Χαιρετω,
Οσοι εχουν ασχοληθει με το θεμα ξερουν οτι για αυτο το διλημα (σκύλος labrador η' golden retrieverεχουν γραφτει ολοκληροι τομοι. Και οι δυο ρατσες ειναι υπεροχες με ελαχιστες διαφορες μεταξυ τους.
Εχω μια απορια που αν την λυσω θα με βοηθησει και να επιλεξω. Ξερω σιγουρα οτι υπαρχει το labrador(σκετο) http://image16.webshots.com/16/3/60/...2DZqmnO_fs.jpg επισης ξερω σιγουρα οτι υπαρχει το golden retrieverhttp://image03.webshots.com/3/5/13/4...xzesAFt_fs.jpg. Ελατε ομως που υπαρχει και το labrador retrieverκαι οσους εχω ρωτησει μου λενε οτι το labrator ειναι το labrador retriever. Και ομως το τελαιυταιο ειναι διασταβρωση των 2 προηγουμενων.
Ξερει κανεις να με κατατοπισει; Πως ειναι εξωτερικα; εχουν πυκνο τριχωμα οπως τα golden; Αν βρειτε φωτο θα ηταν τελεια. Αν ηξερα πως μοιαζει θα εβρισκα φωτο.
http://image59.webshots.com/59/0/15/...6mjheMY_fs.jpg
Εμφάνιση 1-15 από 27
-
15-11-06, 03:47 Σκύλος labrador η' golden retriever #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mfds : 15-11-06 στις 16:07.
-
15-11-06, 09:35 #2
- Περιοχή
- Αθήνα - Κ. Πατήσια
- Downloads
- 33
- Uploads
- 2
- Άρθρα
- 4
- Ταχύτητα
- 20480/1023
- ISP
- Conn-x OTE
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΔΑΓΚΛΗΣ
- Router
- thomson speedtouch 585 v6
Αν κάνεις λίγο υπομονή , το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι από τη δουλειά , θα σου πω τις λεπτομέρειες που σε ενδιαφέρουν. Η μικρή μου κόρη θέλει να πάρει ένα golden retriever και έχει αλωνίσει όλο το νετ , βιβλία και πετ σοπς , ειδικά για τις δύο αυτές ράτσες . Η αλήθεια είναι (από όσα μου έχει πει ) , ότι το labrador είναι όντως labrador retriever . Υπάρχουν και άλλες ράτσες retriever δεν είναι μόνο αυτές οι δύο. Στην ουσία το τρίχωμα είναι αυτό που τα ξεχωρίζει . Περισσότερα όμως καθώς και φωτό το απόγευμα .
Υ.Γ . : Παρεπιπτόντως , κανένα από τα λινκς που έχεις δώσει δεν ανοίγει με Firefox (error 403)
-
15-11-06, 10:33 #3
-
15-11-06, 10:34 #4
Ε δεν είναι δυνατόν!
Είπα μήπως έκανες εσύ το thread Νίκο. Προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι τα Golden Retriever είναι πιο όμορφα, αν και έχουν δουλειά με το τρίχωμα που είναι πιο μακρύ από του Labrador Retriever. ( Φαίνεται πως με έχουν ενημερώσει καλά ε;
)
-
15-11-06, 10:45 #5
- Περιοχή
- Αθήνα - Κ. Πατήσια
- Downloads
- 33
- Uploads
- 2
- Άρθρα
- 4
- Ταχύτητα
- 20480/1023
- ISP
- Conn-x OTE
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΔΑΓΚΛΗΣ
- Router
- thomson speedtouch 585 v6
LOLLLL , γιαυτό σε είχε "ξεμοναχιάσει" η κόρη μου όλο το πρωί ...και εγώ νόμιζα πως ήθελε να σε μάθει όλη την ιστορία των κινουμένων σχεδίων...
(Είδες όμως σύμπτωση καμμιά φορά !!)
Πλάκα πλάκα πάντως 650 ευρώ θέλουν για αρσενικό golden κουτάβι , εμβολιασμένο και με μικροτσιπ
-
15-11-06, 11:05 #6
€ 650;;; Θες να σου φέρω τον δικό μου τον κοπρίτη απ' την καστοριά τζάμπα; Αφού έτσι κι αλλιώς δεν κάνει τίποτα εκεί όλη μέρα κάθεται.
