Γειά χαρά!
Είναι γεγονός,
ότι πρέπει να αποφεύγουμε τις πιστωτικές κάρτες, "όπως ο δι@ολος το λιβάνι"...
Παρόλα αυτά,
οι αγορές, μέσω πιστωτικής κάρτας, έχουν κατά κανόνα, σημαντικότατα ποσοστά εκπτώσεων, και άλλα πολλά ίσως οφέλη...!
Αν υποθέσουμε ότι,
κάνουμε τις όποιες αγορές μας, και πληρώνουμε με πιστωτική.
Στο τέλος του μήνα,
που θα έρθει ο αναλυτικός Λογαριασμός της Τράπεζας (έκδοσης της πιστωτικής),
αν εμείς δεν εξοφλήσουμε τη μηνιαία (έντοκη) δόση,
αλλά όλο το οφειλόμενο ποσό…
Αυτό θα ήταν λύση...?
Ή και πάλι, εμπεριέχεται, ακόμα και στην εφάπαξ δηλαδή εξόφληση,
κάποιο "κρυφό καπέλο"...?
Σας ευχαριστώ πολύ![]()
Εμφάνιση 1-15 από 72
-
30-04-12, 23:28 "Πιστωτική κάρτα" –πώς η "παγίδα" μπορεί να γίνει "ευκαιρία"?? #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος anasm : 30-04-12 στις 23:38.
-
01-05-12, 00:05 Απάντηση: "Πιστωτική κάρτα" –πώς η "παγίδα" μπορεί να γίνει "ευκαιρία"?? #2
-
01-05-12, 19:42 Απάντηση: "Πιστωτική κάρτα" –πώς η "παγίδα" μπορεί να γίνει "ευκαιρία"?? #3
γκουχ γκουχ
απλά να αναφέρω τους όρους, συνδρομή κάρτας, έξοδα συναλλάγματος, ασφάλεια συναλλαγής κτλ κτλ
κοινώς αν δεν υπάρχουν ψιλά γράμματα, ναι η πιστωτική αν μπορείς να την αποπληρώνεις είναι σαν μετρητά.
αλλα θελει προσοχή να μην υπάρχουν αυτά τα ψιλά γράμματα, και επίσης άλλες 2 παρατηρήσεις
1 προσφορές μεσω πιστωτικών απο μαγαζιά που χρησιμοποιείς συχνά [π.χ. προγράμματά επιστροφών]
2 μεγάλη προσοχή στην χρήση της απο αποψη απατεώνων
-
01-05-12, 20:42 Απάντηση: "Πιστωτική κάρτα" –πώς η "παγίδα" μπορεί να γίνει "ευκαιρία"?? #4
Παιδιά έλεος εν ετει 2012 να φοβόμαστε την χρήση πιστωτικών. Απλά θέλει καταναλωτική συνείδηση, να μην ξοδεύεις περισσότερα από αυτά που μπορείς να αντέξεις, κ να τσεκάρεις που κ που μην γίνει καμιά στραβή χρέωση. Στο κάτω κάτω υπάρχουν κ οι χρεωστικές για αυτούς που φοβόυνται μήπως το παρακάνουν.
ΥΓ. Είναι κρίμα που στην Ελλάδα η χρήση πιστωτικής δεν είναι διαδεδομένη, θα μπορούσε να λύσει πολλά από τα προβλήματα "αποδείξεων".
-
01-05-12, 21:19 Απάντηση: "Πιστωτική κάρτα" –πώς η "παγίδα" μπορεί να γίνει "ευκαιρία"?? #5
Όντως φίλε μου,
τα "ψιλά γράμματα" κάνουν, και θα κάνουν πάντα, τη διαφορά...!
Φοβερή ιδέα, αυτή των Επιχειρήσεων με "Προγράμματα Επιστροφών" !!
