Γεια σας!
Φιλικο μου προσωπο προκειται να ταξιδεψει στην Ευρωπαϊκη Ενωση με το αυτοκινητο του το οποιο διαθετει ακομη τις παλιες Ελληνικες πινακιδες.
- Χρειαζεται αντικατασταση των παλιων Ελληνικων πινακιδων με τις νεες Ευρωπαϊκου τυπου πινακιδες κυκλοφοριας?
- Ποια είναι η διαδικασια αντικαταστασης των παλιων πινακιδων? Που πρεπει να ρωτησει, ποσο περιπου στοιχιζει, σε ποσες μερες θα του βγαλουν τις καινουργιες?
Τελος, το Ελληνικο διπλωμα οδηγησης ισχυει στην ΕΕ ή χρειαζεται η μετατροπη του σε διεθνες?
Ευχαριστω πολύ
Εμφάνιση 1-15 από 18
-
01-04-12, 13:26 Αντικατασταση πινακιδων αυτοκινητου με Ευρωπαϊκου τυπου. #1
-
01-04-12, 13:33 Απάντηση: Αντικατασταση πινακιδων αυτοκινητου με Ευρωπαϊκου τυπου. #2
Το δίπλωμά μας ισχύει σίγουρα στην ευρωπαϊκή ένωση.(και τα παλιά, όχι τύπου κάρτας, ίσχυαν)
Τώρα για πινακίδες, θυμάμαι ότι όσοι δεν είχαν τις ευρωπαϊκού τύπου, τοποθετούσαν ένα αυτοκόλλητο με τα αρχικά GR στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.
Τέλος για όλα τα παραπάνω, αρμόδια αρχή, είναι το υπουργείο μεταφορών..
-
01-04-12, 13:38 Απάντηση: Αντικατασταση πινακιδων αυτοκινητου με Ευρωπαϊκου τυπου. #3
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση!
Σε μια συντομη ερευνα που εκανα στο Internet δεν μπορεσα να βρω προσφατα (φρεσκα) αποτελεσματα για τα παραπανω, γι' αυτο ρωτησα εδω.
Για το αυτοκολλητο GR διαβασα οτι επειδη αρκετοι, για λογους εφέ, αγοραζαν και κολλαγαν ενα D για παραδειγμα, η ΕΕ αποφασισε να μπαινει στην πινακιδα η χωρα προελευσης.
Μηπως ξερεις αν αυτα που ρωταω εξυπηρετουνται και απο τα ΚΕΠ?
Ευχαριστω.
-
01-04-12, 13:46 Απάντηση: Αντικατασταση πινακιδων αυτοκινητου με Ευρωπαϊκου τυπου. #4
Αυτά που ανέφερα τα γνωρίζω από τους γονείς μου και άλλα φιλικά πρόσωπα που οδήγησαν ή πήγαν οδικός στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα για το αυτοκόλλητο έχουν περάσει 6-7 χρόνια, οπότε πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει.(για το δίπλωμα σίγουρα δεν άλλαξε κάτι)
Δεν γνωρίζω σχετικά με το ΚΕΠ, αλλά δεν είναι κακό να τους κάνεις ένα τηλέφωνο.
-
01-04-12, 17:21 Απάντηση: Αντικατασταση πινακιδων αυτοκινητου με Ευρωπαϊκου τυπου. #5
Για το δίπλωμα, ισχύει και το ροζ τρίπτυχο - όχι το πιο παλιό το γαλάζιο βιβλιαράκι, που βέβαια ο gds δεν μπορεί να γνωρίζει λόγω ηλικίας, αλλά κάποιοι πιθανόν να έχουν ακόμη (εγώ το άλλαξα πριν είκοσι χρόνια με ροζ). Αν και η ΕΛΠΑ βγάζει και διεθνές δίπλωμα, δεν ξέρω γιατί.
Για την πινακίδα, δες πάλι στην ΕΛΠΑ.
-
01-04-12, 17:25 Απάντηση: Αντικατασταση πινακιδων αυτοκινητου με Ευρωπαϊκου τυπου. #6
Προφανώς η ΕΛΠΑ βγάζει το διεθνές για τις χώρες εκτός ΕΕ, Νίκο.
-
01-04-12, 19:07 Απάντηση: Αντικατασταση πινακιδων αυτοκινητου με Ευρωπαϊκου τυπου. #7
Εχεις δίκιο Δημήτρη, το λέει σχεδόν καθαρά στο κείμενο.