-
15-11-06, 11:28 #7
Δοκίμασε να ρωτήσεις στο forum του www.pets.gr . Είναι πολύ πιθανό να βρείς κάποιον που να μπορεί να απαντήσει ακριβώς στην ερώτησή σου. Προσωπικά έχω εμπειρία μόνο απο golden retriever(εν σχέση με τα δύο που ανέφερες).Είναι πανέμορφα και γλυκύτατα,παιχνιδιάρικα, προστατευτικά με τα αφεντικά τους (εδώ που τα λέμε και ποιό σκυλί δεν είναι? ) και πολύ καλά με τα παιδιά.Το κακό τους( τρόπος του λέγειν κακό) είναι οτι είναι πολύ ζωηρά και σχετικά μεγαλόσωμα οπότε αν δεν διαθέτεις κήπο για να εκτονώνονται δεν είναι πολύ καλή ιδέα.
-
15-11-06, 11:53 #8
Καλημέρα,
Σπουδάζω κτηνιατρική και σε βιβλίο κυνολογίας που διδασκόμαστε αναφέρει τα εξής.Γενικά και τα δύο σκυλιά ανήκουν στα retrievers,στους σκύλους που επαναφέρουν το θήραμα δηλαδή.Από τη μια είναι τα labrador retrievers και από την άλλη τα golden retrievers.Δεν είναι διαφορετική ράτσα τα labrador και τα labrador retrievers,για χάρη συντομίας τα λένε απλά labrador.
-
15-11-06, 12:37 #9
Labrador σκέτο
-
15-11-06, 16:14 #10
Δεν ξερω γιατι τα κοβει τα Link. Μπορειτε να τα δειτε αν κανετε αντιγραφη του link και μετα επικολληση σε καινουριο παραθυρι η' αν κανετε αντιγραφη τα παρακατω και βαλετε μετα το http:// μπροστα χωρις ομως www.
image16.webshots.com/16/3/60/2/191736002DZqmnO_fs.jpg
image03.webshots.com/3/5/13/45/4751345azwxzesAFt_fs.jpg
image59.webshots.com/59/0/15/73/2921015730087164726mjheMY_fs.jpg
-
15-11-06, 16:21 #11
Το παρακατω κειμενο το βρηκα στο www.interpet.gr -> ρατσες -> GOLDEN vs LABRADOR εχει ολοκληρη σελιδα αφιερωμα αλλα σε καποιο σημειο αναφερει
"Tο δραστήριο Λαμπραντόρ - με το αυξημένο πείσμα και το πάθος για κίνηση- ήταν μέχρι πρόσφατα η δημοφιλέστερη φυλή για τέτοιες εκπαιδεύσεις. Tελευταία προτιμάται η πρώτη διασταύρωση μεταξύ Γκόλντεν και Λαμπραντόρ, ίσως γιατί ενώ το Λαμπραντόρ μαθαίνει πιο γρήγορα, το Γκόλτεν όταν μάθει κάτι, είναι για πάντα!"
και ενα αλλο λινκ που βρηκα
http://www.pets.gr/phpBB/viewtopic.p...945f2b674eb7e5Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mfds : 15-11-06 στις 16:36.
-
15-11-06, 23:56 #12
-
16-11-06, 13:10 #13
Πλάκα πλάκα,να ένα ωραίο "εκτός θέματος" θέμα: Ανάλογα μα τις φωτο των γραφείων πχ να ανοιχτεί ένα με τις φωτογραφίες απο τα ζωάκια μας!ε?
-
Παίδες νομίζω ότι το «golden retriever» είναι υποκατηγορία των Lambrador. (Ουσιαστικά τα λευκά lambrador).
Πάντως πολλές φορές οι σκύλοι ανάλογα με τη χώρα έχουν και δύο και τρία ονόματα.
Ας πουμε η «αγάπη» μου το Staffordshire terrier στην αμερική έχει «αγριέψει» και λέγεται pitbull. (είναι ένα πολύ χαρούμενο και ασχημούτσικο Olde English Bulldoge-ειδές, που έτσι και πέσεις στα σαγόνια την beepησες).
Δείτε και τα Jack Russell και ειδικά τον Frontier Jack που είναι ένα ΠΑΝ-ΕΞΥΠΝΟ χαϊβανάκι και σε pocket έκδοση. Με διαφορά το αγαπημένο μου σκυλί, αρκεί να μην χρειάζεσαι φύλακα.
Όσο θυμάμαι το γερμανό λύκο μου και το χαμό που έκανε, όπως και το κόπρο που έχω τώρα, τα lambradors και οι Jack είναι λύση. Βέβαια, έχουν πολύ φάση και τα Scotts terrier.
Jack Russel:
Staffie:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pelasgian : 16-11-06 στις 13:28.
... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux
-
16-11-06, 13:54 #15
Παρόμοια Θέματα
-
Συγκινητικός σκύλος
Από radiodj105 στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 55Τελευταίο Μήνυμα: 16-08-19, 00:12 -
ΧΑΘΗΚΕ ΣΚΥΛΟΣ
Από kirreuk στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 04-01-08, 20:15
Bookmarks