Γιατί να μην επιλέξει κανείς, μια Αλυσίδα Super-Market, που τον επιβραβεύει με αυτόν τον τρόπο,
και να κάνει τις αγορές του από εκεί, με (αυστηρά πειθαρχημένη...) χρήση της Πιστωτικής του...?!!
Γειά χαρά!
Καταρχάς, δεν συμφέρει τόσο, η ενδεχόμενη χρήση Χρεωστικής (Debit Card),
αφού, δεν σου παρέχει, τις εκπτώσεις, και τα άμεσα και μεσο-μακροπρόθεσμα οφέλη της Πιστωτικής.
Τώρα, αυτό που λές, για ενδεχόμενες "στραβές χρεώσεις",
άραγε πώς τις αποφεύγουμε...??
Σίγουρα ακραίο σενάριο, αλλά, δεν νομίζω να μπορείς εύκολα να αποδείξεις, οτι,
το τάδε προϊόν, που μου χρεώσατε,
εγώ, δεν το έχω αγοράσει...
Μπλέκει η ιστορία...! (αν και ακραίο, σπανιότατο το σχετικό σενάριο)
-
01-05-12, 22:40 Απάντηση: "Πιστωτική κάρτα" –πώς η "παγίδα" μπορεί να γίνει "ευκαιρία"?? #6
οι χρεωστικές τις alpha (η amex) και της eurobank είναι στο πρόγραμμα για πόντους αν σε ενδιαφέρει.
Ακόμα οταν γίνει στραβή χρέωση είναι δουλειά του καταστήματος να αποδείξει ότι έκανες την αγορά, αν έχει γίνει στραβή τότε εσύ δεν έχεις πρόβλημα.
Στις χρεωστικές απλά δεν έχεις τις άτοκες δόσεις που δίνουν κάποια καταστήματα
-
02-05-12, 00:06 Απάντηση: "Πιστωτική κάρτα" –πώς η "παγίδα" μπορεί να γίνει "ευκαιρία"?? #7
Ότι λέει ο skdir για τις στραβές
-
02-05-12, 00:16 Απάντηση: "Πιστωτική κάρτα" –πώς η "παγίδα" μπορεί να γίνει "ευκαιρία"?? #8
Πρεπει πρωτα να μαθεις πως λειτουργει μια πιστωτικη και τι ακριβως αντιπροσωπευει. Υστερα δε θα προτεινεις τη χρηση πιστωτικης τοσο αφοβα.
Σημαινει 2 πραγματα. Πρωτον δανειζεσαι χρημα και δευτερον η τραπεζα δημιουργει χρημα. Μη ρωτησεις σε τι αντιστοιχει αυτο το χρημα.
Ακομα και οι προσφορες και οι επιστροφες λομπα ειναι για να ψωνιζεις μανιωδως ταχα μου οτι κερδισες. Και τι κερδισες. Ποντους. Που σε τι αντιστοιχουν οι ποντοι; Σε 1 ευρω ανα 300 αγορες που θα κανεις απ το καταστημα αυτο.
Και ο τραπεζιτης που χρωστας τα..μετρητα που ΘΑ καταθεσεις ΣΕ δοσεις ΜΕ τοκους για την πιστωτικη οδηγαει aston martin. Με τα ανυπαρκτα λεφτα που σου δανεισε.
Για να φτασεις απ την αρχη του ποστ εδω, προυποθετει να γνωριζεις πως λειτουργει το χρηματοπιστωτικο συστημα. Και χρηματοπιστωτικο συστημα = εν μερει, πιστωτικη καρτα.
Διαβαστε λιγο και μαθετε. Κι οταν μαθετε θα παρετε ενα ψαλιδι και θα τις κανετε χιλια κομματια.less than 20Hz
-2dB right 0dB left
-
02-05-12, 02:07 Απάντηση: "Πιστωτική κάρτα" –πώς η "παγίδα" μπορεί να γίνει "ευκαιρία"?? #9
Τις χρησιμοποιω χρονια, δεν εχω πληρωσει ουτε ενα ευρω τοκο γιατι τις εξοφλω ολες πληρως καθε μηνα. Δεν βλεπω τιποτε το δαιμονικο λοιπον...
