο ίδιος την κουζίνα. Ελα όμως που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο υπογράφων το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγος δεν ξέρει καν πού βρίσκεται το ακίνητο! Τί τα θέλεις τώρα και τα σκαλίζεις, αφού σίγουρα ξέρεις καλύτερα κι από εμένα πώς δουλεύει το πράγμα. Κι αν εσύ είσαι ευσυνείδητος και δεν το κάνεις, μάλλον η εξαίρεση είσαι.
    Επί της ουσίας, εμένα η άποψή μου είναι ότι δεν παίζουμε τον ηλεκτρολόγο πρωτίστως γιατί λάθη δεν συγχωρούνται, ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.

Περιοχή
    Ιλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Wind Full
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Router
    ZTE ZXV10 H108L
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από cranky Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ένσταση.
    Άλλο πράγμα η ασφαλής και ομαλή λειτουργία της εγκατάστασης, και τελείως άλλο η σύνδεση των καταναλώσεων.
    Σε τί θα ευθύνεται ο εγκαταστάτης, αν κάνει ξερή κάποιος άσχετος, 1-2-3 χρόνια μετά το τέλος της εγκατάστασης ;

(Μιλάω γενικότερα, και δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα)
    Το τελος της εγκαταστασης για τον υπογραφων ειναι 14 χρόνια! Και οσο αφορα τις καταναλωσεις σαφως δεν τιθεται θεμα συνδεσεων απλων φωτιστικων,καταναλωσεων με φις(πλυντηρια κλπ) αλλα καταναλωσεις μεγαλης ισχυος (κουζινας,θερμοσιφωνας) οπως ρητα αναφερεται και απο τους κατασκευαστες τους πρεπει να συνδεθει μονο απο αδειουχο ηλεκτρολογο<ελεγχος!!!!συνδεση> ωστε να ειναι συνυπευθυνος με τον υπογραφων, για τη συνεχιση της ομαλης και ασφαλης λειτουργιας της ηλ.εγκαταστασης.Πρωταρχικος παραγων η ανθρωπινη ζωη..........

........Auto merged post: G.Anton πρόσθεσε 29 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε G.Anton, θα μου επιτρέψεις μια ένσταση: ο φουκαράς ηλεκτρολόγος που υπεγραψε το πιστοποιητικό της ηλ.εγκατάστασης, θα μπορούσε να αρνηθεί να το υπογράψει πριν συνδέσει ο ίδιος την κουζίνα. Ελα όμως που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο υπογράφων το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγος δεν ξέρει καν πού βρίσκεται το ακίνητο! Τί τα θέλεις τώρα και τα σκαλίζεις, αφού σίγουρα ξέρεις καλύτερα κι από εμένα πώς δουλεύει το πράγμα. Κι αν εσύ είσαι ευσυνείδητος και δεν το κάνεις, μάλλον η εξαίρεση είσαι.
    Επί της ουσίας, εμένα η άποψή μου είναι ότι δεν παίζουμε τον ηλεκτρολόγο πρωτίστως γιατί λάθη δεν συγχωρούνται, ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.
    Φιλε μου για αυτο θρηνουμε τοσα θυματα απο ηλεκτροπληξια καθε χρονο.Φαντομαδες υπηρχαν και θα υπαρχουν.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος G.Anton : 24-11-11 στις 21:19. Αιτία: auto merged post

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    95/11 Mbps
    ISP
    Vodafone
    SNR / Attn
    10.3(dB) / 16.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από G.Anton Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το τελος της εγκαταστασης για τον υπογραφων ειναι 14 χρόνια! Και οσο αφορα τις καταναλωσεις σαφως δεν τιθεται θεμα συνδεσεων απλων φωτιστικων,καταναλωσεων με φις(πλυντηρια κλπ) αλλα καταναλωσεις μεγαλης ισχυος (κουζινας,θερμοσιφωνας) οπως ρητα αναφερεται και απο τους κατασκευαστες τους πρεπει να συνδεθει μονο απο αδειουχο ηλεκτρολογο<ελεγχος!!!!συνδεση> ωστε να ειναι συνυπευθυνος με τον υπογραφων, για τη συνεχιση της ομαλης και ασφαλης λειτουργιας της ηλ.εγκαταστασης.Πρωταρχικος παραγων η ανθρωπινη ζωη..........
    Πάλι δεν θα συμφωνήσουμε. Το πιστοποιητικό που εκδίδεις για να πάρω ρεύμα από τη ΔΕΗ, δεν γράφει πουθενά ότι έκανες ή ότι δεσμεύεσαι να κάνεις ο ίδιος τη σύνδεση των μόνιμα συνδεδεμένων μεγάλων καταναλώσεων. Ναι ή οχι; Κι εφόσον ναι, από πού προκύπτει ότι έχεις εσύ ευθύνη αν εγώ κάνω του κεφαλιού μου; Εκτός βέβαια αν παρουσιάσω δικό σου δελτίο παροχής υπηρεσιών για σύνδεση κουζίνας και θερμοσίφωνα.
    Οσον αφορά τα 14 χρόνια, αν κατάλαβα καλά αναφέρεσαι στο γεγονός ότι η ΔΕΗ θα μου ζητήσει νέο πιστοποιητικό αν πάω για νέο συμβόλαιο μετά από 14+ χρόνια μετά την αρχική ηλεκτροδότηση, σωστά; Από πού προκύπτει ότι αυτό υποχρεώνει εσένα να παρακολουθείς τί κάνω εγώ μέσα στο σπίτι μου επί 14 χρόνια, και αν δεν το κάνεις ευθύνεσαι για τη δική μου μ.....α;
    Ο κατασκευαστής, ναι, συστήνει η σύνδεση της συσκευής να γίνει από αδειούχο ηλεκτρολόγο. Το κάνει γιατί αν το παραλείψει και κάνω εγώ τη μ.....α, μπορώ μετά να τον τρέχω δικαστικά ή εξωδικαστικά να του πάρω τα σώβρακα, γιατί δεν το έγραψε! Τον ποπό του καλύπτει, δεν νομοθετεί - και σαφώς δεν μπορεί να επιβάλει ευθύνη σε εσένα τον εγκαταστάτη.