-
01-04-12, 19:35 Απάντηση: Αντικατασταση πινακιδων αυτοκινητου με Ευρωπαϊκου τυπου. #8
Ενταξει παιδια, ευχαριστω για τις απαντησεις.
Βασικα, το ειχα δει κι εγω αυτο με το αυτοκολλητο, αλλα κυριως ενδιαφερομαστε για αλλαγη πινακιδας: γιατι να μην ειναι πιο συγχρονη?
Αυριο το πρωι θα ξεκινησουμε με ερωτησεις στο ΚΕΠ και αναλογως των διαδικασιων θα πραξουμε.
Θα ενημερωσω και εδω τι ισχυει σημερα με αυτες τις διαδικασιες.
Ευχαριστω.
-
02-04-12, 09:40 Απάντηση: Αντικατασταση πινακιδων αυτοκινητου με Ευρωπαϊκου τυπου. #9
Αυτο με το διεθνες διπλωμα ειναι υποχρεωτικο δηλαδη? Εγω θα παω το Πασχα στην Κωνσταντινουπολη και σκεφτομουν να νοικιασω αμαξι. Χρειαζεται δηλαδη να δωσω 50 ευρω να βγαλω διεθνες διπλωμα? Αν ειναι ετσι δεν με συμφερει οικονομικα τοτε. Πιο πολλα θα δωσω απο το να παιρνω ταξι, ετσι νομιζω τουλαχιστον!
-
02-04-12, 09:43 Απάντηση: Αντικατασταση πινακιδων αυτοκινητου με Ευρωπαϊκου τυπου. #10
Κανονικά είναι υποχρεωτικό. Τώρα αν ο Τούρκος κάνει τα στραβά μάτια, αυτό δεν το ξέρω. Αλλά αν γίνει καμιά στραβή δε θα σε καλύπτει η ασφάλεια του αυτοκινήτου.
-
02-04-12, 09:46 Απάντηση: Αντικατασταση πινακιδων αυτοκινητου με Ευρωπαϊκου τυπου. #11
Οποτε το ξεχναω μαλλον το αμαξι. Εκτος αν εχει το αλλο παιδι που θα ερθει μαζι, διεθνες διπλωμα!
-
02-04-12, 10:48 Απάντηση: Αντικατασταση πινακιδων αυτοκινητου με Ευρωπαϊκου τυπου. #12
Κάτσε, άμα πας στην Πόλη μπορεί να μην χρειάζεται Διεθνές. Το κομμάτι αυτό δεν είναι Ευρωπαϊκό;
-
02-04-12, 11:00 Απάντηση: Αντικατασταση πινακιδων αυτοκινητου με Ευρωπαϊκου τυπου. #13
Από που και ως που;
-
02-04-12, 11:03 Απάντηση: Αντικατασταση πινακιδων αυτοκινητου με Ευρωπαϊκου τυπου. #14
Δεν ειναι στην ΕΕ η Τουρκια ομως. Αλλα επειδη εχω ξαναπαει, δεν χρειαζεται διαβατηριο, πηγα και θα παω με την νεα ταυτοτητα, απλα και σε ενα site με ενοικιασεις αυτοκινητων ειδα οτι λενε οτι χρειαζεται το διεθνες διπλωμα. Οπως και παρολο που δεν εχουν ευρω, τουλαχιστον στην Πολη δεχονται ευρω. Μαλλον θα δουμε μολις φτασουμε και ρωτησουμε στα γραφεια ενοικιασεων αυτοκινητων τι θα μας πουν.
-
02-04-12, 11:05 Απάντηση: Αντικατασταση πινακιδων αυτοκινητου με Ευρωπαϊκου τυπου. #15
Παρόμοια Θέματα
-
UPS system κάτω των 100 ευρώ με ευρωπαϊκού τύπου υποδοχές πρίζας;
Από Takis9 στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 05-01-10, 23:15 -
Eπιλογή πινακίδων αυτοκινήτου. Καμία πρόταση?
Από nickolas2005 στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 44Τελευταίο Μήνυμα: 22-02-09, 18:04 -
Κλείσιμο του Ευρωπαϊκού portal της Lycos
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 17Τελευταίο Μήνυμα: 29-11-08, 12:25 -
Η Microsoft υποστηρίζει τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας
Από chrand στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 24-02-06, 15:38 -
11 Χρόνια Διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού θεσμού IST Prize
Από EvilHawk στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-05, 18:22
Bookmarks