-
02-05-12, 08:36 Απάντηση: "Πιστωτική κάρτα" –πώς η "παγίδα" μπορεί να γίνει "ευκαιρία"?? #10
Είσαι λίγο απόλυτος, ή μου φαίνεται; Εχω είκοσι χρόνια πιστωτικές, στη διάρκεια των οποίων ΔΕΝ ψωνίζω μανιωδώς, ΔΕΝ χρωστάω γιατί τις εξοφλώ κάθε μήνα στο ακέραιο, ΔΕΝ έχω πληρώσει ούτε μία δραχμή ή ένα cent τόκους. Με εξυπηρετεί σε σχέση με το να κουβαλάω μετρητά για μεγαλύτερες αγορές, ακόμη και στην εφορία, έχω συνδέσει την πληρωμή του κινητού για να μην ασχολούμαι, αραιά και πού επωφελούμαι από τις άτοκες δόσεις. Πρόβλημα ποτέ κανένα. Το τί οδηγούν (λέμε τώρα, σιγά μην οδηγούν μόνοι τους) ο Κωστόπουλος, ο Λάτσης κι ο Σάλλας, με αφήνει παγερά αδιάφορο, αν έχουν πληρώσει τους φόρους τους - που βέβαια δεν εξαρτάται από το αν έχω εγώ ή όχι πιστωτική κάρτα. Αν κάποιος είχε πιστωτικές και τις ξετίναξε, τότε καλά έκανε και πήρε το ψαλίδι όταν κατάλαβε τί έκανε. Αυτό είναι κακή χρήση, όχι κακό προϊόν.
Οσο για το πώς "δημιουργείται χρήμα που δεν αντιστοιχεί σε τίποτα", δυστυχώς οι οικονομικές μου γνώσεις δεν φτάνουν μέχρι εκεί, δεν το κατάλαβα.
-
02-05-12, 09:46 Απάντηση: "Πιστωτική κάρτα" –πώς η "παγίδα" μπορεί να γίνει "ευκαιρία"?? #11
Εννοει οτι οι τραπεζες βγαζουν λεφτα απο τους τοκους με τους οποιους επιβαρυνεσαι για τα λεφτα που σου δανεισαν μεσω πιστωτικης, που ειναι ουσιαστικα αερας κοπανιστος γιατι ειναι ολα λογιστικες εγγρφες κλπ κλπ. Ενταξει, μια αφελης λαΙκιστικη αντιμετωπιση των πραγματων ειναι αυτη.
-
02-05-12, 10:26 Απάντηση: "Πιστωτική κάρτα" –πώς η "παγίδα" μπορεί να γίνει "ευκαιρία"?? #12
-
02-05-12, 15:39 Απάντηση: "Πιστωτική κάρτα" –πώς η "παγίδα" μπορεί να γίνει "ευκαιρία"?? #13
Προσωπικα με τους ποντους απο πιστωτικη εχει ταξιδεψει η οικογενεια (3 ατομα) αεροπορικως δωρεαν, 2 φορες εξωτερικο και 3 εσωτερικο.Καλα δεν ειναι;
-
02-05-12, 18:33 Απάντηση: "Πιστωτική κάρτα" –πώς η "παγίδα" μπορεί να γίνει "ευκαιρία"?? #14
Τα μαθήματα οπισθοδρόμησης αλλού. Μια χαρά γνωρίζω την χρήση τον ρόλο των τραπεζών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπως κ την γιγαντιαία παραχώρηση εξουσίας στους τραπεζίτες, τα αποτελεσματα της οποίας βιώνουμε. Όμως όπως σου απάντησαν κ οι υπόλοιποι, αν εξοφλείς στον χρόνο σου δεν πληρώνεις τπτ παραπάνω. Δεν έχω πληρώσει ποτέ αεράτους τόκους σε τράπεζα κ υπο ΚΣ δεν θα το κάνω ποτέ.. Επίσης γνωρίζω κ την χρησιμη πλευρά των τραπεζών / πιστωτικών, κ δεν επιθυμώ να μαζεύω/κρατάω το μισθο μου σε σεντούκι, ούτε όταν θέλω να ταξιδέψω να κουβαλάω μετρητά μες στο σώβρακο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Ανάμεσα σε αυτό που λες εσύ κ τον ανελέητο δανεισμό μέσω πιστωτικών, υπάρχουν κ άλλα στάδια δλδ.. Δεν υπάρχει μόνο το άπσρο κ το μαύρο
-
02-05-12, 22:12 Απάντηση: "Πιστωτική κάρτα" –πώς η "παγίδα" μπορεί να γίνει "ευκαιρία"?? #15
Το μονο χρησιμο που εχει μια τραπεζα ειναι οι θυριδες.