Περιοχή
    Ιλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Wind Full
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Router
    ZTE ZXV10 H108L
    Το πιστοποιητικό που εκδίδεις για να πάρω ρεύμα από τη ΔΕΗ, δεν γράφει πουθενά ότι έκανες ή ότι δεσμεύεσαι να κάνεις ο ίδιος τη σύνδεση των μόνιμα συνδεδεμένων μεγάλων καταναλώσεων. Ναι ή οχι; Κι εφόσον ναι, από πού προκύπτει ότι έχεις εσύ ευθύνη αν εγώ κάνω του κεφαλιού μου;1)<Το πιστοποιητικό που εκδίδεις για να πάρω ρεύμα από τη ΔΕΗ>Αυτο ειναι το τυπικο μερος για τους καταναλωτες,για τον ηλεκτρολογο ομως ειναι μια Υ.Δηλ.που τον καθιστα υπευθυνο για την πορεια της εγκαταστασης και που ξεκινα απο την ημερομηνια που υπογραφει μεχρι την εκδοση καινουργιου πιστοποιητικου.2)Και βεβαια γραφει εαν εχουν συνδεθει μεγαλες καταναλωσεις(με πληρη στοιχεια για ευνοητους λογους)
    Από πού προκύπτει ότι αυτό υποχρεώνει εσένα να παρακολουθείς τί κάνω εγώ μέσα στο σπίτι μου επί 14 χρόνια, και αν δεν το κάνεις ευθύνεσαι για τη δική μου μ.....α;2)Αναφερα εγω πουθενα οτι θα κανει τον χωροφυλακα με αιφνιδιαστικες επισκεψεις,αν και στην Ελλαδα οτι δηλωσεις εισαι! το θυμασαι αυτο;
    Ο κατασκευαστής, ναι, συστήνει η σύνδεση της συσκευής να γίνει από αδειούχο ηλεκτρολόγο. Το κάνει γιατί αν το παραλείψει και κάνω εγώ τη μ.....α, μπορώ μετά να τον τρέχω δικαστικά ή εξωδικαστικά να του πάρω τα σώβρακα, γιατί δεν το έγραψε! Τον ποπό του καλύπτει, δεν νομοθετεί - και σαφώς δεν μπορεί να επιβάλει ευθύνη σε εσένα τον εγκαταστάτη.3)Διαφωνω,το κανει για να ενημερωσει τους εκαστοτε φαντομαδες οτι πρεπει να συνδεθει απο ανθρωπο που διαθετει τις πιστοποιημενες απαραιτητες γνωσεις για την ΑΣΦΑΛΗ λειτουργια της.Και οσο για το νομοθετημα που γραφεις δεν ειναι τρυκ των εταιριων αλλα επισημανση του Υπουργειου Βιομηχανιας αν δεν κανω λαθος,διαφορετικα θα μεινει στο ραφι.Και επειδη ξεφυγε λιγο η κουβεντα να επισημανω παλι:Ποτε θα μαθουμε επιτελους να μην κανουμε τον μπομπ μαστορα.Αυτη ειναι η αποψη ενος επαγγελματια και πιστευω να την υιοθετουν και αλλοι επαγγελματιες του κλαδου.Ευχαριστω.

Παρόμοια Θέματα

1. Γνώμες για αγορά ηλεκτρικής κουζίνας
    Από hispanos στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-05-17, 21:44
  2. Αγορά ψυγείου-κουζίνας
    Από james9 στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-07-15, 12:25
  3. Αγορά κουζίνας, ψυγείου, πλυντηρίου
    Από vshadow στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-08-09, 16:02
  4. Επισκευή ηλεκτρικής κουζίνας
    Από esquellot στο φόρουμ Εκτός θέματος