Επισης μου δινεις πατημα να σε ρωτησω καποια πραγματα.
Μεχρι ποτε θα δανειζεσαι και θα εξοφλεις εμπροθεσμα; Nothing lasts forever. Rule first. Πραγμα που προς θεου δεν ευχομαι να γινει ποτε. Το χ/πιστωτικο συστημα που ανεφερα πιο πανω λειτουργει ομως ετσι.
Η ευκολιες που σου δινει ειναι ο τροπος για να σε κραταει. Ας μην αναφερω απο που. Και δεν ειναι λαικισμος. Ας ερθει ενας οικονομολογος να μου πει οτι δεν δουλευει ετσι και οτι λεω βλακειες.
Βεβαιως θα ηθελα τζαμπα ταξιδι, βεβαιως θα ηθελα τζαμπα τραπεζωμα. Αυτο που δεν ειδα κανεναν να λεει, ειναι οτι δανειζοντας με απ τον αερα, μου τσιμπησε τα μετρητα. Αρα, τα εχω ηδη πληρωσει ή προκειται να τα πληρωσω(ευκολια με δοσεις). Αλλα εχοντας τη και χρησιμοποιωντας τη, αποδεχτηκα τους ορους αυτους.
Ή μη μου πει κανεις οτι πιστευει πως μια τραπεζα ειναι ο αγιος Βασιλης και μοιραζει δωρα.
Αρα μαλλον φιλε μου jose δε γνωριζεις πολυ καλα πως δουλευει. Στο περιπου ειναι πιο ακριβης εκτιμηση. Εγω αν σ εβλεπα εξω στο δρομο, ισως να ηθελα το καλο σου μια φορα. Η τραπεζα δικε μου καμμια.
Τονιζω το δασος και επικεντρωνεστε μερικοι στο δεντρο.
Απολυτος ειμαι εχοντας δει και εμπεδωσει τις συνεπειες αυτου του συστηματος. Κι απο τη μεσα κι απ την απεξω. Και δε μιλαω για σεντουκια. Ουτε υπαρχει μονο το χρημα στη ζωη μου.
Δε μ ενδιαφερουν οι τραπεζιτες και κακως τους ανεφερα. Ουτε η εξουσια που εχουν γι αυτο δεν την ανεφερα.
Δεν αναφερω ανελεητο δανεισμο. Αλλα τι πιο ευκολο να σου λενε ψωνισε και κερδισες. Ε τι θα κανεις, θα ψωνισεις απο περιεργεια να δεις το δωρο.
Επαναλαμβανω. Δεν ειναι λαικισμος ουτε αφελεια.
Απλα ετσι λειτουργει.less than 20Hz
-2dB right 0dB left
Παρόμοια Θέματα
-
Μπορεί να γίνει "βίαιη" μετατροπή των καταθέσεων μας απο EURO σε ΔΡΑΧΜΕΣ?
Από Xthon στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 86Τελευταίο Μήνυμα: 17-01-12, 13:07
Bookmarks